-
Σε συμβόλαια παραστάσεις κάνω τώρα πια λίγα... Λες να μην τα έβλεπα - βλέπω ?
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Γνωστός μου εργολάβος έχει απούλητα και δεν ρίχνει τιμές γιατί δεν έχει ανάγκη να πουλήσει. Όταν επί δεκαετίες πουλούσε ένα σπίτι 200.000 ευρώ και από αυτά τα 80000+ ήταν μαύρα θησαύρησε και δεν χωλοσκάει...
**Μα που είναι όλοι αυτοί οι έξυπνοι εργολάβοι **που πουλάγανε σπίτια για 200.000 επί δεκαετίες και τα 80.000+ ήταν μαύρα; Τόσο καλά κρύβονται; Γιατί οι δικοί μου γνωστοί και γνωστοί-γνωστών, στην πλειοψηφία τους μορφωμένοι μηχανικοί, έμπειροι και σκληρά εργαζόμενοι επαγγελματίες δεν κατάφεραν ποτέ να πετύχουν τέτοια αποτελέσματα; 30 χρόνια γκαντέμηδες εργολάβους συναντάω, που δεν μπορούν να σταυρώσουν ούτε 40% μαύρα στον τζίρο;
Έξυπνος εργολάβος , μορφωμένος Μηχανικός , έμπειρος και σκληρά εργαζόμενος πούλησε διαμέρισμα σε ξάδελφό μου πριν 5 χρόνια στην τιμή των 150000 € (επαρχία γαρ) και έδωσε απόδειξη 75000€...κάπου είναι και απλά δεν θέλουμε να τους δούμε.
-
Είναι μαύρα γιατί συμφέρει τον αγοραστή να είναι μαύρα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Είναι μαύρα γιατί συμφέρει τον αγοραστή να είναι μαύρα.Όλοι διαπλέκονται στο κύκλωμα της οικοδομής...από τον οικοπεδούχο έως τον τελικό ιδιοκτήτη.Το τι υποτιμολόγηση πέφτει δεν περιγράφεται!!!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Είναι μαύρα γιατί συμφέρει** ΚΑΙ** τον αγοραστή να είναι μαύρα. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Είναι μαύρα γιατί συμφέρει** ΚΑΙ** τον αγοραστή να είναι μαύρα.
...τσιμπίσαμε έναν ...αγοραστή!!!
-
Μακαρι να μπορουσα να αγορασω...
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Γνωστός μου εργολάβος έχει απούλητα και δεν ρίχνει τιμές γιατί δεν έχει ανάγκη να πουλήσει. Όταν επί δεκαετίες πουλούσε ένα σπίτι 200.000 ευρώ και από αυτά τα 80000+ ήταν μαύρα θησαύρησε και δεν χωλοσκάει...
**Μα που είναι όλοι αυτοί οι έξυπνοι εργολάβοι **που πουλάγανε σπίτια για 200.000 επί δεκαετίες και τα 80.000+ ήταν μαύρα; Τόσο καλά κρύβονται; Γιατί οι δικοί μου γνωστοί και γνωστοί-γνωστών, στην πλειοψηφία τους μορφωμένοι μηχανικοί, έμπειροι και σκληρά εργαζόμενοι επαγγελματίες δεν κατάφεραν ποτέ να πετύχουν τέτοια αποτελέσματα; 30 χρόνια γκαντέμηδες εργολάβους συναντάω, που δεν μπορούν να σταυρώσουν ούτε 40% μαύρα στον τζίρο;
Έξυπνος εργολάβος , μορφωμένος Μηχανικός , έμπειρος και σκληρά εργαζόμενος πούλησε διαμέρισμα σε ξάδελφό μου πριν 5 χρόνια στην τιμή των 150000 € (επαρχία γαρ) και έδωσε απόδειξη 75000€...κάπου είναι και απλά δεν θέλουμε να τους δούμε.
Και έτσι υποθέτεις ότι έτσι έβγαλε 75.000 μαύρα ΚΕΡΔΗ και το ίδιο κάνει επί δεκαετίες.
