-
Ψιλοάσχετο με χρηματιστήριο αλλά δεν ήξερα που να ποστάρω. Για την HSBC εν Ελλάδι τι έχετε υπόψη σας; Πάει καλά;
-
Θες να πιασεις δουλεια ή να καταθεσεις χρηματα?
Εγω σαν πελατης της (οταν ημουν αγγλια ειχα λογαριασμο εδω κα ισηκωνα λιρες εκει χωρις κομισιον) δεν ειχα καποιο προβλημα. Ουρες δεν εχει, βεβαια δεν εχει και μεγαλο δικτυο απο ΑΤΜ κλπ. -
Θέλει να στείλει βιογραφικό μια φίλη μου και δεν έχω ιδέα για το τι παίζει με τη συγκεκριμένη τράπεζα.
-
H συγκεκριμενη τραπεζα ειναι απο τις λιγοτερο χτυπημενες απο την παγκοσμια κριση.
Απο την αλλη οι περισσοτερες ξενες τραπεζες στην Ελλαδα ψαχνουν τροπο να την κανουν με ελαφρα. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Θέλει να στείλει βιογραφικό μια φίλη μου και δεν έχω ιδέα για το τι παίζει με τη συγκεκριμένη τράπεζα.Για τη συγκεκριμένη τράπεζα ξέρω οτι πριν από ~1 χρόνο έψαχνε μηχανικούς χωρίς εμπειρία που θα εκπαίδευε η ίδια για να στελεχώσει το τεχνικό τμήμα της. Μου είχαν κάνει πρόταση να στείλω βιογραφικό αλλά ήμουν φαντάρος τότε...
Τα σχόλια που μου είχαν μεταφέρει ήταν πολύ θετικά, δε ξέρω όμως πόσο αντικειμενικά ήταν γιατί είχαν γίνει από ανιψιό στελέχους της τράπεζας... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
H συγκεκριμενη τραπεζα ειναι απο τις λιγοτερο χτυπημενες απο την παγκοσμια κριση.
Απο την αλλη οι περισσοτερες ξενες τραπεζες στην Ελλαδα ψαχνουν τροπο να την κανουν με ελαφρα.Η συγκεκριμμένη πάντως, την έκανε απο τον.... πλούσιο κάμπο της Λάρισας, πριν λίγους μήνες, μετά απο κάπου 2 χρόνια λειτουργίας.
-
Δευτέρα πάω για αγορά συναλλάγματος . Είμαι ανάμεσα σε δολάρια Αμερικής ή Αυστραλίας. Το ευρώ το θεωρώ πεθαμένο. Όταν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα ακόμα και αυτή η μεγάλη Γερμανία τότε ποιος νοήμων Γερμανός θα εξακολουθεί να βλέπει με καλό μάτι το ευρώ;
Κάποιος εδώ μέσα ανέφερε ότι η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου ενδέχεται να φτάσει στο 1,10:1 , συμμερίζεται κάποιος άλλος αυτή την άποψη; -
γιατί δεν τα κάνεις ινδικά ρούπια
-
Δε συνηθίζω να δίνω συμβουλές αλλά θα το πω.
-
Είμαι ΑΝΙΔΕΟΣ στο θέμα
-
Είσαι επίσης ΑΝΙΔΕΟΣ
Κάτσε στ'αυγά σου.
Αυτά. -
-
Koutsan , σέβομαι τη γνώμη σου.
Είμαι ανίδεος αλλά έως αυτή τη βδομάδα είμαι σχεδόν στο +10% αφού τον Αύγουστο αγόρασα κορώνες Νορβηγίας οι οποίες αποδείχτηκαν πολύ καλή επιλογή. Euro sucks badly.
Κάθομαι στα αυγά μου από τον Ιανουάριο και το μόνο που κατάφερα ήταν να χάσω την ευκαιρία να αγοράσω δολάρια Αυστραλίας με 1,58 . Τώρα μετά από 2 μήνες αν πάω να αγοράσω θα πρέπει να δώσω αρκετά ευρώ παραπάνω για να τα αποκτήσω. Όλος ο πλανήτης έχει πέσει πάνω τους αφού δίνουν καλό επιτόκιο. Δες εδώ:
http://www.emporiki.gr/cbg/gr/tools/int ... atesGR.jsp12μηνη με 4,73% + το κέρδος από τη διαφορά στη ισοτιμία αφού το ευρώ πέφτει συνεχώς.
Μέσα σε 2 μήνες θα είχα ένα καθαρό +6%( στο περίπου ) άνετα. -
Το γεγονός ότι έκανες σωστή εκτίμηση και 1 και 2 και 5 φορές δεν αλλάζει τίποτα...Αν αύριο αγοράσω ΕΤΕ και μετά την πουλήσω σε ένα μήνα με κέρδος +10% και μετά αγοράσω δολάρια και τα δώσω σε 3 μήνες με κέρδος +7% και μετά αγοράσω ΟΤΕ και τον πουλήσω μετά από 2 μήνες στο +10% σημαίνει κάτι ; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ...Νομίζεις ότι επειδή έκανες 3 πετυχημένες επενδυτικές επιλογές έμαθες ; Έπαψες να είσαι ανίδεος ; Νομίζεις ότι οι αποδόσεις σου οφείλονται στις γνώσεις σου ; Στην εμπειρία σου μήπως ; Στην πληροφόρησή σου ; Στις σπουδές σου ; Σε τίποτα από αυτά δεν οφείλεται, είσαι στην ίδια ακριβώς κατάσταση που ήσουν και πριν 5 μήνες, προτού δηλ. βγάλεις 23% κέρδος : είσαι άσχετος.
Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε κάποιον όταν ξεκινάει να 'επενδύει' είναι να κερδίζει και να κερδίζει ξανά και ξανά. Πολύ μεγάλη ατυχία, αλήθεια σου λέω : ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί είναι να ξεκινήσεις την ενασχόλησή σου με τις αγορές με κέρδη πολλά και επαναλαμβανόμενα...
Είναι άπειροι πιτσιρικάδες (και όχι μόνο) εκεί έξω που αρχίζουν να 'παίζουν' και τα πρώτα 1-2 χρόνια κερδίζουν...Ειλικρινά σου μιλάω νομίζουν ότι έχουν μάθει, ότι είναι γκουρού, ότι είναι τεχνίτες ότι ότι...Και πως να μην είναι άλλωστε 2 χρόνια κέρδη είναι αυτά....ΤΡΙΧΕΣ : ούτε καν υποψιάζονται τη θαλάσσια Π@ΤΣΑ που θα φάνε κάποια στιγμή. Όσο περισσότερο έχουν κερδίσει και όσο περισσότερο νιώθουν ασφαλείς τόσο περισσότερο σπέρμα θα κατακλύσει και θα μπουκώσει το λαιμουδάκο τους...Μην αυταπατάσαι. Τίποτα δεν άλλαξε : παραμένεις ανίδεος.
Αν ασχολείσαι 15-20 χρόνια (δεν αστειεύομαι καθόλου ως προς το πόσα 'ζητάω') και έχεις καλές και σταθερές αποδόσεις μάλλον κάτι έχεις μάθει...Μην παίζεις με τα νομίσματα. Εγώ τόσο ξέρω, τόσο λέω.
-
Μα το παραδέχτηκα οτι είμαι ανίδεος , το καταλαβαίνω, τυχερός ήμουν αλλά αυτό δε σημαίνει οτι δεν το έψαξα όσο μπορούσα. Και αγγλικά ξέρω και να ψάχνω για πληροφορίες στο internet . Το πρόβλημά μου είναι οτι είμαι άσχετος-ανίδεος και δεν ξέρω αν αυτό που διαβάζω μπορώ και να το εμπιστευτώ. Και πως να μην είμαι άσχετος όταν μέχρι πριν 2 χρόνια χρωστούσα το στεγαστικό και δεν περίσσευε σάλιο.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε κάποιον όταν ξεκινάει να 'επενδύει' είναι να κερδίζει και να κερδίζει ξανά και ξανά.
καλά μην υπερβάλλουμε. το χειρότερο είναι να αρχίσεις να παίζεις και να χάνεις και να χάνεις ώσπου στο τέλος δεν έχεις, κουράγιο ή χρήμα, να χάνεις και το παρατάς.
αντιλαμβάνομαι το πνεύμα της πρότασης αλλά...mousate συμφωνώ. κάτσε στα αυγά σου. έχει πολύ ξύλο η συνέχεια και το κακό είναι οτι δεν ξέρεις απο που θα σου έρθει.
-
Έχω μια υποψία οτι θα μου 'ρθει από το ευρώ , γιαυτό κάθομαι σε αναμένα κάρβουνα . Τα έχω στη probank με το μήνα και παίρνω 2,20%-ψίχουλα , επιπλέον έχω το φόβο της χρεοκοπίας του κράτους.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
δολάρια Αυστραλίας
12μηνη με 4,73% + το κέρδος από τη διαφορά στη ισοτιμία αφού το ευρώ πέφτει συνεχώς.
Μέσα σε 2 μήνες θα είχα ένα καθαρό +6%( στο περίπου ) άνετα.Τι έγινε ρε παιδιά; από την Παρασκευή του 4,78 πήγαμε τη Δευτέρα στο 2,58;;
Σε κενό αέρος πέσαμε;
http://www.emporiki.gr/cbg/gr/tools/int ... atesGR.jspΚαι οι Νορ.Κορωνίτσες μου από 1,99 στο εξάμηνο πέσανε στο 1,2; Τι σημαίνει αυτό άρεγε, ότι πήρε το ευρώ τ'απάνω του;
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Έχω μια υποψία οτι θα μου 'ρθει από το ευρώ , γιαυτό κάθομαι σε αναμένα κάρβουνα . Τα έχω στη probank με το μήνα και παίρνω 2,20%-ψίχουλα , επιπλέον έχω το φόβο της χρεοκοπίας του κράτους.Φίλος πούλησε σήμερα το 5ετές ομόλογο του ελλ. δημοσίου που είχε πάρει τη προηγούμενη εβδομάδα με απόδοση 6,10 και αντί αυτού αγόρασε το καινούριο 10ετές με 6,30. Δεν σου αρέσουν τα μακροχρόνια;
-
Μίλησα με το διευθυντή του εργοστασίου την Πέμπτη και μου είπε οτι χρειάζονται τουλάχιστον 30,000e για τα ομόλογα. Δεν έχω τόσα
-
Τα οποία πόσο διαρκούν και τι απόδοση έχουν;
-
Από όσο κατάλαβα κάθε χρόνο τσεπώνεις 6,3% , δηλ 10χ6,3 .
-
30.000 x 6,3% = 1890
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος) [#2]