-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
.............
Πάντως γιατί ο εσπρέσσο στην ιταλία έχει καλύτερη γεύση από την Ελλάδα? Μάλλον επειδή και χειρότερος να είναι, μόνο και μόνο η ευχαρίστηση και η καλύτερη διάθεση που συνήθως έχεις επειδή είσαι στην Ιταλία σου κάνει να φαίνεται πολύ γευστικός.Jacob
και
Οι ηλεκτρικές καφετιέρες δεν 'καίνε' τον καφέ. .................
Από την άλλη, τα μπρικάκια espresso τον τσουρουφλίζουν εκ κατασκευής.Σωστο. Αν ξεχαστεις και αφου τελειωσει η αποσταξη στο μπρικι συνεχισεις να τον εχεις στη φωτια για 1+ λεπτα, 'καιγεται' και χανει αρωμα και γευση, αφου λογω υψηλης θερμοκρασιας απο το μεταλλο του δοχειου,θα συνεχισει να 'ψηνεται' και ο καφες (χαρμανι και ζουμι).
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
πώς διαπιστώνουμε ότι η καφετιέρα μας 'καίει' τον καφέ ? και πώς ορίζεται ο 'καμμένος' καφές?Για να τεσταρεις την μηχανη χρησιμοποιησε καφε illy k φτιαξε εσπρεσσο ,οχι λουγκο
αν το προβλημα συνεχιζεται αλλαξε το μεταλλικο φιλτρο .
Ελεγξε τα μεταλλικα φιλτρα αν οι τρυπες ειναι ανοιχτες η εχουν κλεισει απο αλατα (προσπαθεις να δεις μεσα απο τα φιλτρα προς ενα φωτεινο σημειο ).YΓ τον ιlly στον προτεινω γιατι ειναι κομμενος κ ραμμενος για ολες τις μηχανες .
-
Αν είναι φραγμένες οι τρύπες από άλατα, νομίζω ότι το βούτηγμα του φίλτρου για κανένα μισάωρο σε καυτό διάλυμα νερού με αρκετό ξύδι (50/50) θα τις ανοίξει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν είναι φραγμένες οι τρύπες από άλατα, νομίζω ότι το βούτηγμα του φίλτρου για κανένα μισάωρο σε καυτό διάλυμα νερού με αρκετό ξύδι (50/50) θα τις ανοίξει.Δεν ανοιγουν ρε Μανο τοσο ευκολα ,εγω με καρφιτσα τις παλευω .
Το ξυδι διωχνει την ασπριλα . -
Στο τηλέφωνο του μπάνιου δουλεύει πάντως. Καινούριο το κάνει.
-
Στο μπανιο εχουμε τοποθετησει τα ξυλα για το τζακι κ δεν το χρησιμοποιουμε ,για να εχω τετοιου ειδους εμπειρια
ΥΓ δεν ειναι το ιδιο ,διαφορετικες πιεσεις κ θερμοκρασιες
-
Ρίξτε λίγο viacal στην καφετιέρα σας, βελτιώνει τη γεύση
και το φόρουμ
-
Θα χάσετε το αλάτι του φόρουμ.
-
Μπορει να βελτιωνει την γευση κ να διωχνει τα αλατα ,αλλα οι βλαβες που προκαλει στον οργανισμο ειναι σοβαρες κ μονιμες ,οπως διαπιστωνουμε
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα χάσετε το αλάτι του φόρουμ.έχει μπόλικο ο πάσχος
είδα χθες στα carrefour μια συσκευασία Lavazza Gran Cream ή κάπως έτσι σε κόκκους (beans) σε σακούλα του 1 κιλού στα ~ 15€. είναι καλός και τι γεύση έχει? δυνατός? γλυκόπιοτος? οξύς?
-
είναι λίγο όξινος
φλατ γεύση, τίποτα ιδιαίτερο.
