-
Ρε συ kon5 άσχετο...
Συχνά πηγαίνω σε ένα φωτοτυπείο απέναντι από τα δικαστήρια Κορίνθου. Λογικό να μπαίνουν μέσα δικηγόροι και δικηγορίνες...Ε λοιπόν με αυτές τις τελευταίες, πάντα, ΜΑ ΠΑΝΤΑ, θυμάμαι την υπογραφή σου!! -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Ρε συ kon5 άσχετο...
Συχνά πηγαίνω σε ένα φωτοτυπείο απέναντι από τα δικαστήρια Κορίνθου. Λογικό να μπαίνουν μέσα δικηγόροι και δικηγορίνες...Ε λοιπόν με αυτές τις τελευταίες, πάντα, ΜΑ ΠΑΝΤΑ, θυμάμαι την υπογραφή σου!!ε ναι ρε φίλε λες να τραβάω κανένα κόλλημα. Αυτά που βλέπω και βίωσα λέω
Δεν λέω τρελά μ@νιά είναι , ντύνονται και σούπερ αλλά είναι οχιές. Ευτυχώς κάθε μέρα εκεί μέσα έχω αναπτύξει ισχυρά αντισώματα . Ελπίζω να τα καταφέρω στο τέλος -
Εσύ είσαι μεγάλη μαζόχα τελικά... κι απ' ό,τι κατάλαβα πας να επαναλάβεις το λάθος...
Το πήδηξα που το πήδηξα το θρεντ, ας το αποτελειώσω να με θυμηθεί ο φίλος ο βιλλ3333:
Όχι ρε και ντύνονται σούπερ! Όλες από το ίδιο μαγαζί ψωνίζουν παντελόνι γκρι με τσάκιση και ρίγα...τςτςτς..! (ΟΚ το ξεφτύλισα ) -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
:ysterical:
Εσύ είσαι μεγάλη μαζόχα τελικά... κι απ' ό,τι κατάλαβα πας να επαναλάβεις το λάθος...Το πήδηξα που το πήδηξα το θρεντ, ας το αποτελειώσω να με θυμηθεί ο φίλος ο βιλλ3333:
Όχι ρε και ντύνονται σούπερ! Όλες από το ίδιο μαγαζί ψωνίζουν παντελόνι γκρι με τσάκιση και ρίγα...τςτςτς..! (ΟΚ το ξεφτύλισα )Τι σχέση έχουν αυτά με τα ακίνητα.... Πάντως συμφωνώ με τον kon5 ότι ντύνονται super.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Τι σχέση έχουν αυτά με τα ακίνητα....Χρήστο και αυτές ακίνητα ψάχνουν
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Τι σχέση έχουν αυτά με τα ακίνητα....
Χρήστο και αυτές ακίνητα ψάχνουν
ενώ οι άλλες ψάχνουν για αεικίνητα....
Εν πάσει περιπτώσει συνεχίζω να θεωρώ ότι δεν αξίζει τον κόπο κάποιος να εμπλέκεται σε διαδικασίες πώλησης και αγοράς ακινήτου αν και εφόσον αυτό δεν το απαιτούν οι ανάγκες του.
Καθώς ο cpp είχε γράψει από το 2005 απλά να υπενθυμίσω ότι η πορεία των τιμών υπήρξε ανοδική τόσο το 2005 όσο και το 2006 και 2007 με την κορύφωση στις αρχές του 2008. Αν κάποιος είχε πωλήσει το 2005 για να αγοράσει κάποια στιγμή φθηνότερα σήμερα για να ξαναπάρει το σπίτι του απλά θα είχε χάσει αρκετά χρήματα και αυτό ισχύει για οποιοδήποτε σημείο του Λεκανοπεδίου.
