-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Ας γράψω και ένα τέτοιο περιστατικό της νιότης μου.Είμαι με το αυτοκίνητο σχετικά καινούργιο, αλλά στρωμένο. Πηγαίνω στην Παραλιακή και περίπου στη λίμνη της Βουλιαγμένης μου κάνει μια 'σφήνα' κόντρας ένας τύπος Saxo 1.4 VTS με 3-4 άτομα μέσα. Το είχε ελαφρώς πειραγμένο, είχε και κόσμο μέσα, οπότε η αναλογία κιλά / ίππο ήταν περίπου ίσες και το βάρος του χάλαγε την κατανομή βάρους, οπότε και στις στροφές ήμασταν τα ίδια.
Αρχίζω να τον πιέζω κι εγώ και να τον πηγαίνω προφυλακτήρες. Μπαίνουμε στην 1η στροφή, μπαίνουμε στη 2η και δεν μπορεί να ξεφύγει. Στα Λιμανάκια όμως είχε μπλόκο. Την ώρα που περνάμε το πέταλο κολλημένοι ο ένας πίσω από τον άλλο, πετάγεται αστυνομικός στη μέση του δρόμου (πώς το τόλμησε δεν μπορώ να καταλάβω) για να σταματήσει ποιον; Μα το saxo φυσικά που είναι 'προκλητικό' αυτοκίνητο. Το saxo περνάει δεξιά του και μπαίνει στο χώρο στάθμευσης και εγώ περνάω αριστερά του με όσα πήγαινα (σίγουρα πάνω από 90-100) και ο δύστυχος μένει στη μέση να μην ξέρει τι να κάνει. Ακόμα δεν ξέρω γιατί δε με κυνήγησαν. Ίσως το αυτοκίνητο που δε δείχνει 'προκλητικό', ίσως το γεγονός ότι ήμουν μόνος, ίσως ότι φόραγα ζώνη. Ποιος ξέρει; Πάντως από τότε δεν έκανα ποτέ ξανά βλακεία με άλλον, εκτός και αν ήμουν μόνος οπότε το πάταγα λιγάκι για προπόνηση. Τον λυπήθηκα τον τύπο ειλικρινά, δεν ήξερε από πού να φύγει.
Ευχαριστώ.
δεν είναι για λύπηση
κανονικά έπρεπε να δώσουν και σένα να σε σταματήσουν παρακάτω γιατί αυτό που κάνατε είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ -
Αναφερόμουν στον μπ.... συγγνώμη αστυνομικό. Αλλά δε σου πήγε στο μυαλό γιατί δεν είναι για λύπηση ποτέ... Καλό, μου άρεσε...!!!
Και ναι, εγκληματικό ήταν μόνο για εμάς καθώς δεν είχε κίνηση στο αντίθετο ρεύμα. Και να τρακάραμε δε θα γινόταν τίποτε βασικά. Απλά εμείς θα την πατάγαμε. Τις ζημιές θα τις κάλυπταν οι ασφάλειες και όλα καλά στο τέλος.
Βασικά, δεν ξέρω γιατί τον γράψανε, αν τον γράψανε τελικά, γιατί ραντάρ απλά δεν είχαν. Πώς θα στήριζαν τους αυτοσχέδιους αγώνες ή την επίδειξη; Αν δεν υπάρχει 2ο αυτοκίνητο δεν υπάρχει αγώνας. Και αν δεν υπάρχει κόσμος πως κάνεις επίδειξη; Ίσως οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή να έγραψαν γιατί τα υπόλοιπα απλά ΔΕΝ στηρίζονται. Μία φωτογραφία του άδειου χώρου αρκεί για να καταπέσουν οι κατηγορίες άμεσα.
Ευχαριστώ.
-
Και ναι, εγκληματικό ήταν μόνο για εμάς καθώς δεν είχε κίνηση στο αντίθετο ρεύμα. Και να τρακάραμε δε θα γινόταν τίποτε βασικά. Απλά εμείς θα την πατάγαμε. Τις ζημιές θα τις κάλυπταν οι ασφάλειες και όλα καλά στο τέλος.
Βρισκόσασταν σε πίστα ????
