-
Ρώτησα και έμαθα...
Δήλωση ΦΜΑΠ είχε γίνει ΜΟΝΟ το 1997 με την ισχύουσα τιμή όπως μας είχε δοθεί και από το 1997 και μετά κάθε χρόνο η εφορία έστελνε αναπροσαρμοσμένο το ΦΜΑΠ χωρίς να γίνεται κάποια νέα δήλωση από την πλευρά μας. Άρα ΜΟΝΟΙ τους υπολόγιζαν το ΦΜΑΠ από το 1998 και μετά και τώρα έρχονται να ζητήσουν 10% προσαύξηση, είτε ήσουν σωστός, είτε είχες δηλώσει το 1/10 της αξίας. Νόμιμος και παράνομος (ανεξαρτήτως βαθμού παρανομίας) στο ίδιο τσουβάλι.
Ναι, σου αφήνουν τη δυνατότητα να μην πληρώσεις και να ελεγθείς, πόσοι πιστεύεις ότι θα ρισκάρουν όμως και ΝΟΜΙΜΟΙ να είναι μην τους βρουν καμια μπούρδα που τη φανταστήκανε και τους ζητήσουν όχι 10% αλλά 100% μετά... Εγώ δε θα το πλήρωνα και θα ζήταγα να ελεγχθώ, δεν είναι έτσι απλό για άλλους όμως φαίνεται... -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αγαπητέ aserf δεν καταλαβαίνω γιατί απορείς και γιατί εμφανίζεσαι εξοργισμένος.Αντίθετα θα έπρεπε να είσαι χαρούμενος που οι εισηγήσεις σου εισακούστηκαν και το κράτος δέχτηκε τη προσφορά σου να συνεισφέρεις για το καλό της χώρας.
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=1716067#p1716067
Μη κοιτάς μόνο την καμπούρα σου. Άλλωστε αυτά έχουν οι δίκαιες αναδιανομές. Αυτοί που έχουν πληρώνουν.
πληρωμένη απάντηση, χοχο
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ό,τι θυμάται χαίρεται το οικονομικό επιτελείο του Γιωργάκη...Η γιαγιά μου έχει στην κατοχή της ένα κτίριο γραφείων. Από το 1997 που χτίστηκε μέχρι το 2007 που κατήργησε η ΝΔ το ΦΜΑΚ (φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας) τον πλήρωνε κανονικά ως όφειλε. Προ ημερών της ήρθε ένα χαρτί από την εφορία που της έλεγε να πάει άμεσα να κανονίσει κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες. Πήγε σήμερα το πρωϊ η μητέρα μου στην εφορία και της είπαν ότι η τιμή/τμ με την οποία υπολόγιζαν το φόρο έπρεπε να είναι 10% μεγαλύτερη και άρα χρωστάει αυτό το 10% * 10 χρόνια Ελεος!!! Έρχονται 13 χρόνια μετά να ζητήσουν αναδρομικά χρήματα για κάτι που υπολόγιζαν μόνοι τους και που πληρωνόταν πάντα στην ώρα του. Είναι δυνατόν; Έχουν δικαίωμα να ξυπνάνε μια μέρα και να βγάζουν από το κεφάλι τους ότι η χ περιοχή έπρεπε να πληρώνει 10% περισσότερο/τμ, άρα πρέπει αναδρομικά να πληρωθεί αυτό το 10%;;; Και αν αύριο ξυπνήσουν και ζητάνε αναδρομικά 5% μεγαλύτερο φόρο εισοδήματος θα μπορούν να τον εισπράξουν και αυτό με το έτσι θέλω;;;
Προσοχή ότι δεν είναι πρόστιμο για παρανομία από την πλευρά της γιαγιάς μου, είναι αναδρομικός φόρος για κάτι που οι ίδιοι είχαν υπολογίσει!!!
Την κάναν και προσφορά πάντως, δε μπορώ να πω... αν τα πληρώσει όλα σε μία δόση θα πληρώσει 5% αντί για 10%
Αι σιχτίρ!
Και φυσικά η γιαγιά μου δε δέχεται που της λέμε ότι είναι αντισυνταγματικό και παράνομο αυτό που της ζητάνε και να το κυνηγήσει με το δικηγόρο και το λογιστή της και μιας και θέλει να έχει της ησυχία της μας δήλωσε ότι θα πάει άμεσα να πληρώσει...
