-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ειναι με led ? Μην χαλαει η λαμπα με το πρωτο χτυπημα
Ο φακός maglite
Τα κινητά του μέρη είναι μονωμένα με ειδικές φλάντζες και αντιστέκεται σε υγρασία και πεσίματα
Τώρα το τι πεσίματα εννοεί..
Με συμμετοχή της βαρύτητας, με συμμετοχή 2-3 ατόμων..
Πάντως έχει και με LED. -
Μ' αρέσει που δίνεται κ συμβουλές όλοι σας για το πως πρέπει κάποιος να είναι ''επανδρωμένος'' στο αμάξι του σε περίπτωση διαπληκτισμού!
Αν είναι δυνατόν, μέχρι εκεί φτάνει ο πολιτισμός σας?
Κάποτε κάποιος σε ένα περιστατικό που υποτίθεται εγώ δεν είχα φλας σταμάτησε να μου την πει προτάσσοντας ένα ξυλινο παλούκι σε στιλ γκλόμπ! Του ρώτησα αρχικά αν αυτός είναι ο ανδρισμός του κ στην συνεχεία να το βάλει στον κώλο του! Κατέβηκε κάτω κ μου έριξε μια στο χέρι δημιουργώντας μου ενας τεράστιο μώλωπα(κόντεψε να μου το σπάσει) στη συνεχεία έφαγε μερικές κ μας χωρίσαν οι περαστικοί!
Κατέθεσα μήνυση εναντιων του και στην συνέχεια με πήρε τηλ. μυξοκλαίγοντας ότι δεν έχει δουλειά κ χρηματα για να με αποζημιωσει κλπ κ με παρακάλουσε να αποσύρω την μήνυση, Πράγμα οπού στην τελική κ έκανα για να γλιτώσω την ταλαιπώρια των δικαστήριων !
Θέλω να καταλήξω ότι αυτός δεν είναι τρόπος να λύνεις τις διάφορες σου στους δρόμους, κ δεύτερον αν φτάσεις σε σημείο να πιαστείς στα χέρια καντο στα ίσια !
Είναι καθαρά άνανδρο να επιτεθείς σε κάποιον ''οπλοφορώντας'' κ αυτός να είναι εντελώς απροστάτευτος! -
Νομίζω ότι δεν αναφέρθηκε από κανέναν η χρήση του σαν επιθετικού όπλου.... μάλλον εσύ έχεις τη μύγα και το βλέπεις έτσι. Νομίζω ότι μιλάμε για εργαλείο αυτοπροστασίας σε περίπτωση επίθεσης από άλλον. Εγώ θεωρώ ότι αν είχες κι εσύ έναν τέτοιον φακό θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις αυτόν για την άμυνά σου από τον άλλο με το ξύλο!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Νομίζω ότι δεν αναφέρθηκε από κανέναν η χρήση του σαν επιθετικού όπλου.... μάλλον εσύ έχεις τη μύγα και το βλέπεις έτσι. Νομίζω ότι μιλάμε για εργαλείο αυτοπροστασίας σε περίπτωση επίθεσης από άλλον. Εγώ θεωρώ ότι αν είχες κι εσύ έναν τέτοιον φακό θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις αυτόν για την άμυνά σου από τον άλλο με το ξύλο!Αυτοάμυνα? Για κακοποιους εννοείς? Αν είσαι ταρίφας το καταλαβαίνω. Άλλα μέσα στο αμάξι του καθ οδών γιατί άλλο μπορεί κάνεις να κινδυνέψεις!
Βεβαια στις μεγαλουπολεις δεν ξερω τι παιζει κ πως την εχουν δει αλλα αν ειναι ετσι τα πραγματα ας παμε στα Ζωνιανα να παρουμε ο καθενας μας απο ενα κουμπουρι να κουβαλει μες το αμαξι του αν εγιναν τοσο wild οι καταστασεις ! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Νομίζω ότι δεν αναφέρθηκε από κανέναν η χρήση του σαν επιθετικού όπλου.... μάλλον εσύ έχεις τη μύγα και το βλέπεις έτσι. Νομίζω ότι μιλάμε για εργαλείο αυτοπροστασίας σε περίπτωση επίθεσης από άλλον. Εγώ θεωρώ ότι αν είχες κι εσύ έναν τέτοιον φακό θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις αυτόν για την άμυνά σου από τον άλλο με το ξύλο!+1.