-
Όχι, αλλά αν δεν υπάρχει κόσμος στο δρόμο τι αλλάζει; Ότι θα σκοτωνόμασταν; Θα τραυματιζόμασταν; Ε, κακό του κεφαλιού μας αφενός και τότε θα ήταν και η πρώτη φορά που θα με πλήρωνε το κράτος πραγματικά γιατί ασφάλεια υγείας ουσιαστικά δεν είχα... να μη λέω τώρα ιστορίες για κράτος, υπηρεσίες κτλ, αλλά η ασφάλεια των γονέων με κάλυπτε μέχρι τα 21 και μετά και μέχρι τον στρατό απλά είχα την ασφάλεια από το ΕΚΠΑ.
Ευχαριστώ.
-
Όχι, αλλά αν δεν υπάρχει κόσμος στο δρόμο τι αλλάζει; Ότι θα σκοτωνόμασταν; Θα τραυματιζόμασταν; Ε, κακό του κεφαλιού μας αφενός και τότε θα ήταν και η πρώτη φορά που θα με πλήρωνε το κράτος πραγματικά γιατί ασφάλεια υγείας ουσιαστικά δεν είχα... να μη λέω τώρα ιστορίες για κράτος, υπηρεσίες κτλ, αλλά η ασφάλεια των γονέων με κάλυπτε μέχρι τα 21 και μετά και μέχρι τον στρατό απλά είχα την ασφάλεια από το ΕΚΠΑ.Ευχαριστώ.
απλά αυτό που θέλω να σου πώ είναι ότι εφόσον δεν βρισκόσασταν σε πίστα δεν μπορείς ΠΟΤΕ να ξέρεις αν έρχεται άλλος από απέναντι ή αν είναι άδειος ο δρόμος
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Ας γράψω και ένα τέτοιο περιστατικό της νιότης μου.
Είμαι με το αυτοκίνητο σχετικά καινούργιο, αλλά στρωμένο. Πηγαίνω στην Παραλιακή και περίπου στη λίμνη της Βουλιαγμένης μου κάνει μια 'σφήνα' κόντρας ένας τύπος Saxo 1.4 VTS με 3-4 άτομα μέσα. Το είχε ελαφρώς πειραγμένο, είχε και κόσμο μέσα, οπότε η αναλογία κιλά / ίππο ήταν περίπου ίσες και το βάρος του χάλαγε την κατανομή βάρους, οπότε και στις στροφές ήμασταν τα ίδια.
Αρχίζω να τον πιέζω κι εγώ και να τον πηγαίνω προφυλακτήρες. Μπαίνουμε στην 1η στροφή, μπαίνουμε στη 2η και δεν μπορεί να ξεφύγει. Στα Λιμανάκια όμως είχε μπλόκο. Την ώρα που περνάμε το πέταλο κολλημένοι ο ένας πίσω από τον άλλο, πετάγεται αστυνομικός στη μέση του δρόμου (πώς το τόλμησε δεν μπορώ να καταλάβω) για να σταματήσει ποιον; Μα το saxo φυσικά που είναι 'προκλητικό' αυτοκίνητο. Το saxo περνάει δεξιά του και μπαίνει στο χώρο στάθμευσης και εγώ περνάω αριστερά του με όσα πήγαινα (σίγουρα πάνω από 90-100) και ο δύστυχος μένει στη μέση να μην ξέρει τι να κάνει. Ακόμα δεν ξέρω γιατί δε με κυνήγησαν. Ίσως το αυτοκίνητο που δε δείχνει 'προκλητικό', ίσως το γεγονός ότι ήμουν μόνος, ίσως ότι φόραγα ζώνη. Ποιος ξέρει; Πάντως από τότε δεν έκανα ποτέ ξανά βλακεία με άλλον, εκτός και αν ήμουν μόνος οπότε το πάταγα λιγάκι για προπόνηση. Τον λυπήθηκα τον τύπο ειλικρινά, δεν ήξερε από πού να φύγει.
Ευχαριστώ.
δεν είναι για λύπηση
κανονικά έπρεπε να δώσουν και σένα να σε σταματήσουν παρακάτω γιατί αυτό που κάνατε είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΚαι περιμενεις εσυ τωρα να καταλαβει....
Αφου σου λεει δεν ειχε κοσμο γυρω, οποτε ολα οκ. -
Αν δεν έχεις ορατότητα απλά δεν τρέχεις. Στα Λιμανάκια εκεί που τράξαμε βλέπαμε τι ερχόταν, οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα. Άλλωστε, δεν φτάσαμε και στο 100% τότε, ο τύπος δεν ήταν αρκετά γρήγορος με τόσο βάρος.
