-
Αν γνωρίζει κάποιος ας με καθοδήγηση για το τι προβλέπεται για τίς εγγυήσεις από τον ευρωπαϊκό κανονισμό...η Ford για πρόβλημα στο αυτοκίνητο μου (φλάντζα κεφαλής) καί τό αυτοκίνητο μου με αγορά τό 2018 με όλα τα σέρβις στην ώρα τούς, με αποδείξεις για σέρβις καί ανταλλακτικά εκτός από το τελευταίο πού για λόγους υγεία καθυστέρησε 6 μήνες καί τό αυτοκίνητο με 57000 χιλιόμετρα με πετάει εκτός εγγύησης καί μου ζητάει να πληρώσω όλη την ζημιά (πρώτων... δικαιολογείται στα 57000 χιλιόμετρα με ήπια καί προσεκτική χρήση του αυτοκινήτου να έκαψε φλάντζα το αυτοκίνητο καί Δεύτερων επιτρέπεται να σε πετάει έξω από τήν εγγύηση η Ford όταν έχεις τόσα λίγα χιλιόμετρα καί απλά καθυστερησες ένα σέρβις για 6 μήνες)
-
λοιπόν εχθές είχα ένα μικρο ατύχημα με το fiesta. καβάλησα πεζοδρόμιο με 30-40 χλμ έσπασε το λάστιχο και διαλύθηκε η εμπρός ζάντα, (πάλι καλά που δεν ήταν αλουμινίου )άλλα τραβάει το τιμόνι και εκεί πού νόμιζα ότι είναι μόνο για ευθυγράμμιση, όταν ήρθε η οδική μου είπε ότι μπορεί να έχει πάρει και ψαλίδι. Αυτό πού θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανένας αν καλύπτει η εγγύηση(7 μηνες το εχω) αυτού του είδους ζημιές;
-
Ο χρήστης stefanos1985 έγραψε:
λοιπόν εχθές είχα ένα μικρο ατύχημα με το fiesta. καβάλησα πεζοδρόμιο με 30-40 χλμ έσπασε το λάστιχο και διαλύθηκε η εμπρός ζάντα, (πάλι καλά που δεν ήταν αλουμινίου )άλλα τραβάει το τιμόνι και εκεί πού νόμιζα ότι είναι μόνο για ευθυγράμμιση, όταν ήρθε η οδική μου είπε ότι μπορεί να έχει πάρει και ψαλίδι. Αυτό πού θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανένας αν καλύπτει η εγγύηση(7 μηνες το εχω) αυτού του είδους ζημιές;Αφου υπαρχουν σημαδια συγκρουσης δεν υπαρχει περιπτωση να σε καλυψουν (υπο φυσιολογικες συνθηκες) στην εγγυηση.Φυσιολογικο δεν ειναι;Αν εχεις ομως μικτη ασφαλιση θα πληρωσει αυτη.
-
Ο χρήστης stefanos1985 έγραψε:
λοιπόν εχθές είχα ένα μικρο ατύχημα με το fiesta. καβάλησα πεζοδρόμιο με 30-40 χλμ έσπασε το λάστιχο και διαλύθηκε η εμπρός ζάντα, (πάλι καλά που δεν ήταν αλουμινίου )άλλα τραβάει το τιμόνι και εκεί πού νόμιζα ότι είναι μόνο για ευθυγράμμιση, όταν ήρθε η οδική μου είπε ότι μπορεί να έχει πάρει και ψαλίδι. Αυτό πού θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανένας αν καλύπτει η εγγύηση(7 μηνες το εχω) αυτού του είδους ζημιές;Δεν νομίζω να υπάρχει περίπτωση να δούνε στραβό ψαλίδι και να πουν ότι έγινε απο μόνο του.
