-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
...... για να θρέψουν κώλους οι 'τοπικοί παράγοντες' και οι αξιωματικοί με τις φαμίλιες τους
Σε πληροφορω οτι το 30% των πρωτων και το 60% των δευτερων, ερχονταν ΒΙΑΙΩΣ, γιατι το απαιτουσε το 'εθιμο' και οι 'στρατιωτικες παραδοσεις'.
Αν εσυ για αυτη την αποφαση εισαι , καποιοι αλλοι ειναι+άπειρο. Όσες φορές με κουβάλησαν, ήταν με το ζόρι για να φάω παγωμένο κακοψημένο αρνί στο φούρνο - το καλό ψητό στη σούβλα ήταν ... για τους επώνυμους
Ω ναι! Αντιπρωσωπείες και εκδηλώσεις... η κατάρα του στρατιωτικού... (ευτυχώς το κρασί είναι άφθονο... θυμάμαι συγκεκριμένα στο σουαρέ ενός νέου Διοικητή Ταξ/χίας στην τοπική ΛΑΦ, του δώσαμε και κατάλαβε... ).
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Δεν γνωρίζω τι ακριβώς γνωρίζετε εσείς ή σε τι είχατε συμμετάσχει, αλλά επιτρέψτε μου να αναφέρω τι είχε γίνει όταν έκανα τη θητεία μου.
Ο κ. Διοικητής, αντισυνταγματάρχης τάδε, νοίκιασε ροζ (!) στολές σερβιτόρου (παπιγιόν, γιλεκάκι κλπ) με τις οποίες ντύθηκαν οι μάγειρες και μερικοί φαντάροι.
Σε υπαίθριο χώρο στήθηκαν τραπέζια, στα οποία κάθισαν επιχειρηματίες της πόλης με τις οικογένειές τους καθώς και ανώτεροι στρατιωτικοί διαφόρων σωμάτων.
Οι κληρωτοί σέρβιραν σε δίσκους τα εδέσματα και κάθονταν μετά παραδίπλα περιμένοντας παραγγελίες (κρασί, μπύρα, κόκα κόλα για το παιδί...). Οι λοιποί στρατιώτες έκαναν τις δουλειές τους και έφαγαν στη σάλα του εστιατορίου, μακριά από τους 'επισήμους'. Ευτυχώς είχα υπηρεσία την ίδια ώρα και επιστρέφοντας, αφού είδα τα χάλια τους, πήγα καρφί στην κουζίνα, απόθεσα όπλο και έφαγα με την ησυχία μου.Δεν ρώτησα ποιοι ήρθαν με το ζόρι, ούτε μπορούσα να το γνωρίζω, αλλά σίγουρα με το ζόρι στήθηκαν οι φαντάροι για το γλεντάκι των άλλων.
Εμεις παλι στην γιορτη του οπλου μας, ειχαμε κατι μικρες ετοιμασιες με ασπρισματα και καθαρισματα, βγηκαμε με την καναδεζα περασαμε απο το ζαχαροπλαστειο να παρουμε τις παραγγελιες μας, περασαμε απο τον χασαπη να παρουμε τα ετοιμασμενα κρεατα κλπ... Μπηκε στον φουρνο οτι ηταν να ετοιμαστει... στηθηκαν ολα και απλα περιμεναμε να περασει η ωρα για να τα φαμε εμεις γιατι ηρθαν ελαχιστοι απο τους καλεσμενους....
Ηταν η καλυτερη μας λεμε
Εσύ παιδί έκανες την Αλίκη στο ναυτικό οπότε μη μιλάς
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
διακρινω απεριοριστο φθονο & ζηλεια.... ΞΥΔΙ
Ας ειχες μυαλο να δηλωνες ΠΝ
-
Το ξύδι φίλε είναι για τον θυμό, άκυρη συνταγογράφηση έκανες.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το ξύδι φίλε είναι για τον θυμό, άκυρη συνταγογράφηση έκανες.προτιμω να απαντησει ενας εγκριτος ιατρος οπως ο Charmak και οχι ενας που αυτοβαφτιζεται Dr.
