-
Δε μ' αρέσει γενικά να γκρινιάζω αλλα μας έχει πάει αίμα το κωλοκράτος πέρυσι και φέτος (όχι μονο το κράτος δηλαδή...)
Σκεφτείτε δηλαδή οτι ενα μήνα πριν την παράβαση (που πέθανε η γιαγιά μου) είχα χάσει την άλλη γιαγιά σε φωτιά στο διαμέρισμά της, οπου έφτασα πρώτος μαζί με την πυροσβεστική...
Τουλάχιστον τώρα έχω ενα κίνητρο να μην ξαναπατήσω στην Αττική Οδό, ας βάλουν τα 2,70 και τις κάμερες στον κώλο τους.
-
Σταματησαν εναν φιλο να πηγαινει με 92 χλμ στην Σπ.Λουη παρασκευη κατα τις 7 το πρωι, το προστημο ειναι 350 €, και 2 μηνες οφ το διπλωμα. Μπορει να παρει πισω το διπλωμα του πληρωνοντας μεγαλητερο προστημο? Ο ανθρωπος μενει εξω απο την κερατεα, δουλευει γαλατσι και η απογευματινη δουλεια του ειναι στο μαρουσι
-
Ξέρει κανείς πόσο είναι το πρόστιμο σε περίπτωση που δεν εχεις καταλύτη ??
-
από google-αρισμα:
Σου παιρνουν τις πινακιδες,το διπλωμα για 6 μηνες,κατασχεση του αυτοκινητου οριστικα,δικαζεσαι και πληρωνεις και προστιμο. εχεις το δικαιωμα,οταν το αμαξι βγει σε πλειστηριασμο,να πληρωσεις την τιμη που οριζεται και να το παρεις. και αυτο που σου λεω δεν το ακουσα. το βιωσε ο κολλητος για ενα κωλοκαταλυτη που δεν ειχε. διοτι ειναι ποινικο αδικημα. δικαζεσαι για παραποιηση,και μολυνση)
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Σταματησαν εναν φιλο να πηγαινει με 92 χλμ στην Σπ.Λουη παρασκευη κατα τις 7 το πρωι, το προστημο ειναι 350 €, και 2 μηνες οφ το διπλωμα. Μπορει να παρει πισω το διπλωμα του πληρωνοντας μεγαλητερο προστημο? Ο ανθρωπος μενει εξω απο την κερατεα, δουλευει γαλατσι και η απογευματινη δουλεια του ειναι στο μαρουσιΔεν γίνεται και μην το αναφέρει αυτό γιατι εκνευρίζονται κι όλας (π.χ. αν πεις 'πληρωνω το πρόστιμο τωρα αμέσως μη μου πάρετε το διπλωμα' ή κατι τέτοιο)
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Ξέρει κανείς πόσο είναι το πρόστιμο σε περίπτωση που δεν εχεις καταλύτη ??από google-αρισμα:
Σου παιρνουν τις πινακιδες,το διπλωμα για 6 μηνες,κατασχεση του αυτοκινητου οριστικα,δικαζεσαι και πληρωνεις και προστιμο. εχεις το δικαιωμα,οταν το αμαξι βγει σε πλειστηριασμο,να πληρωσεις την τιμη που οριζεται και να το παρεις. και αυτο που σου λεω δεν το ακουσα. το βιωσε ο κολλητος για ενα κωλοκαταλυτη που δεν ειχε. διοτι ειναι ποινικο αδικημα. δικαζεσαι για παραποιηση,και μολυνση)
Αυτο δεν παιζει ουτε για χαβαλε. Κανεις δεν μπορει να σου κατασχεσει οριστικα οτιδηποτε χωρις δικαστικη αποφαση. Κ επειδη στον ΚΟΚ δεν αναφερει πουθενα τιποτα για καταλυτη, το μονο σχετικο που βρηκα ειναι το απο κατω:
-
Aπαγoρεύεται η κυκλoφoρία, ως και η oδήγηση κάθε oδικoύ oχήματoς
τo oπoίo:
α) εκπέμπει oυσίες ή πρoϊόντα βλαπτικά για την υγεία τoυ ανθρώπoυ ή
πoυ ρυπαίνoυν τo περιβάλλoν πέραν των επιτρεπόμενων oρίων,
β) πρoκαλεί γενικά από την κίνηση και λειτoυργία τoυ θόρυβo, πέραν των
επιτρεπόμενων oρίων. -
Αυτοί που παραβαίνουν τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου
αυτού τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο διακοσίων (200,00) ευρώ και με
επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος από τον βε-
βαιούντα την παράβαση, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία
του άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα. Tα αφαιρoύμενα στoιχεία κρατoύνται
στην αρμόδια Aρχή μέχρι να πρoσκoμιστεί από τoν παραβάτη σημείωμα της
αρμόδιας Yπηρεσίας Συγκoινωνιών για την καταλληλότητα τoυ oχήματoς
από πλευράς εκπoμπής καυσαερίων ή θoρύβων.