Η κρίση της Ελληνικής Κτηματαγοράς δεν μπορεί να φθάσει στα επίπεδα της Αμερικανικής Κρίσης. Ο χώρος δεν είναι άπλετος όπως Αμερική, τόσο οι αναχρονιστικές μέθοδοι κατασκευής όσο και τα υλικά οδηγούν σε πολύ πιο ακριβές λύσεις και το κυριότερο η κινητικότητα του μέσου Έλληνα είναι ένα μικρό ποσοστό αυτής ενός Αμερικανού με πολύ υψηλά ποσοστά ιδιοκατοίκησης για τον πρώτο και πλήθος αγοραπωλησιών ίσο με το 1/3 ανά εκατομμύριο κατοίκους αυτού της Αμερικής. Επιπλέον η εμφάνιση αγοραστών ακόμα και στις περιπτώσεις τιμών μειωμένων κατά 10% οδηγεί και στη συγκράτηση τιμών.
Όλα αυτά ακόμα και κάτω από το πρίσμα της απίστευτης επίθεσης που ετοιμάζεται στην Ιδιοκατοίκηση η οποία αναμένεται για κάποιους να προκαλέσει τέτοια οικονομική αιμορραγία που δεν θα είναι σπάνιο οικογένειες να νοικιάζουν το οίκημα τους για να βρεθούν στο ενοίκιο ώστε με τα χρήματα που θα κερδίσουν μέσω του ενοικίου (και τις απαλλαγές αντίστοιχα) να εξισορροπήσουν τους επιπλέον φόρους στην κατοχή.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Θα περιμενα να αγορασω σπιτι, οταν και μονο επρεπε να εξασφαλισω κατοικια στα παιδια μου ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ!Γνωστός μου επένδυσε το βιός του σε γκαρσονιέρες από τον 'πάτο' της αγοράς κυρίως (λέει ότι δεν παθαίνει τίποτα η τιμή τους, είναι ούτως ή άλλως τα φθηνότερα ακίνητα στην Ελλάδα). Το ενοίκιο που δίδει η γκαρσονιέρα είναι το υψηλότερο από κάθε μεγαλύτερο ακίνητο, σε σχέση με την τιμή αγοράς.
Νοικιάζει μόνον σε αλλοδαπούς, όχι από ανθελληνικό ρατσισμό, αλλά γιατί αυτοί είναι και οι πιο βολικοί και έντιμοι άνθρωποι, και τέλος πάντων αυτοί μόνον θα νοίκιαζαν τα σπίτια που αγοράζει (εμβαδό- (μη) όροφος - περιοχές).
Καμία γκαρσονιέρα δεν του έχει μείνει ποτέ ξενοίκιαστη πανω από ένα μήνα.
Τη συντήρηση την έχει αναθέσει εργολαβικά-βιομηχανικά σε συγκεκριμένο συνεργείο.
Είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης, και έντασης εργασίας (labour intensive).
Ξεκίνησε με 5 γκαρσονιέρες προ 15ετίας σχεδόν, τώρα έχει 65, νομίζω - χωρίς να έχει άλλα άξια λόγου εισοδήματα (θέλω να πω ότι οι αρχικές 'γέννησαν' πολλαπλάσιες).Ο ίδιος δεν έχει δικό του σπίτι να μείνει To θεωρεί αξιοθρήνητο θάψιμο χρημάτων. Λέει ότι σπίτι για να μείνεις αγοράζεις ή χτίζεις, μόνο αν έχεις σύζυγο γκαστρωμένη στον 6ο
Περί ιδιοκτησίας εξοχικού και εξόδων ανακαίνισης 'πατρικού' σε χωριό, περιττό να γράψω τι πιστεύει Εννοείται ότι τα παραπάνω δεν ισχύουν αν τα λεφτά σου περισσεύουν, αφού έχεις επενδύσει τόσα ώστε να έχεις το μηνιαίο εισόδημα που θέλεις.Θα τον συνέφερε άραγε να τις πουλήσει όλες και να πάρει κάτι σε επαγγελματικό ακίνητο (ένα);
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Θα τον συνέφερε άραγε να τις πουλήσει όλες και να πάρει κάτι σε επαγγελματικό ακίνητο (ένα);Σε καμμιά περίπτωση .
Σήμερα έχει μοιράσει το ρίσκο του σε 65 κομμάτια .
Αν πάρει 1 ακίνητο , όταν του μένει ξενοίκιαστο θα έχει συνολικό πρόβλημα .
