-
Mε τα αμερικανικά ισχύουν κάποια πράγματα που δεν παίζουν στα υπόλοιπα, εξόχως δε στα ευρωπαικά.
-
Η ισοτιμία δολλαρίου ευρώ κατρακύλησε τα τελευταία δύο χρόνια κάνοντας προσιτότερες τις εισαγωγές.
-
Τα προβλήματα της Κράισλερ συγκράτησαν ή και ακύρωσαν κάθε σκέψη ανατίμησης με αποτέλεσμα το προιόν να εξακολουθεί να είναι ανταγωνιστικό.
-
Οι αμερικάνοι έχουν για σήμα κατατεθέν τα χαμηλά κοστολόγια έτσι κι' αλλιώς.
εδιτ
Το ΚΙΛ είναι 2.000 κυβικά? -
-
Ναι
Παίρνεις όμως με τα ίδια χρήματα πολύ ανώτερο και πιο τίμιο αυτοκίνητο από το Dodge.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Και γιατί να μην πάρει κανείς στα ίδια περίπου χρήματα Kia Sportage που πραγματικά πάει παντού και χώρους έχει και ίδια ιπποδύναμη κινητήρα και 7 χρόνια εγγύηση και δεν σπάει δεν χαλάει...Μα μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα με διαφορετική φιλοσοφία. Δεν νομίζω ότι απευθύνονται στο ίδιο κοινό.
Άλλα κυβικά,άλλη ιπποδύναμη, άλλα τέλη, άλλη τιμή, άλλη κατηγορία, άλλη κατανάλωση.
Δεν υπάρχει σύγκριση.Παίρνεις όμως με τα ίδια χρήματα πολύ ανώτερο και πιο τίμιο αυτοκίνητο από το Dodge.
Ίδια χρήματα???
Πολύ ανώτερο???
Πιο τίμιο???Και πως ακριβώς έβγαλες αυτά τα συμπεράσματα?
Και γιατί να μην πάρεις το peugeot cc? ή γιατί να μην πάρεις το mini cooper s? ή ακόμη καλύτερα να πάρεις το mercedes A-CLASS. Είναι τόσο άσχετα όσο και το KIA
-
Caliber 1.8L S 1798 cc /150 hp 5 18900
Caliber 1.8L SE 1798 cc /150 hp 5 19900
Caliber 1.8L SXT 1798 cc /150 hp 5 22600
Caliber 2.0 SE CVT 1998 cc /158 hp CVT 24500
Caliber 2.0 SXT CVT 1998 cc /158 hp CVT 26500Kia sportage
2.0 EX 4X2 23.550- 2.350
-2.000
Τελική τιμή 19.200
2.0 EX 4X4 24.850
- 2.350
- 2.000
Τελική τιμή 20.500
2.0 EX PLUS 4X4 26.850
- 2.350
- 2.000
Τελική τιμή 22.500
2.0 EX FULL 4X4 28.650
- 2.350
- 2.000
Τελική τιμή 24.300
Εσύ έγραψες για όχημα ψηλό που μπορεί να κινηθεί και εκτός δρόμου και είναι και σαν SUV. Γιατί λοιπόν να μην αγοράσει κάποιος ένα κανονικό SUV στα ίδια χρήματα μαζί με 7 χρόνια εγγύηση και μάρκα που έχει δείξει θετικά στοιχεία ως προς την αξιοπιστία των μοντέλων της και πλήρες επίπεδο εξοπλισμού; Όπως και να το κάνουμε στη χώρα μας τα Dodge είναι ανύπαρκτα (γνώμη μου όχι άδικα!). Και μοντέλα τύπου Caliber υπάρχουν στην αγορά και με πολύ πιο συμφέρουσα τιμή. Χίλιες φορές SX4/Sedici παρά Dodge διετίας.
- 2.350
-
κανείς δεν είπε οτι το καλιμπερ είναι κακό αυτοκίνητο , αντιθέτος είναι πολύ ξεχωριστό για τα ελληνικά δεδομένα...
αλλά αυτό που προσπαθούμε να πούμε είναι οτι είναι λίγο εκτός εποχής...
μπορεί το μοτέρ του να είναι διαμάντι, αλλά ο τούρμπο ανταγωνισμός από 1400 και 1600 cc βγάζει περισσότερα άλογα , πολύ περισσότερη ροπή και σημαντικά μικρότερη κατανάλωση...
οδήγησε ένα οποιοδήποτε tsi, t-jet, tce και πες μου ειλικρίνα την άποψη σου...
