-
Ο χρήστης candrouli έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,Νέος στο forum, κάτοχος ενός Q5 (2.0l, manual) από το Σπετέμβριο ΄09. Το αυτοκίνητο έχει κάνει 7.000χλμ και ο δείκτης του λαδιού έδειξε 'min'. Έχοντας διαβάσει παλιότερα posts για αλλαγή/συμπλήρωμα λαδιών αγόρασα και συμπλήρωσα ένα λίτρο λάδι Castrol 5w-30 (22,50 euro από μαγαζί με λάδια φίλτρα κλπ). Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι αφού συμπλήρωσα το λάδι δοκίμασα να δώ τη στάθμη στην οθόνη και αντί για τη στάθμη βγάζει ένα μήνυμα το οποίο λέει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη πληροφορία για τη στάθμη του λαδιού. Δοκίμασα μόνο με το διακόπτη αναμένο όπως επίσης και με τη μηχανή αναμένη αλλά δυστηχώς τίποτα. Έχει τύχει κάτι αντίστοιχο σε άλλους?
το manual το διαβασες? αν θυμαμαι καλα με ζεστα τα λαδια κ σβηστη τη μηχανη σε ισιο σημειο περιμενοντας αφου τη σβησεις 1 λεπτο θα το δειξει κανονικα
-
Καλησπέρα σε όλους,Νέος στο forum, κάτοχος ενός Q5 (2.0l, manual) από το Σπετέμβριο ΄09. Το αυτοκίνητο έχει κάνει 7.000χλμ και ο δείκτης του λαδιού έδειξε 'min'. Έχοντας διαβάσει παλιότερα posts για αλλαγή/συμπλήρωμα λαδιών αγόρασα και συμπλήρωσα ένα λίτρο λάδι Castrol 5w-30 (22,50 euro από μαγαζί με λάδια φίλτρα κλπ). Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι αφού συμπλήρωσα το λάδι δοκίμασα να δώ τη στάθμη στην οθόνη και αντί για τη στάθμη βγάζει ένα μήνυμα το οποίο λέει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη πληροφορία για τη στάθμη του λαδιού. Δοκίμασα μόνο με το διακόπτη αναμένο όπως επίσης και με τη μηχανή αναμένη αλλά δυστηχώς τίποτα. Έχει τύχει κάτι αντίστοιχο σε άλλους?
Εμενα μου ετυχε ακριβως το ιδιο ... πηρα τηλ στην audi , μου ειπαν πως πρεπει να περιμενω 2-3 λεπτα αφου κλεισω τη μηχανη .... αλλα τιποτα , θυμαμαι παλαιοτερα μου εδειχνε τη σταθμη λαδιου ακομη και εν κινησει ... Τελος παντων μετα απο 2 ημερες και ξαφνικα επανηλθε κανονικα η ενδειξη !!!
τωρα ειναι οκ . -
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,
Εμενα μου ετυχε ακριβως το ιδιο ... πηρα τηλ στην audi , μου ειπαν πως πρεπει να περιμενω 2-3 λεπτα αφου κλεισω τη μηχανη .... αλλα τιποτα , θυμαμαι παλαιοτερα μου εδειχνε τη σταθμη λαδιου ακομη και εν κινησει ... Τελος παντων μετα απο 2 ημερες και ξαφνικα επανηλθε κανονικα η ενδειξη !!!
τωρα ειναι οκ .Ακριβώς το ίδιο!!!! Λες να φταίει το φεγγάρι;
-
Ο χρήστης Tasos510 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,
Από την στιγμή που θα ανοίξεις το καπώ, εστω και αν δεν συμπληρώσεις λάδι, πρέπει το αυτοκίνητο να κάνει λίγα χιλιόμετρα για να έχεις πάλι ένδειξη στάθμης λαδιού.
-
Ο χρήστης nx250 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,
Από την στιγμή που θα ανοίξεις το καπώ, εστω και αν δεν συμπληρώσεις λάδι, πρέπει το αυτοκίνητο να κάνει λίγα χιλιόμετρα για να έχεις πάλι ένδειξη στάθμης λαδιού.
E αυτό δεν το ήξερα .......
Όλο μαγικά είναι αυτό το αυτοκίνητο .....
