-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
O Eλληνοαμερικανος που μαζεψε λεφτα στην Αμερικη και τα επιδεικνύει,οχι παντα με την κακη εννοια , στην Ελλαδα. 'Μπρουκλης' απο το Μπρουκλιν .
ναι μαλλον εχεις δικιο
Ο φραγκάτος, ο ματσωμένος. Στο θηλυκό παίρνει την κατάληξη -ισσα (μπρούκλισσα).
απο εδώ: http://www.slang.gr/lemma/show/mprouklis_903/ -
@kyr80: Δυστυχώς ο Έλληνας δεν ζηλεύει αλλά φθονεί. Όλοι από κάπου ξεκινάνε και κάπου φτάνουνε.
Το θέμα της χρήσης ακίνητης περιουσίας από τους γόνους ίσως πρέπει να ανοίξουμε ξεχωριστό θέμα. Συχνά όμως οι γονείς θεωρώντας ανώριμα τα τέκνα τους τους αποστερούν την εκμετάλλευση ακινήτων για να μην τα φάνε....
Κι όμως πρέπει να σκεφτούνε ότι όταν αυτοί πεθάνουν τότε αναγκαστικά στα παιδιά τους θα πάνε όλα. Και τα παιδιά τους θα είναι εντελώς απροετοίμαστα για αυτά. Καλό λοιπόν είναι αντί να τα αποκλείουν από τη διαχείριση της περιουσίας να τα εμπλέκουν έγκαιρα (ίσως όχι υπερβολικά νωρίς αλλά σίγουρα νωρίς). Έτσι δίνεται δυνατότητα εξάσκησης και ανάπτυξης ικανοτήτων, γίνεται επαφή και ένταξη στην πραγματική ζωή, ενισχύεται η υπευθυνότητα και βέβαια θα αποτελέσει μια δοκιμασία από την οποία και θα κριθούν. Ανάλογα με την κρίση λοιπόν μπορεί να γίνουν διορθωτικές κινήσεις σχετικά με την υπόλοιπη περιουσία (μετατροπή σε μορφή πιο κατάλληλη ανάλογα με το τέκνο). Κάτι σαν κι εκείνη την ιστορία που ο Θεός δίνει από ένα ποσό και ελέγχει μετά τι το έκαναν. Ο ένας το έχασε όλο ο άλλος το πολλαπλασίασε και ο τρίτος το έκρυψε και δεν το έκανε τίποτα. Ο τελευταίος λοιπόν κατηγορήθηκε ότι δεν εκμεταλλεύτηκε σωστά όσα του προσφέρθηκαν.
Και έτσι ξαναμπαίνω και στο θέμα, έχουμε χρέος να εκμεταλλευόμαστε τα ταλέντα, τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που μας προσφέρονται. Και μάλιστα με την συναίνεση του Κυρίου από πάνω! Οπότε ας αφήσουμε τις ταπεινοφροσύνες για εκεί που πραγματικά χρειάζονται... -
Μια και μεγαλος στην ηλικια, θα μιλησω και απο τις δυο πλευρες: Του 'παιδιου' (εγω) και του γονιου (παλι εγω, αφου οπως εχω ξαναγραψει σε topic του forum εχω 2 παιδια ηλικιας 23-γυιος και 21-κορη).