Ωραίους τρόπους βρίσκουν για να μπαλώσουν τις τρύπες...
Θα μου επιτρέψεις να προσθέσω και εγώ στα παραπάνω δικά σου γιατί πλήρωσα και εγώ 220 ευρώ πριν από λίγο καιρό με την ίδια περαίωση ΦΜΑΠ.
Εγώ έχω κάποια οικόπεδα σε περιοχή που που το 1997 δεν ήταν σε περιοχή αντικειμενικού προσδιορισμού. Μου έστειλαν λοιπόν τότε κάποιον υπολογισμό που είχε κάνει η εφορία από συγκριτικά στοιχεία διπλανών οικοπέδων που είχαν πουληθεί και άρα είχε υπολογιστεί η αξία τους μου έβγαζαν την περιουσία μου λίγο μεγαλύτερη από το τότε αφορολόγητο που ήταν 70.000.000 δραχμές για το άγαμο και πλήρωσα περίπου από 10.000 την χρονιά και για το 1997 και για το 1998.
Το 1999 το μέρος όπου ήταν τα οικόπεδα μπήκε σε αντικειμενικό προσδιορισμό και στον υπολογισμό που κάναμε με τον λογιστή μου είδαμε ότι η αντικειμένική αξία τους ήταν κάτω από το αφορολόγητο (κάτω από 70.000.000) αλλά σαν τίμιος μαμάκας κατέθεσα την δήλωση για να είμαι απολύτως νόμιμος και συνεπής με το κράτος.
Πριν από μέρες λοιπόν μου ήρθε και μένα το μπουγιουρντί να πληρώσω 220 ευρώ για όλους τους λόγους που και εσύ γράφεις.
Τουλάχιστον για τις δύο πρώτες χρονιές να πληρώσω αφού τα πράγματα δεν ήταν και πολύ καθαρά.
Για την τρίτη χρονιά που κατέθεσα και φύλο αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων και δεν προέκυπτε από αυτή φόρος γιατί μου ζητάνε τώρα φόρο;
Δηλαδή και ο αντικειμενικός προσδιορισμός είναι για την εφορία ψεύτικος;
Να μην το λένε τότε αντικειμενικό αλλά υποκειμενικό.Και το πιο κακό είναι ότι την περαίωση αυτή την πληρώνουν όσοι μαμάκες σαν και εμένα είχαν την ευθιξία να είναι συνεπής και να καταθέσουν δηλώσεις ακόμα και αρνητικές. Φυσικά οι υπόλοιποι που είχαν περιουσία αλλά δεν έκαναν τον «κόπο» να καταθέσουν δήλωση δεν πληρώνουν τίποτα, ούτε τότε, ούτε και τώρα.
Δηλαδή το κράτος για μία ακόμα φορά επιβραβεύει τους φοροφυγάδες!Ευτυχώς με φώτισε ο θεός και δε ξανακατέθεσα δήλωση ΦΜΑΠ τα επόμενα χρόνια γιατί τότε θα μου ζητούσαν παραπάνω λεφτά.
Και τώρα ζητάνε από τα γεροντάκια να μαζέψουν αποδείξεις για να παταχθεί η φοροδιαφυγή.
Από την μέρα που πλήρωσα τα 220 αυτά ευρώ παιδιά αποφάσισα εν πλήρη συνειδήση να κρύβω όσο παραπάνω μπορώ από την εφορία γιατί αρκετά έκανα τον μαμάκα στην ζωή μου. Και το κράτος του Γιωργάκη όπως και αυτό του Κωστάκη τιμωρεί πάντα τον τίμιο και τον συνεπή και κλείνει το μάτι στον «κλέφτη»
¨Ολο το πολιτικό σκηνικό είναι δευτοροκλασάστο κυριολεκτικά για τα πανηγύρια!