-
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτο δεν παιζει ουτε για χαβαλε. Κανεις δεν μπορει να σου κατασχεσει οριστικα οτιδηποτε χωρις δικαστικη αποφαση. Κ επειδη στον ΚΟΚ δεν αναφερει πουθενα τιποτα για καταλυτη, το μονο σχετικο που βρηκα ειναι το απο κατω:
το αυτοκινητο μονο για καποιο μικρο χρονικο διαστημα στο παρελθον στο επαιρναν (νομιζω τον πρωτο καιρο που ειχε βγει η ΝΔ) και ειχαν γινει αισχη κατασχεσεων (μονο καλα αυτοκινητα ειχαν εξω απο την τροχαια, ειχε γινει club) και φυσικα αυτο κριθηκε αντισυνταγματικο και τα εδωσαν πισω
δεν ξερω αν προλαβαν να βγαλουν σε πλειστηριασμο καποια , αυτη τη στιγμη δε μπορουν να στο παρουν με τπτ εκτος αν μιλαμε για ακραια εγκληματα, οχι παραβασεις του ΚΟΚ
-
Με ποια λογική να σου πάρουν το αυτοκίνητο; Ποιός είναι; Ο μπαμπάς σου που σε τιμωρεί επειδή έπαιξες σε ώρα κοινής ησυχίας;
Δηλαδή από τον Πάσσαρη που μαχαίρωνε κόσμο του πήραν τα Σογκούν; -
τοτε που λεω επαιρναν τα αυτοκινητα των κοντρακηδων, πχ ειχαν και το rx8 του καταραμενου στην τοπικη τροχαια (αυτος το πηρε πισω απο οσο ξερω)
-
Τοτε ειχε βγει ενας ΜΑΛΑΚΑΣ (να παθει καρκινο αλλα πριν πεθανει να κανει ζωντανος) εισαγγελακος ο οποιος ως Ρομπεν της ασφαλτου ειχε βαλθει να γινει γνωστος ως ο ανθρωπος 'που εσωσε την ελλαδα απο τα τροχαια', κ ειχε βγαλει μια παπαρια εντολη βασει της οποιας γινονταν αυτα τα αστεια.
Τον ειχε κραξει ολη η Ελλαδα, τον ειχε αδειασει ο Αρειος Παγος, κ ειχε παρει τα @@ μου μετα απο λιγο καιρο.
ΥΓ Ναι, ο ιδιος που ειχε διαταξει να κατασχετουν τα αυτοκινητα των μεθυσμενων. Που κ τοτε μετα απο λιγο ειχε συμβει ακριβως το απο πανω.
-
ναι μπραβο εισαγγελεας ηταν!
το θεμα ειναι οτι πηγε να στηθει κυκλωμα , γιατι δε το θεωρω τυχαιο οτι το χειροτερο αυτοκινητο που ειχαν απ'εξω ηταν golf gtiτι διαολο μονο τα γληγορα και ακριβα ετρεχαν ή τα οδηγουσαν μεθυσμενοι?
εγω πηγαινα πολυ χεσμενος τοτε , ετσι οπως εβλεπα καθημερινα το 'στολο' να αυξανεται
-
Ένα τελευταίο post για ενημέρωση του κόσμου.
Στις 13/10/2009 σε δηλώσεις του ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε τα εξής (σε ελεύθερη απόδοση):
Τέρμα το σβήσιμο κλήσεων εκτός από ένα 5% για κλήσεις στάθμευσης. Επίσης, τόνισε πως έχει σταλεί ήδη από την Παρασκευή 9/10/2009 διαταγή στην Τροχαία που περιγράφει αυτά που ο ίδιος δήλωσε.
Οι πληροφορίες λένε τα εξής:
Η διαταγή όντως υπάρχει και είναι εσωτερική της ΕΛΑΣ, άρα θέλει ψάξιμο για να τη βρει κάποιος ως προς το τι αναφέρει ακριβώς. Ας τη δημοσιεύσει κάποιος που εκτελεί αυτό το λειτούργημα (δημοσιογράφος). Με λίγα λόγια, αυτό που περιγράφει η εσωτερική αυτή διαταγή είναι πως θα πρέπει να εφαρμοστούν αυστηρά τα άρθρα 103 και 104 του ΚΟΚ (2696/99 και 3542/07), δηλαδή να μην επιστρέφονται διπλώματα πριν από την ώρα τους μιας και αυτή ήταν η παρατυπία που γινόταν μέχρι τώρα. Κατά τα άλλα, η ουσιαστική διαφοροποίηση (υπάρχει άραγε;) σε σχέση με το παρελθόν είναι πως πλέον οι ενστάσεις είναι ουσιαστικά περιττές* καταστρατηγώντας και παραβιάζοντας το νόμο που υπάρχει μέχρι σήμερα σε εφαρμογή (από κυβέρνηση και ΕΛΑΣ). Αυτό το σημείο είναι που πρέπει να ελεγχθεί περισσότερο καθώς ο ΚΟΚ ορίζει πως οι ενστάσεις μπορούν να γίνουν δεκτές αν στηρίζονται σε δεδομένα και περιγραφές, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να μην καταδικαστούν πριν ακουστεί και η δική τους άποψη. Σε αυτό ακριβώς το σημείο δικαιώνονται οι φωνές εκείνες που έλεγαν πως το πέρασμα των αρμοδιοτήτων αυτών από τα δικαστήρια στην ΕΛΑΣ που δεν είναι ανεξάρτητη, όπως θεωρητικά είναι οι δικαστές, θα δώσει το έναυσμα για σκήρυνση των ποινών και αδυναμία ουσιαστικής αντιδράσεως από τους πολίτες που δε θα μπορούν να καταφύγουν στα δικαστήρια με την ίδια ευκολία όπως στο παρελθόν.
