-
Γνωριζει κανεις τι παιζει με την ασφαλεια οταν εισαι εξωτερικο.
Σκεφτομαι να ανεβω Βουλγαρια για τις γιορτες (Μπανσκο) και θα ηθελα να ξερω αν θα εχω τις ιδιες καλυψεις που εχω και στην Ελλαδα.
Εχω μικτη ασφαλεια με ολες τις πιθανες καλυψεις (μερικη , ολικη κλοπη, πυρος κλπ) στην Αλλιανζ.
Υπαρχει περιπτωση να μην με καλυπτουν οσον αφορα την κλοπη ή κατι αλλο?
-
Ο χρήστης Johnny_S έγραψε:
Γνωριζει κανεις τι παιζει με την ασφαλεια οταν εισαι εξωτερικο.Σκεφτομαι να ανεβω Βουλγαρια για τις γιορτες (Μπανσκο) και θα ηθελα να ξερω αν θα εχω τις ιδιες καλυψεις που εχω και στην Ελλαδα.
Εχω μικτη ασφαλεια με ολες τις πιθανες καλυψεις (μερικη , ολικη κλοπη, πυρος κλπ) στην Αλλιανζ.
Υπαρχει περιπτωση να μην με καλυπτουν οσον αφορα την κλοπη ή κατι αλλο?
Διάβασε τους όρους του συμβολαίου σου...
Στην Εθνική π.χ. αναφέρονται τα εξής:
-
Σύνδεση του bonus malus των ασφαλίστρων με τις τροχαίες παραβάσεις
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&a ... 52432&ct=1
-
Καλησπέρα,
Νέα ασφάλεια σήμερα για το δικό μου, από την ΑΧΑ με τα βασικά συν κλοπή (ολική-μερική για ποσό 32000 ευρώ), θραύση κρυστάλλων και τα υπόλοιπα ψιλά (τρομοκρατικές, φυσ.καταστροφές κτλ), δηλ όλα πλην μικτής και οδικής βοήθειας.
Κόστος: 570 ευρώ (ετησίως)
-
[quote='sprsk']Τα είχα γράψει κάνα μήνα πριν .
Ορίστε το αποτέλεσμα και οι αποφάσεις .Όποιος βαριέται ας διαβάσει μόνο το Αποφασίζει
[color=#0000FF]Συνεδρίαση
τoυ Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠ.Ε.Ι.Α.
της 21/12/2009
Πρακτικό υπ’αρ.169...............................Εχουμε κανενα νεοτερο για την **Commercial Value **? Εχω δυο ΙΧ ασφαλισμενα και ενδιαφερομαι αμεσα. Αν καποιος γνωριζει τιποτε, ας ενημερωσει, καθοσον πιστευω οτι υπαρχουν και αλλοι συνφορουμίτες ενδιαφερομενοι και : dizzy:
Εδω παραθετω δημοσιευμα της εφημ 'ΝΕΑ' της 22/12/2009:
ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ του κινδύνου κρούει για τους περίπου 300.000 ασφαλισμένους της Commercial Value η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, που την υποχρεώνει να προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 79,4 εκατ. ευρώ έως τις 18 Φεβρουαρίου 2010 προκειμένου να καλύψει τα ανοίγματά της. Παράλληλα, η εποπτική αρχή ανακοίνωσε ότι δεσμεύει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, τους τραπεζικούς της λογαριασμούς και τα στοιχεία που διαθέτει σε ασφαλιστική τοποθέτηση. Με χθεσινή απόφασή της η Επιτροπή επέβαλε στην ασφαλιστική εταιρεία να της έχει καταθέσει πρόγραμμα οικονομικής ανασυγκρότησης έως τις 18/1/2010. Η εποπτική αρχή αποφάσισε να μη δέχεται στο εξής ως στοιχεία ασφαλιστικής τοποθέτησης τα ακίνητα που κατέχει η Commercial στη Ρουμανία, ενώ με άλλη απόφαση διαπίστωσε ότι κεφάλαια 14,9 εκατ. ευρώ δεν βρίσκονται στην άμεση διάθεση και διαχείριση της ασφαλιστικής και επομένως συνιστούν έλλειμμα φερεγγυότητας και ισόποση μείωση της ασφαλιστικής τοποθέτησής της. -
Για να βρουν 80 μύρια έιναι δύσκολο, ποτέ δεν ξέρεις όμως.