-
@aserf
Κάθε χρόνο υπέβαλες δήλωση ΦΜΑΠ εκ νέου υπολογίζοντας εσύ τις αξίες, η εφορία δεν εμπλέκεται σε αυτό...Το έκανα εγώ (από το 1999) και ξέρω άλλους 10 που το έκαναν επίσης. Από αυτούς ΟΛΟΙ, πλην εμού, δήλωναν ό,τι γούσταραν σε αξίες σε σημείο να τραβάς τα μαλλιά σου : τεράστιες περιουσίες μειώνονταν κατά 20-30% για πλάκα. ΔΕΝ υπολογίζει αξίες η εφορία, αν μάλιστα επιχειρούσες να ρωτήσεις σε διαολόστελναν ότι δεν είναι δική τους δουλειά. Δεν υπάρχει κανείς άλλος υπεύθυνος για την ορθότητα της δήλωσης των αξιών των ακινήτων πέρα από τον ιδιοκτήτη και η εφορία δεν σου έφτιαχνε τη δήλωση ούτε σου έστελνε τίποτα έτοιμο, πως να το κάνει άλλωστε αφού η περιουσία μπορεί να αλλάζει δραματικά χρόνο με το χρόνο. Αναπροσαρμοσμένο ΦΜΑΠ σταλμένο από την εφορία ; Δε νομίζω ότι υπάρχουν αυτά, η δήλωση γίνεται κάθε χρόνο, απλά ίσως αντέγραφαν οι δικοί σου τη δήλωση του 1997, η εφορία δεν εμπλέκεται πουθενά σε αυτό. Συμπλήρωνες κάθε χρόνο τη δήλωση, την πήγαινες, την έπαιρναν, κοίταζαν ΜΟΝΟ το ποσό που είχες βάλει, έκοβαν το κουστουμάκι, τέλος.Αν μάλιστα είναι όπως τα λες, τότε ακόμα καλύτερα, τότε είναι που δεν πρέπει να δεχτεί με τίποτα περαίωση αφού και καλά έχει τη 'σφραγίδα' της εφορίας. Δεν έχει όμως, έχεις καταλάβει λάθος και το πολύ που μπορεί να έγινε είναι κάποιος υπάλληλος να βοήθησε κάποιον - ανεπίσημα - να συμπληρώσει τις αξίες, αυτό μόνο, πράγμα που δεν έχει καμία αξία για το κράτος φυσικά. Επισήμως η εφορία δεν συμπλήρωνε δηλώσεις ΦΜΑΠ.
Εγώ αρνήθηκα την περαίωση.
-
Επειδή στο τέλος θα ξεχάσω και αυτά που ξέρω και επειδή αναγνωρίζω ότι όταν λες κάτι συνήθως ξέρεις τι λες θα ζητήσω να δω τα χαρτιά αν γίνεται και θα επανέλθω...
Η μητέρα μου επιμένει πάντως ότι από το 1998 και μετά το κουστούμι ερχόταν ραμμένο από την εφορία... τι να πω... (η ακίνητη περιουσία ΔΕΝ έχει αλλάξει από το 1997 αν αυτό έχει κάποια σημασία )
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Επειδή στο τέλος θα ξεχάσω και αυτά που ξέρω και επειδή αναγνωρίζω ότι όταν λες κάτι συνήθως ξέρεις τι λες θα ζητήσω να δω τα χαρτιά αν γίνεται και θα επανέλθω...Η μητέρα μου επιμένει πάντως ότι από το 1998 και μετά το κουστούμι ερχόταν ραμμένο από την εφορία... τι να πω... (η ακίνητη περιουσία ΔΕΝ έχει αλλάξει από το 1997 αν αυτό έχει κάποια σημασία )
aserf το 1997 μας έστειλε η εφορία (τουλάχιστον εμένα που ήμουν εκτός από αντικειμενικού προσδιορισμού)
το μπουγιουρντί με υπολογισμένη την αξία από αυτούς μετά το πρώτο Ε9 που καταθέσαμε.
Στην δική μου περίπτωση λόγω αλλαγής προσδιορισμού των αξιών στην περιοχή μου, έπρεπε να καταθέσω από το 1999 δική μου δήλωση με αντικειμενικ προσδιορισμό αξίας.
Και φυσικά υπάρχουν άνθρωποι με τεράστιες περιουσίες όπως λες που όχι μόνο κουτσούρεψαν τις αξίες, αλλά δεν πήγαιναν καν να καταθέσουν δήλωση (πιο ακίνδυνο και ανέξοδο).
Εγώ ρώτησα το λογιστή μου και μου είπε πως γνώμη του είναι να πληρώσω τα 20 ευρώ και να τελειώνω, άλλωστε το ποσό ήταν τέτοιο που την ουσία μου 'απαγόρευε' να μην πληρώσω, αφού αν δεν δεχόμουν την περαίωση τα χρήματα αυτά θα τα χρειαζόμουν σίγουρα για λογιστές και δεν ξέρω ακόμα και εγώ για τι άλλο. Είναι σίγουρο ότι για να γλυτώσεις 220 ευρώ θα πρέπει να δαπανήσεις πολλά παραπάνω.