Όπως λέμε ο βενζινάς μου παίρνει τόσα 50ευρα την ημέρα, όλα μαύρα, άρα έχει βγάλει εκατομύρια. Ωραία λογική. -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
παει για κοψιμο και ο 14ος των ΙΥ. Το ετοιμαζουν, εξωφυλλο στο 'Πρωτο Θεμα'. νεο κυμα αυξησεων σε καυσιμα τον ΜαηΔεν έχω πάρει πάντως απάντηση. Τι κέρδος θα έχει το κράτος και η κυβέρνηση αν κόψει (ή μειώσει) δύο μισθούς στον ιδιωτικό τη στιγμή που τα χρήματα αυτά ΔΕΝ βγαίνουν από το κράτος, αλλά από τη τσέπη του εκάστοτε εργοδότη?
Μάλιστα μόνο χασούρα θα έχει το κράτος επειδή θα χάσει τις εισφορές των ασφαλιστικών ταμείων από τις κρατήσεις αυτών των μισθών.
-
Νικο σκεφτεσαι με την λογικη...;
Φιλε μου αστα να πανε...δεν υπαρχει αρχη και τελος....
-
Οι μειώσεις στους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων θα γίνουν κυρίως για τον λόγο που έγιναν και στους δημοσίους υπαλλήλους. Η ελληνική οικονομία χρειάζεται να γίνει πιο ανταγωνιστική σύμφωνα με τις επιταγές των παγκόσμιων τραπεζών και της ΕΕ. Και εφόσον δεν μπορεί να γίνει υποτίμηση του νομίσματος για να μειωθεί η αγοραστική δύναμη των πολιτών και πιο συμφέρουσες οι - λέμε τώρα - οι ξένες επενδύσεις, γίνεται περικοπή μισθών.
Σκεφτείτε το ως υποτίμηση του νομίσματος. -
ολοι ειναι διατεθιμενοι να κανουνε θυσιες, ΑΛΛΑ ο κοσμος θελει να ξερει ποιο ειναι το χρονοδιαγραμμα εξοδου απο την κριση, και κυριως θελει να δει τα ΛΑΜΟΓΙΑ να πηγαινουν ΦΥΛΑΚΗ (μαζι με δημευση των περιουσιων τους φυσικα)
αν δεν γινουν αυτα, δε θα υπαρξει ανοχη/υπομονη.
ναι κυριε να πληρωσω, εστω και αν δε φταιω, αλλα δε μπορω να βλεπω τα ΛΑΜΟΓΙΑ να κυκλοφορουν ελευθερα, να διαγουν πολυτελεστατο βιο, και συχνα πυκνα να βρισκονται στα καναλια και να μας κουνανε το δακτυλο για να μας πεισουν οτι πρεπει να κανουμε θυσιες για να βγουμε απο την κριση που αυτοι μας εβαλαν.
-
Συν τα καρκινώματα τους μεγαλοδημοσιογράφους που τσεπώνουν κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα και το παίζουν πως συμπάσχουν με τον απλό λαο
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Νίκο μάλλον είναι προσπάθεια για να περιοριστούν οι απολύσεις.......
Τοτε να προβλεψουν μισθολογικες περικοπες μονο σε οσους ειναι στα προθυρα χρεοκοπιας.
Οσοι εχουν κερδοφορες επιχειρησεις θα καταβαλλουν δωρο κανονικα , και ενα μπονους επιπλεον υποχρεωτικα, για να 'τονωθει' η αγορα.Λεω εγω τωρα...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δεν στερείται λογικής η σκέψη.....αλλά θα αρχίσουν τα μαγειρέματα....
Ποτε τελειωσαν?