Ο πατερας μου ηταν παντα σφιχτος, αν και ειχε πολυ καλες οικονομικες δυνατοτητες . Παντα μου εδινε με μετρο χρηματα, αν και ημουν μοναχοπαιδι, υποδειγμα μαθητου και χαρακτηρα. Σπουδασα, προτιμωντας να περασω στην Αθηνα σε κατωτερη των δυνατοτητων μου σχολη, αφου ηξερα οτι περνωντας σε καλυτερη σχολη αλλα στην επαρχια, θα με 'παταγε κατω' οικονομικα. Αφου βρηκα δουλεια στα 24, τοτε μου πηρε καινουριο αυτοκινητο (1200αρι), με συμφωνια να του επιστρεψω σε ενα χρονο το 1/5 της αξιας, οπως και εγινε. Αργοτερα και αφου παντρευτηκα, για να φτιαξω το σπιτι που μου παραχωρησε, επειδη ηταν πολυ μεγαλο και ηθελε αρκετα χρηματα για ανακαινιση, με υποχρεωσε να το προχωραμε μαζι (αυτος πληρωνε μαστορες και εγω υλικα, ενω οταν δυσκολευομουν για το επομενο βημα, αν και θα μπορουσε ο ιδιος να προχωρησει, με περιμενε για να με εξαναγκασει να ακολουθησω..). Σημερα συνεχιζει να μην με χρηματοδοτει (ευτυχως θα αφησει μια πολυ καλη περιουσια σε ακινητα), αλλα τουλαχιστον 'μισθοδοτει' τα εγγονια-φοιτητες-παιδια μου με 100 ευρω το μηνα εκαστο.
Εγω ως γονιος για τα παιδια μου, εκτος του οτι πληρωσα αρκετα για την μορφωση τους, σχολικη και εξωσχολικη, συνεχιζω να τα χρηματοδοτω ως φοιτητες, ομολογω δινοντάς τους μηνιαια σχετικα λιγοτερα απο οτι ισως θα επρεπε. Ομως πηρα και στα δυο ΙΧ , ελαφρα μτχ τιμης 7.000 ευρω εκαστο, ενω εξηγησα οτι η αποκτηση του ΙΧ δεν θα συνοδευεται απο αυξηση του μηνιαιου φοιτητικου εισοδηματος τους για βενζινες (βεβαια τελη-ασφαλειες-service και μικροζημιες, εγω τα 'λουζομαι'.. )
Τα παιδια μου βεβαια τα καλοκαιρια δουλευουν, (αν και δεν το ζητησα) και γνωριζουν οτι θα βοηθηθουν στο μελλον αρκετα, αλλα και οτι θα παρακολουθουνται ταυτοχρονα για τον τροπο διαχειρισης του χρηματος.
Ελπιζω να μην σας κουρασα, αλλα προσπαθησα να πω τη γνωμη μου παραθετωντας τη δικη μου ιστορια.Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...............
Καλό λοιπόν είναι αντί να τα αποκλείουν από τη διαχείριση της περιουσίας να τα εμπλέκουν έγκαιρα (ίσως όχι υπερβολικά νωρίς αλλά σίγουρα νωρίς). Έτσι δίνεται δυνατότητα εξάσκησης και ανάπτυξης ικανοτήτων, γίνεται επαφή και ένταξη στην πραγματική ζωή, ενισχύεται η υπευθυνότητα και βέβαια θα αποτελέσει μια δοκιμασία από την οποία και θα κριθούν. .Ακριβως. Αυτο ειναι το επομενο βημα!!!
-
Η αμέσως παραπάνω στάση νομίζω ότι είναι άριστη και άξια συγχαρητηρίων. Όταν είσαι γονιός, δεν είσαι χρηματοδότης, προσπαθείς να διαμορφώσεις άρτιους χαρακτήρες, όχι οικόσιτα.
Όσον αφορά δε τους τρίτους, τον 'περίγυρο', πρέπει να τον γράφουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι (έτσι λέει το ρητό βασικά, δεν νομίζω να μην πιάνει μελάνι ε; ). Ο κόσμος γουστάρει να σε βλέπει για λύπηση, το ίδιο και τα παιδιά σου. Στο κάτω-κάτω δεν θα γίνουμε τρωγλοδύτες για να μην ξυνίσει ο καθένας.
-
[quote='manosk']Η αμέσως παραπάνω στάση νομίζω ότι είναι άριστη και άξια συγχαρητηρίων. Όταν είσαι γονιός, δεν είσαι χρηματοδότης, προσπαθείς να διαμορφώσεις άρτιους χαρακτήρες, όχι οικόσιτα.