Το μόνο όφελος θα είναι η μείωση του κόστους συντήρησης , αλλά πιστεύω ότι το ρίσκο της μη ενοικίασης είναι υψηλό , ιδιαίτερα σε τέτοιες εποχές κρίσης και ύφεσης .
Επίσης τα επαγγελματικά ακίνητα , επηρεάζονται πολύ από πιάτσες , θέσεις και κυρίως γερνάνε πολύ πιό γρήγορα από τις κατοικίες , όχι σαν κτίρια , αλλά σαν εξοπλισμός .τα υπόλοιπα είναι φόρος παρακρατηθείς, υπέρ του συλλόγου μας και υπέρ των ταμείων. Αυτό είναι το ελάχιστο και αντιστοιχεί στη δουλειά της σύνταξης σχεδίου συμβολαίου. Αν έχει και καμιά τρελή έρευνα και φας 1 βδομάδα στα υποθηκοφυλακεία και κτηματολόγια χρεώνεις extra. Βέβαια με την αναδουλειά που έχει πάρα πολλοί μένουν στο ελάχιστο.
Το ποσό που πάει στο σύλλογο μέρος του επιστρέφει στους δικηγόρους υπό μορφή μερίσματος .
Ο έλεγχος τίτλων χρεώνεται σχεδόν πάντα επιπλέον της παράστασης στα συμβόλαια . -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Θα τον συνέφερε άραγε να τις πουλήσει όλες και να πάρει κάτι σε επαγγελματικό ακίνητο (ένα);
Σε καμμιά περίπτωση .
Σήμερα έχει μοιράσει το ρίσκο του σε 65 κομμάτια .
Αν πάρει 1 ακίνητο , όταν του μένει ξενοίκιαστο θα έχει συνολικό πρόβλημα .
Το μόνο όφελος θα είναι η μείωση του κόστους συντήρησης , αλλά πιστεύω ότι το ρίσκο της μη ενοικίασης είναι υψηλό , ιδιαίτερα σε τέτοιες εποχές κρίσης και ύφεσης .
Επίσης τα επαγγελματικά ακίνητα , επηρεάζονται πολύ από πιάτσες , θέσεις και κυρίως γερνάνε πολύ πιό γρήγορα από τις κατοικίες , όχι σαν κτίρια , αλλά σαν εξοπλισμός .Eδω να συμφωνησω, αφου ο ανθρωπος ειναι εξ επαγγελματος εισοδηματιας. Προσωπικα, θα πουλαγα σιγα σιγα τα 65 (!), που προφανως σε 5-10 χρονια θα εχουν γινει μπ@@@@λα και θα τα εκανα 20 καινουρια διαμερισματα διαφορων τυπων. Να τονισω ομως οτι τα τελευταια 3 χρονια στην επαρχια (Πατρα-Ορεστιαδα), ειδα 2 πωλητηρια ολοκληρων οικοδομων 10 ετιας, τα οποια ειχαν μονο γκαρσονιερες-2αρια για εκμεταλλευση (φοιτητες-στρατιωτικοι), αφου οι 'ξυπνιοι' εχτισαν για να εισπραττουν, αλλα μαζευτηκαν ταυτοχρονα πολλοι 'ξυπνιοι' και ετσι ναυαγησαν οι μπιζνες!
Και σωστα λεει ο cruiser για τα περι ρισκου αγορας και ενοικιασης επαγγελματικου ακινητου. Συγγενης μου εχει εδω και 25 χρονια ακινητο διπλα απο τον ΑΒ στο Φαρο Ψυχικου και 3 φορες του εμεινε ξενοικιαστο για συνολικη περιοδο 2 χρονια. Βεβαια παιρνει σημερα ενοικιο 4.000 ευρω το μηνα (170τμ). Παντως, 2 ακινητα (ολοκληρα κτηρια 800 τμ 15ετιας+) στην περιοχη του Παγκρατιου, που τα ζω καθημερινα, εχουν ξενοικιαστει 1-2 φορες και σημερα ειναι ξενοικιαστα εδω και 3 χρονια το ενα και 1 χρονο το αλλο!!! -
Γιά όσους με αμφισβητούν , γιά το μέσο επιτόκιο είπα κατ' εκτίμηση γιατί δεν έχω συγκεκριμμένα στοιχεία .Γιά τις αξίες των διαμερισμάτων , έχω να πώ ότι εμένα είναι η δουλειά μου και την έχω σπουδάσει , οπότε αμφισβητήσεις από ανίδεους και άσχετους δημοσιογράφους δεν δέχομαι .