Οπως είπε και ο bill απο πάνω μόνο σε περίπτωση μικτής, να πάρεις χρήματα για την επισκευή. -
επισης μην ακους αυτους απο τις οδικες , συνηθως λενε μ@λακιες
-
η Μεικτή ασφαλεια τη περιλαμβανει?(ειμαι λιγο ασχετος απο αυτα)
και πως περνω τα λευτα (ευ οσον εχω) κανει καποιος αλλος δηλωση οτι με χτυπισε? -
Στην μικτη ασφαλεια για να σου καλυψει την ζημια η ασφαλιστικη νομιζω πρεπει η ζημια να ειναι πανω ενος χρηματικου οριου,νομιζω 400κατοσταρικα, αν η ζημια ειναι μικροτερη δεν σε καλυπτει νομιζω.
Τα παραπανω δεν τα λεω με βεβαιοτητα εφ οσον ουδεποτε ειχα μικτη.
-
Ο χρήστης koliatsos44 έγραψε:
Στην μικτη ασφαλεια για να σου καλυψει την ζημια η ασφαλιστικη νομιζω πρεπει η ζημια να ειναι πανω ενος χρηματικου οριου,νομιζω 400κατοσταρικα, αν η ζημια ειναι μικροτερη δεν σε καλυπτει νομιζω.Τα παραπανω δεν τα λεω με βεβαιοτητα εφ οσον ουδεποτε ειχα μικτη.
Το ποσο απαλλαγης δεν ειναι στανταρ.
-
Συμφωνω αλλα δεν μπορει να ειναι και μηδενικο υποθετω. Η ειναι αναλογια του μισθωματος ασφαλισης.
-
δεν νομιζω να εχω μεικτη οποτε μαλλον θα τα βαλω απο την τσεπη μου η μαλακιες πληρωνονται ξερει κανενας ποσο εχει το ψαλιδι της ford και αν θα χρειαστει να αλλαξω και το αλλο η μπορω να αλλαξω μονο το χτυπημενο? σας ευχαριστω ολους για της απαντησεις
-
εισαι σιγουρος οτι εχει παρει ψαλιδι? στο ειπε μηχανικος?
-
Οχι μπορει και να μην εχει παρει, αλλα να ξερω τη θα πληροσω στη χειροτερη
-
Στην καλυτερη :
-ισιωμα ζαντας 25ευρω
-λαστιχο (16αρι?) 80-100ευρω
-ευθυγραμμιση 20ευρωεισαι περιπου στα 150ευρω (οχι αντιπροσωπεια εννοειτε)
Στην χειροτερη αν χρειαστει ψαλιδι (εκει το πας αντιπροσωπεια) πρεπει να εχει κανενα 150αρι (δεν ειμαι και σιγουρος δεν γνωριζω απο ανταλλακτικα ford) το ανταλλακτικο και οσο εργασια σου χρεωσει.
-
η χειρότερη ήταν αρκετά ακριβή αφού πήρα χέρι αμορτισέρ ψαλίδι ημυμπαρο και ακρομπαρο μέχρι στιγμής (ελπίζω να μην βγάλει κάτι άλλο η ευθυγράμμιση) όλα αυτά 354 ευρώ συν 110 εργασία + ζάντα (σιδερένια ευτυχώς αλλιώς ακόμα θα εκλεγα)+ λάστιχο
-
ελα περαστικα θα ειναι για το αμαξακι σου, εσυ να εισαι καλα και να φτιαχτει και να το χαιρεσαι! περισσοτερη προσοχη αλλες φορες!
-
Έχει συζητηθεί πολλές φορές αυτό το θέμα. Τυπικά και νομικά ισχύει κανονικά η εγγύηση. Πρακτικά θα έχεις πρόβλημα και θα πρέπει κατά πάσα πιθανότητα να κινηθείς νομικά για να βρείς το δίκιο σου.
-
Ευχαριστω για την απαντηση Φανη, εχεις προσωπικη εμπειρια που μπορεις να μοιραστεις?
