-
Ευχαριστώ, είδα ότι στην ίδια τιμή είναι και ένα ΕΤΕΚΑ που διανυκτερεύει μέχρι τις 6:00.
-
Νομίζω ότι όλοι ασχολούμαστε με τις αποδείξεις και έχουμε χάσει κάτι σημαντικό. Εχθές κινούμενος προς Μαραθώνα για δουλειά έριξα μία ματιά και στις τιμές των καυσίμων. Τιμές που για την αμόλυβδη κυμαίνονται από 1.17 ως 1.30. Αυτό που με κατέπληξε όμως είναι η τιμή της super αμόλυβδης (καύσιμο απαραίτητο για υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες) που φλέρταρε από τα 1.39 ως και 1.55. Τιμές υψηλότερες της Ολλανδίας και αναρωτιέμαι που στο διάολο είναι ο ελεγκτικός μηχανισμός (όχι μόνον τώρα αλλά και παλαιότερα) και ενώ σε όλη την Ευρώπη η διαφορά είναι 1 ως 3 λεπτά του ευρώ στην Ελλάδα η διαφορά δεν είναι μικρότερη των 10 λεπτών και φτάνει ως τα 20 λεπτά του ευρώ.
Για να ρίξω και το πολιτικό μου δηλητήριο να πω ότι τον Ιούνιο του 2008 με τιμή στα 1.20 το καύσιμο (και το βαρέλι στα +120$) τα κανάλια δεν είχαν κάτι άλλο να πουν πέρα από τις τιμές στα καύσιμα και βέβαια το παρόν thread κέρδιζε 10 σελίδες την ημέρα. Σήμερα με ίδιες τιμές που τα κανάλια δεν λένε απολύτως τίποτα όλοι ασχολούμαστε με το αν ο βενζινοπώλης θα κόψει ή όχι απόδειξη λες και το ζήτημα είναι αυτό και όχι το γεγονός ότι για ένα προϊόν που στοιχίζει Α το πληρώνουμε 1.1 του Α.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Exουμε τιμη απο την super που ειναι για τα παλια αυτοκινητα ?
H LRP είναι απλή 95άρα αμόλυβδη με πρόσθετα. Η τιμή διυλιστηρίου είναι συνήθως 2-3 λεπτά πιό ακριβή απο την 95άρα αμόλυβδη, όμως λόγω του οτι πλέον η ζήτηση για LRP είναι πάρα πολύ χαμηλή, οι πιό πολλοί πρατηριούχοι τη δίνουν αρκετά ακριβά, συνήθως όσο και η 100άρα. Ίσως συμφέρει πιό πολύ να βάζεις απλή αμόλυβδη και να συμπληρώνεις μόνος σου το πρόσθετο.
Eδω ενα πρατηριο ειχε την αμολυβδη 1.19 και την super (για τα παλια μη καταλυτικα)0.95 και λεω τωρα αν η αμολυβδη φτασει 1.8-2.0 ευρω και η παλια σουπερ 0.95 τοτε βλεπω να βγαινουμε στους δρομους με τα ιστορικα μας
-
Πάει η 100αρα μου (ρεβοιλ). Πήγε 1.33 φεύγα...οπότε γέμισα χτες με Εκο 1.19. Που είναι τα 0.75 που πληρώναμε για απλή και 1 για 100αρα. Και μας φαίνονταν κ ακριβή.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πάει η 100αρα μου (ρεβοιλ). Πήγε 1.33 φεύγα...οπότε γέμισα χτες με Εκο 1.19. Που είναι τα 0.75 που πληρώναμε για απλή και 1 για 100αρα. Και μας φαίνονταν κ ακριβή.Αυτο αναρωτιεμαι. Τελευταια φορα που φουλαρα με παμθηνη βενζινη ταν περσυ τον Δεκεμβρη με τιμη λιτρου της αμολυβδης βενζινης στα 0,72 λεπτα. Απο περσυ το γεναρη και μετα αρχισε ξανα μια φρενιρης ανοδος! Και χθες ακουγα στις ειδησεις πως ερχεται νεο κυμα φορολογησης στη βενζινη Τσιγαρα και ποτα δεν με ενδιαφερουν ας παρουν φωτια!