Γνωρίζω τις τιμές των διαμερισμάτων και τις διακυμάνσεις άριστα από το 1983 μέχρι σήμερα γιατί δουλεύω και ζώ από αυτές .Ετσι το 1990 η τιμή ανά τμ ήταν 150.000 δρχ . Μιλάμε γιά μέση τιμή Β' ορόφου .
Εγώ λοιπόν υπερβάλλω που λέω τις πραγματικές τιμές . Εσείς που έχετε βρεί τους πιό ζημιάρηδες , λαμόγια ενοικιαστές , που μου αφήνετε ξενοίκιαστο 1 μήνα το χρόνο το σπίτι και ότι άλλο κακό μπορεί να τύχει στον ιδιοκτήτη , που μου βάζετε υπερβολικούς φόρους και λανθασμένες αρχικές τιμές αγοράς δεν υπερβάλλετε ?
Εσείς που βάζετε μηδενικούς φόρους στα ομόλογα , που βάζετε υψηλό μέσο επιτόκιο , που κάνετε ανατοκισμούς δεν υπερβάλλετε ?Και παρ' όλα αυτά τα σοφίσματα πάλι χαμένοι είστε 50.000 € (350000-300000) και αναφέρεστε σε ψυχική οδύνη και διάφορα άλλα άσχετα .
Μάλλον ο τραπεζικός επενδυτής έχει ψυχική οδύνη και μελαγχολία βλέποντας ότι παρ' όλες τις σοφιστείες χαμένος είναι .Nα επαναλάβω λοιπόν για όποιον φαίνεται ότι δεν το καταλαβαίνει ότι στο site της Καθημερινής έχει σκαναρισμένες όλες τις εφημερίδες από το 1919 και μετά. Μπες στο 1990 και πήγαινε στις αγγελίες (Στις κυριακάτικες έχει πιο πολλές). Μπορεί να βρεις και κάποια δικιά σου, που ξέρεις?
Δες τις τιμές και θα δεις ότι με 15,000,000 δρχ σπίτι δεν έπαιρνες! Εκτός και αν μας λες για κάποιο μεταχειρισμένο.Τα περι επιτοκίων κλπ δεν ασχολήθηκα να κάνω την ανάλυση γιατί σε αυτή την φάση εξετάζω την λαθος αφετηρία σχετικά με την αρχική αξία.
Απο κει και πέρα αν έκανα οικονομική σύγκριση για το αν συνέφερε ή όχι το να έχω σπίτι και να το νοικιάζω
Θα υπολόγιζα και άλλα πράγματα ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, όπως,
φορολόγηση, σταθερά έξοδα που επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη, κόστος ανακαίνισης, στάθμιση εσόδου με πιθανότητα να μείνει ξενοίκιαστο, κόστος ασφάλισης, απόδοση επένδύσεων 'χωρίς ρισκο', ΕΤΑΚ/ΦΜΑΠ κλπ. Το ξέρω πολύ καλά γιατί είχω 4 σπίτια που νοίκιαζω και ένα μαγαζί (δεν έφτιαξα ποτέ off shore) και το 2005 πούλησα το ένα σπίτι για πλάκα γιατί έσκασε μια κυρία μεζές που ήθελε να μου δωσει 3,200 το τμ για πολυκατοικία του 1975 στην Κηφισιά (όπου ποτέ σε γενική συνέλευση οι άλλοι τσίπιδες δεν ψήφιζαν να την βάψουμε εξωτερικά). Πήρε δάνειο για 30 χρόνη η ταλαίπωρη με αμφίβολα εισοδήματα και παρακάλια στις τράπεζες.Στα γενικά περί του topic
Να πω ότι αυτός που πούλησε το 2005, και είναι με το cash και περιμένει, το 2008 μπορούσε να μην κάνει stop loss και να μην ξεκινήσει να χτίζει. Μπορεί να συνεχίσει να ζει στο ενοίκιο με ρευστότητα περιμένοντας τις κατάλληλες συνθήκες. Εξ άλλου τα λεφτά της πώλησης καλύπτουν κατα πολύ το κόστος ενοικίουΕγώ επειδη κάτι δεν μου πήγαινε καλά στην οικονομία ήθελα να προστατέψω τους πιο αδύναμους και τους μή έχοντες φίλους τους forum από το να ζοριστούν και πάνε και σκάσουν τρελά λεφτά για ένα σπίτι με ημιυπαίθρια, λαμογιές, δανεια καρότο κλπ.