-
Καλησπέρα σε όλους,
Αυτό ισχύει όντως. Αφού ανοίξεις το καπό παίρνει κάποια ώρα ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύεις μέχρι να εμφανιστεί ξανά η ένδειξη.
Όταν είχα πάει σε επίσημη αντιπροσωπεία και πήγαν να μου βάλουνε κάτι λάδια μούφες kolben πήγα κάτω και ζήτησα να βάλω long life λάδια και είδα τι έκανε ο τυπάκος εκεί κατά την αλλαγή. Επειδή είχε συμπληρώσει 4 l αρχικά, με ανοιχτό καπό και επειδή η ένδειξη των λαδιών δεν εμφανιζόταν πάταγε γκάζι μέχρι 2.000 - 2.500 rpm για λίγη ώρα και ξαφνικά εμφανίστηκε ή ένδειξη. Κατόπιν συμπλήρωνε λάδι μέχρι να φτάσει η ένδειξη στο max. Από όσο γνωρίζω το min - max αποτελείται από 8 τμήματα καθένα από το οποίο αντιστοιχεί σε 100 ml δλδ το σύνολο είναι 800 ml περίπου. Οπότε κάποιος που είναι στο min μπορεί άφοβα να βάλει 400 - 500 ml να παρακολουθήσει τη στάθμη πατώντας το γκάζι για λίγη ώρα και κατόπιν ανάλογα με τη νέα ένδειξη να ξανασυμπληρώσει άλλα 200 ml. -
Δεν μπορούσε να είχε και έναν κλασσικό δείκτη; Σε μπελάδες μας βάζουνε....
-
Ο χρήστης VagQ5 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,
Αυτό ισχύει όντως. Αφού ανοίξεις το καπό παίρνει κάποια ώρα ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύεις μέχρι να εμφανιστεί ξανά η ένδειξη.
Όταν είχα πάει σε επίσημη αντιπροσωπεία και πήγαν να μου βάλουνε κάτι λάδια μούφες kolben πήγα κάτω και ζήτησα να βάλω long life λάδια και είδα τι έκανε ο τυπάκος εκεί κατά την αλλαγή. Επειδή είχε συμπληρώσει 4 l αρχικά, με ανοιχτό καπό και επειδή η ένδειξη των λαδιών δεν εμφανιζόταν πάταγε γκάζι μέχρι 2.000 - 2.500 rpm για λίγη ώρα και ξαφνικά εμφανίστηκε ή ένδειξη. Κατόπιν συμπλήρωνε λάδι μέχρι να φτάσει η ένδειξη στο max. Από όσο γνωρίζω το min - max αποτελείται από 8 τμήματα καθένα από το οποίο αντιστοιχεί σε 100 ml δλδ το σύνολο είναι 800 ml περίπου. Οπότε κάποιος που είναι στο min μπορεί άφοβα να βάλει 400 - 500 ml να παρακολουθήσει τη στάθμη πατώντας το γκάζι για λίγη ώρα και κατόπιν ανάλογα με τη νέα ένδειξη να ξανασυμπληρώσει άλλα 200 ml.Στο δικό μου κατά την αλλαγή λαδιών συμπλήρωνε σταδιακά ελέγχοντας σταδιακά με μια κλασική μεταλική ράβδο που την έβαλε βγάζοντας ένε μικρό καπάκι από τον κινητήρα, δεν κοίταξε καθόλου την ένδειξη στο ταμπλό.
-
Ο χρήστης Tasos510 έγραψε:
Δεν μπορούσε να είχε και έναν κλασσικό δείκτη; Σε μπελάδες μας βάζουνε....Σε ένα γερμανικό forum διάβασα ότι ταιριάζει η ράβδος από το Α3 το δίλιτρο.
-
Ο χρήστης nx250 έγραψε:
Δεν μπορούσε να είχε και έναν κλασσικό δείκτη; Σε μπελάδες μας βάζουνε....
Σε ένα γερμανικό forum διάβασα ότι ταιριάζει η ράβδος από το Α3 το δίλιτρο.
Ότι παίρνει μεταλλική ράβδο παίρνει αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Νομίζω μπορείς να την παραγγείλεις κιόλας...