Είναι καλά στημένο το κόλπο. -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αγαπητέ aserf δεν καταλαβαίνω γιατί απορείς και γιατί εμφανίζεσαι εξοργισμένος.Αντίθετα θα έπρεπε να είσαι χαρούμενος που οι εισηγήσεις σου εισακούστηκαν και το κράτος δέχτηκε τη προσφορά σου να συνεισφέρεις για το καλό της χώρας.
Μη κοιτάς μόνο την καμπούρα σου. Άλλωστε αυτά έχουν οι δίκαιες αναδιανομές. Αυτοί που έχουν πληρώνουν.
απλά respect, για τη μνήμη σου
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Αγαπητέ aserf δεν καταλαβαίνω γιατί απορείς και γιατί εμφανίζεσαι εξοργισμένος.
Αντίθετα θα έπρεπε να είσαι χαρούμενος που οι εισηγήσεις σου εισακούστηκαν και το κράτος δέχτηκε τη προσφορά σου να συνεισφέρεις για το καλό της χώρας.
απλά respect, για τη μνήμη σου
Συμφωνώ με το respect για τη μνήμη, πρόκειται πάντως όπως είπα για δύο διαφορετικά ζητήματα.
Άλλο το να λαμβάνονται νέα μέτρα στα οποία υποχρεωτικά προσαρμόζεσαι και άλλο να λαμβάνονται αναδρομικά μέτρα, στα οποία κανείς δε μπορεί να εξασφαλίσει ότι μπορείς να ανταποκριθείς και ούτε είσαι υποχρεωμένος να μπορείςΑντίστοιχα είχα αναφέρει στο παρελθόν ότι παρότι βρέθηκα σε δίλημα θεωρώ λανθασμένο-άδικο μέτρο της έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα του 2007. Αν απ' την άλλη όμως ο μέγιστος φορολογικός συντελεστής γίνει 45% από 40% για τα εισοδήματα του 2010 και εφεξής γιατί έτσι μόνο θα επιβιώσει η χώρα πολύ καλώς να γίνει...
-
Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
ξερεις ποσοι ειναι αυτοι;
ε εντάξει ωραία λογική.
τότε να αρχίσουμε όλοι από την αρχή ως το τέλος της ζωής μας να είμαστε με το μαμό και το μπαμπα και να μην ξεκολλάμε από το φουστάνι και το παντελόνι τους γιατί έτσι το θες εσύ.
Ποιος είσαι εσυ που θα πεις τον άλλο τεμπέλη ρε φίλε?τι είμαι εγώ λογιστής να κάθομαι να κάνω πράξεις?
τι είμαι εγω εφοριακός να κάθομαι να ελέγχω και να ρουφιανεύω τον καθένα βενζινά γιατρό κτλ κτλ επειδή δεν θέλει/δεν έχει την παιδεία πάρτο όπως θες να κάνει το αυτονόητο?να κόψει απόδειξη?
κάποιος ο οποίος δουλεύει κάθε μέρα για ώρες και γυρνάει σπίτι πτώμα θα κάθεται να μαζεύει αποδείξεις και να κάνει πράξεις για τον κάθε Παπακωνσταντίνου?
και αφού ο κύριος Παπακωνσταντίνου θέλει τόσο πολύ να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή γιατί δεν υποχρεώνει ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΠΤΕΥΕΤΕ οτι φοροκλέβουν να έχουν αυτοί ένα ανώτατο όριο αποδείξεων και αν δεν το συγκεντρώνουν να τους βαράει στο κεφάλι?για παράδειγμα να έχει μόνο τους ελεύθερους επαγγελματίες μέσα στο μέτρο αυτό και να τους πει 'αν δεν συγκεντρώνετε ένα ποσό ή έναν αριθμό αποδείξεων το χρόνο τόσο παραπάνω'.
Γιατί έβαλε στο παιχνίδι και τα νοικοκυριά ενώ θα μπορούσε να υποχρεώσει μόνο τους υδραυλικούς ηλεκτρολόγους κτλ να έχουν ένα διπλότυπο ή τριπλότυπο έντυπο το οποίο θα καταθέτουν στην εφορία για διασταύρωση στοιχείων?δηλαδή θα κάθεται ο παππούς 80 ετών να μετράει αποδείξεις ενώ θα μπορούσε να δώσει κίνητρο σε αυτούς να μας δίνουν αποδείξεις και όχι να τσαμπουκαλευόμαστε εμείς και να τους παρακαλάμε.