Γι αυτό έβαλα και αυτόν τον τίτλο, μπας και κάποιος προβληματισθεί ότι εμείς πάμε και αγοράζουμε σαν τρελοί από τους 'κατασκευαστές' και ο άλλος λέει πουλήστε!Τώρα που οι κατασκευαστές τους έχουν πάρει ως μαύρο χρήμα τον κόπο μια ζωής και τους έχουν υποθηκεύσει για μια ζωή οι τράπεζες, τον βιο για 30 χρόνια, με στεγαστικά επιτόκια πλέον από 7% και πάνω (δεν λέω για κάτι άλλους που ήθελαν δάνεια σε ελβετικό κλπ ), που θα δούν λόγο κρίσης/ μέτρων τα εισοδήματα τους να μειώνονται και το 50% των εισοδημάτων τους να είναι δόση προς την τράπεζα, τι λένε?
Νιώθουν τύψεις ή είναι κερδοσκόποι σαν και εμένα? Φανταζομαι κερδοσκόποι και αυτοί καθώς χασοσκόπος δεν θέλει υπάρχει!Επίσης με το να με λες ανίδεο σε κάθε απάντηση σου. Δεν μασάω!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
criuser έγραψε:
αμφισβητήσεις από ανίδεους και άσχετους δημοσιογράφους δεν δέχομαι .Επίσης με το να με λες ανίδεο σε κάθε απάντηση σου. Δεν μασάω!
Δημοσιογράφος ?
-
criuser έγραψε:
αμφισβητήσεις από ανίδεους και άσχετους δημοσιογράφους δεν δέχομαι .Επίσης με το να με λες ανίδεο σε κάθε απάντηση σου. Δεν μασάω!
Δημοσιογράφος ?
Σιγά μην είμαι μισθοφορος δημοσιογράφος!
-
Βλέποντας ένα ακίνητο σαν επένδυση σαφώς και ελπίζεις και στην αύξηση της αξίας του με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό όμως ισχύει σίγουρα αν το πήρες πριν 30-40 χρόνια και με το σκεπτικό αυτό οι παλιοί τα έχουν, τα κοιτάνε και δεν τα πειράζουνε (όποιος αγοράζει γη/ακίνητο είναι κερδισμένος). Δεν είναι πια εύκολο να έχεις μεγάλα κέρδη σε μικρό χρονικό διάστημα. Και βέβαια το κέρδος αυτό, την υπεραξία την εκμεταλλεύεσαι μόνο αν το πουλήσεις. Ίσως αγοράζοντας κάτι άλλο που να έχει περιθώριο επιπλέον ανόδου... που όμως δεν παίζει τόσο σαν σενάριο όσο παλιότερα που έβρισκες την ευκαιρία που σε 5 χρόνια τα πούλαγες στη διπλή τιμή. Πχ ο αδελφός μου υπολόγισε παρουσιάζοντας πραγματικά ακίνητα ότι πχ πριν 10 χρόνια αν ο πατέρας μου είχε πουλήσει ένα οικόπεδο που από τότε ανέβηκε 30% και έπαιρνε ένα μαγαζί κάπου αλλού που στο ίδιο διάστημα ανέβηκε 300% θα είχε κερδίσει 270% παραπάνω (χωρίς καν να προσθέσουμε το κέρδος από τα ενοίκια). Βέβαια εκ των υστέρων είναι εύκολο να συγκρίνεις την απόδοση πχ δύο διαφορετικών ακινήτων ή άλλης μορφής επένδυσης όπως κάνατε πιο πριν... το θέμα είναι να το κάνεις από πριν και να πάρεις το σωστό ακίνητο ή να κάνεις κάτι άλλο.