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Για να ρίξω και το πολιτικό μου δηλητήριο να πω ότι τον Ιούνιο του 2008 με τιμή στα 1.20 το καύσιμο (και το βαρέλι στα +120$) τα κανάλια δεν είχαν κάτι άλλο να πουν πέρα από τις τιμές στα καύσιμα και βέβαια το παρόν thread κέρδιζε 10 σελίδες την ημέρα. Σήμερα με ίδιες τιμές που τα κανάλια δεν λένε απολύτως τίποτα όλοι ασχολούμαστε με το αν ο βενζινοπώλης θα κόψει ή όχι απόδειξη λες και το ζήτημα είναι αυτό και όχι το γεγονός ότι για ένα προϊόν που στοιχίζει Α το πληρώνουμε 1.1 του Α.Πολιτικό δηλητηριο δεν είναι ... η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι!
Για άλλη μια φορά ένας λαός εστιάζει στο διαζύγιο της τηλεπαρουσιάστριας, να μαζέψει αποδείξεις από βενζινάδικα μαζί με τις αποδείξεις του απο τις ταβέρνες και αν οι αποκριάτικες στολές είναι ακριβότερες απο πέρσι! Τρεις λαλούν και δυο χορευουν δηλαδή!Ας οριστικοποιηθούν επιτέλους οι αποφάσεις με τα τέλη, τα καυσιμα, τα τεκμήρια που ΟΛΑ εκκρεμούν!
-
Αγαπητέ όταν αγοράζω στην Ελλάδα την 100άρα πιο ακριβά από όσο πληρώνει ο rx8_drifter στην Ολλανδία το αντίστοιχο καύσιμο τότε υπάρχει θέμα ανταγωνισμού. Θέμα που κανείς δεν ακουμπά για το συγκεκριμένο καύσιμο που σε λίγα χρόνια προβλέπεται να είναι και το καύσιμο βάσης για όλα τα σύγχρονα οχήματα (λόγω downsizing, turbo, VCR και δεν συμμαζεύεται). Αυτά τα 20 λεπτά παραπάνω κέρδος στο τρίπτυχο διυλιστήριο-χοντρεμπόριο-βενζινάδικο δεν ανέχομαι. Το γεγονός ότι το κράτος πρακτικά ελέγχει το 50%+ των 2 πρώτων κρίκων της αλυσίδας και μέσω της πολιτικής τιμών πια ελέγχει και το 50%+ των τιμών των πρατηριούχων μπορεί να του εξασφαλίζει έσοδα αλλά δίνει το ηθικό έρεισμα για αντίδραση από την άλλη πλευρά. Ο πολίτης που νιώθει ότι τον κλέβουν θα κλέψει.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Για να ρίξω και το πολιτικό μου δηλητήριο να πω ότι τον Ιούνιο του 2008 με τιμή στα 1.20 το καύσιμο (και το βαρέλι στα +120$) τα κανάλια δεν είχαν κάτι άλλο να πουν πέρα από τις τιμές στα καύσιμα και βέβαια το παρόν thread κέρδιζε 10 σελίδες την ημέρα. Σήμερα με ίδιες τιμές που τα κανάλια δεν λένε απολύτως τίποτα όλοι ασχολούμαστε με το αν ο βενζινοπώλης θα κόψει ή όχι απόδειξη λες και το ζήτημα είναι αυτό και όχι το γεγονός ότι για ένα προϊόν που στοιχίζει Α το πληρώνουμε 1.1 του Α.Γνωστό το τροπάριο. Είναι μέχρι να τα σπάσει το (αν τα σπάσει ποτέ το κεφαλαιοκρατικό) ΠΑΣΟΚ με τους μεγαλοεκδότες και να του αρχίσουν τον πόλεμο. Όπως όταν τα σπάσε ο Ρουσόπουλος μαζί τους και άρχισαν τον πόλεμο στον χοντρό.
Και το ωραίο είναι ότι κάποιοι έχουν ακόμα την ψευδαίσθηση ότι διαλέγουν ποιος θα τους κυβερνήσει.. -
Εγώ τελευταία την είχα δει πολύ χαλαρός και κυκλοφορούσα συνεχώς με το καρ. Τώρα για τα γύρω ξανά στο ΧΤάκι.
-
γιατί λίγο καίει κ το ΧΤ (660) ; τι 5 τι 8 λίτρα σιγά την διαφορά...τρώς και το κρύο κ την βρόχα στην μάπα.
