Chevrolet Aveo.
Φθηνό,αξιόπιστο,με κινητήρα Opel και ωραίο design.Ακόμα και στα 1200 κυβικά αποδίδει 85 άλογα οπότε δεν θα προβληματιστείς.
Αλλες τίμιες λύσεις:
Hyundai i20,Suzuki Swift,Renault Clio,VW Polo,Toyota Yaris.
-
Καλησπέρα. Θα ήθελα κάποιες γνώμες από τους πιο έμπειρους του forum σχετικά με την αγορά νέου αυτοκινήτου. Μόλις πούλησα το LADA NIVA μου (δυστυχώς) επειδή με τις τιμές της αμόλυβδης ήταν πλέον ασύμφορο. Προσανατολίζομαι στην αγορά αυτοκινήτου με χαρακτήρα κυρίως πόλης, εως 1300cc, αλλά να μην με κουράσει εαν θέλω να πάω και μια... Ζάκυνθο ή Θεσσαλονίκη! Αυτή τη στιγμή κοιτάζω 2 αυτοκίνητα:
-
Toyota Υaris 1.3 Dynamic 3Θ (14.400 περίπου δίχως extra)
-
Nissan Micra 1.2 SV7 5Θ (με full extra συν συναγερμό-αισθητήρες παρκαρίσματος-αεροτομή-μεταλλικό χρώμα στα 12900)
Τι λέτε;
-
-
Καλησπέρα. Θα ήθελα κάποιες γνώμες από τους πιο έμπειρους του forum σχετικά με την αγορά νέου αυτοκινήτου. Μόλις πούλησα το LADA NIVA μου (δυστυχώς) επειδή με τις τιμές της αμόλυβδης ήταν πλέον ασύμφορο. Προσανατολίζομαι στην αγορά αυτοκινήτου με χαρακτήρα κυρίως πόλης, εως 1300cc, αλλά να μην με κουράσει εαν θέλω να πάω και μια... Ζάκυνθο ή Θεσσαλονίκη! Αυτή τη στιγμή κοιτάζω 2 αυτοκίνητα:
-
-
Nissan Micra 1.2 SV7 5Θ (με full extra συν συναγερμό-αισθητήρες παρκαρίσματος-αεροτομή-μεταλλικό χρώμα στα 12900)
Τι λέτε;
-
-
-
-
Τι λέτε;
-
-
σε αυτα τα λεφτα η καλυτερη αγορα ειανι το μεταχειρισμενο...
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/556637/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/523415/ -
clio 1.2T ή polo 1.2T
-
Αν θές να παραμείνεις τετρακίνητος
Dacia Duster. -
Clio TCE / Polo TSI.
Καλη επιλογη και το Yaris 1.33(FL) το οποιο εχει φοβερη καταναλωση(και start & Stop) και 6αετη εγγυηση χωρις να πληρωσεις κατι εξτρα , σε αντιθεση με τη Renault και τη VW που ειναι 2+3 και 2+2 αντιστοιχα.Μια βολτα στις αντιπροσωπειες ειναι must γιατι τελευταια παιζουν πολλες εκπτωσεις...
-
Αλλη μια τιμια λυση ειναι το Mazda 2
-
Clio 1.2 TCE
Polo 1.2 TSi
Fiesta 1.25 5D
Jazz 1.2 90hp
i20 1.2 78hpΕγώ μάλλον θα επέλεγα το JAZZ ... Τούρμπο πολύ δύσκολα θα επέλεγα.
Τo Fiesta ίσως είναι λιγάκι μικρό και το i20 μάλλον ασθενικό...
To JAZZ τα κάνει όλα και συμφέρει... -
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Clio TCE / Polo TSI.
Καλη επιλογη και το Yaris 1.33(FL) το οποιο εχει φοβερη καταναλωση(και start & Stop) και 6αετη εγγυηση χωρις να πληρωσεις κατι εξτρα , σε αντιθεση με τη Renault και τη VW που ειναι 2+3 και 2+2 αντιστοιχα.Μια βολτα στις αντιπροσωπειες ειναι must γιατι τελευταια παιζουν πολλες εκπτωσεις...
στη renault ειναι 2+3 χωρις να πληρωσεις και καλυπτει τα παντα, οχι μονο μηχανικα
-
Chevrolet Aveo.
Φθηνό,αξιόπιστο,με κινητήρα Opel και ωραίο design.Ακόμα και στα 1200 κυβικά αποδίδει 85 άλογα οπότε δεν θα προβληματιστείς.
Αλλες τίμιες λύσεις:
Hyundai i20,Suzuki Swift,Renault Clio,VW Polo,Toyota Yaris. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
clio 1.2T ή polo 1.2Tαν είναι να φτάσει το όριο του πολο 1.2 καλύτερα να κοιτάξει το grande punto evo multiair
-
- 1 για το jazz 1.2 ειναι πληρες απο εξοπλισμο (εκτος ESP ) δυνατο (90 ιπποι) φοβερο σε χωρους κ εντος του προυπολογισμου σου. αλλα
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
σε αυτα τα λεφτα η καλυτερη αγορα ειανι το μεταχειρισμενο...+100 για μεταχειρισμενο, με τα χρηματα που διαθετεις βρισκεις ελαφρως μεταχειρισμενο κ σε πλουσιοτερες εκδοσεις απ'τα αντιστοιχα κανουρια.