μην αρχίσεις να λες για αξιοπιστία κλπ γιατί έχω άπειρα επιχειρήματα να σου πω οτι τα τούρμπο είναι αξιόπιστα , τουλάχιστον όσο αξιόπιστα είναι και τα ατμοσφαιρικάη σχεδιάση του εσωτερικού του είναι λίγο ιδιοόμορφη για τα ευρωπαικά δεδομένα , το ίδιο και τα υλικά της...
-
Κασκάι ή Κάλιμπερ?
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Caliber 1.8L S 1798 cc /150 hp 5 18900
Caliber 1.8L SE 1798 cc /150 hp 5 19900
Caliber 1.8L SXT 1798 cc /150 hp 5 22600
Caliber 2.0 SE CVT 1998 cc /158 hp CVT 24500
Caliber 2.0 SXT CVT 1998 cc /158 hp CVT 26500Kia sportage
2.0 EX 4X2 23.550- 2.350
-2.000
Τελική τιμή 19.200
2.0 EX 4X4 24.850
- 2.350
- 2.000
Τελική τιμή 20.500
2.0 EX PLUS 4X4 26.850
- 2.350
- 2.000
Τελική τιμή 22.500
2.0 EX FULL 4X4 28.650
- 2.350
- 2.000
Τελική τιμή 24.300
Εσύ έγραψες για όχημα ψηλό που μπορεί να κινηθεί και εκτός δρόμου και είναι και σαν SUV. Γιατί λοιπόν να μην αγοράσει κάποιος ένα κανονικό SUV στα ίδια χρήματα μαζί με 7 χρόνια εγγύηση και μάρκα που έχει δείξει θετικά στοιχεία ως προς την αξιοπιστία των μοντέλων της και πλήρες επίπεδο εξοπλισμού; Όπως και να το κάνουμε στη χώρα μας τα Dodge είναι ανύπαρκτα (γνώμη μου όχι άδικα!). Και μοντέλα τύπου Caliber υπάρχουν στην αγορά και με πολύ πιο συμφέρουσα τιμή. Χίλιες φορές SX4/Sedici παρά Dodge διετίας.
Μα φίλε μου μιλάμε για ανόμοια αυτοκίνητα. Εάν θέλαμε SUV θα παίρναμε SUV. Εάν θέλαμε 4χ4 θα παίρναμε 4χ4. Εάν θέλαμε 2.000 θα παίρναμε 1.800?
Με λίγα λόγια υπάρχει λόγος που διαλέξαμε 1.800, 4Χ2, CROSSOVER. Δεν θα τους αναλύσω τώρα γιατί νομίζω ότι είναι πασιφανές. Το παρουσιάζεις σαν να θέλαμε να πάρουμε SUV και να βολευτήκαμε με το caliber.
Τι πάει να πει ανύπαρκτα? Εγώ κάθε ημέρα βλέπω caliber & nitro. Περισσότερα από sportage μπορώ να σου πω. Και μη μου πεις ότι η KIA είναι ποιο υπαρκτή από την DODGE με τέτοια ιστορία πίσω της.
Ποια μοντέλα τύπου caliber υπάρχουν στην αγορά με πολύ πιο συμφέρουσα τιμή? SX4 και sedici δεν έχουν καμία σχέση με το caliber.... Για ψάξε λίγο παραπάνω.Κασκάι ή Κάλιμπερ?
Εγώ προτιμώ το caliber γιατί έχει καλύτερες επιδόσεις, 1.800cc, καλύτερη σχέση τιμή/εξοπλισμού, 150 άλογα και γιατί το θεωρώ ποιο unique και 'μάτσο'.
- 2.350
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
κανείς δεν είπε οτι το καλιμπερ είναι κακό αυτοκίνητο , αντιθέτος είναι πολύ ξεχωριστό για τα ελληνικά δεδομένα...
αλλά αυτό που προσπαθούμε να πούμε είναι οτι είναι λίγο εκτός εποχής...
μπορεί το μοτέρ του να είναι διαμάντι, αλλά ο τούρμπο ανταγωνισμός από 1400 και 1600 cc βγάζει περισσότερα άλογα , πολύ περισσότερη ροπή και σημαντικά μικρότερη κατανάλωση...
οδήγησε ένα οποιοδήποτε tsi, t-jet, tce και πες μου ειλικρίνα την άποψη σου...
μην αρχίσεις να λες για αξιοπιστία κλπ γιατί έχω άπειρα επιχειρήματα να σου πω οτι τα τούρμπο είναι αξιόπιστα , τουλάχιστον όσο αξιόπιστα είναι και τα ατμοσφαιρικάη σχεδιάση του εσωτερικού του είναι λίγο ιδιοόμορφη για τα ευρωπαικά δεδομένα , το ίδιο και τα υλικά της...