ΙΜΟ θα αποροφηθεί -
γνωριζει κνες τι παιζει με τη cmmercial value? έχω κάτι αποταμιευτικά εκεί κ
εγγυημένης απόδοσης....ως τώρα δεν πλήρωσα για τη νέα χρονιά....
επειδή δεν είναι κ μεγάλο το ποσό..αλλά καθώς κ η εξαγορά λόγω μειωμένης απόδοσης στις σημερινές τιμές δεν λέει κ τίποτα...έχω προβληματιστεί...
να εξαγοράσω κ ότι σώσω?
είναι εξασφαλισμένα σαν συμβόλαια επενδυτικά από το κράτος?? σε περίπτωσης κλεισίματος??η αυξηση κεφαλαίου μάλλον θα πάει για αναβολή, οι κύπριοι δεν θα βάλουν άλλα λεφτά...αγοραστές γιοκ......
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ
έχω κ ένα επενδυτικό aviva όπου η commercial είναι μεσίτης κ θεωρητικά τα όποια λεφτά εξαγοράς τα δίνει η aviva από λουξεμβουργο....
κ αυτό το πακέτα κινδυνεύει ??? από βδομάδα θα επικοινωνήσω με τα κεντρικά (aviva) για το αν μπορώ να έχω μονος μου τη διαχείρηση....
ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις ειδικά από τους γνωρίζοντες......
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Εχουμε κανενα νεοτερο για την **Commercial Value **? ...Επισήμως δεν γνωρίζω αλλά ανεπισήμως στα ασφαλιστικά 'κουτσομπολιά' σήμερα τυχαία μιλώντας με τον ασφαλιστή μου που σαν πράκτορας της Ασπίδας πρόλαβε και έφυγε μαζί με τους πελάτες του μου έλεγε για την Commercial Value ότι οι Κύπριοι μέτοχοι ... δεν ενδιαφέρονται και ιδιαίτερα έως καθόλου!
-
Ο χρήστης Dekouk έγραψε:
γνωριζει κνες τι παιζει με τη cmmercial value? έχω κάτι αποταμιευτικά εκεί κ
εγγυημένης απόδοσης.............................ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ
έχω κ ένα επενδυτικό aviva όπου η commercial είναι μεσίτης κ θεωρητικά τα όποια λεφτά εξαγοράς τα δίνει η aviva από λουξεμβουργο....
κ αυτό το πακέτα κινδυνεύει ??? ........................................................
ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις ειδικά από τους γνωρίζοντες......'Γνωριζοντες' ειναι μονο οι 'διαχειριστες' της Commercial Value.
Οι λοιποι ειμαστε τα θυματα.
Αποψη μου ειναι να μαζεψεις απο αυτους ΑΜΕΣΑ οτι χρηματα εχεις επενδυσει.
Προσωπικα, μετα το 'κανονι' της AΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ', μαζεψα ολα μου τα χρηματα, που ηταν καποιες δεκαδες χιλιαδες ευρω, απο την ASPIS BANK (εδινε τον μεγαλυτερο τοκο για ποσα κλειστα για ενα χρονο= 6% καθαρο).
Καλυτερα να μην χρειαστουμε να διαπιστωσουμε κατα ποσον το κρατος ειναι καλος 'εγγυητης', γιατι στην παρουσα οικονομικη συγκυρια, πολυ αμφιβαλλω.... -
Νέα αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων της Commercial Value
NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010 19:58
Τελευταία Ενημέρωση : 15/01/2010 20:00Σε περίπου 340.000 ευρώ ανέρχονται οι νέες αποδεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων της Commercial Value όπως δημοσιοποίησε η Επιτροπή Εποπτείας ιδιωτικής Ασφάλισης.
Τα ποσά που αποδεσμεύθηκαν αφορούν:
-
Περί τα 230.000 ευρώ για την πληρωμή επιταγών μηνός Δεκεμβρίου.
-
Περί τα 17.000 ευρώ για την πληρωμή συντάξεων και αποζημιώσεων.
-
38.359 ευρώ για την πληρωμή προστίμων που αφορούσαν τη μη έγκαιρη καταβολή υποχρεώσεων προς το Ελληνικό Δημόσιο.
-
Περί τα 28.000 ευρώ για υποχρεώσεις προς ΔΕΚΟ.
