-
Καλή χρονιά σε όλους τους φίλους του φόρουμ.Είμαι καινούργιο μέλος εδώ αλλά διαβάζοντας όλα τα σχόλια για το SAAB ένα έχω να πώ, εδώ και 30 χρόνια που έχω δικό μου αμάξι,άλλαξα 5 φορές με τελευταίο από το 2002 ένα saab 9-3 sport turbo και αν και γυναίκα που απ ότι βλέπω δεν υπολογίζετε και πολύ τις ικανότητές της είναι το καλλήτερο αμάξι που είχα ποτέ.ούτε τριξίματα ούτε τρελλή κατανάλωση ,κάτω από 10/λ έχω μόνο με σταθερή ,μικρή μέχρι 120-130,ταχυτητα σε εθνική,εντός πόλεως φτάνω τα 12,5 και συνήθως σε μικτή στα 11,5.Από βλάβες μόνο δίσκο .είναι άνετο,σταθερό,ξεκούραστο στην οδήγηση,αυτά για την ώρα,μόνο με άλλο σααμπ θα το άλλαζα
-
Γειας σας και καλη χρονια με υγεια.
Ειμαι κατοχος του DODGE CALIBER 1.8 SX απο το καλοκαιρι του 2007 με το οποιο εχω διανυσει 30000 χλμ.
Προσωπικα επειδη εχω οικογενεια με τρια παιδακια την εχω κανει τη δουλεια μου με το παραπανω και δεν μου εχει παρουσιαση κανενα απολυτος προβλημα.
1.Μου αρεσει αρκετα η εξωτερικη του εμφανιση (υποκειμενικος παραγοντας)
2.Αναλογα με την οδηγηση και το το δρομο καιει απο 8,5 εως 10 λιτρα τα 100 χλμ σχετικα η καταλωση του ειναι αρκετα καλη διοτι το συστημα τροφοσιας καυσιμου ειναι της mitsubishi, συστημα βαλβιδων dual vvti.
3.Η μηχανη ειναι απο κοινοπραξια των εταιριων chrysler, mitsubishi,hyundai του προγραμματος 2007 world engine.(ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ)
4.Συμφωνα με τα κιλα του αμαξωματος φορτωμενο με 5 ατομα κινειται ανετα και στην εθνικη οδο το ευχαριστιεσαι πραγματικα, επισης εκτος απο ψυγειο νερου,εχει και ψυγειο λαδιου.Στοιβαρο με σκληρη αναρτηση.(Στα μεγαρα με 6 μποφορ και βροχη,δεν κουνιοτανε καθολου με 140 χλμ/h)
5.Τα πλαστικα του ειναι παρεξηγημενα,εμενα στην αρχη μου χτυπησαν ασχημα στο ματι,αλλα ειναι απο βυννιλιο το οποιο σε μεγαλες θερμοκρασιες δεν πολυμεριζεται ωστε να μην εισπνεεις δηλητηρια.(πλαστικα δοκιμασμενα στην ερημο της ΑΡΙΖΟΝΑ αρα και οικολογικα και μεγαλης αντοχης)χαλαλη η ομορφια.
6.Ηχοσυστημα παρα πολυ καλο της boston acoustics οσοι κατεχουν καταλαβαινουν τι σημαινει boston acoustics
7.Συναρτηση τιμη και ποιοτητα απο τους καλυτερους συνδιασμους.(Βεβαια ως τριτεκνος 17000)
8.Οσο για τις τιμες απο Αμερικη να μην ξεχνατε την ισοτιμια του δολλαριου εναντι του ευρω και τους φορους.Φθηνω αυτοκινητο δεν σημαινει κακο αυτοκινητο παντα.
9.Συμπερασμα το CALIBER ειναι ενα αυτοκινητο που συνδιαζει εναν οικογενοιακο,σπορ,πολυμορφικο παγκοσμοιο χαρακτηρα, καμια σχεση με τα Αμερικανικα που ξεραμε.(SUV)
Εαν στο μελλον το αλαζα θα το εκανα μονο για καποιο υβριδικο 4 γενιας. -
Ο χρήστης caliber69 έγραψε:
.............και τι σχεση εχει με το θεμα ;
-
προφανως θα ποσταρε σε λαθος θεμα
-
ή 'προβλέπει' το μέλλον της Saab στη Chrysler!!!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
ή 'προβλέπει' το μέλλον της Saab στη Chrysler!!!ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΤΕ.
ΑΠΛΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ FORUM ΠΕΡΑΣΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΤ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ Η ΛΕΞΗ DODGE CALIBER -
Ο χρήστης caliber69 έγραψε:
ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΤΕ.