EDIT: αν σου χρειαζονται οι εκτος δρομου δυνατοτητες, το dacia duster που προαναφερθηκε ειναι αρκετα συμφερουσα επιλογη ειδικα σε καποια diesel εκδοση
-
Ο χρήστης koozoop έγραψε:
2) Nissan Micra 1.2 SV7 5Θ (με full extra συν συναγερμό-αισθητήρες παρκαρίσματος-αεροτομή-μεταλλικό χρώμα στα 12900)Τι λέτε;
Ναι! Αν δεν σε ενοχλούν 2 πράγματα!
Αλλάζει πλέον σε λίγους μήνες!
Παρα τα χρόνια του η εμφάνιση είτε αρέσει είτε όχι! Ενδιαμεση κατασταση δεν έχει!Οδηγικά είναι καλύτερο απο το Yaris, ενώ σε θέμα αξιοπιστίας -τουλάχιστον βλέποντας το δικό μου- είναι εντελώς απροβλημάτιστο!
Μετα απο 3 χρόνια έντονης χρήσης το μόνο που 'ενοχλεί' είναι οι τριγμοί της πίσω εταζέρας και σαν εμφάνιση του λεβιέ ταχυτήτων που είναι ένας μακρύς σωλήνας -σαν να το πήραν απο παλιό φορτηγο- σαν να μη μπορούσαν να του βάλουν ένα κοντό και όμορφο λεβιεδάκι αλλά μια ... 'γκουμούτσα'!
Εν έτη 2010 πάντως θα κοίταγα πλέον και οτιδήποτε σε 1,2 turbo (Polo, Clio και ίσως και το υπερυψωμένο και μεγαλύτερο Yeti) που προσφέρουν το κάτι παραπάνω εκτός πολης. -
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Βλέπω μεγάλη προτίμηση στα Clio & Polo. Δεν είναι πιο ακριβά όμως σε συντήρηση από τα εξ Ιαπωνίας;
@cosneo: Είναι το Yaris πιο χάλια από το Micra σε οδήγηση; Θέλω να πω ότι όταν πήρα το Micra για τεστ, με ενόχλησε η έντονη κλίση στις στροφές και η ανάρτηση στις εγκάρσιες ανωμαλίες.
-
@cosneo: Είναι το Yaris πιο χάλια από το Micra σε οδήγηση; Θέλω να πω ότι όταν πήρα το Micra για τεστ, με ενόχλησε η έντονη κλίση στις στροφές και η ανάρτηση στις εγκάρσιες ανωμαλίες.Και τα δύο τα έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις. Η διαφορά μου φάνηκε σε τιμόνι και αίσθηση ως προς την συμπεριφορά του στο δρόμο. Μπορεί να είναι και παιχνιδιάρικο αλλά συγχωρεί και λάθη! Γενικά το πακέτο πλαίσιο και αναρτηση μου φαίνεται πάρα πολύ καλό για μικρό αμαξάκι!
Στο Yaris (στο 1000άρη) δεν είχα αυτή την αίσθηση ενώ δεν άντεξα ακόμα και την θέση οδήγησης που νόμιζα ότι σε φρενάρισμα ... θα έφευγα πάνω απο το τιμόνι ... προς το παρμπρίζ! Δεν ξέρω αν ο 1,33 προσθέτει κάποιο υπέρ σε επιδόσεις και συμπεριφορά! -
Punto Evo 105 Racing ..
Καλές επιδόσεις και πολύ καλή κατανάλωση.. -
@cosneo: Sorry που σε ζαλίζω αλλά επειδή είμαι κοντά στο micra θα ήθελα να σε ρωτήσω εντυπώσεις σε μεγάλα ταξίδια (εαν το έχεις πάει ποτέ...)
-
Καλησπέρα. Θα ήθελα κάποιες γνώμες από τους πιο έμπειρους του forum σχετικά με την αγορά νέου αυτοκινήτου. Μόλις πούλησα το LADA NIVA μου (δυστυχώς) επειδή με τις τιμές της αμόλυβδης ήταν πλέον ασύμφορο. Προσανατολίζομαι στην αγορά αυτοκινήτου με χαρακτήρα κυρίως πόλης, εως 1300cc, αλλά να μην με κουράσει εαν θέλω να πάω και μια... Ζάκυνθο ή Θεσσαλονίκη! Αυτή τη στιγμή κοιτάζω 2 αυτοκίνητα:-
-
Τι λέτε;
Άνετα το **Yaris 1.33 **απο τα δυο. Μόνο που έχει το 6τάχυτο κιβώτιο επιτρέπει το ταξιδάκι που θες,ήσυχα και με χαμηλή σχετικά κατανάλωση.
Το καινούργιο micra μόλις παρουσιάστηκε...Άκουσα οτι το Yaris που θα έρθει φέτος,με τις βελτιώσεις τη χρονιάς δηλαδή,θα έρθει με περισσότερο
βασικό εξοπλισμό π.χ σε κάποιες εκδόσεις θα είναι βασικό το ESP.Τσέκαρε το.Εναλλακτικά, θα κοιτούσα και το **Punto Εvo 1.4 ** που πρότεινε κι ο al3xis.
-
-
+1 για punto.Πολύ συμπαθητικό αυτοκίνητο.