-
Καλησπέρα σε όλους,
Νέος στο forum, κάτοχος ενός Q5 (2.0l, manual) από το Σπετέμβριο ΄09. Το αυτοκίνητο έχει κάνει 7.000χλμ και ο δείκτης του λαδιού έδειξε 'min'. Έχοντας διαβάσει παλιότερα posts για αλλαγή/συμπλήρωμα λαδιών αγόρασα και συμπλήρωσα ένα λίτρο λάδι Castrol 5w-30 (22,50 euro από μαγαζί με λάδια φίλτρα κλπ). Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι αφού συμπλήρωσα το λάδι δοκίμασα να δώ τη στάθμη στην οθόνη και αντί για τη στάθμη βγάζει ένα μήνυμα το οποίο λέει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη πληροφορία για τη στάθμη του λαδιού. Δοκίμασα μόνο με το διακόπτη αναμένο όπως επίσης και με τη μηχανή αναμένη αλλά δυστηχώς τίποτα. Έχει τύχει κάτι αντίστοιχο σε άλλους?
τωρα ειναι οκ .Τελικά επανήλθε η ένδειξη την ίδια ημέρα το βράδυ αφού είχα κάνει όντως λίγα χιλιόμετρα.
-
Τελικά επανήλθε η ένδειξη την ίδια ημέρα το βράδυ αφού είχα κάνει όντως λίγα χιλιόμετρα.
Πόσο συμπλήρωσες και που έφτασε η στάθμη;
-
Ο χρήστης VagQ5 έγραψε:
Τελικά επανήλθε η ένδειξη την ίδια ημέρα το βράδυ αφού είχα κάνει όντως λίγα χιλιόμετρα.
Πόσο συμπλήρωσες και που έφτασε η στάθμη;
Έβαλα 1λίτρο και η στάθμη επανήλθε στο max
-
Μάλλον θα είμαι ο πρώτος 'προδότης' του forum...το πουλάω οι λόγοι είναι άσχετοι με το αυτοκίνητο βέβαια
Αν κάποιος ενδιαφέρεται ας στείλει pm -
O Χαρης τι εγεινε? Μαλλον θα κοιματε στο αυτοκινητο.
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Μάλλον θα είμαι ο πρώτος 'προδότης' του forum...το πουλάω οι λόγοι είναι άσχετοι με το αυτοκίνητο βέβαια
Αν κάποιος ενδιαφέρεται ας στείλει pmΤΟ ΠΟΥΛΑΣ!!!!!
Πρεπει να εχεις πολύ σοβαρο λόγο φιλε!!
Τεσπα, όσο και να μου αρεσει, δευτερο δεν παίρνω !! -
Ο χρήστης john18625 έγραψε:
Αν κάποιος ενδιαφέρεται ας στείλει pmΤΟ ΠΟΥΛΑΣ!!!!!
Πρεπει να εχεις πολύ σοβαρο λόγο φιλε!!
Τεσπα, όσο και να μου αρεσει, δευτερο δεν παίρνω !!Πάρε και ενα δεύτερο..έτσι για να αλλάζεις και χρώμα στη ζωη σου που και που
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Αν κάποιος ενδιαφέρεται ας στείλει pm -
............ δεν εχω λόγια .....
-
Ο χρήστης gouzo έγραψε:
O Χαρης τι εγεινε? Μαλλον θα κοιματε στο αυτοκινητο.ο Harris δεν κοιμάται στο αυτοκίνητο ....έχει κανονικό υπέρ διπλό κρεβάτι......κάτι που φυσικά μπορεί άνετα να το προσφέρει το αυτοκίνητο αλλα ας μην το παρακάνω .....
εγώ πάντως από την μεριά την δικια μου έχω χαθεί γιατί το απολαμβάνω στο μέγιστο το καινούργιο μου παιχνίδι .....
δεν κάθομαι σπίτι καθόλου .....τι καθημερινές τι σαββατοκύριακα ..... μέχρι τώρα έχω διανύσει κάπου κοντά στα 2000 και η ένδειξη λαδιού δεν έχει μετακινηθεί καθόλου .
αν το άλλο ........έχω πουλήσει 1 και τώρα μάλλον θα πουλήσω ακόμη 1 ......λέτε να παο πολίτης στην audi.....καθόλου κακό νομίζω ......
AUDI Q5