εάν θες οικονομία μόνο παπάκι.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Εγώ τελευταία την είχα δει πολύ χαλαρός και κυκλοφορούσα συνεχώς με το καρ. Τώρα για τα γύρω ξανά στο ΧΤάκι.Και γω τον τελευταιο εναμιση μηνα χρησιμοποιουσα συνεχεια το αμαξι με αφορμη το πρωινο κρυο και εκανα ημερησιως 40 χλμ (Γαλατσι-Καλλιθεα). Τωρα ξαναγυρισα στα ΜΜΜ
-
Ήθελα να ρωτήσω, όταν σταματάει να γεμίζει βενζίνη το αμάξι η μάνικα και πάει ο άλλος και σου στριμώχνει μερικά λίτρα ακόμα, είναι κλεψιά τελείως ή έχει κάποια λογική?
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Ήθελα να ρωτήσω, όταν σταματάει να γεμίζει βενζίνη το αμάξι η μάνικα και πάει ο άλλος και σου στριμώχνει μερικά λίτρα ακόμα, είναι κλεψιά τελείως ή έχει κάποια λογική?Στρογγυλοποίηση.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Ήθελα να ρωτήσω, όταν σταματάει να γεμίζει βενζίνη το αμάξι η μάνικα και πάει ο άλλος και σου στριμώχνει μερικά λίτρα ακόμα, είναι κλεψιά τελείως ή έχει κάποια λογική?
Στρογγυλοποίηση.
Το αυτό....
Πούφ έβαλα super αμόλυβη σήμερα μετά το ξεσκίσιμο στην τιμή 1.26 απο 1,12 που έβαζα.
Πονάει άσχημα λέμε. -
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Ήθελα να ρωτήσω, όταν σταματάει να γεμίζει βενζίνη το αμάξι η μάνικα και πάει ο άλλος και σου στριμώχνει μερικά λίτρα ακόμα, είναι κλεψιά τελείως ή έχει κάποια λογική?Αν ξερεις οτι χρειαζοσουν 20 λιτρα και ανω, το 'παιδι' εχει χωσει ολη τη μανικα μεσα στο στομιο του ρεζερβουαρ και αφησει στο αυτοματο τη μανικα να γεμιζει , τοτε ισως 'φουσκωσει' το δοχειο και σταματησει η μανικα την αυτοματη ροη για λογους ασφαλειας. Αν την τραβηξει 5-6 ποντους πιο εξω προς το στομιο, τοτε ισως παρει ακομη μεχρι 2 λιτρα maximum. Αλλωστε ειναι συχνα τα περιστατικα που η μανικα σταματαει ακομα και με το που ξεκινησει να βαζει καυσιμο, γιατι εχει τοποθετηθει ή 'αντιλαμβανεται' κατι λαθος. Αν δεν εχεις μαθει να βλεπεις τον δεικτη βενζινης σε συνδυασμο με τη χωρητικοτητα του ρεζερβουαρ, ωστε να μπορεις να υπολογισεις που θα πρεπει να βρεθει μετα το γεμισμα, τοτε... Αν παλι μιλαμε για διαφορες 1-2 λιτρα ή ευρω απο τον υπολογισμο σου στα 30-40 λιτρα γεμισμα, τοτε αυτο ειναι αναμενομενο, αφου και οι βενζιναδες δεν ειναι
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Ήθελα να ρωτήσω, όταν σταματάει να γεμίζει βενζίνη το αμάξι η μάνικα και πάει ο άλλος και σου στριμώχνει μερικά λίτρα ακόμα, είναι κλεψιά τελείως ή έχει κάποια λογική?