-
21.270 ευρώ για την καταβολή ενοικίων.
Παράλληλα, η επιτροπή των εργαζομένων στην Commercial Value υπέβαλε υπόμνημα στον υφυπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, με αιτήματα για την ομαλή λειτουργία της εταιρείας και την εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς, ενώ και η ΕΠΕΙΑ ζήτησε συνάντηση με τον υφυπουργό «με σκοπό την εξεύρεση νόμιμης λύσης για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της Commercial Value».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
-
-
προσοχή όσοι βαζουν λεφτά στη φουφου.
Φίλε θα χαρώ πολύ αν μπορέσεις να σπάσεις τα συμβόλαια αλλα μεταξύ μας το βλέπω χλωμό -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις......
γνώριζα για την αποδέσμευση κεφαλαίων για πληρωμές φόρων μισθών κ αποζημιώσεων...
από΄το συμβόλαιο προβλέπεται αποζημίωση σε διάστημα 1 μηνός.... πρέπει κ να περάσει από
έγκριση οπότε πάμε για εξαγορά κ ότι βγει....με aviva ξέρει κανείς τι γίνεται καθώς η comercial είναι μεσίτης??
τα συμβόλαια είναι με λουξεμβούργο κ όχι commercial...το timing το δικό μου στα επενδυτικά αποταμιευτικά ήταν καταστροφικό...
εμπαινα στο peak κορυφη......κ μετά πόλεμος καταστροφή ύφεση κ ότι μπορείς να φανταστείς...έλεγα υπομονή εγγυημένης απόδοσης...για το μέλλον....κ τώρα αυτό....Πάλι καλά που δεν έπεισα εγώ την πεθερά μου να κάνει αυτά τα συμβόλαια.... ,
άλλος είχε την τιμή κ τα ακούει τώρα...Τεσπα...εμείς να είμαστε καλά κ γεροί.....
-
Καλημέρα, είμαι ασφαλισμένος στην Groupama, εχω πακετο ολικη μερικη κλπ,ολα εκτός απο Μικτής.Διάβασα λίγο το συμβόλαιο αλλά δεν αναφέρει πουθενά κάλυψη για αερόσακους,γνωρίζει κανείς τι γίνεται σε περίπτωση που ανοίξουν οι αερόσακοι μετά απο τρακάρισμα; Σε μικτή καλύπτονται;Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης vrestas έγραψε:
Καλημέρα, είμαι ασφαλισμένος στην Groupama, εχω πακετο ολικη μερικη κλπ,ολα εκτός απο Μικτής.Διάβασα λίγο το συμβόλαιο αλλά δεν αναφέρει πουθενά κάλυψη για αερόσακους,γνωρίζει κανείς τι γίνεται σε περίπτωση που ανοίξουν οι αερόσακοι μετά απο τρακάρισμα; Σε μικτή καλύπτονται;Ευχαριστώ.Οτι δεν αναφερεται δεν ειναι ασφαλισμενο απο οτι ξερω.Μηπως το εχουν πακετο με θραυση κρυσταλλων;
-
Αν δεν κάνω λάθος οι αερόσακοι καλύπτονται υποχρεωτικά στο πακέτο της απλής ασφάλισης.
Στα δικά μου μου το έχουν έως 1500€.
Για μικτή δεν γνωρίζω αλλά φανταζομαι πρεπει να είναι ξεχωριστή παροχή απο το πακέτο της μικτής. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος οι αερόσακοι καλύπτονται υποχρεωτικά στο πακέτο της απλής ασφάλισης.
Στα δικά μου μου το έχουν έως 1500€.
Για μικτή δεν γνωρίζω αλλά φανταζομαι πρεπει να είναι ξεχωριστή παροχή απο το πακέτο της μικτής.Στην δικια μου τους εχουν μαζι με την θραυση κρυσταλλων.
-
Εγώ την θραυση την έχω σαν έξτρα στα 2 από 4 αυτοκίνητα. Στα προαιρετικά είναι!
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
http://troktiko.blogspot.com/2010/01/blog-post_4791.htmlτρακαρα 8/10 και ακομα ασφαλιστης και ασφαλιστικη με κοροιδευουν και με εχουν στο περιμενε!! γιαυτο ειμαστε μπ0υρδ3λοχωρα! γιαυτο ολοι κλεβουμε ολους! γιατι πολυ απλα ετσι γινεται στην ελλαδα! Ασφαλεια και @@ σου λενε μετα! κανεις ασφαλεια και νιωθεις ανασφαλιστος! και μετα σε γ@μ@νε απο ολες τις μεριες! και το κρατος??? ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ 1ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ????
