-
[list:1ml67xen]Φιλε BTS αν και ολα τα λαδια δεν ειναι ιδια οταν μιλαμε γενικα για μεγαλες εταιριες συμφωνω με αυτα που λες, οχι ομως απολυτα.Οταν επισης μιλαμε για 'μεση' λιπανση πανω κατω θα κανεις τη δουλεια σου.Οταν ομως μιλαμε για την 'απολυτη' λιπανση εκει απαιτεις και υπαρχουν διαφορες.Επισης την απαιτητικη λιπανση μπορει καποιος νορμαλ οδηγος να την απαιτησει και στο απλο αυτοκινητο του, οπερ σημαινει οτι πληρωνει αδρα ενα λιπαντικο απ το οποιο θα εχει μακροπροθεσμα οφελη τοσο στη μακροζωια του μοτερ του οσο και στην ελαχιστοποιηση των φθορων οαταν θα ερθει η ωρα για επισκευη.Αυτο φυσικα ειναι περιτο για καποιον που λεει, δε βαριεσε σε 15 χρονια θα κανω 200000χιλ μετα θθα το πεταξω.[/list:u:1ml67xen][list:1ml67xen]Απο εκει και περα ΑΠΑΙΤΕΕΙΣ [/list:u:1ml67xen]
-
Εμένα μου πρότεινε κάποτε κάποιος πρώην καλός φίλος (...) τα Motul 300V 15/50 για το 16V VW μοτέρ μου και πραγματικά με εντυπωσίασαν ήδη από την πρώτη τοποθέτηση,αφού ο κινητήρας ακουγόταν λιγότερο!
Μετά από σχεδόν 3 αλλάγές είμαι ευχαριστημένος,απλά το λαδάκι αυτό καίγεται ειδικά τους θερινούς μήνες, ευκολότερα ενώ στα βαθιά πατήματα με τρίτη κυρίως και χαμηλές στροφές και ελαφρά ανηφορικό κεκλημένο δρόμο ακούγεται κάποιο τακ-τακ-τακ-μεταλλικό (όχι πυράκια),πολύ σιγανό αλλά υπαρκτό,από τον κινητήρα,μέχρι οι στροφές να φτάσουν τις 3000.Μετά σταματά!Είναι κάνα...πιστόνι?Οι βαλβίδες?Ή απλά λέω 'αυνανίες'?
Ένας μηχανικός που άνοιξε(κακώς για πολλούς μηχανικούς) τη μπεκιέρα μου μόλις στα 20000χλμ να την καθαρίσει,είπε ότι ήταν μαύρη!Αν αληθεύει γιατί να συνέβη σε αμάξι ενός έτους και 20000χλμ?Εννοείται όλα αυτά πριν αλλάξω τα μαμίσια λάδια με τα Μοτούλ! -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:3fpgy54j]Φιλε BTS αν και ολα τα λαδια δεν ειναι ιδια οταν μιλαμε γενικα για μεγαλες εταιριες συμφωνω με αυτα που λες, οχι ομως απολυτα.Οταν επισης μιλαμε για 'μεση' λιπανση πανω κατω θα κανεις τη δουλεια σου.Οταν ομως μιλαμε για την 'απολυτη' λιπανση εκει απαιτεις και υπαρχουν διαφορες.Επισης την απαιτητικη λιπανση μπορει καποιος νορμαλ οδηγος να την απαιτησει και στο απλο αυτοκινητο του, οπερ σημαινει οτι πληρωνει αδρα ενα λιπαντικο απ το οποιο θα εχει μακροπροθεσμα οφελη τοσο στη μακροζωια του μοτερ του οσο και στην ελαχιστοποιηση των φθορων οαταν θα ερθει η ωρα για επισκευη.Αυτο φυσικα ειναι περιτο για καποιον που λεει, δε βαριεσε σε 15 χρονια θα κανω 200000χιλ μετα θθα το πεταξω.[/list:u:3fpgy54j][list:3fpgy54j]Απο εκει και περα ΑΠΑΙΤΕΕΙΣ [/list:u:3fpgy54j]Μάκη, δεν διαφωνούμε σε τίποτα. Απλώς πιστεύω ότι κάποιος με ένα απλό ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο, που δεν το ζορίζει ολημερίς με κόφτες και ταξίδια με τελική, μπορεί να την βγάλει καθαρή ακόμα και με ένα ημισυνθετικό λάδι, αν έχει το κατάλληλο ιξώδες και το αλλάζει τακτικά. Και σε τελική ανάλυση, αυτό που μετράει πιο πολύ στις φθορές είναι η χρήση.
Άσχετο, έχοντας δοκιμάσει σε ημισυνθετικό 10W40 πάντα, Shell, Texaco, Elf και Aral, με τα Aral Basic Tronic είχα την καλύτερη ευστροφία και στην επόμενη αλλαγή θα επιστρέψω σε αυτά.
