-
Kαλύτερα Εβρο ή ένα νησάκι Ανατολικού Αιγαίου.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Μετα τις πα@@@ρολογιες (για τις ιατρικες εξετασεις στο στρατο) και για να σοβαρευτουμε, παραθετω τις εξης σκεψεις:
Εχω την αποψη οτι οι Ελληνες, που συχνα ειναι αρνητικοι στην υποχρεωση της στρατευσης, δεν θελουν να δουν τη θητεια στη βαση του 'αν δεν μπορεις να αντισταθεις στο βιασμο, τουλαχιστον απολαυσε τον!'
Πιο συγκεκριμενα, εντυπωσιαζομαι να βλεπω στρατευσιμους που τους δινεται η ευκαιρια να υπηρετησουν στην Κυπρο, να μην το επιθυμουν με τιποτε και να επιδιωκουν με καθε τροπο να αποφυγουν αυτη τη μεταθεση, αφου:
1/ Ειναι συνηθως καλυτερες οι συνθηκες διαβιωσης στα εκει στρατοπεδα, συμπεριλαμβανομενου του συσσιτιου και της συχνοτητας εκτελεσης υπηρεσιων.
2/ Οι αδειες που θα παρουν ειναι ιδιες με αυτες που δικαιουνται στην Ελλαδα και πιο σιγουρες στον προγραμματισμο, παντα με δωρεαν αεροπορικη μετακινηση.
3/ Δινονται επιπλεον 5 ημερες αγραφη πριν την αναχωρηση και 10 ακομη με τον επαναπατρισμο.
4/ Ενα μηνα πριν την ημερομηνια απολυσης, επαναπατριζονται και τοποθετουνται υποχρεωτικα σε μοναδα του τοπου που επιθυμουν, ακομα και αν δεν υπαρχει μοναδα του αντιστοιχου οπλου που ανηκουν.
5/ Πληρωνονται με 280-380 ευρω το μηνα, αναλογως βαθμου, συν τα δικαιουμενα αφορολογητα ποτα και τσιγαρα.
6/ Εχουν την ευκαιρια να γνωρισουν την Κυπρο, κανοντας ανεξοδο τουρισμο σε μικροαδειες-εξοδους.
Μηπως ολοι εχουμε την εντυπωση οτι για τη θητεια μας, θα βρεθει η φορμουλα και θα τη βγαλουμε 'καθαρη', κοντα στο σπιτι μας κλπ, αλλα τελικα το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν χωρανε ολοι στην τρυπα για το 'βυσμα', με αποτελεσμα να χανονται οι ευκαιριες για κατι καλυτερο ? Λεω, ΜΗΠΩΣ?
ΥΓ: Αποφευγω να θεσω το θεμα υπο το πρισμα του τυπου 'η Κυπρος ειναι Ελλαδα, οι Κυπριοι αδελφια μας' κλπ, που ο καθενας για ιδεολογικους λογους πιθανως να εχει αλλες αποψεις, αλλα το θετω απολυτως πραγματιστικα.Ετσι είναι.Υπαρχει η εντυπωση πως οταν εισαι κοντα στο σπιτι σου θα το βλεπεις περισσότερο!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Kαλύτερα Εβρο ή ένα νησάκι Ανατολικού Αιγαίου.Θα ξεχάσω εγώ τα δύο 16ήμερα στο Φαρμακονήσι; Δωρεάν πτήση με το Chinook από Λέρο με επιστροφή, δωρεάν κάμπινγκ, καθαρός αέρας (βοριάς 9 beaufort), γ@μώ τα σκηνικά!!!
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αν διαβάσω το ποστ μου στον κολητό μου που έκανε 14 μήνες στην Τσίπρον είτε θα πάθει εγκεφαλικό ή απλά νευρικό κλονισμό. Δεν το κάνω γιατί δεν έχει κλείσει ούτε τα 27...
Εγώ ότι έχω ακούσει για Κύπρο είναι μες στη μαυρίλα. Αυτά τα περί τουρισμού κλπ ΠΟΥ τα άκουσες;1/ Εκανε 14 μήνες στην Τσίπρον? Αρα αναφερεται σε καταστασεις 8+ χρονια πριν.
Δεδομενο οτι υπερβαλλει, αφου αν ηταν αρνητικος με τη θητεια, τοτε και διπλα απο το σπιτι του να υπηρετουσε, θα τον ενοχλουσε που πηγαινε σε σκοπιες, ξυπναγε στις 06:00 λογω εγερτηριου κλπ.