Αυτό δεν το γελάω ... ποτέ δεν ξέρει κανένας!!!
... και αν έχουν σκοπό να βγάλουν και ένα 9 3 Aero με καμιά 20-25.000€ ... ο πρώτος που θα το πάρει εγώ θα είμαι! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΤΕ.
Αυτό δεν το γελάω ... ποτέ δεν ξέρει κανένας!!!
... και αν έχουν σκοπό να βγάλουν και ένα 9 3 Aero με καμιά 20-25.000€ ... ο πρώτος που θα το πάρει εγώ θα είμαι!Και γω μαζι σου (για το cabrio ).... με εχει πρηξει η γυναικα μου να της το παρω
-
Την ίδια στιγμή που ο διεθνής τύπος μιλάει για ένα βήμα πριν το λουκέτο, η εταιρεία που εξαγόρασε πριν από λίγο καιρό το τμήμα της Formula 1 της Renault, Genii Capital , φέρεται να έχει καταθέσει προσφορά για τη Saab με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
http://www.saabsunited.com/2010/01/late-breaking-news---genii-capital-to-bid-for-saab.html
-
Νέα προσφορά της Spyker για την απόκτηση της Saab
'Την τρίτη προσφορά της για τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Saab ετοιμάζεται να κάνει η ολλανδική κατασκευάστρια σπορ αυτοκινήτων Spyker, σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswires.
«Πρόκειται να κάνουμε μια προσφορά σήμερα», φέρεται να δήλωσε ο CEO της Spyker, Βίκτορ Μιούλερ, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Στις 20 Δεκεμβρίου, η ολλανδική φίρμα είχε ανανεώσει την πρώτη της προσφορά για τη Saab, η οποία όμως δεν είχε καλή τύχη. Η μητρική της Saab, η General Motors, συμφώνησε να επαναλάβει τις συνομιλίες για την πώληση της εταιρείας, ενώ πρόσφατα είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της να κλείσει την εταιρεία.
Από τη νέα προσφορά της Spyker έχουν αποχωρήσει δύο Ρώσοι επενδυτές που είχαν συμπράξει με την ολλανδική εταιρεία για την απόκτηση της Saab.'
Η GM, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν επιθυμούσε τη μεταφορά της τεχνογνωσίας της Saab σε ρωσικά χέρια.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/01/2010_317149
http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP -
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Η GM, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν επιθυμούσε τη μεταφορά της τεχνογνωσίας της Saab σε ρωσικά χέρια.
http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFPΔεν κοιταει τα χαλια της η GM που σωθηκε την τελευταια στιγμη με τα λεφτα το φορολογουμενων πολιτων και εχει χαντακωσει και τις εταιριες που εχει εξαγορασει την μεταφορα τεχνολογιας φοβηθηκε , λες και εδωσε ποτε κατι της προκοπης στην Saab και φοβαται μην της το κλεψουν οι Ρωσσοι και το δωσουν στη Lada
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Νέα προσφορά της Spyker για την απόκτηση της Saab'Την τρίτη προσφορά της για τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Saab ετοιμάζεται να κάνει η ολλανδική κατασκευάστρια σπορ αυτοκινήτων Spyker, σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswires.
«Πρόκειται να κάνουμε μια προσφορά σήμερα», φέρεται να δήλωσε ο CEO της Spyker, Βίκτορ Μιούλερ, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Στις 20 Δεκεμβρίου, η ολλανδική φίρμα είχε ανανεώσει την πρώτη της προσφορά για τη Saab, η οποία όμως δεν είχε καλή τύχη. Η μητρική της Saab, η General Motors, συμφώνησε να επαναλάβει τις συνομιλίες για την πώληση της εταιρείας, ενώ πρόσφατα είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της να κλείσει την εταιρεία.
Από τη νέα προσφορά της Spyker έχουν αποχωρήσει δύο Ρώσοι επενδυτές που είχαν συμπράξει με την ολλανδική εταιρεία για την απόκτηση της Saab.'
http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFPη Λάμψη έχει καταντήσει το θέμα
-
Εμφανίστηκαν 4 υποψήφιοι αγοραστές για την Σάαμπ
-
Η **Genii Capital **ανακοίνωσε ότι ενδιαφέρεται για τη Saab και έχει ήδη προχωρήσει σε επιχειρησιακό πλάνο για τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία. Η **προσφορά **που καταθέτει είναι **σε συνεργασία **με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Formula1, πολύ γνωστό σε όλους μας Bernard Ecclestone!!!!