Για το άλλο που είπες...μας έφτασαν που μας έφτασαν οι πολιτικοί εδώ με την ακρίβεια στα κόκκινα, με 800 ευρω μισθό αν δουλεύεις κάμια υπερωρία παραπάνω ή σε βάρδιες με βραδυνά, αργίες αλλιώς 740 πόσα είναι....να ζήσεις μόνος σου?και να θες τα μισά για το νοίκι και τους λογαριασμούς?και αν δεν βάλεις κάνα φράγκο στην άκρη τώρα που είσαι νέος πως θα κάνεις οικογένεια?ούτε κατά διάνοια να το σκέφτεσαι εκτός αν καθαρίσει ο μπαμπας και η μαμά με δανεικά που πρόλαβαν βολεύτηκαν στο δημόσιο και πήραν και το εφάπαξ και τη σύνταξη την καλή....και έρχεσαι εσύ τώρα να πεις στον άλλο που βγάζει 8000 το χρόνο οσα βγάζει το μήνα ο Παπακωνσταντίνου να πληρώσει φόρο?τι ειναι αυτά ρε?
φόρο να πληρώσουν αυτοί που όλα τα χρόνια έκλεβαν και κλαιγόντουσαν και από πάνω.αν δεν μπορεί να τους πιάσει να πάει σπίτι του ο κύριος.
αν στόχος του είναι να καταργήσει το αφορολόγητο να μας το πει ντόμπρα..αν στόχος όλων αυτών των παλιανθρώπων είναι να μην πάρουμε σύνταξη να μας το πούνε επίσης...και όχι σαν τις ...αντε μην πω τώρα να μου ανεβάζουν όποτε γουστάρουν τα όρια ηλικίας...να βγεις έξω να κυνηγήσεις αυτούς που κλέβουν ασφαλιστικές εισφορές...αλλά άμα δεν μπορούν ας μου αποδώσουν το 16% που μου κρατάνε κάθε μήνα για το χανείο τους το ΙΚΑ..και να τα κάνω κουμαντο εγώ όπως θέλω όχι να τα δίνω σε αυτούς....
νισάφι πια με την υποκρισία...δουλεύουμε σαν τα σκυλιά νυχτερινά αργίες κτλ κτλ να βγάλουμε κάνα φράγκο παραπάνω και πάλι δε μας μένουνε τα μακαρόνια έχουνε πάει 1 ευρώ το πακέτο, κανείς δεν ελέγχει τιποτα από ακρίβεια άμα ο άλλος δεν τύχει να φωνάξει υδραυλικό γιατί δόξα τω Θεώ το σπίτι του είναι καλοφτιαγμένο σημαίνει ότι είναι πιο πλούσιος από κάποιον που θα τον φωνάξει 4-5 φορές το χρόνο.Οι απόδείξεις των super-market δεν μετράνε κάποιος δηλαδή που από ανάγκη ψωνίζει μόνο τα βασικά ή και από επιλογή έρχεται ο άλλος και του λέει τράβα παρε και ρούχα και παππούτσια...τι σαν δεν τα χρειαζεσαι?τσίμπα μωρέ εκεί ένα ΑΡΜΑΝΙ για να κάνεις τη δουλειά σου..ελευθερη οικονομία σου λέει μετά...
και όμως υπάρχουν ακόμα κάποια ζώα που τους ψηφίζουν και τους επιδοκιμάζουν κιόλας!
Italakias ξύπνα ρε φίλε δεν είμαστε στο 1985 Τσοβόλα δώστα όλα.αν εσύ τα έχεις δε σημαίνει ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να την πληρώσουν για μερικούς αλήτες που κλέβουν.αν δεν μπορεί να τους πιάσει να πάει σπίτι του ο κύριος.
και ειλικρινά θέλω να δω πόσο θα κρατήσει ακόμα αυτή η υστερία?υπάρχει κόσμος που έχει ανάγκη και από 30 ευρώ και τώρα που έχουν ανεβάσει τις τιμές και θα αρχίσει πάλι ο κόσμος να ζητάει έκπτωση τότε πάλι θα αρχίσουνε τα χωρίς απόδειξη .Κυριακή κοντή γιορτή.