Όσον αφορά δε τους τρίτους, τον 'περίγυρο', πρέπει να τον γράφουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι (έτσι λέει το ρητό βασικά, δεν νομίζω να μην πιάνει μελάνι ε; Ο κόσμος γουστάρει να σε βλέπει για λύπηση, το ίδιο και τα παιδιά σου. Στο κάτω-κάτω δεν θα γίνουμε τρωγλοδύτες για να μην ξυνίσει ο καθένας. :roll
Στην περιπτωση που εφαρμοζεις μια τετοια αγωγη θα πρεπει να εισαι πολυ κοντα στο παιδι για να διαβλεψεις τυχον αρνητικες συμπεριφορες κ να αποφυγεις δυσαρεστες καταστασεις .
Δυστυχως το παιδι προσδοκα να λαβει οχι αυτα που εισαι διατεθειμενος να του δωσεις ,αλλα αναλογα με αυτα που εχεις κ ισως αυτα που του ¨'στερεις ' προσπαθησει να τα αποκτησει εκδηλωνοντας παραβατικη συμπεριφορα .Δυστυχως υπαρχουν αναλογα παραδειγματα -
Τα € που τρωω/εφαγα απο τους γονεις μου ειναι ενα δανειο το οποιο θα ξεχρεωσω στα εγγονια τους!
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Στην περιπτωση που εφαρμοζεις μια τετοια αγωγη θα πρεπει να εισαι πολυ κοντα στο παιδι για να διαβλεψεις τυχον αρνητικες συμπεριφορες κ να αποφυγεις δυσαρεστες καταστασεις .
Δυστυχως το παιδι προσδοκα να λαβει οχι αυτα που εισαι διατεθειμενος να του δωσεις ,αλλα αναλογα με αυτα που εχεις κ ισως αυτα που του ¨'στερεις ' προσπαθησει να τα αποκτησει εκδηλωνοντας παραβατικη συμπεριφορα .Δυστυχως υπαρχουν αναλογα παραδειγματαΝομίζω ότι όποιος εφαρμόζει τέτοια αγωγή κατά κανόνα ασχολείται με το παιδί στενά. Το 'εύκολο' (ειδικά αν δεν υπάρχει οικονομική στενότητα) είναι να δίνεις λεφτά και να ξενοιάζεις από γκρίνιες.
Έχω κι εγώ γνωστά παραδείγματα από 'στερημένα' παιδιά που ξέφυγαν προς την παραβατικότητα, αλλά σαφώς περισσότερα είναι τα παραδείγματα παιδιών που ξέφυγαν τελείως με γεμάτη τσέπη και ταυτόχρονη έλλειψη ελέγχου από τους γονείς που δεν προλάβαιναν ν' ασχοληθούν με αυτά (γιατί ασχολούνταν με τους εαυτούς τους και μόνο).Το θέμα είναι να καταλάβει το παιδί ότι δεν του στερείς για να τα χαρείς εσύ, ούτε ότι δεν του δίνεις υλικά αγαθά γιατί είσαι φιλάργυρος. Γιατί υπάρχουν και τέτοιοι γονείς, που δηλαδή είναι σφιχτοχέρηδες με τους άλλους, αλλά όχι με τους ίδιους ή που είναι καβουροχέρηδες και μίζεροι γενικότερα. Αυτό αργά ή γρήγορα θα το αντιληφθεί το παιδί και τότε οποιαδήποτε προσπάθεια νουθεσίας θα είναι ανίσχυρη και άσκοπη.
-
Αυτο ακριβως εννοουσα με τα ολιγα που εγραψα .
Να προσθεσω μονο ,οτι στην περιπτωση που στερεις απο το παιδι σου αυτα που πρεπει κ εχεις την δυνατοτητα να του προσφερεις ,ενω εσυ ζεις πλουσιοπαροχα ,αυτο ειναι κατι που δεν προκειται να στο συγχωρησει ποτε κ εγω θα συμφωνουσα με το παιδι . -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Αλλά πιο 'αφ' υψηλού' από όλους, μας βλέπουν οι οδηγοί των μεγάλων τζιπ. Έσπαγα το κεφάλι μου να βρω γιατί οι άνθρωποι πληρώνουν τόσα λεφτά για να οδηγούν αυτά τα άβολα, ενεργοβόρα, αργοκίνητα, ανασφαλή και δυσκολοπαρκάριστα τέρατα. Μέχρι που μπήκα σε ένα και κατάλαβα. Πρόκειται για απίθανο πουσάρισμα του εγώ. Κι ο πιο ασήμαντος νιώθει ...ανεβασμένος.