Συν το ότι με την απόσυρση της μήνυσης tractioner επέτρεψες να συνεχίσει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας ένας ψυχάκιας ατιμώρητος.
-
Ανετα ενα τετοιου ειδους οπλο προστασιας σε στιγμες εκνευρισμου μεταβαλλεται σε επιθετικο με απροβλεπτες συνεπειες.
Για φαντασου να στο βουτηξει ο αλλος και να στις ριχνει ανηλεως........ -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Νομίζω ότι δεν αναφέρθηκε από κανέναν η χρήση του σαν επιθετικού όπλου.... μάλλον εσύ έχεις τη μύγα και το βλέπεις έτσι. Νομίζω ότι μιλάμε για εργαλείο αυτοπροστασίας σε περίπτωση επίθεσης από άλλον. Εγώ θεωρώ ότι αν είχες κι εσύ έναν τέτοιον φακό θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις αυτόν για την άμυνά σου από τον άλλο με το ξύλο!Τα όρια ανάμεσα στην αυτοπροστασία και στην επίθεση είναι πολύ λεπτά. Μιλώντας για τον εαυτό μου προτιμώ να τις φάω παρά να σακατέψω - σκοτώσω κάποιον με φακούς, μπαστούνια του baseball κλπ ...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Νομίζω ότι δεν αναφέρθηκε από κανέναν η χρήση του σαν επιθετικού όπλου.... μάλλον εσύ έχεις τη μύγα και το βλέπεις έτσι. Νομίζω ότι μιλάμε για εργαλείο αυτοπροστασίας σε περίπτωση επίθεσης από άλλον. Εγώ θεωρώ ότι αν είχες κι εσύ έναν τέτοιον φακό θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις αυτόν για την άμυνά σου από τον άλλο με το ξύλο!
+1.
Συν το ότι με την απόσυρση της μήνυσης tractioner επέτρεψες να συνεχίσει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας ένας ψυχάκιας ατιμώρητος.
Ανθρωπινα το σκεφτηκα διοτι ο τυπος εδειχνα πολυ απελπισμένος,ισως κ να ειναι λαθος μου που την απέσυρα αλλα αν εχει ο τυπος τι διαθεση να το συχεχίζει σιγουρα θα την εχει βρει απο καπου με τον ενα η τον αλλο τροπο.
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Τα όρια ανάμεσα στην αυτοπροστασία και στην επίθεση είναι πολύ λεπτά. Μιλώντας για τον εαυτό μου προτιμώ να τις φάω παρά να σακατέψω - σκοτώσω κάποιον με φακούς, μπαστούνια του baseball κλπ ...
+1
-
Όσο για το τι μπορεί να σου τύχει στο δρόμο και πότε μπορεί να χρειαστείς αυτοπροστασία:
-
Μέρα-μεσημέρι στο Ηράκλειο (Κρήτης) διαφωνούν δύο οδηγοί σταματημένοι σε φανάρι (δε θυμάμαι το λόγο). Χωρίς να προηγηθεί φυσική συμπλοκή, ο ένας βγάζει μαχαίρι και κινείται προς τον άλλο, ο οποίος λόγω των αυτοκινήτων ΔΕΝ μπορεί να απομακρυνθεί. Για καλή του τύχη, οι φίλοι του μαχαιροβγάλτη τον συγκρατούν. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, η έκβαση θα ήταν άγνωστη.
-
Βράδυ στο Ηράκλειο έξω από club, μεθυσμένος επιτίθεται σε διερχόμενο αυτοκίνητο που είναι σταματημένο λόγω κίνησης και του σπάει το παρμπρίζ με μπουνιά . Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν ξέρω αν είχε προηγηθεί κάτι μεταξύ τους. Ευτυχώς ανοίγει ο δρόμος και το αμάξι εξαφανίζεται.