-
Βρήκες τώρα κτηνίατρο να ρωτήσεις.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
διακρινω απεριοριστο φθονο & ζηλεια.... ΞΥΔΙ
Ας ειχες μυαλο να δηλωνες ΠΝ
Τι να ζηλέψω ρε Φουλ σαρκασμός είναι το πόστ. Α και το Ξύδι είναι για τα νεύρα και το θυμό οπως είπε και ο Δόκτωρ .
-
Την πρωτοχρονιά του 09 ήμουν προγραμματισμένη 24ωρη υπηρεσία και έχοντας κάνει εξερέσημη περίμενα να είμαι το Πάσχα του ίδιου χρόνου με την οικογένεια μου. Η ΠΑ είχε όμως άλλα σχέδια!!! Πρόεδρος επιτροπής διάθεσης εδεσμάτων λέει.
Πέρασα το Πάσχα φροντίζοντας διοικητή κληρωτούς και στελέχη με οικογένειες και καλεσμένους χωρίς καμία διάθεση ή απολαβή. Επιτέλους όλα αυτά τα αναχρονιστικά καραγκιοζιλίκια πρέπει να τελειώσουν μαζί με τον διαχωρισμό κράτους στρατού και εκκλησίας. Έλεος ποια με τις χίλιες δυο αντιπροσωπίες και συναφείς παπαριές. -
Συγγνώμη, αλλά δεν έχει σχέση το κράτος -εκκλησία με τον στρατό. Ο στρατός είναι για την υπεράσπιση των συνόρων του κράτους, ο στρατός είναι κομμάτι του κράτους. Η εκκλησία όχι. Θα το για την εκκλησία μόνο αν έδινε φόρους για την κινητή και ακίνητη περιουσία της. Κάποιες ταμιακές μηχανές σε μοναστήρια, είναι στάχτη στα μάτια των πολιτών. Αυτά...
-
Τότε γιατί κάθε τρις και λίγο στηνόμαστε με τις επίσημες στολές ακολουθώντας το εκκλησιαστικό εορτολόγιο πέραν του ωραρίου εργασίας μας και γιατί κάθε τελευταία παρασκευή στηνόμαστε όχι μόνο για επιθεώρηση από τον διοικητή μας αλλά και για αγιασμό από τον ιερέα της Μονάδας; Για να μην πω για τους βαθμούς που φέρουν πολλοί κληρικοί!!! Στη Μονάδα μου έχουμε και νέο φρούτο. προγραμματισμένες λειτουργίες στον ναό που έχει εντός της η Μονάδα με υποχρεωτική παρουσία όσων είναι 24ωρη υπηρεσία εκείνες τις μέρες. Αυτό θα πει ανεξιθρησκεία και διακριτοί ρόλοι!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Τότε γιατί κάθε τρις και λίγο στηνόμαστε με τις επίσημες στολές ακολουθώντας το εκκλησιαστικό εορτολόγιο πέραν του ωραρίου εργασίας μας και γιατί κάθε τελευταία παρασκευή στηνόμαστε όχι μόνο για επιθεώρηση από τον διοικητή μας αλλά και για αγιασμό από τον ιερέα της Μονάδας; Για να μην πω για τους βαθμούς που φέρουν πολλοί κληρικοί!!! Στη Μονάδα μου έχουμε και νέο φρούτο. προγραμματισμένες λειτουργίες στον ναό που έχει εντός της η Μονάδα με υποχρεωτική παρουσία όσων είναι 24ωρη υπηρεσία εκείνες τις μέρες. Αυτό θα πει ανεξιθρησκεία και διακριτοί ρόλοι!!!Στα περί εκκλησίας έχεις δίκιο, στα υπόλοιπα όχι. Ούτε εμένα μου άρεσε να είναι Πρωτοχρονιά και να είμαι Αξιωματικός Υπηρεσίας αλλά ήταν η δουλειά μου.
ΥΓ: Παπά δεν χαιρέτησα ποτέ.