Η λέξη κλειδί εδώ είναι 'αναπλήρωση'. Όσο πιο κομπλεξικό το άτομο, τόσο πιο ογκώδες το όχημα. Στις γυναίκες ο κανόνας είναι διαφορετικός: όσο πιο μικροκαμωμένη η κυρία, τόσο πιο τεράστιο το τετρακίνητο. (Και τόσο πιο επιθετική η οδήγηση... Ναι, με τα τζιπ, χάλασαν και οι γυναίκες!)
Μη μου πείτε πως υπάρχουν και μερικοί που πάνε στο χώμα. Οι στατιστικές δίνουν λιγότερο από 10%. Οι άλλοι απλά θωρακίζουν το ανασφαλές εγώ τους.
Α ρε Δήμου Φρόυντ...
Ούτε παιδάκι δημοτικού τέτοια ανάλυση...
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Αυτο ακριβως εννοουσα με τα ολιγα που εγραψα .
Να προσθεσω μονο ,οτι στην περιπτωση που στερεις απο το παιδι σου αυτα που πρεπει κ εχεις την δυνατοτητα να του προσφερεις ,ενω εσυ ζεις πλουσιοπαροχα ,αυτο ειναι κατι που δεν προκειται να στο συγχωρησει ποτε κ εγω θα συμφωνουσα με το παιδι .Σε αντίθετη νότα, στο εξωτερικό είναι απόλυτα φυσιολογικό ο γονιός να μην ξέρει τι έχει και το παιδί που από τα 18 έχει μισο ή τελείως εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία να ζει με τις δικές του δυνάμεις χωρίς να παραπονιέται και αρνούμενο να ζητιανέψει.
Ξέρει ότι αν τα κάνει πατάτα θα το καλύψεις αλλά έχει μια περηφάνεια, να αποδείξει στον ίδιο του τον εαυτό τις δυνατότητές του.Δεν αισθάνομαι έτοιμος να πάρω θέση υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης. Μάλλον τείνω προς τη μέση οδό όπως είπα και πιο πριν.
-
Διαβάζω πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις για το θέμα και ειλικρινα χαίρομαι πολύ!
paimei, audipassion όσους συγγενείς και φίλους έχω με μεγάλο τζιπ μια χαρά «εκπροσωπούν» τα λεγόμενα του Ν.Δ. , επίσης αυτά που βλέπετε στους δρόμους δεν είναι πολύ κοντά σε αυτό το κείμενο;
Τα σχετικά με τα SUV (σχεδόν ολόκληρο το θέμα δηλαδή... ) μεταφέρθηκαν στο κλασσικό θέμα Εξω τα SUV (από το Παρίσι) στο 'Περί Αυτοκίνησης'. Παρακαλώ σε αυτό το θέμα μείνετε στο περί προέλευσης της περιουσίας [Mod]
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Μια και μεγαλος στην ηλικια, θα μιλησω και απο τις δυο πλευρες: Του 'παιδιου' (εγω) και του γονιου (παλι εγω, αφου οπως εχω ξαναγραψει σε topic του forum εχω 2 παιδια ηλικιας 23-γυιος και 21-κορη).