Ευχαριστώ.
- Αυτό μου είπαν στην Τροχαία Πειραιά. Πως είναι δηλαδή περιττό να κάνω ένσταση καθώς όλες απορρίπτονται πλέον κατόπιν της διαταγής που έχει έρθει.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Σταματησαν εναν φιλο να πηγαινει με 92 χλμ στην Σπ.Λουη παρασκευη κατα τις 7 το πρωι, το προστημο ειναι 350 €, και 2 μηνες οφ το διπλωμα. Μπορει να παρει πισω το διπλωμα του πληρωνοντας μεγαλητερο προστημο? Ο ανθρωπος μενει εξω απο την κερατεα, δουλευει γαλατσι και η απογευματινη δουλεια του ειναι στο μαρουσι175 σε 10 μερες
ΟΧΙ δε μπορει να το παρει πισω
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Ένα τελευταίο post για ενημέρωση του κόσμου.Στις 13/10/2009 σε δηλώσεις του ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε τα εξής (σε ελεύθερη απόδοση):
Τέρμα το σβήσιμο κλήσεων εκτός από ένα 5% για κλήσεις στάθμευσης. Επίσης, τόνισε πως έχει σταλεί ήδη από την Παρασκευή 9/10/2009 διαταγή στην Τροχαία που περιγράφει αυτά που ο ίδιος δήλωσε.
Οι πληροφορίες λένε τα εξής:
Η διαταγή όντως υπάρχει και είναι εσωτερική της ΕΛΑΣ, άρα θέλει ψάξιμο για να τη βρει κάποιος ως προς το τι αναφέρει ακριβώς. Ας τη δημοσιεύσει κάποιος που εκτελεί αυτό το λειτούργημα (δημοσιογράφος). Με λίγα λόγια, αυτό που περιγράφει η εσωτερική αυτή διαταγή είναι πως θα πρέπει να εφαρμοστούν αυστηρά τα άρθρα 103 και 104 του ΚΟΚ (2696/99 και 3542/07), δηλαδή να μην επιστρέφονται διπλώματα πριν από την ώρα τους μιας και αυτή ήταν η παρατυπία που γινόταν μέχρι τώρα. Κατά τα άλλα, η ουσιαστική διαφοροποίηση (υπάρχει άραγε;) σε σχέση με το παρελθόν είναι πως πλέον οι ενστάσεις είναι ουσιαστικά περιττές* καταστρατηγώντας και παραβιάζοντας το νόμο που υπάρχει μέχρι σήμερα σε εφαρμογή (από κυβέρνηση και ΕΛΑΣ). Αυτό το σημείο είναι που πρέπει να ελεγχθεί περισσότερο καθώς ο ΚΟΚ ορίζει πως οι ενστάσεις μπορούν να γίνουν δεκτές αν στηρίζονται σε δεδομένα και περιγραφές, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να μην καταδικαστούν πριν ακουστεί και η δική τους άποψη. Σε αυτό ακριβώς το σημείο δικαιώνονται οι φωνές εκείνες που έλεγαν πως το πέρασμα των αρμοδιοτήτων αυτών από τα δικαστήρια στην ΕΛΑΣ που δεν είναι ανεξάρτητη, όπως θεωρητικά είναι οι δικαστές, θα δώσει το έναυσμα για σκήρυνση των ποινών και αδυναμία ουσιαστικής αντιδράσεως από τους πολίτες που δε θα μπορούν να καταφύγουν στα δικαστήρια με την ίδια ευκολία όπως στο παρελθόν.
Ευχαριστώ.
- Αυτό μου είπαν στην Τροχαία Πειραιά. Πως είναι δηλαδή περιττό να κάνω ένσταση καθώς όλες απορρίπτονται πλέον κατόπιν της διαταγής που έχει έρθει.
Ακριβώς αυτό ειναι το παρανοικό στο όλο θέμα.
'Μπορείτε να διαλέξετε όποιο χρώμα θέλετε αρκεί να ειναι μαύρο'...
Μάλιστα στην περίπτωση μου αν αυτό το καθίκι εκεί στη τροχαία μου χε πει απ την αρχή πως η ένσταση ειναι για τα μάτια του κόσμου δε θα χα χασει πολύτιμο χρόνο.