-
Το προηγούμενό μου αυτ/το ήταν το OPEL ASTRA G 1.4! Στην αρχή είχα τα ημισυνθετικά 10W-40 της OPEL, μετά πέρασα στα ARAL 5W-50 Mega Tronic (με τα οποία παρατήρησα μικρότερη θερμοκρασία λειτουργίας και λίγο μειωμένη ευστροφία), στη συνέχεια BP 7000 0W-40 και τέλος για 3000 χλμ Motul 300v 10W-40 (με το οποίο παρατήρησα λιγότερο θόρυβο από τον κινητήρα). Κατά τη γνώμη μου όμως πρέπει να κοιτάμε και τις προδιαγραφές ΑΡΙ SL τελευταίες και IILSAC (ή κάπως) έτσι που αφορούν ιξώδη 0W-30 για το Mondeo,Vectra κλπ. για λόγους μακροζωίας και οικονομίας (αλλαγή κάθε 30.000 χλμ)
Το θέμα είναι ότι:
-
Μήπως οι προδιαγραφές του οργανισμού API είναι εντελώς τυπικές! Αν ψάξετε τα απότελέσματα από τα test θα δείτε ότι αναφέρει κάτι για λιπαντικά Corinth Lubricants, ή κάτι τέτοιο, από Ελλάδα με προδιαγραφές SL !!!!! ίδιες με Castrol, Mobil 1, Shell κλπ.!!!!!
-
Πρέπει να παίζει πολύ νοθεία και στα λιπαντικά! Μου είπε ένας φίλος, ότι ο θείος του δουλεύει σε βιοτεχνία-εργοστασιο πλαστικών σκευών (ταπερ κλπ). Ε, λοιπόν του ζητήσανε να φτιάξει μπουκάλια του Χ λιπαντικού! Πήρε ένα δείγμα, έφτιαξε καλούπι και έτοιμο το μπουκαλάκι! Άντε τώρα βάλε εσύ και που ξέρεις τι βάζεις. Μη μου πείτε ότι η ετικέτα είναι δύσκολο να αντιγραφεί. Εδώ αντιγράφουν χαρτονομίσματα.
Τα Mobil 1 νόμιζα ότι είχαν εξαφανιστεί από την αγορά! Που τα βρίσκετε; Πιστεύω πως το Mobil 1 SuperSyn 0W-40 είναι κορυφαίο!
Ρίξ'τε μια ματιά http://www.mobil1.comΤο 300v έιναι κατά γενική ομολογία κορυφαίο λιπαντικό, όμως έχει πρόβλημα με την αντοχή στο χρόνο και γι'αυτό και έχει 'αρχαίες' (SH) προδιαγραφές API.
Για τις προδιαγραφές API - αποτελέσματα http://eolcs.api.org
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΛΙΠΑΝΣΗ
Είχα δει το καλοκαίρι ένα ντοκυμαντέρ για τα Citroen 2CV. Ήταν πολύ ωραίο. Σε κάποιο σημείο έλεγε ένας οδηγός αγώνων που έτρεχε σε κάποια έρημο της Αφρικής ότι η μηχανή του στέγνωσε από λάδι (δεν θυμάμαι το λόγο) και ότι είχε μαζί του το εφεδρικό μπιτόνι αλλά χωρίς λάδι. Ένας από τους ντόπιους νομάδες του έδωσε μπανάνες (ναι καλά ακούσατε, ΜΠΑΝΑΝΕΣ). Τις ξεφλούδισε και τις στούμπωσε μέσα και μ'αυτές έκανε 200 ή 300 χλμ απόσταση σε συνθήκες ερήμου! Πάω στο φανάρι να προλάβω τις μπανάνες μη μου τις φάτε!
-
-
Ο χρήστης nik16v έγραψε:
Είχα δει το καλοκαίρι ένα ντοκυμαντέρ για τα Citroen 2CV. Ήταν πολύ ωραίο. Σε κάποιο σημείο έλεγε ένας οδηγός αγώνων που έτρεχε σε κάποια έρημο της Αφρικής ότι η μηχανή του στέγνωσε από λάδι (δεν θυμάμαι το λόγο) και ότι είχε μαζί του το εφεδρικό μπιτόνι αλλά χωρίς λάδι. Ένας από τους ντόπιους νομάδες του έδωσε μπανάνες (ναι καλά ακούσατε, ΜΠΑΝΑΝΕΣ). Τις ξεφλούδισε και τις στούμπωσε μέσα και μ'αυτές έκανε 200 ή 300 χλμ απόσταση σε συνθήκες ερήμου! Πάω στο φανάρι να προλάβω τις μπανάνες μη μου τις φάτε!Αυτό και αν είναι μαϊμουδιά!
-
ΧΑΙΡΕΤΑΙ,ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ G60 KAI ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ,ΤΗ ΛΑΔΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙ SEAT AROSA MOY;
AYTA ΠOY EXΩ EINAI 10W40.
ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑΖΩ ΚΑΘΕ 7.500ΚΜ
ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΧΕΙ 52.500ΚΜΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
-
Δοκίμασε τα νεοφερμένα Mogul ημισυνθετικά 10/40.Έρχονται από Αγγλία και είναι πολύ καλά ,τουλάχιστον σε ένα Πριμέρα που φορέθηκαν!Είναι δε και φτηνά!Σε ζέστη και κρύο δε δυσανασχετούν ή κουράζονται!Αν θες σου προμηθεύω κι εγώ ένα 4λιτρο σε άριστη τιμή από κάποια 'κονε' που έχω!