Με το σωστό ακίνητο το ενοίκιο μπορεί να είναι σημαντικό και να είναι αποδοτικό σαν επένδυση (εκτός της αύξησης της αξίας του ακινήτου). Δεν ξέρω αν ίσως ήταν περισσότερο θέμα τύχης παρά ικανότητας του ιδιοκτήτη που μισθωμένο ακίνητο του αποφέρει σταθερό και καλό ποσό. Φέρω στο νου μου 3 περιπτώσεις γνωστών μου που όλες αφορούν σε επαγγελματικό ακίνητο (μαγαζί, ιατρική επιχείρηση/ιατρείο, ιατρείο). Έχω παρατηρήσει ότι η απόδοση είναι μεγαλύτερη από ότι η κατοικία. Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος και η απόδοση να μην είναι και τόσο καλή αν σκεφτούμε την αξία των ακινήτων που ίσως απέκτησαν σε πολύ μικρότερο κόστος (κληρονομιά ή αγορά παλιότερα) αλλά πλέον είναι σημαντική.Πλέον μάλλον περιμένουμε πτώση. Αν δεν θέλεις σπίτι να μείνεις αλλά το βλέπεις επενδυτικά, αν πουλήσεις τώρα το κάνεις για να περιμένεις και να ξαναγοράσεις όταν πέσουνε. Και θα πέσουνε, συμφωνώ με τον Tiger. Δεν μπορούν να κρατηθούν για πολύ ακόμα, δεν έχει λογική να κρατιέται. Ανέβηκαν με τα δάνεια που πολλοί που δεν μπορούσαν αλλιώς δανείστηκαν και μέσα σε κλίμα ευφορίας, τι 30 χρόνια τι 40, δάνειο έχουμε, αγοράσανε. Σήμερα όμως το γενικό κλίμα οικονομο-τρομοκρατίας σίγουρα επηρεάζει αρνητικά την ανάληψη ρίσκου και τα επιτόκια που ανεβαίνουν και τα δάνεια που δεν δίνονται δεν βοηθάνε. Από πού να προκύψει ενδιαφέρον και πως να κρατηθούν οι τιμές;; Θα πέσουν. Το θέμα είναι πόσο και πόσο απότομα.... Αν ξεφύγει μπορεί να γίνει κανένα καλό μπραφ (όπως στο χρηματιστήριο) και να ανοίξουν καλές ευκαιρίες αν και πάλι θα χρειαστούν χρόνια για αποκόμιση κερδών.
-
Aσχετο , αλλα μερικές φορές 'σοκάρομαι' απο το πόσο ενδιαφέρονται πράγματα γράφονται στο φόρουμ...!!
είναι βέβαια και κατι φορές....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Η κρίση της Ελληνικής Κτηματαγοράς δεν μπορεί να φθάσει στα επίπεδα της Αμερικανικής Κρίσης.
Προσοχη στο εξης,οι ΗΠΑ -εστω και προσωρινα- βγηκαν απο την κριση.
Και γενικως καποια στιγμη θα βγουν οριστικα απο αυτη.
Η Ελλαδα;last year!10ετια λιτοτητας.
Θα βιωσουμε οτι και η αμερικη,απλως εμεις θα το κανουμε με αργο στριπτιζ νομιζοντας οτι ετσι θα αποφυγουμε το αναποφευκτο.Αυτο θα επηρρεασει και την ανακαμψη που θα ειναι εξισου αργη. -
τα υπόλοιπα είναι φόρος παρακρατηθείς, υπέρ του συλλόγου μας και υπέρ των ταμείων.
Το ποσό που πάει στο σύλλογο μέρος του επιστρέφει στους δικηγόρους υπό μορφή μερίσματος .