2/ Μηπως δεν τα εχω ακουσει μονο, αλλα ....?
Οτι ειχα να πω, το ειπα. Σκεψεις, συμπερασματα και αποφασεις (για οσους δεν υπηρετησαν ακομα), δικες σας. -
Πήγε το 2003 και πίστεψε με είναι από τα πλέον φιλότιμα και εργατικά άτομα. Εμένα μου περιέγραψε ένα υπερπροβλεπέ σκηνικό με επιθεωρήσεις, ασκήσεις, σκοινάκια και φυσικά λίγες και ολιγόωρες εξόδους σε πόλη όπου πήγαιναν με λεωφορείο ίσα ίσα να πιουν ένα καφέ, να φάνε κάτι και να σκάσουν τα ρέστα σε καμμιά πουτάνα.
Μήπως ήσουνα σε καμμιά βυσματική θεσούλα και δεν πήρες χαμπάρι αυτά που μου περιέγραψε;
Αυτός συγκεκριμένα ήταν ασυρματιστής σε μηχανοκίνητη μονάδα. -
Αν διαβάσω το ποστ μου στον κολητό μου που έκανε 14 μήνες στην Τσίπρον είτε θα πάθει εγκεφαλικό ή απλά νευρικό κλονισμό. Δεν το κάνω γιατί δεν έχει κλείσει ούτε τα 27...
Εγώ ότι έχω ακούσει για Κύπρο είναι μες στη μαυρίλα. Αυτά τα περί τουρισμού κλπ ΠΟΥ τα άκουσες;Έλα ντε... Κύπριονς Αδελφόνς είσαι?
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Μου εχει βγει ενδειξη για ΕΛΔΥΚ (γτπ βυσμα εχω τελικα)
Λετε να παω? Εχει πολλα υπερ η φαση κυριως σε σχεση με μια μεταθεση τερμα θεου Εβρο...αλλα το ρισκαρεις?Πήγαινε θα πηδάς αβέρτα...
(έτσι μου είχε παιδί που πήγε εθελοντικά ενδυκ ) -
απ αυτά που άκουσα:
η ελδυκ είναι αρκετά πιο σοβαρός στρατός απ' ότι ο εδώ, άρα όντως δεν προτείνεται για τουρίστες.Απ' την άλλη, αν σου κάτσει στραβή μονάδα σε κάνα έβρο ή νησί τύπου σαμοθράκη...καλύτερα κύπρος.
Σκέψου ότι περιόρισαν αρκετά και τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια πλέον. Δεν ξέρω τι γίνεται όμως με τις πτήσεις των c130.
Περί πηδημάτων, μαχών με το lacoste, ηρώων και λοιπών εξωτικών φρούτων πάντα κρατάμε μικρό καλάθι (καλάθι για στρουμφ, θα λεγα)
-
η ελδυκ αλλαζει συνεχως...η εμπειρια μου εμεινε στο 2005-2006, τελευταια εχω ακουσει οτι υποφερει απο λειψανδρια γιατι αποτι καταλαβα ειναι πιο ευκολο πλεον να την αποφυγει κανεις...προφανως δε θα βρισκεται για πολυ καιρο ακομα εκει...
γενικα τη συστηνω σε παιδια με κυπριες γκομενες, παιδια με σπιτι στη κυπρο και 'πυροβολημενους', δεν ειναι (ηταν) το ιδιο με τις εδω μοναδες
-
η μλκια είναι ότι και να μην πας Κύπρο, κατά πάσα πιθανότητα θα φας μετάταξη σε πεζικό ξέχνα την κατάσταση ΥΠ.... (καλά και στην κύπρο ξέχνα την ).
Γενικώς το τι σημαίνει 'καλά ήταν' στο στρατό, εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από το τι θεωρεί κανείς ανεκτό/αναμενόμενο στο στρατό.
Άλλο πράγμα σημαίνει το 'καλά' του πεζικάριου, άλλο του υλικοπόλεμου. Άλλο του στρατόκαυλου, άλλο του νορμάλ ανθρώπου -
Τσύπρον πας εάν είσαι μαύρος (τεθωρακισμένα), όσα φιλαράκια μου πήγαν ήταν μαυροσκούφηδες. Μιλάμε για 100% ποσοστό.