-
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
τρακαρα 8/10 και ακομα ασφαλιστης και ασφαλιστικη με κοροιδευουν και με εχουν στο περιμενε!! γιαυτο ειμαστε μπ0υρδ3λοχωρα! γιαυτο ολοι κλεβουμε ολους! γιατι πολυ απλα ετσι γινεται στην ελλαδα! Ασφαλεια και @@ σου λενε μετα! κανεις ασφαλεια και νιωθεις ανασφαλιστος! και μετα σε γ@μ@νε απο ολες τις μεριες! και το κρατος??? ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ 1ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ????
Εχεις απολυτο δικηο! Τι να κανεις ομως που ειναι υποχρεωτικο και θα εχεις αλλα μπλεξιματα αν εισαι ανασφαλιστος και ειδικα αμα εχεις τραυματισμους κλπ.
Εγω δυστυχως ημουν στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ (ΨΩΜΙΑΔΗΣ ) και στο ΣΚΟΥΡΤΗ, που κλεισαν τον Οκτ 2009 και εχασα την καλυψη στα 4 ΙΧ της οικογενειας (2+2). Το ωραιο ειναι οτι ο ασφαλιστης με εγραψε μετα απο το 'ΛΟΥΚΕΤΟ' και με καποια επιβαρυνση μου (40% του ποσου που θα εχανα) στην ΙΝΤΕRNATIONAL LIFE και στην COMMERCIAL VALUE (2+2). Η δευτερη ως γνωστον παει και αυτη για λουκετο στο τελος Φεβρουαριου. (Λες να τα παιρνει ο ασφαλιστης? . Με τη ληξη θα τον αλλαξω, μετα απο 11 χρονια συνεργασιας ...).
Πες μας τουλαχιστον ποια Ασφαλεια εχεις για να ειμαστε ενημεροι .
Παντως , ειναι πραγματικα απιστευτο το γεγονος να 'φεσωνεις χοντρα' τοσο κοσμο και τουλαχιστον να μην εισαι στη φυλακη για καμποσα χρονια. (Αληθεια ο Κωσκοτας γιατι ειχε καταδικαστει? Πιθανως πιαστηκε αυτος κοροιδο και καποιοι αλλοι τα 'εφαγαν') -
Θα ήθελα τις εξής πληροφορίες από επαγγελματίες του ασφαλιστικού χώρου:
α) ετήσιο ασφάλιστρο με όλες τις διαθέσιμες καλύψεις, με το χαμηλότερο μπόνους-μάλους, μεσήλικα οδηγό με μηδέν πόιντς στην άδεια οδήγησης, και φύλαξη του αυτοκινήτου σε γκαράζ, για ασφαλισμένο κεφάλαιο:
-90.000Ε
-60.000Ε
β) Αν πράγματι μπορεί να ασφαλισθεί για το (στην πράξη, χαμηλότερο) κεφάλαιο που έχει κοστίσει στον ιδιοκτήτη (ο οποίος μπορεί να το έχει πάρει αφορολόγητο, με έκπτωση κλπ) και όχι για κεφάλαιο που αντιστοιχεί στην τιμή του ως καινούργιου στην Ελλάδα ή στην εκτιιμώμενη τιμή του ως μεταχειρισμένου στην Ελλάδα.
γ) Αν η μικτή μπορεί να καλύπτει non-competition track use, όπως αυτή θα τεκμηριώνεται από τον κανονισμό λειτουργίας μίας πίστας, ή τον κανονισμό ενός οργανωτή track day.δ) Εάν η απάντηση στα β και γ είναι αρνητική για ελληνικές ασφαλιστικές, αν υπάρχει η δυνατότητα από εξειδιεκευμένο broker στην Ελλάδα να ασφαλίσει μεν το αμάξι, για αστική ευθύνη μόνο, σε ελληνική ασφαλιστική, όπερ υποχρεωτικό, και οι πρόσθετες καλύψεις να ανατεθούν σε ξένη εταιρία (πχ βρετανική) που να ικανοποιεί τα β και γ όπου Γης.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