πραγματικα ψαχνω να βρω ματαια καποιο σημειο που να διαφωνω μαζι σου..τι να πω μπραβο σου ρε φιλε....δυστυχως ατομα με το δικο σου σκεπτικο δεν υπαρχουνε πολλα αλλα ευτυχως υπαρχουνε εστω και λιγα.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
τελικα αποτι καταλαβαινω το θεμα με τις αποδειξεις σας πειραξε οχι επειδη μπορει να μην προσφερει και πολλα ,αλλα επειδη οι περισσοτεροι βαριεστε να μαζευεται αποδειξεις και να δικαιολογησετε τ αδικαιολογιτα.Βρε πως αλλαζουνε οι καιροι...
Θα πεσει ο σερβερ να μας πλακωσει!!!
Ο Ιταλακιας ανακαλυψε την ηθικη διασταση της φοροδιαφυγης.
Μονο που καλε μου Ιταλακια εγω πληρωνα και πληρωνω τους φορους μου.ΠΑΝΤΑ.
ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ που επι κακιας Δεξας μας το επαιζες ΠΟΝΗΡΟΣ καμαρωνοντας σχεδον που δεν εκοβες τιμολογια??
Εσενα να γ@μησει ο Γιωργακης.Απο εσενα εχανε το κρατος, οχι απο το αφορολογητο το δικο μου.
Ασε στη παντα τις ηθικολογιες λοιπον και μη μας το παιζεις εντιμος πατριωτης.
Καταλαβες οπαδε του χαζοΓιωργη??ο τυπικος ο κλασσικος ο τεμπελης ο ελληνας που ξερει μονο να λεει λογια .
Ναι εμεις ειμαστε οι τεμπεληδες και ηρθε τωρα ο χαζοΓιωργης να μας σηκωσει τα μανικια...
Α, κανε καμμια δουλεια βρε...
Εμεις και επι χοντροΚωστα και επι χαζοΓιωργη πληρωνουμε.τον χαλασε που πρεπει να βρει εξοδα για να κερδισει το αφορολογιτο οριο και τσιναει.
αισθανεται ασχημα που η εφορια θα του χτυπησει την πορτα και θα αναγκαστει κιαυτος καποια στιγμη στην ζωη του να πλερωσει φορο οπως σε ολο το πλανητη γινεται.Ειδομεν το φως το αληθηνον...
Να υποθεσω οτι τωρα εχεις αρχισει να κοβεις τιμολογια??
Ο εν πολλαις (φορολογικαις) αμαρτιαις περιπεσων Ιταλακιας ανεκαλυψεν στο προσωπο του χαζοΓιωργη το νεο Μεσσια και μετανοησε.
Κασσιανη reloaded και Μαρια Μαγδαληνη version 2010 μαζι.και ναι ,οσοι δεν εχουν αποδειξεις θα πλερωσουν φορο,ποσα παιρνεις φιλε μου τον χρονο 13.000 ευρω;ε αμα απαυτα, τα 8000 σου μενουν καθαρα θα πλερωσεις.
ποιος εισαι εσυ που δεν θα πλερωσεις;ο μαγκας;Οχι μετανοησαντα Ιταλακια.
Δεν ειμαι ο μαγκας.
Ειμαι αυτος που ειδε σε δρομο κατασκευασμενο εναντι ποσου 20.000.000 (συμφωνα με τη ταμπελα) πριν δυο χρονια να ξοδευονται αλλο 1.000.000 σημερα για επισκευη και συντηρηση.
Ειμαι αυτος που ειδε τα λεφτα της ΕΕ να σκορπωνται δεξια και αριστερα, ειμαι αυτος που ειδε να κατασκευαζεται με τα λεφτα των φορων του η αυτοχρηματοδοτουμενη Αττ.Οδος, ειμαι αυτος που ειδε το μεγαλο φαγοποτι των Ολυμπιακων Αγωνων να πληρωνεται απο το 'φορο που αναλογει' και προπληρωνω, ειμαι αυτος που ειδε τα λεφτα των εισφορων του να γινονται θαλασσοδανεια με 0% τοκο, να παιζονται στις φουσκες του Λαναρα και του Μπατατουδη, να τοποθετουνται στα δομημενα κουμπαροομολογα.Και ειμαι αυτος που βλεπει να του λενε οι διαφοροι χοντροΚωσταιοι και χαζοΓιωργηδες μαζι με τους οπαδους τους (κατα περιπτωση) οτι για ολα τα παραπανω φταιει αυτος και θα πρεπει -για αλλη μια φορα-να πληρωσει.
