-
Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Ένας κοντινος μου φίλος θέλει να αγοράσει ένα executive αυτοκίνητο. Οι 2 επιλογές του είναι AUDI A6 με τον δίλιτρο κινητήρα TFSI και BMW 520 και αυτή φυσικά με δίλιτρο (μην προτείνετε την νέα E-class γιατί είχε την προηγούμενη και δεν έχει και τις καλύτερες εμπειριες). Είναι 51 χρονών και οι κύριες ανάγκες του είναι:
χαμηλή κατανάλωση
μεγάλοι χώροι
επιδoσεις (όχι και πολλά πράματα αλλά να κινειται αξιοπρεπως το αμάξι)
φερεγγυότητα
ευκολη μεταπώληση
φτηνότερα σέρβις
ΑΥΤΑ......ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΝΩΜΕΣ!!
-
Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Ένας κοντινος μου φίλος θέλει να αγοράσει ένα executive αυτοκίνητο. Οι 2 επιλογές του είναι AUDI A6 με τον δίλιτρο κινητήρα TFSI και BMW 520 και αυτή φυσικά με δίλιτρο (μην προτείνετε την νέα E-class γιατί είχε την προηγούμενη και δεν έχει και τις καλύτερες εμπειριες). Είναι 51 χρονών και οι κύριες ανάγκες του είναι:
χαμηλή κατανάλωση
μεγάλοι χώροι
φερεγγυότητα
ευκολη μεταπώληση
φτηνότερα σέρβις
-
χαμηλή κατανάλωση
μεγάλοι χώροι
φερεγγυότητα
ευκολη μεταπώληση
φτηνότερα σέρβις
-
Ο χρήστης iphone3gs έγραψε:
Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Ένας κοντινος μου φίλος θέλει να αγοράσει ένα executive αυτοκίνητο.χαμηλή κατανάλωση
....
φτηνότερα σέρβις
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Ένας κοντινος μου φίλος θέλει να αγοράσει ένα executive αυτοκίνητο.
χαμηλή κατανάλωση
....
φτηνότερα σέρβις
+1
-
φερεγγυότητα = εγγύηση για την τήρηση οικονομικών υποχρεώσεων (Μπαμπινουά)
-
χαμηλή κατανάλωση
μεγάλοι χώροι
φερεγγυότητα
ευκολη μεταπώληση
φτηνότερα σέρβιςΤις 4 στις 7 απαιτήσεις ... τις καλύπτει και το Chevrolet Epica!
Ένας κάτοχος ενός μεγάλου Audi ή μιας BMW ή Mercedes αντίστοιχα όταν θέλει να αλλάξει το αυτοκίνητο του και δεν έχει εταιρικά ¨κολλήματα¨ ακόμα και με μια επίσκεψη σε έμπορο ή ένα απλό testdrive βρίσκει αυτό που θέλει!
Τώρα εγώ σαν παλιός κάτοχος BMW και -έμμεσα μέσω πατέρα- τωρινού Audi ... θα είχα ένα θέμα την παρούσα στιγμή!
Προτιμώ οδηγικά την 520 (αλλά η τωρινή 5άρα μου κάθεται 'αίσχος' αισθητικά ενώ και για την καινούρια - η οποία φαίνεται κάπως ομορφότερη- δεν γνωρίζω τίποτα), το Α6 επίσης παλιό (από το 2005 με περσινό f/l τα Ledάκια και τα φώτα ημέρας) και όσο μοιάζουν τα 4θυρα της Audi από Α4 έως Α8 ίδια μεταξύ τους με διαφορά στις διαστάσεις ... με ξενερώνει, η δε Mercedes με αυτά που έχω ακούσει για την ποιότητα τελευταία των Mercedes (έστω και απο ραδιο αρβύλα ή σε forums) μάλλον δεν θα δοκίμαζα - πάνε οι εποχές των αθάνατων 190Ε ή W124!
Ίσως θα κοίταζα τα Infinity ή τα Lexus μ' αυτά τα λεφτά! -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Ένας κοντινος μου φίλος θέλει να αγοράσει ένα executive αυτοκίνητο.