Ο πατερας μου ηταν παντα σφιχτος, αν και ειχε πολυ καλες οικονομικες δυνατοτητες . Παντα μου εδινε με μετρο χρηματα, αν και ημουν μοναχοπαιδι, υποδειγμα μαθητου και χαρακτηρα. Σπουδασα, προτιμωντας να περασω στην Αθηνα σε κατωτερη των δυνατοτητων μου σχολη, αφου ηξερα οτι περνωντας σε καλυτερη σχολη αλλα στην επαρχια, θα με 'παταγε κατω' οικονομικα. Αφου βρηκα δουλεια στα 24, τοτε μου πηρε καινουριο αυτοκινητο (1200αρι), με συμφωνια να του επιστρεψω σε ενα χρονο το 1/5 της αξιας, οπως και εγινε. Αργοτερα και αφου παντρευτηκα, για να φτιαξω το σπιτι που μου παραχωρησε, επειδη ηταν πολυ μεγαλο και ηθελε αρκετα χρηματα για ανακαινιση, με υποχρεωσε να το προχωραμε μαζι (αυτος πληρωνε μαστορες και εγω υλικα, ενω οταν δυσκολευομουν για το επομενο βημα, αν και θα μπορουσε ο ιδιος να προχωρησει, με περιμενε για να με εξαναγκασει να ακολουθησω..). Σημερα συνεχιζει να μην με χρηματοδοτει (ευτυχως θα αφησει μια πολυ καλη περιουσια σε ακινητα), αλλα τουλαχιστον 'μισθοδοτει' τα εγγονια-φοιτητες-παιδια μου με 100 ευρω το μηνα εκαστο.
Εγω ως γονιος για τα παιδια μου, εκτος του οτι πληρωσα αρκετα για την μορφωση τους, σχολικη και εξωσχολικη, συνεχιζω να τα χρηματοδοτω ως φοιτητες, ομολογω δινοντάς τους μηνιαια σχετικα λιγοτερα απο οτι ισως θα επρεπε. Ομως πηρα και στα δυο ΙΧ , ελαφρα μτχ τιμης 7.000 ευρω εκαστο, ενω εξηγησα οτι η αποκτηση του ΙΧ δεν θα συνοδευεται απο αυξηση του μηνιαιου φοιτητικου εισοδηματος τους για βενζινες (βεβαια τελη-ασφαλειες-service και μικροζημιες, εγω τα 'λουζομαι'.. )
Τα παιδια μου βεβαια τα καλοκαιρια δουλευουν, (αν και δεν το ζητησα) και γνωριζουν οτι θα βοηθηθουν στο μελλον αρκετα, αλλα και οτι θα παρακολουθουνται ταυτοχρονα για τον τροπο διαχειρισης του χρηματος.
Ελπιζω να μην σας κουρασα, αλλα προσπαθησα να πω τη γνωμη μου παραθετωντας τη δικη μου ιστορια................
Καλό λοιπόν είναι αντί να τα αποκλείουν από τη διαχείριση της περιουσίας να τα εμπλέκουν έγκαιρα (ίσως όχι υπερβολικά νωρίς αλλά σίγουρα νωρίς). Έτσι δίνεται δυνατότητα εξάσκησης και ανάπτυξης ικανοτήτων, γίνεται επαφή και ένταξη στην πραγματική ζωή, ενισχύεται η υπευθυνότητα και βέβαια θα αποτελέσει μια δοκιμασία από την οποία και θα κριθούν. .Ακριβως. Αυτο ειναι το επομενο βημα!!!
-
** Παρακαλώ σε αυτό το θέμα μείνετε στο περί προέλευσης της περιουσίας [Mod]**
Ένας-ενας στην σειρά με το Ε9 στο χέρι και ΜΗΝ σπρώχνεστε...
-
Απο την στ' ταξη δημοτικου στην εργασια και στο διαβασμα,χωρις διακοπες,γιορτες και σχόλες. Αρνήθηκα θεση στο δημοσιο επειδη 'δεν εβγαινα'.Δυο εργασιες τα περισσοτερα χρονια,για να φτιαξω το σπιτι,την οικογενεια,την επιχειρηση.Ατελειωτο ξενύχτι,ορθοστασια,κουραση,και το ωράριο ποτε κατω απο 11 ωρες.Συνηθως 15! ΝΑΙ! τωρα ειμαι οικονομικα καλα,αλλα ειλικρινά!δεν θελω να δωσω λεφτα στο δημοσιο,γιατι νιωθω οτι εδωσα και δίνω υπερμετρα περισσοτερα,απο αυτα που μου επιστρεφουν ως κοινωνικη παροχη!