Καταλαβες ποιος ειμαι Ιταλακια?? -
-
Καταλαβες ποιος ειμαι Ιταλακια??
o KΡΙΕΖΑ
-
Πω πω γουστάρω...
Μπορεί στο παρελθόν να έχω διαφωνήσει τόσο με τον 888888, όσο και με τον italakia, εν προκειμένω όμως888888 για ΠΡΟΕΔΡΟΣ!!!
Τρελές κωλοτούμπες από τον italakia
-
o 8888888888888888888888888888888888888888888 θα έλεγε τον γιωργάκη χαζό ακόμα και αν έβγαινε να δηλώσει δημόσια ότι ο ήλιος ανατέλει απ' την ανατολή
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
o 888888 θα έλεγε τον γιωργάκη χαζό ακόμα και αν έβγαινε να δηλώσει δημόσια ότι ο ήλιος ανατέλει απ' την ανατολήEγω φταιω??
Μονο ενας χαζος θα εκανε τετοια δημοσια δηλωση.Σαν τον αλλο στη διαφημιση της Geniki Bank που δηλωνει πως δεν υπαρχει Αη ΒασιληςEπι της ουσιας κατι??
υ.γ.: 6 8αρια ειναι αρκετα.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Eπι της ουσιας κατι??
δεν έχω να πω κάτι
τα λέτε όλα εσύ, ο χρήστος δήμου κ ο ασερφ (κ ο μπαμπάς του)
και δεν έχω κανενός είδους σχέση με το κυβερνόν κόμμα
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
κ ο ασερφ (κ ο μπαμπάς του) -
Καλά μιλάμε για μνήμη ελέφαντα μερικοί μερικοί...
Τότε με κατηγορούσατε όμως ότι δεν εργάζομαι και ότι στις πλάτες άλλων μπορώ να λέω ότι θέλω. Πλέον εργάζομαι όμως, πληρώνω τις εισφορές μου, το φόρο μου, τα τέλη μου, κτλ και θα λέω ό,τι θέλω
-
Δεν παμε καθολου καλα παιδες...χτες εγινε νυχτα φοροεπιδρομη για τις γονικες παροχες!
Και γενικα μεχρι σημερα η ταση ειναι φορομπηχτικη ενώ το βαθυ κρατος αννέγιχτο,ο Γερουλανος το μονο που ειπε για τους μισθους και συνταξεις της ΕΡΤ ειναι οτι αποτελουν προσωπικα δεδομενα. -
...αναδρομικά κιόλας. Δηλαδή το φαινόμενο που συνηθίζεται στην Ελλάδα, να τρέχουν δηλαδή πριν ψηφιστεί ο νόμος για να κλείνουν υποθέσεις (μεταβιβάσεις ακινήτων, εκδόσεις οικοδομικών αδειών κ.ά.) δεν θα μπορεί να γίνει στο εξής και μέχρι την έκδοση του νόμου.
Τα υπόλοιπα ως έχουν.
Οι ΟΛΠατζήδες θα πάρουν το τελευταίο μπαχτσίσι τους, προσλήψεις θα γίνουν με το σταγονόμετρο (αναθέσεις έργου σε εταιρείες 'συμβούλων' όμως θα δούμε πολλές ), οι αυξήσεις θα είναι πρακτικά ανύπαρκτες, η ανεργία θα αυξηθεί κι άλλο, μεγάλα έργα δεν φαίνονται στον ορίζοντα, η ανάπτυξη βολοδέρνει κάπου στο μηδέν +-κάτι, οι ίδιοι φοροδιαφεύγουν και φοροαποφεύγουν, κατασκευαστικός, μεταποιητικός και τουριστικός τομέας υποχωρούν.
Υπεύθυνοι είναι κυρίως οι προηγούμενοι που δεν έκαναν αυτά που έπρεπε γιατί φοβούνταν τον ίσκιο τους, αλλά αν δεν κάνουν ό,τι χρειάζεται ούτε οι σημερινοί, θα είναι διπλά φταίχτες (ενημερωτικά, οι 100 ημέρες τελειώνουν την ερχόμενη Τετάρτη).
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου