-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μπορεί κάποιος να εξηγήσει με ποια λογική συμφέρει την GM να την κλείσει απο τον να την πουλήσει?
(Για ποιο λόγο δεν αποδέχτηκε τις τόσες προσφορές που είχε μέχρι τώρα ή συνέβη το αντίθετο ... αποσύρθηκαν οι προσφορές!)
Είναι κάποιο 'οικονομικό' ή 'επιχειρηματικό' κόλπο? Παιχνίδι? Τακτική?Εξαρταται τις προσφορες!
Αν οι αλλοι θελανε μεταφορα τεχνογνωσιας η τιποτε αλλα παραλογα... και γω ακυρο θα τους εριχνα!
-
Ξεκίνησε αιφνιδιαστικά σήμερα η διαδικασία εκκαθάρισης της Saab την ίδια ώρα που η General Motors θα συνεχίσει να αξιολογεί τις προσφορές για την πώληση της Saab...προφανώς μας κοροϊδεύουν. Τη Δευτέρα πάντως το εργοστάσιο θα ανοίξει κανονικά....Αύριο θα μεταβούν στο Detroit στελέχη της σουηδικής κυβέρνησης για την πώληση της Saab. Ο επικεφαλής τους ξεκαθάρισε ότι δεν πάνε εκεί για να συζητήσουν την εκκαθάριση αλλά τη διάσωση της Saab.
Νομίζω ότι σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και κυρίως την ευρωπαϊκή.... -
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Ξεκίνησε αιφνιδιαστικά σήμερα η διαδικασία εκκαθάρισης της Saab την ίδια ώρα που η General Motors θα συνεχίσει να αξιολογεί τις προσφορές για την πώληση της Saab...προφανώς μας κοροϊδεύουν. Τη Δευτέρα πάντως το εργοστάσιο θα ανοίξει κανονικά....Αύριο θα μεταβούν στο Detroit στελέχη της σουηδικής κυβέρνησης για την πώληση της Saab. Ο επικεφαλής τους ξεκαθάρισε ότι δεν πάνε εκεί για να συζητήσουν την εκκαθάριση αλλά τη διάσωση της Saab.
Νομίζω ότι σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και κυρίως την ευρωπαϊκή....BREAKING NEWS:
Ecclestone in bid to buy Saab
Friday, January 8th 2010, 10:18 GMT
Formula 1 supremo Bernie Ecclestone has joined a bid to purchase struggling Swedish car maker Saab, according to the BBC.
Saab, owned by General Motors, has been put up for sale, and Ecclestone has joined forces with private investment company Genii Capital, which recently bought a stake in the Renault Formula 1 team, to buy it.
'[Saab] is a good brand that has probably been neglected by the current owners,' Ecclestone told Bloomberg.
The BBC reports that Dutch car maker Spyker is also interested in the Swedish manufacturer, with a third Swedish company also joining the bid.
http://www.autosport.com/news/grapevine.php/id/80772
...ε ρε τι γίνεται στο κόσμο...
-
Ουτε η Λαμψη του Φωσκολου τετοιο πραγμα
-
Kαι η GM φέρεται να στέλνει τον εναπομείναντα εξοπλισμό από το εργοστάσιο που σχεδιαζόταν αρχικά να παράγει το Saab 9-5 στην Γερμανία, δηλαδή το εργοστάσιο της Opel στο Russelheim, στην Κίνα. Και μετά αναμένεται να ακολουθήσει και τα μηχανήματα που παράγουν το 9-5 και το tooling από τη Σουηδία στην Κίνα για την παραγωγή του ως Buick για την κινεζική αγορά....
-
Kαι η GM φέρεται να στέλνει τον εναπομείναντα εξοπλισμό από το εργοστάσιο που σχεδιαζόταν αρχικά να παράγει το Saab 9-5 στην Γερμανία, δηλαδή το εργοστάσιο της Opel στο Russelheim, στην Κίνα. Και μετά αναμένεται να ακολουθήσει και τα μηχανήματα που παράγουν το 9-5 και το tooling από τη Σουηδία στην Κίνα για την παραγωγή του ως Buick για την κινεζική αγορά....Να φανταστω οτι η GM θα κλεισει οριστικα το εργοστασιο στην Σουηδια και δεν την ενδιαφερει καθολου η Ευρωπαικη αγορα ?
-
Η GM έχει την Οpel και τη Vauxhaul στην Ευρώπη....πέραν των Chevrolet, Cadillac και Corvette ενώ η Hummer πουλήθηκε σε Κινέζους...
-
'Ρολλά' για την Σάαμπ και από επίσημα χείλη.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
'Ρολλά' για την Σάαμπ και από επίσημα χείλη.καταραμενοι
-
3δις σουηδικές κορώνες ή 450εκατομμύρια ευρώ ζητά η GM για να πουλήσει τη Saab...
Σήμερα παρήχθη για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας στο εργοστάσιο του Trollhattan στη Σουηδία η κάμπριο εκδοχή του Saab 9-3...μέχρι τώρα παραγόταν από τη Magna Steyr στο Graz της Αυστρίας ενώ παλαιότερα παραγόταν στη Φινλανδία....σήμερα παρήχθησαν και νέα 9-5 τα όποια όμως δεν παράγονται με όλο τον εξοπλισμό αφού ένα μέρος αυτού συνεχίζει να είναι στο εργοστάσιο της Opel στο Russelheim της Γερμανίας. Η παραγωγή γίνεται με περισσότερα εργατικά χέρια απ'ότι αν γινόταν κανονικά...
Η Genii και ο Ecclestone κατέθεσαν και επίσημη πρόταση αλλά απ'ότι φαίνεται δεν αρκεί....και για να βγαίνει ο Πρόεδρος της GM περιστοιχισμένος από δεκάδες σωματοφύλακες από το σαλόνι του Detroit και να ζητά συγκεκριμένο ποσό είτε εκβιάζει είτε απλά το λέει για να δείξει ότι δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα πώλησης.... -
...και για να βγαίνει ο Πρόεδρος της GM περιστοιχισμένος από δεκάδες σωματοφύλακες από το σαλόνι του Detroit και να ζητά συγκεκριμένο ποσό είτε εκβιάζει είτε απλά το λέει για να δείξει ότι δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα πώλησης....Ας το κλείσουν το μαγαζί να τελειώνουμε! Το κούρασαν!
Μέχρι στιγμής ... βιοτεχνίες, τράπεζες και ιδιώτες διαφημίστηκαν πάνω απο το 'πτώμα'!
Ήλπιζα ότι η επιβίωση της Saab ήταν στο κάτω κάτω και λίγο ... 'ευρωπαική' υπόθεση.
Να πω και το μικροπρεπές και λαϊκίστικο μου ... θα ήθελα η Ευρώπη (κράτη και λαοί) να βρει τρόπο να τιμωρήσει και λίγο την αμερικάνικη GM! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
...και για να βγαίνει ο Πρόεδρος της GM περιστοιχισμένος από δεκάδες σωματοφύλακες από το σαλόνι του Detroit και να ζητά συγκεκριμένο ποσό είτε εκβιάζει είτε απλά το λέει για να δείξει ότι δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα πώλησης....
Ας το κλείσουν το μαγαζί να τελειώνουμε! Το κούρασαν!
Μέχρι στιγμής ... βιοτεχνίες, τράπεζες και ιδιώτες διαφημίστηκαν πάνω απο το 'πτώμα'!
Ήλπιζα ότι η επιβίωση της Saab ήταν στο κάτω κάτω και λίγο ... 'ευρωπαική' υπόθεση.
Να πω και το μικροπρεπές και λαϊκίστικο μου ... θα ήθελα η Ευρώπη (κράτη και λαοί) να βρει τρόπο να τιμωρήσει και λίγο την αμερικάνικη GM!αφου ολοι παιρνουν πιπ@ς σε οτιδηποτε ειναι Αμερικανικο
-
Μεγάλη μέρα για τη Saab η σημερινή καθώς χιλιάδες θαυμαστές και κάτοχοι αυτοκινήτων Saab ανά τον κόσμο προβαίνουν σε συγκεντρώσεις και convoy πορείες διαμαρτυρίας και στήριξης στη Saab σε όλο τον κόσμο....