Σκεφτείτε πως μετα την ένσταση που απορρείφθηκε επιτόπου, αποπειράθηκα να παραδώσω το δίπλωμα μου αλλα μου ειπαν πως δεν μπορώ να το δώσω, πρέπει να περιμένω νέα ειδοποίηση, η οποία μπορεί να έρθει... οποτεδήποτε
Τελικά ήρθε ενα μήνα και κατι μέρες αργότερα, με αποτέλεσμα να μείνω χωρίς δίπλωμα στην χειρότερη δυνατή, απ' όλες τις πλευρές, περιόδο.
Το θλιβερό ειναι οτι ακόμα και κάποιος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία ξέρει απο πότε εως ποτε θα εκτίσει την ποινή του...
-
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε 2 θέματα να εξετάσουμε, ένα απλό και ένα σύνθετο:
-
Το απλό ζήτημα είναι το θέμα του χαμένου χρόνου και της ταλαιπωρίας. Αυτό διορθώνεται εύκολα με το να μην κάνεις ένσταση ή να μηχανογραφηθούν οι υπηρεσίες ώστε να τελειώνει το ζήτημα του πότε παραδίδω, πότε παίρνω πίσω κτλ.
-
Το πρόβλημα που προκύπτει όμως και δε λύνεται τόσο εύκολα είναι το ζήτημα της ενστάσεως, πέραν του χαμένου χρόνου. Όταν οι ενστάσεις απορρίπτονται χωρίς να εξετάζονται, τότε, έχουμε να κάνουμε με παραβίαση του νόμου από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας η οποία χρησιμοποιεί το μισό κομμάτι αυτού - δηλαδή την κλήση ή / και την αφαίρεση του διπλώματος - και το άλλο μισό το αγνοεί σκοπίμως και κατόπιν εντολών της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας που παρανομεί επίσης. Σύμφωνα με την εσωτερική διαταγή που έχει εκδοθεί όμως, αυτό που περιγράφεται - και δε θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά - είναι πως πρέπει να εφαρμοστούν αυστηρά τα άρθρα 103 και 104 του ΚΟΚ, δηλαδή οι ποινές, άρα να μη σβήνονται κλήσεις. Ταυτοχρόνως, ο Υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης, παρανομεί, δίδοντας διαταγές προφορικά για το σβήσιμο των κλήσεων, προφανώς εννοώντας την απόρριψη των ενστάσεων, μιας και ουσιαστικά μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να σβηστεί κάποια κλήση. Με ποιο νομικό και ηθικό δικαίωμα ο Υπουργός επεξηγεί το νόμο, τον αλλάζει και αφαιρεί το δικαίωμα την ένστασης ή της ουσιαστική εξέταση αυτής, όπως απαιτεί ο νόμος; Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θα περιγράψω τι έγινε με τη δική μου κλήση.
Πηγαίνει κάποιος γνωστός - εγώ είχα εργασία και δεν προλάβαινα - να κάνει ένσταση. Του ανέφερα τι πρέπει να γράψει στην ένσταση και μάλιστα είχε και τα χαρτιά τα απαραίτητα μαζί του. Ο Δκτης Τροχαίας, λόγω χαλαρότητας, του είπε σε φιλικό τόνο να μην την κάνει την ένσταση, αφού απορρίπτονται όλες. Θα μπορούσα όμως να πληρώσω το πρόστιμο και να πήγαινε αυτός να παραλάβει το δίπλωμα νωρίτερα αφού εγώ εργαζόμουν (σιγά τη διαφορά να το πάρω Παρασκευή αντί για Δευτερά). Ο γνωστός, καιγόταν για το δίπλωμα (ήθελε να τον μεταφέρω Θεσσαλονίκη το ΣΚ που μας πέρασε για ένα μνημόσυνο και 4 άτομα με ΙΧ συμφέρει καλύτερα από 1-1 με ΟΣΕ ή ΚΤΕΛ), ενώ εγώ για τα χρήματα της κλήσης. Τελικά, ο γνωστός πήγε να παραλάβει το δίπλωμα και ο Δκτης του απάντησε πως δεν το δίνει πριν την ώρα του γιατί έχουν έρθει διαταγές να μην σβήνουν κλήσεις κτλ γνωστά που έχω ήδη γράψει.
Με βάση αυτά, καταλαβαίνει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει. Ενστάσεις ουσιαστικά δεν υπάρχουν, ακόμα και αν είναι 100% τεκμηριωμένες με δεδομένα, μαρτυρίες, περιγραφές, όπως απαιτεί ο ΚΟΚ. Ο Υπουργός εκδίδει προφορικές διαταγές και όλοι οι υπόλοιποι ακολουθούν στην παρανομία και στην κατά συρροή παραβίαση του υπάρχοντος νόμου. Φυσικά, μετά από όλα αυτά που γράφω, γνωρίζω πως ο επόμενος ΚΟΚ θα αφαιρέσει τελείως τις ενστάσεις, αλλά δε γίνεται να μην γράφουμε τα γεγονότα.