Ο Ecclestone έχει περιουσία περί τα $3.7δις από μόνος του. Μάλιστα δήλωσε για τη Saab:
“It’s a good brand,” Ecclestone said in a phone interview. “It’s a good brand that has probably been neglected by the current owners. We don’t own it yet, so let’s see what happens,” Ecclestone said.http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601102&sid=a67o.R_EwIyI
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Εμφανίστηκαν 4 υποψήφιοι αγοραστές για την ΣάαμπΚαλά... κάτι τέτοιοι σωτήρες της τελευταίας στιγμής κατ' εμέ είναι
Δεν μπορεί τόσο καιρό όλοι αυτοί να μην έκαναν τίποτα και ξαφνικά να εμφανίστηκαν από το πουθενά με σχέδιο για τη σωτηρία της εταιρείας... Μου θυμίζει λίγο MG-Rover, Chrysler η ιστορία...
Χώρια που η Genii λέει ότι θα εφαρμόσει το σχέδιο της Koenigssegg (δεν είμαι σίγουρος για την ορθογραφία αυτού του πράγματος... ), το οποίο η ίδια η εταιρεία που το σκέφτηκε, μετά από ενδελεχή εξέταση των δεδομένων αποφάσισε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί...
Μακάρι να ζήσει η Saab χίλιες φορές, αλλά με κάτι τέτοια, δύσκολο το βλέπω...
Υπάρχει κανένα ενδεχόμενο όλοι αυτοί οι σωτήρες της τελευταίας στιγμής να είναι κολπάκι για ν' ανέβει η τιμή;;;;
-
Τη στιγμή που το μέλλον της Saab είναι εξαιρετικά αβέβαιο και με δεδομένο το ενδιαφέρον της ολλανδικής Spyker, στους μνηστήρες προστέθηκε η Genii Capital, η οποία πρόσφατα εξαγόρασε το 75% της Renault F1. Η είδηση όμως βρίσκεται στην ανακοίνωση της εταιρείας επενδύσεων με έδρα το Λουξεμβούργο, που αναφέρει πως η πρόταση για την εξαγορά της σουηδικής φίρμας κατατέθηκε σε συνεργασία με τον Bernie Ecclestone.
«Η Saab είναι μία καλή εταιρεία που πιθανώς αγνοήθηκε από τους τωρινούς ιδιοκτήτες της. Δεν μας ανήκει ακόμη, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1. «Πιστεύουμε ότι η Saab διαθέτει τεράστια εταιρική αξία σε αρκετές αγορές αλλά και τις δυνατότητες που θα της επιτρέψουν να ηγηθεί στον τεχνολογικό τομέα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Genii Capital.
σημερινά δημοσιεύματα στο έθνος -
Ο χρήστης mamadok45 έγραψε:
... «Η Saab είναι μία καλή εταιρεία που πιθανώς αγνοήθηκε από τους τωρινούς ιδιοκτήτες της. Δεν μας ανήκει ακόμη, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1. «Πιστεύουμε ότι η Saab διαθέτει τεράστια εταιρική αξία σε αρκετές αγορές αλλά και τις δυνατότητες που θα της επιτρέψουν να ηγηθεί στον τεχνολογικό τομέα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Genii Capital.
σημερινά δημοσιεύματα στο έθνοςΤο αποτελεσμα να δούμε πιο θα είναι, γιατί απο λόγια ... σε 29 σελίδες αυτά τα είπαμε και εμείς αλλά δεν κάναμε προσφορά στη GM!!!
-
Τελος...
Εκτός και αν δουλευόμαστε πάλι
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_08/01/2010_317440 -
Μπορεί κάποιος να εξηγήσει με ποια λογική συμφέρει την GM να την κλείσει απο τον να την πουλήσει?
(Για ποιο λόγο δεν αποδέχτηκε τις τόσες προσφορές που είχε μέχρι τώρα ή συνέβη το αντίθετο ... αποσύρθηκαν οι προσφορές!)
Είναι κάποιο 'οικονομικό' ή 'επιχειρηματικό' κόλπο? Παιχνίδι? Τακτική? -
Χθες είπανε ότι οι προσφορές είναι στον αέρα διότι δεν έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Το τζάμπα πέθανε, ακόμα και για τα ζόμπι πρέπει κάτι να δώσεις.Και για την Κράισλερ η Φίατ κάτι θα δώσει, μπορεί να μη το έκανε ακόμη αλλά κάποια στιγμή θα δώσει.
Μάλλον την συμφέρει να την κλείσει για να μην μπει κι' άλλο μέσα.
Saab Forum