Υπαρχει τροπος βεβαια να αντιμετωπιστουν τα μαγειρεματα, αλλα....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
παει για κοψιμο και ο 14ος των ΙΥ. Το ετοιμαζουν, εξωφυλλο στο 'Πρωτο Θεμα'. νεο κυμα αυξησεων σε καυσιμα τον Μαη
Δεν έχω πάρει πάντως απάντηση. Τι κέρδος θα έχει το κράτος και η κυβέρνηση αν κόψει (ή μειώσει) δύο μισθούς στον ιδιωτικό τη στιγμή που τα χρήματα αυτά ΔΕΝ βγαίνουν από το κράτος, αλλά από τη τσέπη του εκάστοτε εργοδότη?
Μάλιστα μόνο χασούρα θα έχει το κράτος επειδή θα χάσει τις εισφορές των ασφαλιστικών ταμείων από τις κρατήσεις αυτών των μισθών.
Φίλε Γιώργο αν κάποιος μου πει ότι αύριο αν η εταιρία πάει χάλια δε θα απολυθώ, ας μου κόψουν ένα μισθό!
Στον ιδιωτικό όμως αυτή η σιγουριά δε θα υπάρξει ποτέ.
Όπως λοιπόν στη προηγούμενη εταιρία μας υποσχέθηκαν ότι αν μειώσουμε το μισθό σας δε θα σας απολύσουμε και απέλυσαν τελικά μετά από 6 μήνες το 2% της εταιρίας...έτσι και τώρα και οπουδήποτε καμιά ιδιωτική εταιρία δε μπορεί να το εγγυηθεί.
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
η Bild τα ειπε χοντρα στον Παπανδρεου, και ειπε την αληθεια, ασχετως αν ποναει.....
τα πρατηρια βενζινης κοβουν αποδειξεις??????
ενα μεγαλο ποσοστο των Ελληνων δεν φοροδυαφευγει?????
οι βουλευτες δεν ειναι αναμεμιγμενοι στην κομπινα??????
οι αγροτες δεν τρωνε τις επιδοστησεις??? (χωρις να κανουν καλλιεργιες ανταγωνισιμες???)
τα δημοσια εργα δεν υπερτιμολογουνται για να φανε οι κομπιναδοροι?????
δεν ζουμε με δανεικα?????
πηγε κανενας φυλακη?????λοιπον μην κατηγορουμαι την Bild για αυτα που ειπε.......
όχι ρε που γίνοντε αυτα...α ναι στην Ελλάδα την τελευταία χώρα της Αφρικής με αμιγώς λευκούς...συγγνώμη νόμιζα ήμασταν ακόμα στην Ευρώπη...
Σε σχέση με τον δημόσιο, η περικοπή 13/14ου μισθού αν τους ΔΥ τους ματώσει μια φορά, στον ιδιωτικό τομέα το ίδιο μέτρο θα ματώσει τους αντίστοιχους υπαλλήλους παραπάνω και είναι κρίμα. Δεν έχουμε σαν χώρα μισθούς 3000-4000€ στον ιδωτικό τομέα, ώστε να μας είναι άχρηστα τα όποια δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και αυτό το στοιχείο δεν το γνωρίζουν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για πολλά παιδιά που έπαιρναν λίγα λεφτά απ'τις δουλείες τους, τα δώρα λιγάκι ηρεμούσαν την κατάσταση ουτέ καν δεν την βελτίωναν στο 100%. Τώρα δεν ξέρω, πολύς κόσμος είναι απογοητευμένος και στα πρόθυρα της οργής. Πήγαμε σαν αγοραστική δύναμη 15 χρόνια πίσω και κανείς δεν ξέρει αν η αγορά θα πέσει, πολύ φοβάμαι ότι θα βλέπουμε τις τιμές να ανεβαίνουν και άλλο. Αλλά ακόμα και να γίνει αυτό που λέει ο Χρυσοχοείδης, δηλ απολύσεις ΔΥ, τι θα γίνει. Θα βελτιώσουμε την κατάσταση; Εδώ για να βρείς δουλειά έτσι όπως έχει γίνει ο ιδιωτικός τομέας, οι περισσότερες προσλήψεις μέσω γνωστού και μόνο, λές και θέλεις αντίστοιχο βίσμα όπως στο δημόσιο. Αντιθέτως απο τυχόν απολύσεις ΔΥ βλέπω καμιά 100000-200000 άτομα επιπέον στο δρόμο, η ανεργία να πηγαίνει στο 20% και βάλε και εκεί είναι που μπορεί πραγματικά ο κόσμος να βγεί στο δρόμο και να έχουμε ντράβαλα.
Στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα είναι 'ευκολότερα': ο εργοδότης, λόγω του ότι έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πρόβλημα, αποφασίζει να μειώσει το ωράριο του προσωπικού κατά 2 ώρες την ημέρα. Για έναν υπάλληλο λοιπόν, που παίρνει 1200 € καθαρά με δύο παιδιά, η μείωση του μισθού του ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ είναι περί τα 200 €, με ό,τι αυτό σημαίνει ΚΑΙ για τα έσοδα του ΙΚΑ (εισφορές) και της εφορίας (φόρος μισθωτών). Αν το πολλαπλασιάσουμε λοιπόν το 200άρι επί 14, μας κάνει 2800 το χρόνο, ήτοι χαμένοι ΚΑΙ ο 14ος ΚΑΙ ο 13ος και το ήμισυ του ετήσιου (12ου) μισθού (αν εν τω μεταξύ ο υπάλληλος δεν έχει απολυθεί !! ). Δεν θέλω ν' απολυθούν οι ΔΥ, απλά μας τα 'χουν κάνει πια τσουρέκια με την κακομοιριά που καλλιεργούν μονόπλευρα τα κάθε λογής 'μέσα' ...
όταν πριν 2-3 μήνες ο into-megane είχε προτείνει κάποια μέτρα φορολογίας και κατά της υποκρισίας πέσανε κάτι Nidosan να τον φάνε...καθίστε τώρα στο παγωτό....να πάνε να τα πάρουνε από ΠΡΟ-ΠΟΤΖΙΔΙΚΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΒΕΝΖΙΝΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΥΣ και άλλους που αρνουντε να βάλουν ταμειακές....που απασχολούνε προσωπικό με μερική απασχόληση κλέβοντας ένσημα...που υπερτιμολογούν που που που...που σπουδάσαμε τόσα χρόνια για να βλέπω τον αγράμματο υδραυλικό να έχει πιον πολλά από εμένα....
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ η περικοπή των δώρων θα πάει στις τσέπες των κυρίων επιχειρηματιών.....και είναι ξεφτίλα μόνο που το σκέφτοντε να κόψει από καποιους που παίρνουνε 350 ευρώ δώρο πασχα κάτι....
Το να καταργηθει ο 14ος μισθος του ΔΥ, το καταλαβαινω γιατι ο εργοδοτης του (δημοσιο) εχει προβλημα.
(Αν και δεν το θεωρω λυση)
Το να καταργηθει ο 14ος μισθος του ΙΥ και να τον τσεπωσει ο επιχειρηματιας, δεν το καταλαβαινω.
Απο την αλλη, εαν θελουμε ανταγωνιστικοτητα, ας αρθει η μονιμοποιηση των ΔΥ ή ας μονιμοποιηθουν οι ΙΥ.
Να παιζουμε επι ισοις οροις...+00
όπως να μπούνε και ταμειακές παντού...και να δημευτουν οι περιουσίες όσων έβαλαν το χέρι στο μέλι...
Το άλλο που δεν καταλαβαίνω πάντως , είναι αυτό το ...πάθος για το δημόσιο! Κάποιοι γράφουν λες και οι δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν απίστευτη ζωή και ζουν μέσα στα πλούτη!
Οι γονείς μου είναι και οι δύο δημόσιοι υπάλληλοι (όχι Μάνο μου, ΔΕΝ διορίστηκαν επί ΠΑΣΟΚ, μπορείς να ξανακαθήσεις στην καρέκλα..... Δεν θυμάμαι ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ να είχαμε χρήματα για έστω κάτι παραπάνω από τα βασικά. Και σήμερα, ο πατέρας μου συνταξιούχος και η μητέρα μου λίγα χρόνια πριν την σύνταξη και παίρνουνοι δυο τους λιγότερα από εμένα που έχω τα μισά τους χρόνια και δουλεύω πολύ λίγα χρόνια...