-
Ευχαριστω για την απαντηση Φανη, εχεις προσωπικη εμπειρια που μπορεις να μοιραστεις?
Οχι, γιατί όταν είχα καινούργιο αυτοκίνητο πήγαινα πάντα σε εξουσιοδοτημένο. Έχοντας όμως ακούσει αρκετές δικαιολογίες εξουσιοδοτημένων για να αρνηθούν να καλύψουν την εγγύηση (με οδηγίες της μαμάς εταιρείας, γιατί το εξουσιοδοτημένο μόνο κέρδος έχει από επισκευές εντός εγγύησης) καθώς και έχοντας εμπειρία από το τι ζητάνε πλέον για να καλύψουν κάτι εντός εγγύησης οι μητρικές εταιρείες, μπορώ να σκεφτώ τις θα γίνει σε περίπτωση claim εντός εγγύησης όταν είσαι εκτός εξουσιοδοτημένου δικτύου. Μπορεί να είμαι λάθος, αλλά πιστεύω ότι ελάχιστες εισαγωγικές θα τιμήσουν την εγγύηση και ο κάτοχος θα χρειαστεί να κινηθεί νομικά.
Εαν κάποιος έχει εμπειρία, ωραίο θα ήταν να την μοιραστεί μαζί μας.
-
ηθελα να ρωτησω αν ισχυει η εγγυηση FordProtect (5 χρόνων ή 100.000χλμ) εαν συντηρουμε το αυτοκινητο σε εξειδικευμενο συνεργειο χρησιμοποιωντας γνησια ανταλλακτικα.
Θεωρητικά ο νόμος σου δίνει το δικαίωμα να διατηρήσεις την εργοστασιακή εγγύηση εφόσον η συντήρηση γίνεται σε αδειοδοτημένο συνεργείο, με γνήσια ή αντιστοίχων προδιαγραφών ανταλλακτικά και στα τακτά διαστήματα. Όλα αυτά πρέπει να πιστοποιούνται με αποδείξεις για εργασία και ανταλλακτικά.
ΟΜΩΣ έχεις κάποιο λόγο να μπλέξεις με αυτό και να κυνηγάς το δίκιο σου; Ειδικά εφόσον μιλάμε για Ford, όπου το κόστος των σέρβις εντός δικτύου είναι πολύ λογικό. Για να γλιτώσεις ένα δεκάρικο ή εικοσάρικο μια φορά το χρόνο;
Επίσης υπολόγισε ότι κάποια claims εντός εγγύησης είναι ενίοτε και θέμα καλής θέλησης της αντιπροσωπείας. Αυτή σίγουρα δεν θα την έχεις, αν κάνεις τη συντήρηση εκτός. Και τελικά πάλι θα τρέχεις να βρεις το δίκιο σου...
Προσωπική μου άποψη: Πήγαινε για τα σέρβις εντός δικτύου επισήμων επισκευαστών και για τα έξτρα εκτός. Στα φρένα π.χ. θα έχεις μεγάλη οικονομία και πιο προσεγμένη δουλειά σε ένα φρενά.
-
Θεωρητικά ο νόμος σου δίνει το δικαίωμα να διατηρήσεις την εργοστασιακή εγγύηση εφόσον η συντήρηση γίνεται σε αδειοδοτημένο συνεργείο, με γνήσια ή αντιστοίχων προδιαγραφών ανταλλακτικά και στα τακτά διαστήματα.** Όλα αυτά πρέπει να πιστοποιούνται με αποδείξεις για εργασία και ανταλλακτικά.**
Ξέχασα να το αναφέρω, αλλά εδώ είναι όλο το 'ζουμί' της υπόθεσης! Εαν πάς σε οποιοδήποτε συνεργείο και ζητήσεις απόδειξη για εργασία και ανταλλακτικά, τότε θα δεις ότι το κόστος είναι πολυ κοντά σε αυτό ενός εξουσιοδοτημένου συνεργείου.
Εγγύηση Ford