Φίλε μου συμφωνώ μαζί σου 100%. Επιτέλους και ένα άνθρωπος που γράφει τα πράγματα χωρίς υπερβολές και προσωπικές εμπάθειες. Πότε δεν είπα κάτι διαφορετικό απλά δεν μπορώ να δεχτώ ορισμένους που προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται για ένα σκουπίδι που σέρνεται με άθλιο εσωτερικό και που δεν το αγοράζει κανείς γιατί είναι dodge και δεν είναι VW....
Μαζί σου 100% -
Qashqai, Golf Plus, Ford C-MAX κτλ αλλά δεν έχει σημασία.
Σημασία έχει πως αυτός που θέλει κάτι ψηλό (όπως προανέφερες χαρακτηριστικά προηγουμένως) με αρκετές εκτός δρόμου δυνατότητες θα στραφεί σε άλλα μοντέλα με παραπλήσια τιμή.
Όσο για το πακέτο, γιατί όλοι προτιμούν το Qashqai και όχι το Caliber; Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;
-
Να προσθέσω με την σειρά μου και άλλες 2 λύσεις; Skoda Yeti 1.2 TSi και TOYOTA Rav4 Cityscape... και τα 2 είναι crossover με κίνηση 4χ2...
Από τους 4Τ έφτιαξα και τον παρακάτω πίνακα:http://www.4t.gr/default.php?pname=Comp ... 3=6175&m4=
Το Skoda υπολείπεται σε επιδώσεις...είναι όμως 1.2,με πολύ χαμηλότερο κόστος συντήρησης, το Rav4 όμως 'βγάζει' καλύτερα χαρακτηρηστικά...μόνο που είναι 2λιτρο...
-
Πολλά μπορείς να προσθέσεις.
Όπως και το Sportage που ανέφερα και τα Sedici/SX4 τα έχουν αντιπαραθέσει με το Caliber στο εξωτερικό
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/grouptests/213732/nissan_qashqai_vs_kia_sportage_vs_dodge_caliber_vs_vw_golf.html -
Μέχρι 4 παίρνει το συγκριτικό... φυσικά υπάρχουν και άλλα...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Σημασία έχει πως αυτός που θέλει κάτι ψηλό (όπως προανέφερες χαρακτηριστικά προηγουμένως) με αρκετές εκτός δρόμου δυνατότητες θα στραφεί σε άλλα μοντέλα με παραπλήσια τιμή.Έχεις 'φάει' κόλλημα. Άλλο CROSSOVER και άλλο SUV. Είναι άλλη κατηγορία και ΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ το επιλέξαμε (τουλάχιστον εγώ). Δεν 'βολευτήκαμε' με το Caliber και 'ονειρευόμαστε' SUV.
Το 'Κάτι ψηλό' δεν σημαίνει SUV. -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Πολλά μπορείς να προσθέσεις.Όπως και το Sportage που ανέφερα και τα Sedici/SX4 τα έχουν αντιπαραθέσει με το Caliber στο εξωτερικό
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/grouptests/213732/nissan_qashqai_vs_kia_sportage_vs_dodge_caliber_vs_vw_golf.htmlΤο vs που παραθέτεις είναι τουλάχιστον γελοίο.
Που ακούστηκε να συγκρίνεις crossover's με suv και το χειρότερο να τα συγκρίνεις με GOLF.Αλλά άντε και να το δεχτούμε δεν βλέπω τίποτα γραμμένο πέρα ένα άρθρο χωρίς συγκρίσεις, χωρίς συνθήκες, χωρίς μετρήσεις, χωρίς στοιχεία... Έκατσε κάποιος πικραμένος (μπορεί και να έχει ποδήλατο) και έγραψε μια μ@λ@κί@ και περιμένεις να το πάρουμε στα σοβαρά?
-
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
http://en.wikipedia.org/wiki/Crossover_(automobile)Σωστό, απλά στο τέλος η παρένθεση σου δεν βγαίνει και σε παραπέμπει 'Wikipedia does not have an article with this exact name'
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Κασκάι ή Κάλιμπερ?Ο όχλος που έχει επιλέξει το Κασκάι δε νιώθει...
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Κασκάι ή Κάλιμπερ?
Ο όχλος που έχει επιλέξει το Κασκάι δε νιώθει...
Δεν πάνε όλοι με τον όχλο!!!!
-
Ο χρήστης rokko74 έγραψε:
...
Δεν πάνε όλοι με τον όχλο!!!!Εκτός από σωστό είναι και απόλυτα υγιές αυτό.
-
Εγω ενα θελω να μαθω. εισαι απλα ενας κολλημενος παροπιδοφορος ιδιοκτητης ή ενας ασχετος πωλητης?
Αγορά Dodge Caliber