Ευχαριστώ.
- Σήμερα το πρωί, περίπου στις 11:00, στο Λιμάνι του Πειραιά είχε μπλόκο η Τροχαία. Έγραφε για ζώνες κτλ. Είμαι απέναντι ακριβώς στη στάση, προχωράω μέχρι τη γωνία και τους παρακολουθώ μαζί με έναν της ΠΥ (αστέρι, φλόγα κτλ, άρα μεγάλος). Έγραφαν όποιον πέρναγε χωρίς ζώνη, μιλούσε στο κινητό κτλ, ΕΚΤΟΣ ενός Αρχιφύλακα με μπορντώ Nissan Almera sedan (πινακίδες δεν είδα) που πέρασε χωρίς ζώνη και απλά του είπαν 'γειά σου τι κάνεις'. Το μπλόκο είχε 1 γυναίκα Αστυφύλακα και 2 άντρες Αρχιφύλακες, αν το πρώην ΥΔΤ και νυν ΠΡΟΠΟ ενδιαφέρεται να μάθει ποιοι ήταν.
-
-
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε 2 θέματα να εξετάσουμε, ένα απλό και ένα σύνθετο:-
Το απλό ζήτημα είναι το θέμα του χαμένου χρόνου και της ταλαιπωρίας. Αυτό διορθώνεται εύκολα με το να μην κάνεις ένσταση ή να μηχανογραφηθούν οι υπηρεσίες ώστε να τελειώνει το ζήτημα του πότε παραδίδω, πότε παίρνω πίσω κτλ.
-
Το πρόβλημα που προκύπτει όμως και δε λύνεται τόσο εύκολα είναι το ζήτημα της ενστάσεως, πέραν του χαμένου χρόνου. Όταν οι ενστάσεις απορρίπτονται χωρίς να εξετάζονται, τότε, έχουμε να κάνουμε με παραβίαση του νόμου από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας η οποία χρησιμοποιεί το μισό κομμάτι αυτού - δηλαδή την κλήση ή / και την αφαίρεση του διπλώματος - και το άλλο μισό το αγνοεί σκοπίμως και κατόπιν εντολών της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας που παρανομεί επίσης. Σύμφωνα με την εσωτερική διαταγή που έχει εκδοθεί όμως, αυτό που περιγράφεται - και δε θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά - είναι πως πρέπει να εφαρμοστούν αυστηρά τα άρθρα 103 και 104 του ΚΟΚ, δηλαδή οι ποινές, άρα να μη σβήνονται κλήσεις. Ταυτοχρόνως, ο Υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης, παρανομεί, δίδοντας διαταγές προφορικά για το σβήσιμο των κλήσεων, προφανώς εννοώντας την απόρριψη των ενστάσεων, μιας και ουσιαστικά μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να σβηστεί κάποια κλήση. Με ποιο νομικό και ηθικό δικαίωμα ο Υπουργός επεξηγεί το νόμο, τον αλλάζει και αφαιρεί το δικαίωμα την ένστασης ή της ουσιαστική εξέταση αυτής, όπως απαιτεί ο νόμος; Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θα περιγράψω τι έγινε με τη δική μου κλήση.
Πηγαίνει κάποιος γνωστός - εγώ είχα εργασία και δεν προλάβαινα - να κάνει ένσταση. Του ανέφερα τι πρέπει να γράψει στην ένσταση και μάλιστα είχε και τα χαρτιά τα απαραίτητα μαζί του. Ο Δκτης Τροχαίας, λόγω χαλαρότητας, του είπε σε φιλικό τόνο να μην την κάνει την ένσταση, αφού απορρίπτονται όλες. Θα μπορούσα όμως να πληρώσω το πρόστιμο και να πήγαινε αυτός να παραλάβει το δίπλωμα νωρίτερα αφού εγώ εργαζόμουν (σιγά τη διαφορά να το πάρω Παρασκευή αντί για Δευτερά). Ο γνωστός, καιγόταν για το δίπλωμα (ήθελε να τον μεταφέρω Θεσσαλονίκη το ΣΚ που μας πέρασε για ένα μνημόσυνο και 4 άτομα με ΙΧ συμφέρει καλύτερα από 1-1 με ΟΣΕ ή ΚΤΕΛ), ενώ εγώ για τα χρήματα της κλήσης. Τελικά, ο γνωστός πήγε να παραλάβει το δίπλωμα και ο Δκτης του απάντησε πως δεν το δίνει πριν την ώρα του γιατί έχουν έρθει διαταγές να μην σβήνουν κλήσεις κτλ γνωστά που έχω ήδη γράψει.