-
Πήγε το 2003 και πίστεψε με είναι από τα πλέον φιλότιμα και εργατικά άτομα. Εμένα μου περιέγραψε ένα υπερπροβλεπέ σκηνικό με επιθεωρήσεις, ασκήσεις, σκοινάκια και φυσικά λίγες και ολιγόωρες εξόδους σε πόλη όπου πήγαιναν με λεωφορείο ίσα ίσα να πιουν ένα καφέ, να φάνε κάτι και να σκάσουν τα ρέστα σε καμμιά πουτάνα.
Μήπως ήσουνα σε καμμιά βυσματική θεσούλα και δεν πήρες χαμπάρι αυτά που μου περιέγραψε;
Αυτός συγκεκριμένα ήταν ασυρματιστής σε μηχανοκίνητη μονάδα.Τα ίδια και σήμερα (από συνάδελφο 308 σειρά που δεν την πάλεψε και βγήκε Ι3 άοπλο για να τον πάρουν από εκεί).
-
2004:
26/5-30/6 - Θήβα
1/7-27/11 - 1η μετάθεση Κως (ενώ είχα δηλώσει Σαμοθράκη)
29/11-26/5 - 2η μετάθεση ΦάρσαλαΣτην Κω, έστελνα (έβγαζα υπηρεσίες) στρατιώτες σε φυλάκια ή σε καμιά βραχονησίδα και αφού γυρνούσανε, μου έλεγαν να τους ξαναστείλω (ήταν καλοκαίρι).
Στα Φάρσαλα ήρθαν κάποιοι Μαύροι από Κύπρο (ΕΛΔΥΚαριοι) και τους λυπήθηκε η ψυχή μου. Μου είπαν πως μόνο την πρώτη εβδομάδα ήταν καλά, τους επόμενους μήνες, έφτυσαν το γάλα που ήπιαν.
Στην Κω μου ήρθε 2η ειδικότητα Προγραμματιστής - Χειριστής Η/Υ. Μου το λέει ο διοικητής μου, με τη δικαιολογία πως έβαλα βύσμα για 2η μετάθεση Αθήνα. Του είπα πως όχι και θα το δείξει η μετάθεση. Και όντως είχα δίκιο, μου ήρθε Φάρσαλα. Εκτός του κρύου και του χιονιού (που είχε φτάσει 1+ μέτρο), ήταν τέλεια στα Φάρσαλα. Κυριολεκτικά λούφα και παραλλαγή. Ξεχνάς θαλαμοφυλίκι, μόνο για υπόγραφες έβγαινες το βράδυ στους σκοπούς (σκοπιά βαράγανε οι πολίτες, επί πληρωμή) και για να δείς τις 'σφραγίδες' στις αποθήκες.
-
Nαι ρε διακοπες η κύπρος....και εγω στη Ρόδο διακοπες εκανα
Ρε την παλευετε? Ο μονος που περασε καλα Κυπρο απο γνωστους μου, ηταν ενα παληκαρι αραβωνιασμενο με Κυπρια, και το ζητησε να πάει!Φυσικα με 1.000 Ροδο αντι για Έβρο.
-
Συμφωνω, μονο για τους εχοντες κυπρια γκομενα εχει λογικη αυτο το πραγμα (και για μερικους ουτε τοτε...)
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Ευτυχώς. Η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν είναι τίποτα παραπάνω από μετατροπή των φαντάρων σε ψήστες, σερβιτόρους και πλύστρες για να θρέψουν κώλους οι 'τοπικοί παράγοντες' και οι αξιωματικοί με τις φαμίλιες τους (και να κονομήσουν μερικοί προμήθειες για τα αρνιά και τους μεζέδες).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1113438&lngDtrID=244Ευτυχώς. Η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν είναι τίποτα παραπάνω από μετατροπή των φαντάρων σε ψήστες, σερβιτόρους και πλύστρες ................(και να κονομήσουν μερικοί προμήθειες για τα αρνιά και τους μεζέδες)
Ως εδω σωστοτατο και αληθεστατο.
...... για να θρέψουν κώλους οι 'τοπικοί παράγοντες' και οι αξιωματικοί με τις φαμίλιες τους
Σε πληροφορω οτι το 30% των πρωτων και το 60% των δευτερων, ερχονταν ΒΙΑΙΩΣ, γιατι το απαιτουσε το 'εθιμο' και οι 'στρατιωτικες παραδοσεις'.
Αν εσυ για αυτη την αποφαση εισαι , καποιοι αλλοι ειναι -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
...... για να θρέψουν κώλους οι 'τοπικοί παράγοντες' και οι αξιωματικοί με τις φαμίλιες τους
Σε πληροφορω οτι το 30% των πρωτων και το 60% των δευτερων, ερχονταν ΒΙΑΙΩΣ, γιατι το απαιτουσε το 'εθιμο' και οι 'στρατιωτικες παραδοσεις'.