Αυτά είναι τα μεγαλεία που όλοι ζηλεύετε δηλαδή;
Αυτούς τους ανθρώπους θέλουμε να μαμήσουμε;
Πόσοι νομίζετε είναι οι υψηλά αμοιβόμενοι ΜΟΝΙΜΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι (δεν μιλάω για τα διάφορα μπλοκάκια που τσεπώνουν χιλιάρικα από επιτροπές και συμβούλια χωρίς να δίνουν λογαριασμό πουθενά... ); Άντε να είναι 10Κ άντε στο τσακίρ κέφι 20Κ... Οι υπόλοιποι είναι συνήθως κάποιοι κακομοίρηδες των 1000€ άντε 1300€ και ο κόσμος όλος.... Και σ' αυτά τα λεφτά μετράω και τα επιδόματα (τα οποία δίνονταν πάντα αντί αυξήσεων...).
Αυτοί είναι οι...οχτροί δηλαδή;
Εγώ νόμιζα πως το πρόβλημα ήταν τα διάφορα τρωκτικά που τρώνε χρήμα με την σέσουλα και κανείς δεν κάνει τίποτε... Είτε λέγονται προμηθευτές, είτε σύμβουλοι, είτε δεν ξέρω τι άλλο... Οι δημόσιοι υπάλληλοι χρέωσαν τα νοσοκομεία, ή οι προμηθευτές με τις υπερτιμολογήσεις; Οι φαρμακοβιομήχανοι;Τι να πω, όπως νομίζετε... Μου φαίνεται πάντως πως όπως πάει , θ' αρχίσουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας, όταν ο μεγαλύτερος ένοχος είναι άλλος.
πες μας για τους εξεταστές στα διπλώματα οδήγησης...για τους πολεοδόμους....μην ντρέπεσε...για κάθε έναν κακομοίρη των 1000 ευρώ που δεν κλέβει υπάρχουν άλλοι 2 που έχουνε καβατζώσει ποσά για 2-3 ζωές...αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι έπρεπε να κοπούν τα επιδόματα τους...αλλά είπαμε υποκρισία stop...να τα λέμε όλα....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
παει για κοψιμο και ο 14ος των ΙΥ. Το ετοιμαζουν, εξωφυλλο στο 'Πρωτο Θεμα'. νεο κυμα αυξησεων σε καυσιμα τον Μαη
Δεν έχω πάρει πάντως απάντηση. Τι κέρδος θα έχει το κράτος και η κυβέρνηση αν κόψει (ή μειώσει) δύο μισθούς στον ιδιωτικό τη στιγμή που τα χρήματα αυτά ΔΕΝ βγαίνουν από το κράτος, αλλά από τη τσέπη του εκάστοτε εργοδότη?
Οι απολύσεις μπορούν να περιοριστούν και τώρα με μειώσεις αποδοχών & bonus ή ακόμα και με άδειες ανευ αποδοχών. Κάτι που γίνεται άλλωστε εδώ και 1 χρόνο σε πολλές επιχειρήσεις και το προσωπικό αναγκαστικά αποδέχεται τα μέτρα αυτά.
Αν καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μόνο ως αρνητικό το βλέπω, τουλάχιστον για την πλειοψηφία των εργαζομένων.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
ΥΓ. Οπως σας φαινεται περιεργο να κοβεται ο 14ος απο κερδοφορες επιχειρησεις, ετσι φαινεται σε αλλους παραλογο να κοβονται 500 ευρω απο τα δωρα σε ολους τους ΔΥ, ειτε παιρνουν 1200, ειτε 3000 το μηνα. Τι να κανεις, life is a bitch, οποτε kalo kouragio.
Προσωπικα δε θα μου φαινοταν παραλογο, εαν ειχα τη μονιμοτητα (οπως αναφερω πιο πανω)
και αν μου κοβανε επιδοματα που ουτως η αλλως τωρα δεν παιρνω.Το οτι δεν τα παιρνεις εσυ, δεν σημαινει οτι δεν τα παιρνει κανενας.
Στην προηγουμενη δουλεια (ΙΥ) εκτος του (υψηλου) βασικου μισθου επαιρνα:
10% για γαμο, αρα 170 μεικτα (35ευρο μεικτα στο δημοσιο)
10% για παιδια, αρα 170 (36)
8% για γλωσσα, αρα 150 (0 στο δημοσιο)
10% για μεταπτυχιακο, αρα 170 (45 στο δημοσιο)Καποιοι που ειχαν διευθυντικη θεση επαιρναν αν θυμαμαι καλα 12% επιπλεον (75 μεικτα στο δημοσιο).
Περισσοτερες λεπτομερειες στο http://www.steb.gr
Η γυναικα μου (ΙΥ λογιστρια) παιρνει αντιστοιχα επιδοματα, συν επιδομα ισολογισμου, συν επιδομα ταμειου.
Πολλα τα επιδοματα, γι αυτο δεν ειναι ανταγωνιστικος ο ιδιωτικος τομεας. Σωστα;
θα σου πω όσα παραδείγματα θες επιχειρήσεων που δεν πληρώνουν ούτε ένα επίδομα...που πάνε άραγε τα λεφτά αυτά?στις τσέπες αυτουνού που είχε ο μπαμπάς λεφτά του άνοιξε ένα μαγαζί και το παίζει αφεντικό....
Ουάου..!! Φούσκωσα απο περηφάνια που με κατατάσσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες..!! Με 3 άτομα προσωπικό και μεγαλοεπιχειρηματίας.!! Να θυμάμαι να το λέω στις γκόμενες αυτό. Τί έχανα τόσο καιρό...;;
Ενδεικτικό της νοοτροπίας που επικρατεί βέβαια...Τέτοια μεγαλεία έχει η Ελλάδα και πάει μπροστά...!!Ηθελα να ΄ξερα πώς βγάζεις (και συ και πολλοί αλλοι) το συμπέρασμα οτι κάποιος εργοδότης που θα περικόψει τον 14ο μισθό, θα τον τσεπώσει...;; Πώς προεξοφλείς οτι ετσι κι αλλιώς 'κονομάει' χοντρά, ή εστω οτι τον 14ο μισθό του υπαλλήλου θα τον εισπράξει καν, ωστε να τον αποδώσει στον υπάλληλό του....;; Πολύ περισσότερο να τον.... τσεπώσει κιόλας...;;
όχι μωρέ δε θα τον τσεπώσετε τον 14ο μισθό....θα τον δώσετε στη Νάνα Μούσχουρη για βοήθεια τώρα που χαρισε τη σύνταξη της.
Α, μάλιστα...Αφου δεν καταλαβαινεις οτι και ο ΙΤ έχει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ πρόβλημα και πολύ πιο άμεσο απ΄τον Δημόσιο, αν δεν καταλαβαίνεις οτι αυτό που γίνεται στο Δημόσιο έχει ΑΜΕΣΕΣ και επιπλέον[αρνητικές επιπτώσεις και στον ΙΤ, (αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο), τότε προφανώς αγνοείς πολλά.
τι προβλημα έχει ο επιχειρηματικός κόσμος του ιδιωτικού τομέα φίλε μου?δεν έβγαλε 50 δρχ όπως πέρυσι αλλά έβγαλε 40?σε παρακαλώ....κομμένη η υποκρισία...