πρέπει να έχει και robusta μέσα. -
Πάντως ας με διορθώσουν οι γνώστες του θέματος, αλλά νομίζω οτι ο Ρομπούστα έχει απλώς μεγαλύτερη περιεκτηκότητα σε καφείνη και ως εκ τούτου λιγότερο αρωματικός αυτό όμως δεν σημαίνει οτι είναι χειρότερη ποιότητα απο Αράμπικα εξαρτάται από το πόσο φρέσκος είναι και τη χώρα παραγωγής του.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
είδα χθες στα carrefour μια συσκευασία Lavazza Gran Cream ή κάπως έτσι σε κόκκους (beans) σε σακούλα του 1 κιλού στα ~ 15€. είναι καλός και τι γεύση έχει? δυνατός? γλυκόπιοτος? οξύς?viewtopic.php?p=1722321#p1722321
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
είδα χθες στα carrefour μια συσκευασία Lavazza Gran Cream ή κάπως έτσι σε κόκκους (beans) σε σακούλα του 1 κιλού στα ~ 15€. είναι καλός και τι γεύση έχει? δυνατός? γλυκόπιοτος? οξύς?
viewtopic.php?p=1722321#p1722321
καλά το θυμόμουν ότι είχε ξανασυζητηθεί
η γεύση μπορεί ν'αλλάξει αν γίνει μίξη σε 3:1 με γλυκόπιοτη ποικιλία πχ από coffeeway
-
Για να μην καεί ο ιταλικός καφές θα πρέπει με το που αρχίσει να αφρίζει ( τελειώνει το νερό ουσιαστικά) να τον κατεβάσεις από το μάτι ή να κλείσεις το γκαζάκι. Αν κάνεις το λάθος και τον αφήσει παραπάνω και αλλάξει και ο ήχος που κάνει ( σαν να βγαίνει ατμός) τότε κάηκε.
ΥΓ Το 2008 είχα βρει σε ένα Super Market στην Ιταλία τον Lavazza Paulista, τρομερός καφές σε αντίθεση με τον Suerte που είναι πολύ μέτριος και τελείωσε σήμερα το πρωί επιτέλους.
-
παρελαβα σημερα την gaggia brera (ακου ονομα..brera...ολο στο σερβις με βλεπω )
Την εστησα διαβασα καλα το manual,πηρα και ενα μονοκιλο απο το μαγαζι και ξεκινησα να φτιαχνω εσπρεσσο.
ρυθμισεις,ξαναρυθμισεις,ξαναρυθμισεις μετα απο καμια δεκαρια εσπρεσσο,πετυχα το επιθυμητο κατ'εμε αποτελεσμα.
Kaφε χρησιμοποιω αυτο που εχω και στο μαγαζι.
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
παρελαβα σημερα την gaggia brera (ακου ονομα..brera...ολο στο σερβις με βλεπω )Την εστησα διαβασα καλα το manual,πηρα και ενα μονοκιλο απο το μαγαζι και ξεκινησα να φτιαχνω εσπρεσσο.
ρυθμισεις,ξαναρυθμισεις,ξαναρυθμισεις μετα απο καμια δεκαρια εσπρεσσο,πετυχα το επιθυμητο κατ'εμε αποτελεσμα.
Kaφε χρησιμοποιω αυτο που εχω και στο μαγαζι.
Εντυπώσεις απ' τη μηχανή?αφρόγαλα?
-
ψαχνεις ομοιοπαθεις για συμπαρασταση κ παρηγορια ,να σου δωσω ενα ονομα ακομα
-
Κοίτα θράσος! Του έπεσε το σπέσιαλ κομμάτι που είχε φτιάξει η Izzy για τον Κινέζο Πρόεδρο του ΟΛΠ και το οποίο, λόγω των γνωστών γεγονότων, δεν παρελήφθη και κατέληξε στην ελληνική αγορά, και μας έχει πρήξει.
-
Ειδες ομως εγω ,σε σκεφτηκα κ παντα μ'απασχολει το θεμα σου ,αλλωστε οπως γνωριζεις μεταξυ αριστερων κυριαρχει η συντροφικοτητα κ η αλληλεγγυη
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)