-
Εγώ στην τελευταία μου μονάδα, μόνο τον καθολικό χαιρετούσα
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Εγώ στην τελευταία μου μονάδα, μόνο τον καθολικό χαιρετούσαΝατοϊκή;
-
Στο στρατηγείο στον Τύρναβο.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Τότε γιατί κάθε τρις και λίγο στηνόμαστε με τις επίσημες στολές ακολουθώντας το εκκλησιαστικό εορτολόγιο πέραν του ωραρίου εργασίας μας και γιατί κάθε τελευταία παρασκευή στηνόμαστε όχι μόνο για επιθεώρηση από τον διοικητή μας αλλά και για αγιασμό από τον ιερέα της Μονάδας; Για να μην πω για τους βαθμούς που φέρουν πολλοί κληρικοί!!! Στη Μονάδα μου έχουμε και νέο φρούτο. προγραμματισμένες λειτουργίες στον ναό που έχει εντός της η Μονάδα με υποχρεωτική παρουσία όσων είναι 24ωρη υπηρεσία εκείνες τις μέρες. Αυτό θα πει ανεξιθρησκεία και διακριτοί ρόλοι!!!Βάλε και την προσευχή στην βραδυνή αναφορά (που υποτίθεται οτι είναι προσωπική υπόθεση του καθενός αν και πότε θα προσευχηθεί).
-
προσευχή σε βραδυνή αναφορά;
Αγιασμοί κάθε τελευταία παρασκευή του μήνα
προγραμματισμένες λειτουργίες στην εκκλησία στη μονάδαΓια ποιές χρονιές μιλάτε; Γιατί εγώ δεν είδα τπτ τέτοιο τους τελευταίους 10 μήνες.
Άντε 2 'αγιασμοί'/λειτουργίες/or smthng πρέπει να έπαιξαν σύνολο, τις οποίες φυσικά και έγραφε κανείς απροκάλυπτα στ@@ του [αν και ψιλοαπορούσαν γιατί να μην θέλει κανείς ] -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τότε γιατί κάθε τρις και λίγο στηνόμαστε με τις επίσημες στολές ακολουθώντας το εκκλησιαστικό εορτολόγιο πέραν του ωραρίου εργασίας μας και γιατί κάθε τελευταία παρασκευή στηνόμαστε όχι μόνο για επιθεώρηση από τον διοικητή μας αλλά και για αγιασμό από τον ιερέα της Μονάδας; Για να μην πω για τους βαθμούς που φέρουν πολλοί κληρικοί!!! Στη Μονάδα μου έχουμε και νέο φρούτο. προγραμματισμένες λειτουργίες στον ναό που έχει εντός της η Μονάδα με υποχρεωτική παρουσία όσων είναι 24ωρη υπηρεσία εκείνες τις μέρες. Αυτό θα πει ανεξιθρησκεία και διακριτοί ρόλοι!!!
Στα περί εκκλησίας έχεις δίκιο, στα υπόλοιπα όχι. Ούτε εμένα μου άρεσε να είναι Πρωτοχρονιά και να είμαι Αξιωματικός Υπηρεσίας αλλά ήταν η δουλειά μου.
Γιατί ποιος τους χαιρετάει;
Ο Μανώλης δεν σου λέει ότι αγανάκτησε για την υπηρεσία αλλά για τις 'εορτές με τα αρνιά'.
Να ξέρατε πόσο κόσμο έκαναν χαρούμενο (μόνιμο προσωπικό) το κόψιμο των αρνιών του Πάσχα....
-
skye που εισαι ρε συ?
Χαλαρουιτα το Ι5 -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
skye που εισαι ρε συ?
Χαλαρουιτα το Ι5γιωτα γιωτα ζωη και κοτα λεμεεεεεεεεεεεεεεεεε
απο φρουραρχειο να υποθεσω;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Στα περί εκκλησίας έχεις δίκιο, στα υπόλοιπα όχι. Ούτε εμένα μου άρεσε να είναι Πρωτοχρονιά και να είμαι Αξιωματικός Υπηρεσίας αλλά ήταν η δουλειά μου.
Γιατί ποιος τους χαιρετάει;
Ο Μανώλης δεν σου λέει ότι αγανάκτησε για την υπηρεσία αλλά για τις 'εορτές με τα αρνιά'.
Να ξέρατε πόσο κόσμο έκαναν χαρούμενο (μόνιμο προσωπικό) το κόψιμο των αρνιών του Πάσχα....
Περί Θητείας [#3]