Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ό,τι θυμάται χαίρεται το οικονομικό επιτελείο του Γιωργάκη...
Η γιαγιά μου έχει στην κατοχή της ένα κτίριο γραφείων. Από το 1997 που χτίστηκε μέχρι το 2007 που κατήργησε η ΝΔ το ΦΜΑΚ (φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας) τον πλήρωνε κανονικά ως όφειλε. Προ ημερών της ήρθε ένα χαρτί από την εφορία που της έλεγε να πάει άμεσα να κανονίσει κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες. Πήγε σήμερα το πρωϊ η μητέρα μου στην εφορία και της είπαν ότι η τιμή/τμ με την οποία υπολόγιζαν το φόρο έπρεπε να είναι 10% μεγαλύτερη και άρα χρωστάει αυτό το 10% * 10 χρόνια Ελεος!!! Έρχονται 13 χρόνια μετά να ζητήσουν αναδρομικά χρήματα για κάτι που υπολόγιζαν μόνοι τους και που πληρωνόταν πάντα στην ώρα του. Είναι δυνατόν; Έχουν δικαίωμα να ξυπνάνε μια μέρα και να βγάζουν από το κεφάλι τους ότι η χ περιοχή έπρεπε να πληρώνει 10% περισσότερο/τμ, άρα πρέπει αναδρομικά να πληρωθεί αυτό το 10%;;; Και αν αύριο ξυπνήσουν και ζητάνε αναδρομικά 5% μεγαλύτερο φόρο εισοδήματος θα μπορούν να τον εισπράξουν και αυτό με το έτσι θέλω;;;
Προσοχή ότι δεν είναι πρόστιμο για παρανομία από την πλευρά της γιαγιάς μου, είναι αναδρομικός φόρος για κάτι που οι ίδιοι είχαν υπολογίσει!!!
Την κάναν και προσφορά πάντως, δε μπορώ να πω... αν τα πληρώσει όλα σε μία δόση θα πληρώσει 5% αντί για 10%
Αι σιχτίρ!
Και φυσικά η γιαγιά μου δε δέχεται που της λέμε ότι είναι αντισυνταγματικό και παράνομο αυτό που της ζητάνε και να το κυνηγήσει με το δικηγόρο και το λογιστή της και μιας και θέλει να έχει της ησυχία της μας δήλωσε ότι θα πάει άμεσα να πληρώσει...
Ωραίους τρόπους βρίσκουν για να μπαλώσουν τις τρύπες...
Θα μου επιτρέψεις να προσθέσω και εγώ στα παραπάνω δικά σου γιατί πλήρωσα και εγώ 220 ευρώ πριν από λίγο καιρό με την ίδια περαίωση ΦΜΑΠ.
Εγώ έχω κάποια οικόπεδα σε περιοχή που που το 1997 δεν ήταν σε περιοχή αντικειμενικού προσδιορισμού. Μου έστειλαν λοιπόν τότε κάποιον υπολογισμό που είχε κάνει η εφορία από συγκριτικά στοιχεία διπλανών οικοπέδων που είχαν πουληθεί και άρα είχε υπολογιστεί η αξία τους μου έβγαζαν την περιουσία μου λίγο μεγαλύτερη από το τότε αφορολόγητο που ήταν 70.000.000 δραχμές για το άγαμο και πλήρωσα περίπου από 10.000 την χρονιά και για το 1997 και για το 1998.
Το 1999 το μέρος όπου ήταν τα οικόπεδα μπήκε σε αντικειμενικό προσδιορισμό και στον υπολογισμό που κάναμε με τον λογιστή μου είδαμε ότι η αντικειμένική αξία τους ήταν κάτω από το αφορολόγητο (κάτω από 70.000.000) αλλά σαν τίμιος μαμάκας κατέθεσα την δήλωση για να είμαι απολύτως νόμιμος και συνεπής με το κράτος.
Πριν από μέρες λοιπόν μου ήρθε και μένα το μπουγιουρντί να πληρώσω 220 ευρώ για όλους τους λόγους που και εσύ γράφεις.
Τουλάχιστον για τις δύο πρώτες χρονιές να πληρώσω αφού τα πράγματα δεν ήταν και πολύ καθαρά.
Για την τρίτη χρονιά που κατέθεσα και φύλο αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων και δεν προέκυπτε από αυτή φόρος γιατί μου ζητάνε τώρα φόρο;
Δηλαδή και ο αντικειμενικός προσδιορισμός είναι για την εφορία ψεύτικος;
Να μην το λένε τότε αντικειμενικό αλλά υποκειμενικό.
Και το πιο κακό είναι ότι την περαίωση αυτή την πληρώνουν όσοι μαμάκες σαν και εμένα είχαν την ευθιξία να είναι συνεπής και να καταθέσουν δηλώσεις ακόμα και αρνητικές. Φυσικά οι υπόλοιποι που είχαν περιουσία αλλά δεν έκαναν τον «κόπο» να καταθέσουν δήλωση δεν πληρώνουν τίποτα, ούτε τότε, ούτε και τώρα.
Δηλαδή το κράτος για μία ακόμα φορά επιβραβεύει τους φοροφυγάδες!
Ευτυχώς με φώτισε ο θεός και δε ξανακατέθεσα δήλωση ΦΜΑΠ τα επόμενα χρόνια γιατί τότε θα μου ζητούσαν παραπάνω λεφτά.
Και τώρα ζητάνε από τα γεροντάκια να μαζέψουν αποδείξεις για να παταχθεί η φοροδιαφυγή.
Από την μέρα που πλήρωσα τα 220 αυτά ευρώ παιδιά αποφάσισα εν πλήρη συνειδήση να κρύβω όσο παραπάνω μπορώ από την εφορία γιατί αρκετά έκανα τον μαμάκα στην ζωή μου. Και το κράτος του Γιωργάκη όπως και αυτό του Κωστάκη τιμωρεί πάντα τον τίμιο και τον συνεπή και κλείνει το μάτι στον «κλέφτη»
¨Ολο το πολιτικό σκηνικό είναι δευτοροκλασάστο κυριολεκτικά για τα πανηγύρια!