Αν ξερεις οτι χρειαζοσουν 20 λιτρα και ανω, το 'παιδι' εχει χωσει ολη τη μανικα μεσα στο στομιο του ρεζερβουαρ και αφησει στο αυτοματο τη μανικα να γεμιζει , τοτε ισως 'φουσκωσει' το δοχειο και σταματησει η μανικα την αυτοματη ροη για λογους ασφαλειας. Αν την τραβηξει 5-6 ποντους πιο εξω προς το στομιο, τοτε ισως παρει ακομη μεχρι 2 λιτρα maximum. Αλλωστε ειναι συχνα τα περιστατικα που η μανικα σταματαει ακομα και με το που ξεκινησει να βαζει καυσιμο, γιατι εχει τοποθετηθει ή 'αντιλαμβανεται' κατι λαθος. Αν δεν εχεις μαθει να βλεπεις τον δεικτη βενζινης σε συνδυασμο με τη χωρητικοτητα του ρεζερβουαρ, ωστε να μπορεις να υπολογισεις που θα πρεπει να βρεθει μετα το γεμισμα, τοτε... Αν παλι μιλαμε για διαφορες 1-2 λιτρα ή ευρω απο τον υπολογισμο σου στα 30-40 λιτρα γεμισμα, τοτε αυτο ειναι αναμενομενο, αφου και οι βενζιναδες δεν ειναι
Εντάξει, κάπου 9-10 λίτρα είχα στο ρεζερβουάρ, 53 παίρνει το αμάξι, κάπου 41-42 λίτρα με φόρτωσε και βγήκε στρογγυλό νούμερο 50 ευρώ.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Αγαπητέ όταν αγοράζω στην Ελλάδα την 100άρα πιο ακριβά από όσο πληρώνει ο rx8_drifter στην Ολλανδία το αντίστοιχο καύσιμο τότε υπάρχει θέμα ανταγωνισμού. Θέμα που κανείς δεν ακουμπά για το συγκεκριμένο καύσιμο που σε λίγα χρόνια προβλέπεται να είναι και το καύσιμο βάσης για όλα τα σύγχρονα οχήματα (λόγω downsizing, turbo, VCR και δεν συμμαζεύεται).Κάπως αυθαίρετη πρόβλεψη...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
γιατί λίγο καίει κ το ΧΤ (660) ;Το 600 έχω. (χειρότερο δλδ )
τι 5 τι 8 λίτρα σιγά την διαφορά..
Μάλλον τι 6 τι 10 να λες.
τρώς και το κρύο κ την βρόχα στην μάπα.
Κρύο δεν κάνει, μην τρελαθούμε (για μηχανή πάντα). Για βροχή οκ, αλλά δεν βρέχει κάθε μέρα. Επίσης γλιτώνεις και την κίνηση (και τη βενζίνη της προφανώς ).
εάν θες οικονομία μόνο παπάκι.
Το παπάκι μπορεί να καίει ελάχιστα αλλά δεν έχει καθόλου γκάζι, φρένα, ανάρτηση, κλπ.
-
Nαι αλλά το ΧΤ είναι ότι χειρότερο για πόλη. Εχω περάσει κ από δαύτο. Είχα ένα XT660 motard.
Για πόλη σε άνεση μόνο σκούτερ 250αρι κ πάνω. Για οικονομία παπάκι .
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αγαπητέ όταν αγοράζω στην Ελλάδα την 100άρα πιο ακριβά από όσο πληρώνει ο rx8_drifter στην Ολλανδία το αντίστοιχο καύσιμο τότε υπάρχει θέμα ανταγωνισμού. Θέμα που κανείς δεν ακουμπά για το συγκεκριμένο καύσιμο που σε λίγα χρόνια προβλέπεται να είναι και το καύσιμο βάσης για όλα τα σύγχρονα οχήματα (λόγω downsizing, turbo, VCR και δεν συμμαζεύεται).
Κάπως αυθαίρετη πρόβλεψη...
Με τα σημερινά δεδομένα καθόλου αυθαίρετη πρόβλεψη. Η σμίκρυνση του κυβισμού και η χρήση υπερσυμπιεστή ή στροβιλοσυμπιεστή ή συνδυασμό αυτού απαιτεί βενζίνες με αντικροτικές ιδιότητες. Στη συνέχεια για να αποδώσει το VCR (Variable Compression Ratio ήτοι χυδαϊστί Μεταβλητή Σχέση Συμπίεσης) ώστε να δούμε με ευκολία συμπιέσεις στα 13.5 ως 14.0 και πάλι απαιτείται η χρήση καυσίμων με πολύ καλές αντικροτικές ιδιότητες.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι στο εξωτερικό καύσιμα αυτού του είδους είναι δεδομένα και οι τιμές τους είναι μόλις 1 ή 2 λεπτά πιο υψηλές από ότι η κανονική βενζίνη (άλλωστε η αύξηση των αντικροτικών ιδιοτήτων της βενζίνης δεν είναι και τόσο δύσκολη δουλειά πια) δεν βλέπω το λόγο γιατί ένας κατασκευαστής να μην επιλέξει αυτή την οδό.
Πάντως όλα αυτά ανήκουν στο εγγύς μέλλον και σύντομα θα δούμε πως θα κινηθεί η αγορά.
Βενζίνη ώρα μηδέν!