Αν εσυ για αυτη την αποφαση εισαι , καποιοι αλλοι ειναι+άπειρο. Όσες φορές με κουβάλησαν, ήταν με το ζόρι για να φάω παγωμένο κακοψημένο αρνί στο φούρνο - το καλό ψητό στη σούβλα ήταν ... για τους επώνυμους
-
Δεν γνωρίζω τι ακριβώς γνωρίζετε εσείς ή σε τι είχατε συμμετάσχει, αλλά επιτρέψτε μου να αναφέρω τι είχε γίνει όταν έκανα τη θητεία μου.
Ο κ. Διοικητής, αντισυνταγματάρχης τάδε, νοίκιασε ροζ (!) στολές σερβιτόρου (παπιγιόν, γιλεκάκι κλπ) με τις οποίες ντύθηκαν οι μάγειρες και μερικοί φαντάροι.
Σε υπαίθριο χώρο στήθηκαν τραπέζια, στα οποία κάθισαν επιχειρηματίες της πόλης με τις οικογένειές τους καθώς και ανώτεροι στρατιωτικοί διαφόρων σωμάτων.
Οι κληρωτοί σέρβιραν σε δίσκους τα εδέσματα και κάθονταν μετά παραδίπλα περιμένοντας παραγγελίες (κρασί, μπύρα, κόκα κόλα για το παιδί...). Οι λοιποί στρατιώτες έκαναν τις δουλειές τους και έφαγαν στη σάλα του εστιατορίου, μακριά από τους 'επισήμους'. Ευτυχώς είχα υπηρεσία την ίδια ώρα και επιστρέφοντας, αφού είδα τα χάλια τους, πήγα καρφί στην κουζίνα, απόθεσα όπλο και έφαγα με την ησυχία μου.Δεν ρώτησα ποιοι ήρθαν με το ζόρι, ούτε μπορούσα να το γνωρίζω, αλλά σίγουρα με το ζόρι στήθηκαν οι φαντάροι για το γλεντάκι των άλλων.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν γνωρίζω τι ακριβώς γνωρίζετε εσείς ή σε τι είχατε συμμετάσχει, αλλά επιτρέψτε μου να αναφέρω τι είχε γίνει όταν έκανα τη θητεία μου.
Ο κ. Διοικητής, αντισυνταγματάρχης τάδε, νοίκιασε ροζ (!) στολές σερβιτόρου (παπιγιόν, γιλεκάκι κλπ) με τις οποίες ντύθηκαν οι μάγειρες και μερικοί φαντάροι.
Σε υπαίθριο χώρο στήθηκαν τραπέζια, στα οποία κάθισαν επιχειρηματίες της πόλης με τις οικογένειές τους καθώς και ανώτεροι στρατιωτικοί διαφόρων σωμάτων.
Οι κληρωτοί σέρβιραν σε δίσκους τα εδέσματα και κάθονταν μετά παραδίπλα περιμένοντας παραγγελίες (κρασί, μπύρα, κόκα κόλα για το παιδί...). Οι λοιποί στρατιώτες έκαναν τις δουλειές τους και έφαγαν στη σάλα του εστιατορίου, μακριά από τους 'επισήμους'. Ευτυχώς είχα υπηρεσία την ίδια ώρα και επιστρέφοντας, αφού είδα τα χάλια τους, πήγα καρφί στην κουζίνα, απόθεσα όπλο και έφαγα με την ησυχία μου.Δεν ρώτησα ποιοι ήρθαν με το ζόρι, ούτε μπορούσα να το γνωρίζω, αλλά σίγουρα με το ζόρι στήθηκαν οι φαντάροι για το γλεντάκι των άλλων.
Εμεις παλι στην γιορτη του οπλου μας, ειχαμε κατι μικρες ετοιμασιες με ασπρισματα και καθαρισματα, βγηκαμε με την καναδεζα περασαμε απο το ζαχαροπλαστειο να παρουμε τις παραγγελιες μας, περασαμε απο τον χασαπη να παρουμε τα ετοιμασμενα κρεατα κλπ... Μπηκε στον φουρνο οτι ηταν να ετοιμαστει... στηθηκαν ολα και απλα περιμεναμε να περασει η ωρα για να τα φαμε εμεις γιατι ηρθαν ελαχιστοι απο τους καλεσμενους....
Ηταν η καλυτερη μας λεμε
Περί Θητείας [#3]