-
Φαντάζομαι θα ζεις κι εσύ σε αυτές τις πόλεις που οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια και τα λιγοστά [;] δέντρα είναι όλα ιδιωτικά, το νερό σου έρχεται από ιδιωτική εταιρεία, η αποχέτευση είναι ιδιωτική, απορριματοφόρα βάζετε μόνοι σας και τα διαχειρίζεστε επίσης, το ρεύμα από ιδιωτική εταιρεία, το σχολείο που τέλειωσες ήταν ιδιωτικό, δεν έχεις χρειαστεί ποτέ δικαστήρια, έχετε βγάλει κάποιο δικό σας ιδιωτικό νόμισμα, ταυτότητες και διαβατήρια ιδιωτικά επίσης, διπλώματα οδήγησης ΚΟΚ κλπ ιδιωτικά προφανώς, καλά σε δημόσιο γιατρό/νοσοκομείο αποκλείεται να έχεις πάει ποτέ εννοείται κ.ο.κ.
-
Εννοείται ρε συ: ο άνθρωπος δουλεύει από τα μικράτα του, προφανώς και έχει πληρώσει τοις μετρητοίς για όλα όσα αναφέρεις, ενώ έχει αποταμιεύσει και για τα παιδιά του...
-Ποτέ δεν κατάλαβα την λογική κάποιων, πως όσο πιο πολύ δουλεύεις, τόσο πιο λίγους φόρους πρέπει να πληρώνεις!
-Φυσικά και καταλαβαίνω την ενόχληση ΟΛΩΝ όταν πρέπει να πληρώσουν φόρο, φυσικά καταλαβαίνω ΟΛΟΥΣ όταν προσπαθούν ν' αποφύγουν με κάθε τρόπο να πληρώσουν φόρους (κι εγώ το ίδιο κάνω... ), δεν θα καταλάβω ποτέ τις αστείες δικαιολογίες που ξεστομίζονται ένθεν κακείθεν για να δικαιολογήσουν την στάση τους...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Φαντάζομαι θα ζεις κι εσύ σε αυτές τις πόλεις που οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια και τα λιγοστά [;] δέντρα είναι όλα ιδιωτικά, το νερό σου έρχεται από ιδιωτική εταιρεία, η αποχέτευση είναι ιδιωτική, απορριματοφόρα βάζετε μόνοι σας και τα διαχειρίζεστε επίσης, το ρεύμα από ιδιωτική εταιρεία, το σχολείο που τέλειωσες ήταν ιδιωτικό, δεν έχεις χρειαστεί ποτέ δικαστήρια, έχετε βγάλει κάποιο δικό σας ιδιωτικό νόμισμα, ταυτότητες και διαβατήρια ιδιωτικά επίσης, διπλώματα οδήγησης ΚΟΚ κλπ ιδιωτικά προφανώς, καλά σε δημόσιο γιατρό/νοσοκομείο αποκλείεται να έχεις πάει ποτέ εννοείται κ.ο.κ.συμφωνω επι της ουσιας, ομως το προβλημα ειναι, τι κανεις οταν οι δρομοι ειναι μαυρα χαλια, τα πεζοδρομια σπασμενα -οπου υπαρχουν- και τα δεντρα εγκαταλελειμμενα στη μοιρα τους, το ρευμα σου κοβεται συχνα πυκνα, για να τελειωσεις το σχολειο θες φροντιστηριο καθως οι ταξεις εχουν 30 παιδια, οι δικαστες συχνα ειναι μαφια, σε δημοσιο νοσοκομειο θες φακελακι κοκ;;;
-
βαζεις βομβες?
-
ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΛΕΦΤΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥΚΛΗΣ
-
ναι αλλα πού τα βρηκες?
Είσαι λεφτάς και μπρούκλης? Ναιαι, αλλά που τα βρήκες ?!?!