-
Μέρα-μεσημέρι στο Ηράκλειο οδηγός μού κορνάρει να επιταχύνω (από τα 30χαώ) ενώ ακριβώς 50 μέτρα πιο κάτω τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα. Τον αγνοώ. Ξανακορνάρει. Του κάνω (κακή ιδέα αλλά όχι αδικαιολόγητη) κι αυτός κατεβαίνει από το αμάξι του, έρχεται στο παράθυρό μου και προσπαθεί να μου ρίξει μπουνιά. Επειδή έχω μια σχέση με πολεμικές τέχνες αποκρούω τη μπουνιά του στον αέρα και (ευτυχώς στο μεταξύ είχε αδειάσει ο δρόμος) βάζω μπρος και φεύγω. Αν δεν μπορούσα να φύγω κι ο μ@λ@κ@ς επέμενε να πλακωθούμε, να μην έχω ένα μέσο αυτοάμυνας; Δεν του επιτέθηκα πρώτος.
Οφείλω, βέβαια, να συμφωνήσω με τον DAP και τον jtblaster για τα λεπτά όρια μεταξύ αμυντικού και επιθετικού όπλου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τέλεια λύση, είτε ρισκάρεις να μην έχεις κάτι που μπορεί να χρησιμεύσει για αυτοάμυνα και είσαι 'εύκολος' στόχος για τον κάθε τρελό είτε ρισκάρεις να έχεις και σε στιγμή εκτός εαυτού μπορεί να κάνεις εσύ τη μαλακία. Ο καθένας διαλέγει και παίρνει κι αναλαμβάνει τα αντίστοιχα ρίσκα/ευθύνες.
Π.χ., επειδή ξέρω τον εαυτό μου, δεν μπλέκω σε καυγάδες, κτλ, θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να βρεθώ σε συμβάν επιτιθέμενος. Και πάλι, όμως, αν και το έχω σκεφτεί πολλές φορές, δεν αποφασίζω να βάλω στο αμάξι κάτι νόμιμο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο.
-
-
Π.χ., επειδή ξέρω τον εαυτό μου, δεν μπλέκω σε καυγάδες, κτλ, θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να βρεθώ σε συμβάν επιτιθέμενος. Και πάλι, όμως, αν και το έχω σκεφτεί πολλές φορές, δεν αποφασίζω να βάλω στο αμάξι κάτι νόμιμο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο.
Αυτό τα λέει όλα αν τύχει να βρεθώ σε τέτοια περίπτωση ας κάνει ο άλλος την μαλακία όχι εγώ ....
-
Μα έχουμε γίνει ζούγκλα.
Έχω δει κλοπές τσάντας από μηχανές που σου σπάνε το τζάμι, παλιότερα όταν γύριζα με τραμ είχε κατέβει ένας από μηχανή και χτύπαγε με το κράνος του το παμπρίζ ενός ταρίφα επειδή υποθέτω τον έκλεισε, ένας με jeep κυνηγούσε φίλο μου σε όλη την Ποσειδώνος επειδή είχε σταματήσει νωρίτερα σε βαθύ πορτοκαλί και του έκοψε την φόρα (του έλεγε στο επόμενο κόκκινο θα κατέβω να σε ...), πάς σταματάς με την κοπέλα σου σε μια ερημιά και έρχονται και σε βιάζουν και γενικά νιώθω μια ανασφάλεια, γιατί είμαι κατηγορία φτερού και δεν έχω πιθανότητες να πιαστώ στα χέρια.
Ούτε γενικά προκαλώ ή βρίζω, κάτι μούντζες έχω ρίξει, αλλά πραγματικά ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει κάποιος.
Πιστεύω είναι αοαραίτητο αξεσουάρ κάποιο είδος προστασίας, όπως τα ενισχυμένα μπρελόκ-κλειδιά όταν κυκλοφορείς πεζός. -
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Πιστεύω είναι αοαραίτητο αξεσουάρ κάποιο είδος προστασίας, όπως τα ενισχυμένα μπρελόκ-κλειδιά όταν κυκλοφορείς πεζός.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Πιστεύω είναι αοαραίτητο αξεσουάρ κάποιο είδος προστασίας, όπως τα ενισχυμένα μπρελόκ-κλειδιά όταν κυκλοφορείς πεζός.