Με βάση αυτά, καταλαβαίνει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει. Ενστάσεις ουσιαστικά δεν υπάρχουν, ακόμα και αν είναι 100% τεκμηριωμένες με δεδομένα, μαρτυρίες, περιγραφές, όπως απαιτεί ο ΚΟΚ. Ο Υπουργός εκδίδει προφορικές διαταγές και όλοι οι υπόλοιποι ακολουθούν στην παρανομία και στην κατά συρροή παραβίαση του υπάρχοντος νόμου. Φυσικά, μετά από όλα αυτά που γράφω, γνωρίζω πως ο επόμενος ΚΟΚ θα αφαιρέσει τελείως τις ενστάσεις, αλλά δε γίνεται να μην γράφουμε τα γεγονότα.
Ευχαριστώ.
- Σήμερα το πρωί, περίπου στις 11:00, στο Λιμάνι του Πειραιά είχε μπλόκο η Τροχαία. Έγραφε για ζώνες κτλ. Είμαι απέναντι ακριβώς στη στάση, προχωράω μέχρι τη γωνία και τους παρακολουθώ μαζί με έναν της ΠΥ (αστέρι, φλόγα κτλ, άρα μεγάλος). Έγραφαν όποιον πέρναγε χωρίς ζώνη, μιλούσε στο κινητό κτλ, ΕΚΤΟΣ ενός Αρχιφύλακα με μπορντώ Nissan Almera sedan (πινακίδες δεν είδα) που πέρασε χωρίς ζώνη και απλά του είπαν 'γειά σου τι κάνεις'. Το μπλόκο είχε 1 γυναίκα Αστυφύλακα και 2 άντρες Αρχιφύλακες, αν το πρώην ΥΔΤ και νυν ΠΡΟΠΟ ενδιαφέρεται να μάθει ποιοι ήταν.
Σωστός! Άραγε υπάρχει τρόπος να γίνει κάπως γνωστό αυτό, ίσως μέσω κάποιου μπλόγκ κλπ;
-
-
Αν το bloka ήταν ανοιχτό* θα ήταν το πιο σίγουρο μέρος για μια τέτοια κίνηση. Εδώ, στους 4Τροχούς, δυστυχώς όχι μόνο το forum δεν ακούγεται, αλλά η συμφωνία με το 'νόμο' που παρουσιάζουν τα περισσότερα μέλη οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα της σκλήρυνσης της νομοθεσίας, της αύξησης των προστίμων και της μείωσης των δυνατοτήτων αντίδρασης των Ελλήνων πολιτών**.
Επίσης, λόγω του ότι έχω πει ότι θα αποχωρήσω από αυτό το forum γιατί δεν ταιριάζει με τις ιδέες και την ηθική μου (αν υπάρχει καθόλου ηθική στην πλειοψηφία των μελών), δεν μπορώ να βοηθήσω στο να γράφω συνεχώς τα ίδια και τα ίδια μέχρι να τα καταλάβει ακόμα και ο πιο μορφωμένος κρατικοδίαιτος μέλος αυτής της κοινότητας***. Προς το παρόν, λοιπόν, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να στείλουμε μηνύματα στο facebook στον κ. Χρυσοχοΐδη, όπως και να αποστείλουμε mail στην προσωπική του ιστοσελίδα. Δε βλέπω άλλες δυνατότητες αντιδράσεως, ούτε και υπάρχει μεγάλη προθυμία από τους οδηγούς να οργανωθούν ώστε να πιέσουν, έστω και μέσω διαδικτύου, για εφαρμογή του νόμου, δηλαδή για λεπτομερή εξέταση των ενστάσεων****.
- Ακούγεται ότι θα ανοίξει σύντομα. Τότε, θα μπορούμε να κάνουμε σωστές παρεμβάσεις και να τονίζονται οι ενέργειες του κράτους που είναι παράλογες, παράνομες, καταχρηστικές.
** Όταν θεοποιείς το κράτος και το νόμο, τότε, όλα τα υπόλοιπα απλά ακολουθούν. Αγγλοσαξωνική νοοτροπία που έχει επικρατήσει στον κόσμο σήμερα, διαστρεβλωμένη στην Ελληνική πραγματικότητα και τοποθετημένη ακριβώς όπως επιθυμεί η άρχουσα τάξη. Φυσικά, ούτε λόγος για εφαρμογή του νόμου σε αλλοδαπούς που έχουν δικές τους διατάξεις, δικό τους δίκαιο που γίνεται σεβαστό από το ελληνικό κράτος (ούτε ένας έλεγχος εισιτηρίων στα Β18, Γ18 με τους δεκάδες αλλοδαπούς, ούτε ένας έλεγχος για πετρέλαιο σε αυτοκίνητα με Βουλγαρικές πινακίδες για να αναφέρω τις πιο απλές περιπτώσεις).
*** Συνήθως, οι πιο μορφωμένοι και 'έξυπνοι' είναι αυτοί που δεν μπορούν να αδειάσουν το μυαλό τους από ιδεοληψίες και προκαταλήψεις που θα τους χαλάσουν τον όμορφο και τέλειο κόσμο στον οποίο ζουν. Μπροστά στα μάτια τους βλέπουν το άδικο, το λάθος, το κακό και κρύβονται για να μην αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ανάληψης ευθύνης ή για να αποφύγουν ακόμα και την κόπωση της νέας σκέψης.
