-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ο kostasg κατάφερε να στραβώσει τις ηλεκτρονικές επαφές για το φακό στην 350D
Αξίζει τον κόπο να επιδιώξω επισκευή ή να κοιτάξω για καμιά 30/40D;Ζημιάρης ο μικρός
-
...ο ίδιος που κατέστρεψε και το swift...
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
...ο ίδιος που κατέστρεψε και το swift...το πάθημα βλέπω δεν έγινε μάθημα
υπάρχουν στην Αθήνα 2 service canon απ'όσο ξέρω, εκτός Intersys, στην Εμμ. Μπενάκη και στην Πανεπιστημίου.
αλήθεια, πώς τα κατάφερε? έχεις καμιά φωτό του αποτελέσματος?
Αλέξανδρε (Βάγκνερ) πότε έριξε κεραυνούς στο Π.Φ. ? εγώ Καλαμάκι δεν είδα τπτ πάντως ωραίες οι προσπάθειες πάντως
-
Μετά από 2 εβδομάδες με τον Tamron 17-50/2.8 έχω να πω ότι είναι εξαιρετικός φακός
Και επίσης η 500D είναι μια χαρά (αρχίζω να παίζω με το spot και βλέπουμε).Βέβαια χτες κατάφερα και έμπλεξα το πόδι μου στο λουρί της τσάντας με αποτέλεσμα να πέσει κάτω από το γραφείο και:
ο Σπασμένο καπάκι φακού και το UV του Tamron και ο φακός χαλασμένος (δεν δουλεύει ούτε όλο το ζουμ, πάει 17-25, ούτε όλο το focus, δεν πάει κοντά στο άπειρο) Τον πήγα για επισκευή, λέτε να φτιάχνεται ή πάω για καινούργιο ?
ο Σπασμένο καπάκι φακού και το UV του Canon (55-250) αλλά ο φακός δουλεύει
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μετά από 2 εβδομάδες με τον Tamron 17-50/2.8 έχω να πω ότι είναι εξαιρετικός φακός
Και επίσης η 500D είναι μια χαρά (αρχίζω να παίζω με το spot και βλέπουμε).Βέβαια χτες κατάφερα και έμπλεξα το πόδι μου στο λουρί της τσάντας με αποτέλεσμα να πέσει κάτω από το γραφείο και:
ο Σπασμένο καπάκι φακού και το UV του Tamron και ο φακός χαλασμένος (δεν δουλεύει ούτε όλο το ζουμ, πάει 17-25, ούτε όλο το focus, δεν πάει κοντά στο άπειρο) Τον πήγα για επισκευή, λέτε να φτιάχνεται ή πάω για καινούργιο ?
ο Σπασμένο καπάκι φακού και το UV του Canon (55-250) αλλά ο φακός δουλεύει
Ο Μητσοτακης σου ευχηθηκε τα καλοριζικα πρωτος;
Αν δε φτιαχνεται,και αναγκαστεις να αγορασεις αλλον,κοιτα για τον αντιστοιχο της Σιγκμα.Τον δικο μου τον πάτησε αυτοκινητο (μαζι με την τσαντα) και μονο λιγο η αρμωση του παρασολέιγ χαλαρωσε,ενω και το φιλτρο που φανηκε να μην ξεβιδωνει στην αρχη,τελικα ειναι μια χαρούλα.
Πες μας πάντως τι θα σου πουνε απο το σερβις.
Πες μας και τι βρηκες στην 500αρα που σε ικανοποίησε περισσοτερο απο την 400αρα σου -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
το πάθημα βλέπω δεν έγινε μάθημα
υπάρχουν στην Αθήνα 2 service canon απ'όσο ξέρω, εκτός Intersys, στην Εμμ. Μπενάκη και στην Πανεπιστημίου.
Αλέξανδρε (Βάγκνερ) πότε έριξε κεραυνούς στο Π.Φ. ? εγώ Καλαμάκι δεν είδα τπτ πάντως ωραίες οι προσπάθειες πάντως
Χθες το βραδακι, κατα τις 11.
-
Βαγκνερ,εγω στη θεση σου θα εβαζα ISO 100,θα εκλεινα και περισσοτερο το διαφραγμα,για να μπορω να εχω μεγαλυτερο χρονο εκθεσης απο τα 15 δευτερολεπτα.Αν ανεβασεις το χρονο εκθεσης,αυξανεις και τις πιθανοτητες να γραψεις καποιον κεραυνο
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Βαγκνερ,εγω στη θεση σου θα εβαζα ISO 100,θα εκλεινα και περισσοτερο το διαφραγμα,για να μπορω να εχω μεγαλυτερο χρονο εκθεσης απο τα 15 δευτερολεπτα.Αν ανεβασεις το χρονο εκθεσης,αυξανεις και τις πιθανοτητες να γραψεις καποιον κεραυνοΤο σκεφτικα, αλλα πιστευα οτι θα εβγαιναν πιο σκοτεινες και θα ταν ενας κεραυνος μεσα στα σκοταδια.
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
το πάθημα βλέπω δεν έγινε μάθημα
Χθες το βραδακι, κατα τις 11.
α έβλεπα ταινία, το 2012. τέλειος συγχρονισμός
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
άουτςΠέρα απο το πρώτο 'άουτς¨ που έκανα οταν διάβασα το post σου (τουλάχιστον η μηχανή είναι εντάξει), σκέφτηκα οτι πρέπει να αλλάξεις τσάντα ή την διαρύθμιση της!
Μια σωστή τσάντα με την σωστή διαρύθμιση, πρέπει να προφυλάξει τον εξοπλισμό που έχει μέσα της.
Είτε πέσει απο ένα τραπέζι, είτε πέσει απο μια σκάλα.Αυτό το συμβάν, μου φέρνει εμένα δυο σενάρια στο μυαλό. Πρώτο οτι τα μέρη του εξοπλισμού ακούμπαγαν μεταξύ τους και οτι τα μαξιλαράκια που διαχωρίζουν τα επιμέρους εσωτερικά τμήματα δεν έκαναν καλά την δουλειά τους.
Η τσάντα δεν είαι μόνο για να μεταφέρουμε τον εξοπλισμό μας, αλλά και για να τον προστατεύουμε.
Καλύτερα να δώσει κάποιος 100+ € για μια τσάντα ( η δικία μου πχ κανει 170€) παρά να δώσει 20€ και μετά να χτυπάει το κεφάλι του...
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
άουτς
Πέρα απο το πρώτο 'άουτς¨ που έκανα οταν διάβασα το post σου (τουλάχιστον η μηχανή είναι εντάξει), σκέφτηκα οτι πρέπει να αλλάξεις τσάντα ή την διαρύθμιση της!
Μια σωστή τσάντα με την σωστή διαρύθμιση, πρέπει να προφυλάξει τον εξοπλισμό που έχει μέσα της.
Είτε πέσει απο ένα τραπέζι, είτε πέσει απο μια σκάλα.Αυτό το συμβάν, μου φέρνει εμένα δυο σενάρια στο μυαλό. Πρώτο οτι τα μέρη του εξοπλισμού ακούμπαγαν μεταξύ τους και οτι τα μαξιλαράκια που διαχωρίζουν τα επιμέρους εσωτερικά τμήματα δεν έκαναν καλά την δουλειά τους.
Η τσάντα δεν είαι μόνο για να μεταφέρουμε τον εξοπλισμό μας, αλλά και για να τον προστατεύουμε.
Καλύτερα να δώσει κάποιος 100+ € για μια τσάντα ( η δικία μου πχ κανει 170€) παρά να δώσει 20€ και μετά να χτυπάει το κεφάλι του...
Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα...
Βέβαια μετά από 25 χρόνια ως ερασιτέχνης φωτογράφος, είναι η πρώτη φορά που παθαίνω τέτοιο ατύχημα, οπότε ίσως είχα επαναπαυθεί και να είμαι και λίγο δικαιολογημένος Οχι ? Παρακαλώ ?Οι φακοί ήταν κατακόρυφα τοποθετημένοι ο ένας δίπλα στον άλλον με ένα μαξιλαράκι ανάμεσα, δε χτύπησαν μεταξύ τους, το πρόβλημα είναι ότι έπεσαν με την τσάντα 'face down' στο πάτωμα. Ο Tamron έπαθε μεγάλη ζημιά επειδή είναι βαρύτερος και επειδή ήταν μονταρισμένος στο σώμα της κάμερας (= έξτρα βάρος). Πάντως εντυπωσιάστηκα από τη ζημιά που προκάλεσε μια απλή πτώση από < 1 m μέσα σε τσάντα (το θέαμα των σπασπένων φίλτρων ήταν όπως και να το κάνουμε σοκαριστικό ) Για να μη συμβεί αυτό θα έπρεπε να υπήρχε έξτρα μαξιλαράκι στον πάτο της τσάντας (μια LowerPro Apex, συχαίνομαι τις μεγάλες τσάντες και δε μου χρειάζονται κιόλας, με 2 φακούς και ένα σώμα)
Τέλος πάντων, ας ελπίσουμε να τη γλύτωσε ο φακός...