Είναι ένα ερώτημα που μου κάνουν αρκετοί φίλοι όταν τους πάω καμιά γρήγορη βόλτα στα χωριά στην Ήπειρο. Με ρωτάνε γιατί σε κάποια κομμάτια πηγαίνω 100% και αλλού κόβω αρκετά. Η απάντησή μου είναι πως αν δεν βλέπω τη στροφή ούτε γραμμή κρατάω, ούτε πηγαίνω 100% γιατί θα είναι σαν να ζητάω να κάνω ζημιά σε άλλον (για εμένα απλά δεν ασχολούμαι γιατί επιλέγω να κάνω κάτι ακραίο και ξέρω τι μπορεί να γίνει).
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Και περιμενεις εσυ τωρα να καταλαβει....
Αφου σου λεει δεν ειχε κοσμο γυρω, οποτε ολα οκ.Αναφερόμουν στον μπ.... συγγνώμη αστυνομικό. Αλλά δε σου πήγε στο μυαλό γιατί δεν είναι για λύπηση ποτέ... Καλό, μου άρεσε...!!!
Ευχαριστώ.
-
Αν δεν έχεις ορατότητα απλά δεν τρέχεις. Στα Λιμανάκια εκεί που τράξαμε βλέπαμε τι ερχόταν, οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα. Άλλωστε, δεν φτάσαμε και στο 100% τότε, ο τύπος δεν ήταν αρκετά γρήγορος με τόσο βάρος.
Είναι ένα ερώτημα που μου κάνουν αρκετοί φίλοι όταν τους πάω καμιά γρήγορη βόλτα στα χωριά στην Ήπειρο. Με ρωτάνε γιατί σε κάποια κομμάτια πηγαίνω 100% και αλλού κόβω αρκετά. Η απάντησή μου είναι πως αν δεν βλέπω τη στροφή ούτε γραμμή κρατάω, ούτε πηγαίνω 100% γιατί θα είναι σαν να ζητάω να κάνω ζημιά σε άλλον (για εμένα απλά δεν ασχολούμαι γιατί επιλέγω να κάνω κάτι ακραίο και ξέρω τι μπορεί να γίνει).
Ευχαριστώ.
Διαφωνώ εντελώς , αλλά θα είμαι εντελώς offtopic οπότε δεν το αναλύω καθόλου. Αν οδηγείς έτσι γίνεσαι από 100% επικυνδηνος 90% επικίνδυνος κατά την ταπεινή μου άποψη ...
-
Για εξήγησέ το γιατί είμαι σίγουρος ότι κάτι δεν κατάλαβες.
αν δεν βλέπω τη στροφή ούτε γραμμή κρατάω, ούτε πηγαίνω 100% γιατί θα είναι σαν να ζητάω να κάνω ζημιά σε άλλονΕννοώ πως, αν δεν βλέπω τι έρχεται στη στροφή, δε θα χρησιμοποιήσω όλο το πλάτος του δρόμου για να στρίψω πιο γρήγορα, ούτε θα μπω στην άλλη λωρίδα. Θα κόψω και θα είμαι στα όρια της δικιάς μου λωρίδας ώστε να έχει χώρο και το άλλο αυτοκίνητο που πιθανώς έρχεται από το αντίθετο να περάσει. Αν βλέπω ότι δεν έχει άλλο όχημα θα κρατήσω γραμμή κι ας μπω και στο αντίθετο. Πας πιο γρήγορα και αν πας και αργά είναι πιο άνετο για τους επιβάτες.
Ευχαριστώ.
-
Και περιμενεις εσυ τωρα να καταλαβει....
Αφου σου λεει δεν ειχε κοσμο γυρω, οποτε ολα οκ.Αναφερόμουν στον μπ.... συγγνώμη αστυνομικό. Αλλά δε σου πήγε στο μυαλό γιατί δεν είναι για λύπηση ποτέ... Καλό, μου άρεσε...!!!
Ευχαριστώ.
Κι εγω αναφερομουν σε εσενα.
Επισης, δεν ειδα τιποτα το...απιθανο σε αυτο το περιστατικο.Παρακαλω.
-
Το 100% του αυτοκινήτου σου και οποιουδήποτε αυτοκινήτου όπως και το 100% της οδηγικής σου ικανότητας (όποια και αν είναι αυτή), είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για τους Ελληνικούς δρόμους, και ιδίως για τα Λιμανάκια και τα χωριά στην Ήπειρο. Και εξηγώ
1.Οι δρόμοι και στα δύο αυτά σημεία είναι δημόσιοι με ότι αυτό συνεπάγεται (αυτοκίνητα που πετάγονται, τρακτέρ που πετάγονται, παιδάκια που πετάγονται, καγκουρό που πετάγονται, ανθρώπους που απλώς ξεπαρκάρουν κλπ κλπ κλπ )- Το οδόστρωμα τους , φαντάζομε το ξέρεις πως είναι δεν χρειάζεται να το αναλύσω ...
Οι πίστες έστω και αν είναι λιγες είναι και για αυτό το σκοπό, για να ξεκαβλώνουμε, αν κάποιοι το κάνουν στα Λιμανάκια ή στα χωριά στην Ήπειρο πέρα από δικό τους πρόβλημα γίνετε και δικό μου όταν τρωω παιδάκια σε παρακείμενη ταβέρνα και βγουν από τον δρόμο....
-
Για εξήγησέ το γιατί είμαι σίγουρος ότι κάτι δεν κατάλαβες.αν δεν βλέπω τη στροφή ούτε γραμμή κρατάω, ούτε πηγαίνω 100% γιατί θα είναι σαν να ζητάω να κάνω ζημιά σε άλλον
Εννοώ πως, αν δεν βλέπω τι έρχεται στη στροφή, δε θα χρησιμοποιήσω όλο το πλάτος του δρόμου για να στρίψω πιο γρήγορα, ούτε θα μπω στην άλλη λωρίδα. Θα κόψω και θα είμαι στα όρια της δικιάς μου λωρίδας ώστε να έχει χώρο και το άλλο αυτοκίνητο που πιθανώς έρχεται από το αντίθετο να περάσει.** Αν βλέπω ότι δεν έχει άλλο όχημα θα κρατήσω γραμμή κι ας μπω και στο αντίθετο.** Πας πιο γρήγορα και αν πας και αργά είναι πιο άνετο για τους επιβάτες.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Κι εγω αναφερομουν σε εσενα.
Επισης, δεν ειδα τιποτα το...απιθανο σε αυτο το περιστατικο.Παρακαλω.
Βασικά για εμένα δε με ενδιαφέρει τι σκέφτεσαι. Πάμε στο απίθανο τώρα:
Δύο αυτοκίνητα να πηγαίνουν γκαζωμένα και ένας τύπος να πετάγεται στη μέση του δρόμου κουνώντας χέρια και πόδια για να σταματήσει τον ένα.
Αυτός που δέχεται το σήμα κόβει δεξιά φρενάροντας και περνάει ξυστά από τον κλόουν στη μέση του δρόμου.
Αυτός που ακολουθεί κάνει αριστερά για να αποφύγει το μπροστά αυτοκίνητο που φρενάρει απότομα και τον κλόουν στη μέση του δρόμου.
Ο κλόουν βλέπει το σκηνικό, αλλά προγραμματισμένος να σταματήσει τον προπορευόμενο αφήνει τον επερχόμενο να περάσει προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο οχήματα που περνάνε δίπλα του με 100 Km/h.Αν αυτό δεν είναι σουρεαλιστικό σενάριο τι είναι;
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Το 100% του αυτοκινήτου σου και οποιουδήποτε αυτοκινήτου όπως και το 100% της οδηγικής σου ικανότητας (όποια και αν είναι αυτή), είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για τους Ελληνικούς δρόμους, και ιδίως για τα Λιμανάκια και τα χωριά στην Ήπειρο. Και εξηγώ
1.Οι δρόμοι και στα δύο αυτά σημεία είναι δημόσιοι με ότι αυτό συνεπάγεται (αυτοκίνητα που πετάγονται, τρακτέρ που πετάγονται, παιδάκια που πετάγονται, καγκουρό που πετάγονται, ανθρώπους που απλώς ξεπαρκάρουν κλπ κλπ κλπ )- Το οδόστρωμα τους , φαντάζομε το ξέρεις πως είναι δεν χρειάζεται να το αναλύσω ...
Οι πίστες έστω και αν είναι λιγες είναι και για αυτό το σκοπό, για να ξεκαβλώνουμε, αν κάποιοι το κάνουν στα Λιμανάκια ή στα χωριά στην Ήπειρο πέρα από δικό τους πρόβλημα γίνετε και δικό μου όταν τρωω παιδάκια σε παρακείμενη ταβέρνα και βγουν από τον δρόμο....
Καταρχάς το αυτοκίνητό μου είναι πολύ αργό για να ταυτίζονται τα δύο 100%. Αν πεις 50% ικανοτήτων με 150% οχήματος είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Άρα, οδηγείς στο 50% των ικανοτήτων και το όχημα πηγαίνει στο 110%. Πάμε στα παρακάτω:
-
Ο Θεός μας έδωσε μάτια για να βλέπουμε και το μυαλό για να σκεπτόμαστε. Αν βλέπεις, λοιπόν, ξέρεις πού ο δρόμος είναι άδειος και πού όχι. Για τα Λιμανάκια ίσως έχεις δίκιο, αλλά συγκεκριμένες ώρες και ημέρες. Γενικά, η κίνηση είναι αραιή και χαλαρή και ειδικά όταν έγινε το περιστατικό τα οχήματα ήταν ελάχιστα στο δρόμο και συγκεκριμένα για αυτές τις στροφές που πήγαμε γκαζωμένοι ήμασταν μόνοι τελείως στο δρόμο. Για τα χωριά που πηγαίνω, απλά δεν έχεις ιδέα για τι μιλάω. Είσαι ο 2ος που άνετα θα ξεφτιλίσω (ο 1ος ήταν υποψήφιος των οικολόγων πράσινων) γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ξέρεις για τι πράγμα μιλάω. Το μόνο που θα σου πω είναι πως αστυνομικός χάθηκε εκεί και σώθηκε όταν επιτέλους με την 6η σφαίρα του περιστρόφου κατάφεραν να τον εντοπίσουν πού βρισκόταν στο περίπου μετά από 2 μέρες ψάξιμο. Παιδάκια που παίζουν δεν υπάρχουν (65 ο μικρότερος), ταβέρνες δεν υπάρχουν (μόνο καφενείο στο μέσον του χωριού που προφανώς ΔΕΝ τρέχεις), ξεπαρκάρισμα δεν υπάρχει, τρακτέρ είναι αστείο και να το συζητάς αφού όλοι είναι συνταξιούχοι, ενώ για καγκουρό και άλλα ζώα ναι, έχω πετύχει λύκο, αλεπού και λαγούς. Αγριογούρουνο όχι ακόμα, αλλά έχει τύχει σε άλλους. Πάντως για να τα πατήσεις πρέπει να είσαι Ο γκαντέμης και να έχουν κάτσει στη μέση του δρόμου περιμένοντας το θάνατο, πράγμα απίθανο. Δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, γιατί πρέπει να φοβηθώ στον άδειο δρόμο μήπως γίνει κάτι; Το πολύ πολύ να σπάσω κάνεναν προφυλακτήρα και κανένα ψυγείο αν πεταχτεί κανένας λαγός. Το να φύγω από το δρόμο το ξεπερνάω γιατί μπορεί να συμβεί και στην πίστα και παντού αλλού (έχω φύγει με 20 Km/h όταν γείτονας ξέπλυνε λάδια με νερό στη μέση του δρόμου).
-
Το οδόστρωμα πάλι δε με πειράζει καθόλου. Με ενοχλεί που κάνει ζημιά στο αυτοκίνητο (Λιμανάκια, αλλά όχι στην Ήπειρο εκεί που πάω, αφού είναι απάτητη και ολοκαίνουργια άσφαλτος από τότε που μπήκαν 7 εργολάβοι φυλακή για απάτες σχετικές με τον αντιολισθητικό τάπητα), αλλά είναι κάτι φυσικό να συμβεί στην Ελλάδα. Στον Κηφισό είναι καλή η άσφαλτος παντού; Στη Θεσσαλονίκη είναι καλή; Έχεις περάσει από τη Μοναστηρίου προς ΚΤΕΛ να δεις τι γίνεται; Σαν 8 bf με λαστιχένια βάρκα πηγαίνει το αυτοκίνητο από τις ανωμαλίες. Να μην πω για το πόσο γλυστράει. Εκεί που πάω, λοιπόν, έχει απείρως καλύτερη άσφαλτο από εκεί που κυκλοφορώ καθημερινά και αποδέχεσαι ως φυσιολογική την κατάσταση του οδοστρώματος.
-
Αν έρθεις εκεί που πάω και βρεις παϊδάκια σε απόσταση < 30 Km τότε, στα κερνάω και μόλις φύγουμε ρίχνω το αμάξι μέσα στο μαγαζί. Αν θες το βάζουμε και στοίχημα. Αν βρεις κάτι πιο εύκολο, όπως μπριζόλα σε απόσταση < 30 Km σου δίνω το σπίτι να μείνεις όλο το καλοκαίρι κυνηγώντας ζώα για να φας... Αφού ΔΕΝ ξέρεις, γιατί μιλάς; Έχεις καταλάβει για τι πράγμα μιλάμε; Έχεις υπόψη σου χωριά με 1-2-3 κατοίκους με μικρότερη ηλικία τα 75; Θες και παϊδάκια, τρακτέρ και παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Ευχαριστώ.
- Ενδεικτικά στο χωρίο μου, σε 18 Km^2 αντιστοιχούν 3 ΙΧ, 3 jeep της ΕΛΑΣ και 2 φορτηγάκια της ΕΛΑΣ. Ξέρεις τι κάνουμε κάποιες φορές για πλάκα; Σταματάμε στο γεφύρι που χωράει ένα αυτοκίνητο και μετράμε πόσο χρόνο θα πάρει να έρθει κάποιος να μας κορνάρει. Εκτός από 13-18/8, τις άλλες εποχές έχουμε φτάσει και τις 7 h που είναι η αλλαγή βάρδιας των συνοριακών. Αν θες βρες παϊδάκια και παρκαρισμένα μετά... Παιδιά της πόλης όμως, τι να πεις;
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Για εξήγησέ το γιατί είμαι σίγουρος ότι κάτι δεν κατάλαβες.
αν δεν βλέπω τη στροφή ούτε γραμμή κρατάω, ούτε πηγαίνω 100% γιατί θα είναι σαν να ζητάω να κάνω ζημιά σε άλλον
Εννοώ πως, αν δεν βλέπω τι έρχεται στη στροφή, δε θα χρησιμοποιήσω όλο το πλάτος του δρόμου για να στρίψω πιο γρήγορα, ούτε θα μπω στην άλλη λωρίδα. Θα κόψω και θα είμαι στα όρια της δικιάς μου λωρίδας ώστε να έχει χώρο και το άλλο αυτοκίνητο που πιθανώς έρχεται από το αντίθετο να περάσει.** Αν βλέπω ότι δεν έχει άλλο όχημα θα κρατήσω γραμμή κι ας μπω και στο αντίθετο.** Πας πιο γρήγορα και αν πας και αργά είναι πιο άνετο για τους επιβάτες.
Ευχαριστώ.
Μη σου φαίνεται παράξενο. Υπάρχουν δρόμοι που άνετα το κάνεις. Μάλιστα, υπάρχουν και δρόμοι που οι δύο λωρίδες ταυτίζονται. Μην απορείς, λοιπόν. Πρέπει, για διακοπές κάποια φορά, να πάρεις την κοπέλα ή έναν φιλαράκο (καλύτερα φίλος γιατί η κοπέλα θα σε χωρίσει 100%) και να πας κάπου αλλού από την Αράχωβα, το Πήλιο και τη Μύκονο. Δοκίμασε να πας Μύκονο το Γενάρη για παράδειγμα. Δοκίμασε να πας Ζαγοροχώρια αυτές τις ημέρες. Θα δεις ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα που οι περισσότεροι εδώ και στα άλλα forums ή ακόμα και οι πολιτικοί μας απλά αγνοούν ή σκοπίμως δε θέλουν να θυμούνται.
Αν θέλεις, σου ανεβάζω βίντεο από δρόμο της περιοχής για να δεις ενδεικτικά τι συμβαίνει. Βέβαια πηγαίνω αργά σε αυτά γιατί κρατάω και το κινητό, αλλά θα καταλάβεις κι εσύ και οι άλλοι αν μπορείς να το κάνεις ειδική ή όχι.
Ευχαριστώ.
-
Απ οσο καταβα λες πως αν εχεις πληρη ορατοτητα και να μπεις κανονικα στο αντιθετο ρευμα και να συνεχισεις εκει δεν υπαρχει καποιο προβλημα,ετσι δεν ειναι????
-
-
Αν βλέπω ότι δεν έχει άλλο όχημα θα κρατήσω γραμμή κι ας μπω και στο αντίθετο. Πας πιο γρήγορα και αν πας και αργά είναι πιο άνετο για τους επιβάτες.
απόλυτα λογικό για κάποιον που απολαμβάνει την σβέλτη οδήγηση σε επαρχιακούς ορεινούς δρόμους.
ώρες ώρες νιώθω ότι είμαι σε φόρουμ για πλέξιμο
-
Φυσική λέγεται και είναι απλή:
Αυξάνεις την ακτίνα καμπυλότητας μικραίνεις την απαιτούμενη δύναμη (κεντρομόλο) για το στρίψιμο, όπως μειώνεις τις κλίσεις.
Ευχαριστώ.
Ο,τι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους! [#4]