Έχουμε και λέμε:
Βιέννη, Λιουμπλιάνα, Φρανκφούρτη, Ούμεα, Βίλνιους, Σικάγο, Μινσκ, Κάνσας Σίτυ,** Αγία Πετρούπολη** , Ατλάντα, Εσθονία, Μιλάνο, Νέο Μεξικό,** Πεκίνο**, Εκατερίνεμπουργκ, Ταϊβάν (η δεύτερη εκδήλωση), Νότια Καλιφόρνια, Μελβούρνη, Στοκχόλμη, Τροντχάϊμ, Μπέργκεν, Όσλο, Κρίστιανσαντ, Μόσχα, Σαγκάη, Κοπεγχάγη, Μασαχουσέτη, Πράγα, Μπρνο, Μπρατισλάβα, Βαρσοβία, Ρίγα, Αδελαϊδα, Μπρισμπέϊν, Λονδίνο, Λούτον, Τρολχάτταν (όπου και το εργοστάσιο της Saab), Ολλανδία και Βέλγιο....
Από Ολλανδία,Βέλγιο,Δανία,Φινλανδία,Νορβηγία θα ξεκινήσουν αυτοκινητοπομπές με προορισμό την έδρα της Saab στο Trollhattan της Σουηδίας...
Την επόμενη Κυριακή ακολουθεί η **Νέα Υόρκη **και η Μαλαισία. Εν τω μεταξύ έχει προηγηθεί η πορεία δεκάδων αυτοκινήτων προς το Detroit, όπου και διαμαρτυρήνθηκαν έξω από την έδρα της GM. Σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ιδιοκτητών αυτοκινήτων Saab με αυτοκινητοπομπή που κατέληξε έξω από την αμερικανική πρεσβεία και την έδρα της GM Βουλγαρίας στη Σόφια.
Στις περισσότερες πόλεις οι αυτοκινητοπομπές θα καταλήξουν έξω από τις πρεσβείες και προξενεία των ΗΠΑ και της Σουηδίας ανά τον κόσμο ή τις τοπικές έδρες της GM. Γι'αυτό το λόγο έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα ασφαλείας...Είναι η πρώτη φορά που στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας συμβαίνει κάτι τέτοιο.....
-
αν γινει κατι αντιστοιχο εδω εγω ειμαι μεσα
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
αν γινει κατι αντιστοιχο εδω εγω ειμαι μεσα+1.
Είναι αυτό που λέω παραπάνω ότι ίσως και ο κόσμος πρέπει να πάρει μια θέση!
Θα έλεγα κιόλας μήπως και η Volvo θα μπορούσε να το πάρει 'πατριωτικά' και να συμμετάσχει για συμπαρασταση. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
αν γινει κατι αντιστοιχο εδω εγω ειμαι μεσα
+1.
Είναι αυτό που λέω παραπάνω ότι ίσως και ο κόσμος πρέπει να πάρει μια θέση!
Θα έλεγα κιόλας μήπως και η Volvo θα μπορούσε να το πάρει 'πατριωτικά' και να συμμετάσχει για συμπαρασταση.Αν δεν γινει κατι αντιστοιχο εδω τοτε τουλαχιστον θα μπορουσε να γινει μια online συλλογη υπογραφων
-
και γω ειμαι μεσα αν γινει κατι τετοιο στην ελλαδα
-
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την ολλανδική Spyker για την πώληση της Saab σύμφωνα με δημοσίευμα του διαδικτυακού τόπου της σουηδικής εφημερίδας Dagens Industri όπου έκανε δηλώσεις ο εκπρόσωπος τύπου της GM Ευρώπης Stefan Weinmann.
-
Τσουρεκια μας τα κανανε
-
Καραγκιοζιλίκι μου φαίνεται η κατασταση! Ανοίγει και το τριώδιο ... θα ακολουθήσει και η Σαρακοστή ... θα έρθει και η Εβδομάδα των Παθών ... τη Μεγάλη Παρασκευή θα κλείσει πλέον και το Μεγάλο Σάββατο θα περιμένουν την Ανάσταση!
Saab Forum