-
Ένας από τους κεντρικούς αντιπροσώπους Mobil είναι η ΒΕΤΕ ΕΠΕ (ναυτηλιακή εταιρεία) η οποία με παρέπεμψε σε κατάστημα λιπαντικών στην περιοχή του Βοτανικού και η τιμή για το 4-lit Μοbil1 0W-40 είναι 50 ΕΥΡΩ. Ο αντιπρόσωπος μου είπε οτι η Mobil ερχεται σαν ανεξάρτητη εταιρεία λιπαντικών άσχετη από BP. Στη συσκευασία πάνω έχει το σηματάκι τις Exxon (εταιρεία πετρελαιοειδών του εξωτερικού). Το τηλ. της ΒΕΤΕ είναι: 210-4227267.
Υ.Γ. Πρέπει να γίνει επιγόντως το ΤΕΣΤ λιπαντικών από τους 4Τ.
-
Βλέποντας ότι ψάχνεστε αρκετά για λιπαντικά υπάρχει και μια παράμετρος που δεν πρέπει να ξεχνάτε.
Τα λιπαντικά επηρρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τη μακροζωία του καταλύτη και τη σωστή λειτουργία του αισθητήρα λ και κατά συνέπεια του εγκεφάλου.
(Αν ενδιαφέρει μπορούμε να το συζητήσουμε)
Για αυτό το λόγο και η μεγάλη στροφή των αυτοκινητοβιομηχανιών σε συνθετικές λύσεις και απομάκρυνση από τα ορυκτά (με βάση το πετρέλαιο λάδια). -
Ο χρήστης pappaki έγραψε:
ΧΑΙΡΕΤΑΙ,ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ G60 KAI ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ,ΤΗ ΛΑΔΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙ SEAT AROSA MOY;
AYTA ΠOY EXΩ EINAI 10W40.
ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑΖΩ ΚΑΘΕ 7.500ΚΜ
ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΧΕΙ 52.500ΚΜΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
.ΒΑΛΕ HELIX PLUS 10/40.TA PLUS K TA HELIX ULTRA ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ.ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ(ΟΠΩΣ Κ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΞΑΛΛΟΥ)
-
Castrol RS 10-60
-
Ξέρει κανείς κάποιο μαγαζί που να πουλάει λάδια και να μην είναι μαιμού 100% ?
Μία τυχαία αναζήτηση έκανα στο google και βρήκα :
... Ερωτικά DVD - Χονδρική/Λιανική Online Πώληση γιά ... shop,Προφυλακτικά,SM Λάδια,Κορμάκια,Εσώρουχα ...
Λοιπόν?
-
Όσο μπορείς να είσαι σίγουρος ότι κάποιος μ...κας δεν έσκισε το αυτοκίνητό σου πριν το παραλάβεις!
-
Ο χρήστης nik16v έγραψε:
Όσο μπορείς να είσαι σίγουρος ότι κάποιος μ...κας δεν έσκισε το αυτοκίνητό σου πριν το παραλάβεις!ΕΕεεε δεν μπορεί!
Κάποιος θα υπάρχει πάντως...Δεν ψάχνω κάτι τρομερό... ένα λαδάκι του θεού 20W50 (TOTAL κατά προτίμηση για να είμαστε και original!!!) αλλά δεν είμαι σίγουρος για αυτόν που πηγαίνω..
Χωρίς όμως ιδιαίτερο λόγο...Απλά τα μαγαζιά στην Λιοσίων δεν ξέρω...κάτι μου φέρνουν...
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Ξέρει κανείς κάποιο μαγαζί που να πουλάει λάδια και να μην είναι μαιμού 100% ?Μία τυχαία αναζήτηση έκανα στο google και βρήκα :
... Ερωτικά DVD - Χονδρική/Λιανική Online Πώληση γιά ... shop,Προφυλακτικά,SM Λάδια,Κορμάκια,Εσώρουχα ...
Αυτα είναι τα καλά λάδια,τα άλλα ειναι οδοντόκρεμες
Btw,το 2CV θα δουλέψει και με ελαϊς,αυτοί οι καταραμένοι οι καινούριοι κινητήρες θα πετάξουν 100 σφάλματα πριν το βάλεις καν Τεχνολογία σου λέει...
Αν καποιος πειραματίζεται με λάδια ( χρονοβόρο σπορ στο οποίο έχω επιδοθεί) και θελει να δει και τα sunoco ( http://www.sunocoinc.com/ ) έχω φίλο που τα εμπορεύεται.
-
Castrol RS 10W-60
-
Ο χρήστης cliff έγραψε:
Castrol RS 10W-60Αυτό που κολλάει?
-
Ακριβώς... εδώ
-
Ο χρήστης cliff έγραψε:
Ακριβώς... εδώΠρόταση για μένα είναι?
Γράφεις ένα τύπο λαδιού και δεν λες τίποτα!
Δώσε και μία εξήγηση!
Λιπαντικά