Aν αναφέρεσαι στα κέρδη μου, αυτα πια είναι περίπου 20.000 το χρόνο καθαρά, μετα απο αρκετά χρόνια καθοδικής πορείας. Σταδιακής, μικρής, αλλα καθοδικής, με ναδιρ τη χρονιά που πέρασε. Είναι δηλαδή, λίγα περισσότερα απ΄τον καλύτερα αμοιβόμενο υπάλληλό μου. Να ελπίζω λες στη χρονιά που διανύουμε..;;
Απο κει και πέρα λοιπόν, 2 εναλλακτικές βλέπω εγω, μιας και ολες τις αλλες τις εχω εξαντλησει τα χρόνια που πέρασαν. ΄Η απολύω σε πρώτη φάση 1 άτομο και στη συνέχεια ίσως και 2ο, ή προτείνω περικοπές μισθών και τους κρατάω και τους 3. Και στις 2 περιπτώσεις χαμένοι πια είμαστε όλοι...Εγω δεν με βλέπω 'τσεπωμένο' σε καμμια απο τις 2 (εσυ ίσως).... Το ζητούμενο για μένα πλέον είναι, πια θα είναι η λογότερο επώδυνη λύση για όλους....Και σε ξαναρωτώ λοιπόν...Εσυ τί προτείνεις για μας τους 'μεγαλοεπιχειρηματίες'..;;20.000 το χρόνο?δηλαδη με 14 μισθούς θα έπαιρνες 1500 ευρω το μήνα...μια χαρα σε βρίσκω...είσαι πολύ υποκριτής τελικά....να διώξεις άτομο για να ανέβεις στα 2300 το μήνα...κακόμοιρο παιδί....τι να πούμε και εμείς που είμαστε στο ταμείο ανεργιας αν εσύ δε μπορείς να ζήσεις με 1500 ευρώ το μήνα....
Πάντως για να κάνω μιά πρόβλεψη για τον ιδιωτικό τομέα βλέπω σύντομα απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση ή μείωση της αποζημίωσης απόλυσης.
και μετα θα ξεκινήσει ο πόλεμος.γιατί ο λαός αυτός έχει δεχτεί πολλά αλλά κανείς δεν θα δεχτεί να ξυπνήσει ένα πρωί απολυμένος και χωρίς αποζημίωση χωρίς τίποτα.να το θυμάσαι αυτό.
Άμα ήξερε ότι ο αφεντικός είχε τα 100 χιλιάρικα στο συρτάρι, θα δούλευε σαν ραπτομηχανή.
Γενικά, αν δεν υπάρχει σεβασμός εκατέρωθεν (μου δουλεύεις, σε εκτιμώ - σου δουλεύω, με εκτιμάς), ο φόβος φυλάει τα έρημα.αλληλο-σεβασμός?πρέπει να τους λες και ευχαριστώ που δουλεύεις...και άμα σε δούνε και σωστό και ντόμπρο...σε τέτοιωσαν πατόκορφα οι ρουφιάνοι.....
Μιλάνε για καθαρά ιδιωτικό τομέα.Το φέρνουν σιγά σιγά.Για να συνηθίσουν τ αυτιά μας.
Δεν το βλέπω απαραίτητα κακό.Αν αλλάξει το καθεστώς ίσως προσελκύσουμε και επενδύσεις.
Μάλλον θετικά το βλέπω.Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς εργαζομένους.Έχει τρόπο αν θέλει ο εργοδότης να σε απολύσει και χωρίς αποζημίωση υποχρεώνοντάς σε, σε παραίτηση.
Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο και να απολύεται ο κόσμος χωρίς αποζημίωση.
Νίκο εσύ που έκανες κι αμερική, έτσι δεν είναι τα πράγματα εκεί πέρα; οι εργασιακές σχέσεις είναι πολύ ελαστικές, αλλά από την άλλη δεν μένεις εύκολα χωρίς δουλειά από τη στιγμή που έχεις ένα βασικό πτυχίο υπόψιν.
η Αμερική είναι κρατος όχι πεδίου πλουτισμού των ολίγων.
-
πως είπατε; Δεν είναι πεδίο πλουτισμού των ολίγων η ΗΠΑμερική;
Έκτακτα μέτρα (3ος 2010)