Δε σε έχουν ληστέψει ακόμα εσένα; Χτύπα ξύλο βέβαια, αλλά αν ποτέ γίνει θα σταματήσεις να είσαι διστακτικός
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Όσο για το τι μπορεί να σου τύχει στο δρόμο και πότε μπορεί να χρειαστείς αυτοπροστασία:-
Μέρα-μεσημέρι στο Ηράκλειο (Κρήτης) διαφωνούν δύο οδηγοί σταματημένοι σε φανάρι (δε θυμάμαι το λόγο). Χωρίς να προηγηθεί φυσική συμπλοκή, ο ένας βγάζει μαχαίρι και κινείται προς τον άλλο, ο οποίος λόγω των αυτοκινήτων ΔΕΝ μπορεί να απομακρυνθεί. Για καλή του τύχη, οι φίλοι του μαχαιροβγάλτη τον συγκρατούν. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, η έκβαση θα ήταν άγνωστη.
-
Βράδυ στο Ηράκλειο έξω από club, μεθυσμένος επιτίθεται σε διερχόμενο αυτοκίνητο που είναι σταματημένο λόγω κίνησης και του σπάει το παρμπρίζ με μπουνιά . Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν ξέρω αν είχε προηγηθεί κάτι μεταξύ τους. Ευτυχώς ανοίγει ο δρόμος και το αμάξι εξαφανίζεται.
-
Μέρα-μεσημέρι στο Ηράκλειο οδηγός μού κορνάρει να επιταχύνω (από τα 30χαώ) ενώ ακριβώς 50 μέτρα πιο κάτω τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα. Τον αγνοώ. Ξανακορνάρει. Του κάνω (κακή ιδέα αλλά όχι αδικαιολόγητη) κι αυτός κατεβαίνει από το αμάξι του, έρχεται στο παράθυρό μου και προσπαθεί να μου ρίξει μπουνιά. Επειδή έχω μια σχέση με πολεμικές τέχνες αποκρούω τη μπουνιά του στον αέρα και (ευτυχώς στο μεταξύ είχε αδειάσει ο δρόμος) βάζω μπρος και φεύγω. Αν δεν μπορούσα να φύγω κι ο μ@λ@κ@ς επέμενε να πλακωθούμε, να μην έχω ένα μέσο αυτοάμυνας; Δεν του επιτέθηκα πρώτος.
Οφείλω, βέβαια, να συμφωνήσω με τον DAP και τον jtblaster για τα λεπτά όρια μεταξύ αμυντικού και επιθετικού όπλου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τέλεια λύση, είτε ρισκάρεις να μην έχεις κάτι που μπορεί να χρησιμεύσει για αυτοάμυνα και είσαι 'εύκολος' στόχος για τον κάθε τρελό είτε ρισκάρεις να έχεις και σε στιγμή εκτός εαυτού μπορεί να κάνεις εσύ τη μαλακία. Ο καθένας διαλέγει και παίρνει κι αναλαμβάνει τα αντίστοιχα ρίσκα/ευθύνες.
Τι να πω! Μαλλον ζείτε σε ποιο dangerous zones!
-
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Δε σε έχουν ληστέψει ακόμα εσένα; Χτύπα ξύλο βέβαια, αλλά αν ποτέ γίνει θα σταματήσεις να είσαι διστακτικός
Δεν κατάλαβα τι είναι το ενισχυμένο μπρελόκ.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Δεν κατάλαβα τι είναι το ενισχυμένο μπρελόκ.
Προφανώς πολλα κλειδια !
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Eδω του αλλου, απογευματακι στη Βουλγαρη (Αν. Θεσσαλονικη), πηγαν να του παρουν το αμαξι ενω περιμενε να αναψει το πρασινο (ο οδηγος ηταν ΜΕΣΑ στο αμαξι)
Ευτυχως ειχε κλειδωσει... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Eδω του αλλου, απογευματακι στη Βουλγαρη (Αν. Θεσσαλονικη), πηγαν να του παρουν το αμαξι ενω περιμενε να αναψει το πρασινο (ο οδηγος ηταν ΜΕΣΑ στο αμαξι)
Ευτυχως ειχε κλειδωσει...μηπως δεν τον ειδαν...
το λεω γιατι σημερα ειδα σπορτσκουπε ( οχι δεν ηταν ο κορσερ) με 2 πυγμαιους μικρους μεσα, ανοιχτο παραθυρο, τερμα η μουσικη και απορουσα αν φτανανε τα ποδια του οδηγου στα πενταλ...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Δεν κατάλαβα τι είναι το ενισχυμένο μπρελόκ.Ή πολλα κλειδιά που λέει ο tractioner ή μπρελόκ γάντζος ή άλλο σιδερικό
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο