Μια λεξη... Απαράδεκτο!!!!!!!
Ειμαι νεος στο φορουμ του Auto Bild (αυτο το περιοδικο αγοραζω) και ηθελα να πω δυο πραγματα για τη σχεδιαση του νεου Focus.
Ειμαι κατοχος ενος Ford Focus του 2007 (PrefaceLift) και εχω σπουδασει μηχανολογια και συγκεκριμενα στην σχολη Οχηματων. Απο νωρις αρχισα να σχεδιαζω αυτοκινητα στον ελευθερο χρονο μου και πιστευω οτι εχω μια πολυ καλη και αντικειμενικη αποψη για τον σχεδιασμο των αυτοκινητων. Μου αρκει πχ ενα μικρο κομματι καποιου αμαξιου για να καταλαβω ποιο μοντελο.
Το θεμα ειναι ομως αλλο και σε αυτο θα ηθελα να επεκταθω...
Ειδα τις φωτογραφιες του νεου Focus στο site του AutoBild και στενοχωρηθηκα...
Ενιωσα οτι η Ford προδωθηκε εκ των εσω ή μαλλον προδοθηκε απο την ελλειψη θαρρους.
Δεν εξηγειται αλλιως το σχημα αυτου του νεου μοντελου που πραγματικα δεν εχει πουθενα ομορφα στοιχεια, επιθετικα ή οχι και σε βαθμο που να νιωθεις οτι οτι κανανε το κανανε στο ποδι...
Δεν μπορει τοσοι σχεδιαστες να πληρωνονται και να αποφασιζουν για ενα τοσο αδιαφορο και μετριοπαθες σχημα. θα σταθω στο μπροστινο του τμημα κυριως οπου οι τριγωνικες γωνιες το κανουν να μοιαζει σαν να ειναι ... κοτετσοσυρμα. Μια αδιαφορη, και οχι επιθετικη μασκα χωρις κανεναν δυναμισμο (kinetic??? που εισαι?) με αδιαφορα και καθολου πρωτοτυπα φωτα. Ακομα και η Nissan που βγαζει κατα κρατος συντηρητικα μοντελα (βλεπε παλιοτερα Sunny, Micra κτλ) εχει ποιο εντονο χαρακτηρα απο αυτο το μοντελο.
Η προσοψη του νεου Fiesta ειναι μια απιστευτα ομορφη, δυναμικη και συμπαγης βαση για να σχεδιαζανε το επομενο Focus (βλεπε family λοοκ). Αντ΄ αυτου βγαλανε ενα τελειως νεο αλλα ασχημο προσωπο που αναρωτιεμαι πως θα κανει να φαινεται αργοτερα και το νεο Mondeo...
Πραγματικα απελπιστικο....
Θελω αν με ακουει καποιος στο περιοδικο AutoBild να δημοσιευσει αυτο μου το παραπονο και να εισακουστει στην μαμα Ford πριν ειναι πολυ αργα....
Δεκτο καθε σχολιο.
Με εκτιμηση, Αλτινακης Γ.