**** Θεωρητικά, μετέφεραν την αρμοδιότητα αυτή στην ΕΛΑΣ για αποσυμφόρηση των δικαστηρίων. Τώρα, η ΕΛΑΣ δεν εξετάζει τις ενστάσεις ώστε να μην κουράζεται και το θέμα έχει λήξει εκεί αφού όλοι εξυπηρετούνται. Τα δικαστήρια άδεισαν από το φορτίο. Η ΕΛΑΣ πετάει στο καλάθι τις ενστάσεις και δε δουλεύει. Το κράτος μαζεύει λεφτά χωρίς να μπορεί ο έλληνας πολίτης να αντιδράσει (οι αλλοδαποί δεν έχουν πρόβλημα, αφού οι περισσότεροι είναι στον ΟΑΕΔ και δεν πληρώνουν κλήσεις, άσε που δεν τους σταματάνε κιόλας για να μην μπλέξουν). Με την αυτή λογική, καλύτερα να μην κάνουμε δίκες και όλοι να είναι αθώοι ή ένοχοι ώστε να μην κουράζονται οι υπάλληλοι κάνοντας τη δουλειά τους.
Πριν κάποια χρόνια, είχα πάει στο ΚΕΠ Κερατσινίου για επικυρώσεις πτυχίων κτλ. Επειδή ήταν πολλά τα χαρτιά, μου έκαναν παρατήρηση γιατί απασχολώ την υπάλληλο... που προφανώς έπρεπει να κάθεται και να πίνει τον καφέ της, αντί να δουλεύει. Αυτή είναι η νοοτροπία που ξεκινάει από εμάς τους πολίτες αρχικά και μετά επεκτείνεται και στην κρατική δομή και λειτουργία.Ευχαριστώ.
-
Αν το bloka ήταν ανοιχτό* θα ήταν το πιο σίγουρο μέρος για μια τέτοια κίνηση. Εδώ, στους 4Τροχούς, δυστυχώς όχι μόνο το forum δεν ακούγεται, αλλά η συμφωνία με το 'νόμο' που παρουσιάζουν τα περισσότερα μέλη οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα της σκλήρυνσης της νομοθεσίας, της αύξησης των προστίμων και της μείωσης των δυνατοτήτων αντίδρασης των Ελλήνων πολιτών**.Επίσης, λόγω του ότι έχω πει ότι θα αποχωρήσω από αυτό το forum γιατί δεν ταιριάζει με τις ιδέες και την ηθική μου (αν υπάρχει καθόλου ηθική στην πλειοψηφία των μελών), δεν μπορώ να βοηθήσω στο να γράφω συνεχώς τα ίδια και τα ίδια μέχρι να τα καταλάβει ακόμα και ο πιο μορφωμένος κρατικοδίαιτος μέλος αυτής της κοινότητας***. Προς το παρόν, λοιπόν, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να στείλουμε μηνύματα στο facebook στον κ. Χρυσοχοΐδη, όπως και να αποστείλουμε mail στην προσωπική του ιστοσελίδα. Δε βλέπω άλλες δυνατότητες αντιδράσεως, ούτε και υπάρχει μεγάλη προθυμία από τους οδηγούς να οργανωθούν ώστε να πιέσουν, έστω και μέσω διαδικτύου, για εφαρμογή του νόμου, δηλαδή για λεπτομερή εξέταση των ενστάσεων****.
- Ακούγεται ότι θα ανοίξει σύντομα. Τότε, θα μπορούμε να κάνουμε σωστές παρεμβάσεις και να τονίζονται οι ενέργειες του κράτους που είναι παράλογες, παράνομες, καταχρηστικές.
** Όταν θεοποιείς το κράτος και το νόμο, τότε, όλα τα υπόλοιπα απλά ακολουθούν. Αγγλοσαξωνική νοοτροπία που έχει επικρατήσει στον κόσμο σήμερα, διαστρεβλωμένη στην Ελληνική πραγματικότητα και τοποθετημένη ακριβώς όπως επιθυμεί η άρχουσα τάξη. Φυσικά, ούτε λόγος για εφαρμογή του νόμου σε αλλοδαπούς που έχουν δικές τους διατάξεις, δικό τους δίκαιο που γίνεται σεβαστό από το ελληνικό κράτος (ούτε ένας έλεγχος εισιτηρίων στα Β18, Γ18 με τους δεκάδες αλλοδαπούς, ούτε ένας έλεγχος για πετρέλαιο σε αυτοκίνητα με Βουλγαρικές πινακίδες για να αναφέρω τις πιο απλές περιπτώσεις).