40 ευρώ το μήνα
Βέβαια με την αναδουλειά που έχει πάρα πολλοί μένουν στο ελάχιστο.
Ο έλεγχος τίτλων χρεώνεται σχεδόν πάντα επιπλέον της παράστασης στα συμβόλαια .
Κοίτα αν τρέχεις μια εβδομάδα κάθε μέρα υποθ/κείο επειδή έχεις να κάνεις έρευνα σε 40 ιδιοκτήτες και πρέπει να φτάσεις τουλάχιστον σε 20 ετία καλό είναι να αμοιφθείς. Αν και ξαναλέω πως με την αναδουλειά αν δεν στο χαρίζει χρεώνει λίγα. Αν σου χρεώνει πολλά ο δικός σου πάνε σε άλλο. Ουρα περιμένουν
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Βέβαια με την αναδουλειά που έχει πάρα πολλοί μένουν στο ελάχιστο.
Ο έλεγχος τίτλων χρεώνεται σχεδόν πάντα επιπλέον της παράστασης στα συμβόλαια .
Κοίτα αν τρέχεις μια εβδομάδα κάθε μέρα υποθ/κείο επειδή έχεις να κάνεις έρευνα σε 40 ιδιοκτήτες και πρέπει να φτάσεις τουλάχιστον σε 20 ετία καλό είναι να αμοιφθείς. Αν και ξαναλέω πως με την αναδουλειά αν δεν στο χαρίζει χρεώνει λίγα. Αν σου χρεώνει πολλά ο δικός σου πάνε σε άλλο. Ουρα περιμένουν
Εδώ διαφωνώ. Πρέπει να βρείς ενα ικανό και ξύπνιο δικηγόρο και όχι αυτόν που είναι πιό φτηνός γιατί αν σου κάνει πατάτα θα την πληρώσεις στο πολλαπλάσιο στο μέλλον. Λόγω της φύσης της δουλειάς μου έχω πολλά παρε-δώσε με δικηγόρους (και δικηγορίνες ) και έχουν δεί πολλά τα μάτια μου.
-
Έχεις δίκιο, ακόμα και σε φαινομενικά απλές δουλειές σχετικά με ακίνητα μπορεί ο άσχετος δικηγόρος να σου κάνει μεγάλη πατάτα... που θα την πληρώνεις μια ζωή.
Βέβαια όλα είναι πιο απλά αν ξέρεις τι κάνεις και όλα είναι δύσκολα και σπάνια και απίθανα αν δεν ξέρεις. -
Πάντως δεν είναι όλα τα ακίνητα δύσκολα , αλλά ο καλός δικηγόρος είναι απαραίτητος .
Από το Βήμα της προηγούμενης Κυριακής
Τα τελευταία χρόνια μάλιστα οι αποδόσεις των ακινήτων ήταν πολύ υψηλότερες από αυτές των καταθέσεων ή του Χρηματιστηρίου. Μια επένδυση, π.χ., 100 ευρώ σε ακίνητα στο τέλος του 1995 μετατρέπεται, βάσει των στοιχείων της Εurobank, σε 304,8 ευρώ στο τέλος του 2008 έναντι 241,3 ευρώ των καταθέσεων και 209,7 ευρώ των μετοχών (συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων). Το ίδιο διάστημα ο πληθωρισμός διαμόρφωνε την αξία του «καλαθιού της νοικοκυράς» των 100 ευρώ στα 159,3 ευρώ και αυτό σημαίνει ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία σημείωσαν θετικές αποπληθωρισμένες αποδόσεις.
Αφιερωμένο εξαιρετικά στον cccp και στα άλλα παιδιά που μου λέγανε ότι δεν ήταν καλή επένδυση το ακίνητο σε σύγκριση με τις καταθέσεις .
Και το λέει μιά τράπεζα αυτό !!!!
Και δεν συμπεριλαμβάνει τα ενοίκια !!!!!Ολο το άρθρο είναι εδώ .
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46 ... 21/02/2010 -
τα λεφτα στις τραπεζες ειναι καλα μονο οταν τα εκμεταλευεσαι με τους γνωστους τροπους που σου δινουν μεγαλα επιτοκια.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!