-
Εντάξει ναι, φυσικά να την βγάλει καθαρή ο φακός! Δεν το κουβεντιάζουμε καν!
Τώρα το θέμα είναι να μην ξαναγίνει η ίδια ζημιά σε μια ενδεχόμενη πτώση μελλοντική πτώση.
Πρώτα απο όλα όπως είπα και στο προηγούμενο post μου, πρέπει να έχουμε εφοδιαστεί με μια σωστή τσάντα, απο κάποιον κατασκευαστή που ξέρει τι κάνει. Πχ lowerpro, kata, caselogic.
Έπειτα πρέπει ο εξοπλισμός μας να είναι τακτοποιημένος με τρόπο που δεν θα τον αφήνει να κατρακυλάει, εξέχει, μπαλαντζάρει μέσα στην τσάντα.
Κοιτάμε να το έχουμε όσο το δυνατών καλύτερα στερεωμένο μπορούμε. Αν η τσάντα μας δεν έχει εσωτερικούς ιμάντες συγκράτησης, φτιάχνουμε εμείς. Έτσι με αυτούς μπορούμε να κρατήσουμε το σώμα ή (και) τους φακούς σταθερούς στην τσάντα, ακόμα και αν αυτή έρθει τούμπα.Δεν πάει να πει ότι μια μικρή τσάντα δεν είναι και ασφαλής.
Φτάνει ο εξοπλισμός να έχει τον σωστό αέρα και να είναι όπως προείπα σωστά τοποιετημένος.Ακόμα θα πρέπει όλα να είναι σωστά ζυγισμένα μέσα στην τσάντα, έτσι ώστε να μην έχουμε ο φόβο να τουμπάρει αν την αφήσουμε πάνω σε μια καρέκλα ή πάνω σε ένα σκαλοπάτι.
Τώρα αν θέλουμε επιπλέον ασφάλεια μπορούμε γύρο γύρο στην εσωτερική πλευρά να βάλουμε επιπλεόν μαξιλαράκια. Είτε αγοράζοντας τα είτε να τα φτίαξουμε μόνοι μας με καλής ποιότητας αφρολέξ που μπορούμε να βρούμε απο ένα εργαστήριο - βιοτεχνία επίπλον (τσάμπα θα μας τα δώσουν)
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Το σκεφτικα, αλλα πιστευα οτι θα εβγαιναν πιο σκοτεινες και θα ταν ενας κεραυνος μεσα στα σκοταδια.Μα, με ISO 100, 30sec έχεις ίδια φωτομέτρηση με ISO200 και 15sec (ειδικά στο ψηφιακό που δεν έχεις να ασχολείσαι και με reciprocity). Εσύ το ρυθμίζεις αυτό.
-
για όποιον ενδιαφέρεται
http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=38964.0 -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Το σκεφτικα, αλλα πιστευα οτι θα εβγαιναν πιο σκοτεινες και θα ταν ενας κεραυνος μεσα στα σκοταδια.
Μα, με ISO 100, 30sec έχεις ίδια φωτομέτρηση με ISO200 και 15sec (ειδικά στο ψηφιακό που δεν έχεις να ασχολείσαι και με reciprocity). Εσύ το ρυθμίζεις αυτό.
ναι;;
...υπαρχει τροπος να το υπολογίζουμε αυτο;;; -
rule of the thumb re, διπλασιασμός του iso--> υποδιπλασιασμός της ταχύτητας
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
rule of the thumb re, διπλασιασμός του iso--> υποδιπλασιασμός της ταχύτηταςOk, νομιζω οτι καταλαβα.
Εστω ISO 300 και exp:1' τοτε για ISO 100 exp:3' και για ISO 900 exp: 1'/3 etc -
Θα ήθελα σας παρακαλώ να μου πειτε την γνωμη σας για την Canon SX 20IS για κάποιον που μόλις ξεκιναει και τον ενδειαφερουν και τα βίντεο.
Ευχαριστω. -
Προχτες καθως πηγαινα μετα τη δουλεια στο σπιτι,σταματησα κανα 5λεπτο στην πλατεια του λουτρακιου που ειχε συναυλια ο μαζωνακης
Καθως χαζευα απο μια αποσταση γυρω στα 20 μετρα απο τη σκηνη,λεω κατσε να δοκιμασω το βιντεο της καινουργιας panasonic dmc tz7
Τραβηξα λοιπον το κατωθι κλιπακι με ζουμ Χ12 και το αποτελεσμα ηταν το κατωθι
http://www.vimeo.com/9473409 -
Πάρα πολύ καλά!! Δεν το περίμενα!
Φωτογραφία. Ασχολείστε;