*** Συνήθως, οι πιο μορφωμένοι και 'έξυπνοι' είναι αυτοί που δεν μπορούν να αδειάσουν το μυαλό τους από ιδεοληψίες και προκαταλήψεις που θα τους χαλάσουν τον όμορφο και τέλειο κόσμο στον οποίο ζουν. Μπροστά στα μάτια τους βλέπουν το άδικο, το λάθος, το κακό και κρύβονται για να μην αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ανάληψης ευθύνης ή για να αποφύγουν ακόμα και την κόπωση της νέας σκέψης.
**** Θεωρητικά, μετέφεραν την αρμοδιότητα αυτή στην ΕΛΑΣ για αποσυμφόρηση των δικαστηρίων. Τώρα, η ΕΛΑΣ δεν εξετάζει τις ενστάσεις ώστε να μην κουράζεται και το θέμα έχει λήξει εκεί αφού όλοι εξυπηρετούνται. Τα δικαστήρια άδεισαν από το φορτίο. Η ΕΛΑΣ πετάει στο καλάθι τις ενστάσεις και δε δουλεύει. Το κράτος μαζεύει λεφτά χωρίς να μπορεί ο έλληνας πολίτης να αντιδράσει (οι αλλοδαποί δεν έχουν πρόβλημα, αφού οι περισσότεροι είναι στον ΟΑΕΔ και δεν πληρώνουν κλήσεις, άσε που δεν τους σταματάνε κιόλας για να μην μπλέξουν). Με την αυτή λογική, καλύτερα να μην κάνουμε δίκες και όλοι να είναι αθώοι ή ένοχοι ώστε να μην κουράζονται οι υπάλληλοι κάνοντας τη δουλειά τους.
Πριν κάποια χρόνια, είχα πάει στο ΚΕΠ Κερατσινίου για επικυρώσεις πτυχίων κτλ. Επειδή ήταν πολλά τα χαρτιά, μου έκαναν παρατήρηση γιατί απασχολώ την υπάλληλο... που προφανώς έπρεπει να κάθεται και να πίνει τον καφέ της, αντί να δουλεύει. Αυτή είναι η νοοτροπία που ξεκινάει από εμάς τους πολίτες αρχικά και μετά επεκτείνεται και στην κρατική δομή και λειτουργία.Ευχαριστώ.
Εγω αυτον που με βριζει αποκαλώντας με ανηθικο δεν τον ευχαριστω καθολου. Αν δεν σου αρεσει εδω μεσα μπορεις να κανεις πραγματικοτητα την 'απειλη' σου οτι θα αποχωρησεις.Δεν σε κραταει κανενας.
-
Όπως βλέπεις, απαντάω ΜΟΝΟ σε αυτούς που έχουν κάνει quote κάτι δικό μου. Για τα υπόλοιπα, μπορεί να έχω άποψη, αλλά δε με ενδιαφέρει να την καταθέσω.
Στη μαφία, υπάρχει ένας κανόνας: αυτός που θα μιλήσει 1ος είναι αυτός που έχει κάνει τη λαδιά...
Ευχαριστώ.
- Admin που γράφει πως κάποιος μπαίνει με 2ο nickname, αλλά δεν απαντάει δημοσίως ότι δεν είμαι εγώ αφήνοντας 2 χρήστες να το χρησιμοποιούν σε posts τους ως μειωτικό και εξευτελιστικό με τον ένα να κρατάει πισινή για να μην βρεθεί προ απροόπτου, προφανώς λόγω inside info κατά την προσωπική μου άποψη (ίσως και λανθασμένη).
** Άλλο μέλος που, γράφεις για ποδόσφαιρο και σου απαντάει για ψάρεμα, προκειμένου να μειώσει την αξιοπιστία των λεγομένων μου.
*** 3ο μέλος που γράφει για επαγγελματική και επιστημονική ανεπάρκεια, ενώ ταυτοχρόνως γράφει και για παραβίαση ηθικών και νομικών κανόνων, γιατί έπρεπε κάτι να πει γιατί διαφορετικά θα είχε βγει από κάτω.
Αυτά μου έρχονται στο μυαλό με μια 1η σκέψη. Πόσο ηθικά είναι όλα αυτά και πόσο χαρακτηρίζουν το forum στο σύνολό του; 1-2 βγήκαν να γράψουν ότι τελικά ίσως και να έχω δίκιο (και ο ένας ίσως βαλτός με ψεύτικο ή 2ο nickname) και οι υπόλοιποι, από σιωπή στην καλύτερη των περιπτώσεων, έως ειρωνεία και ύβρεις στη χειρότερη, παρερμηνεύοντας και αυτά που έχω γράψει (γενικεύσεις της μορφής κρατάω γραμμή βρίσκομαι μονίμως στο αντίθετο).
-
(οι αλλοδαποί δεν έχουν πρόβλημα, αφού οι περισσότεροι είναι στον ΟΑΕΔ και δεν πληρώνουν κλήσεις, άσε που δεν τους σταματάνε κιόλας για να μην μπλέξουν).τι σχεση εχει ο ΟΑΕΔ με τις κλησεις?
Ερώτηση για κλήση