χαμηλή κατανάλωση
....
φτηνότερα σέρβις
\ -
Τωρα σοβαρα η μπεμπα εχει απαισιο ντιζαιν , παταει πολυ καλα στο δρομο και στις στροφες αλλα η 520 ειναι ΨΟΦΙΜΙ .... πιστεψε με εχω κανει μαζι της Αθηνα θεσσαλονικη 2 φορες.
Για το Α6 δεν ξερω πολλα να σου πω ας γραψει και κανενας αλλος .... αν θελεις μπορω να σου πω για το Q5 -
Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Ένας κοντινος μου φίλος θέλει να αγοράσει ένα executive αυτοκίνητο. Οι 2 επιλογές του είναι AUDI A6 με τον δίλιτρο κινητήρα TFSI και BMW 520 και αυτή φυσικά με δίλιτρο (μην προτείνετε την νέα E-class γιατί είχε την προηγούμενη και δεν έχει και τις καλύτερες εμπειριες). Είναι 51 χρονών και οι κύριες ανάγκες του είναι:χαμηλή κατανάλωση
μεγάλοι χώροι
φερεγγυότητα
ευκολη μεταπώληση
φτηνότερα σέρβις
Δεν υπάρχει καινούρια 520i...μόνο μεταχειρισμένη.
Από τα δύο το Α6 θα έλεγα...κανένα αυτοκίνητο από τα δύο δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ από τα παραπάνω!
Μάλλον ψάχνει λάθος αυτοκίνητο...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... on_id=4644
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
H παραγωγή της Ε60 έχει σταματήσει εδώ και 2-3 μήνες. ΔΕΝ μπορείς να βάλεις παραγγελία για Ε60 προφανώς και η F10 δεν έχει 2λτ μοτέρ.
Οι dealers ΙΣΩΣ να έχουν κάποιο στοκ.
Το site είναι λάθος να έχει ακόμα την Ε60.
Έχει βγει νέα 5άρα for your info: viewtopic.php?p=1687082#p1687082
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
H παραγωγή της Ε60 έχει σταματήσει εδώ και 2-3 μήνες. ΔΕΝ μπορείς να βάλεις παραγγελία για Ε60 προφανώς και η F10 δεν έχει 2λτ μοτέρ.
Οι dealers ΙΣΩΣ να έχουν κάποιο στοκ.
Το site είναι λάθος να έχει ακόμα την Ε60.
Έχει βγει νέα 5άρα for your info: viewtopic.php?p=1687082#p1687082
Άλλο το ότι δεν μπορείς να βάλεις παραγγελία και άλλο το ότι δεν μπορείς να βρεις καινούρια.
Το πιθανότερο είναι να μπορεί να βρει απλά θα είναι στοκ.
-
Μαλλον για το skoda superb ψαχνει ο φιλος σου...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ίσως θα κοίταζα τα Infinity ή τα Lexus μ' αυτά τα λεφτά!ποιο άσχημα από την ασχήμια μέσα και έξω (ειδικά το infinity)
p.s. παίζει το polo μου να έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών από το gs
-
Ο χρήστης nikos_ έγραψε:
Ίσως θα κοίταζα τα Infinity ή τα Lexus μ' αυτά τα λεφτά!
Σ' αυτό έχεις δίκιο ... τα 292 λίτρα της GS, σε 4,85 μέτρα αυτοκίνητο είναι λίγα.
Αλλά κατα τ' άλλα το έχω ταξιδέψει για σε εθνική οδό και μ' αρεσε πολύ!
Τα 3500 κυβικά όμως ... -
έχω μπει σαν συνεπιβάτης σε gs και όντως αυτό το κάνει παρα πολύ καλά, είσαι τελείως αποκομμένος από τον εξωτερικό κόσμο
-
@Angel... Το στοκ σε 5άρα και δη 520i είναι γενικώς χαμηλό. Δεν είναι κάποιο μικρό (πχ punto) που έχει υψηλές πωλήσεις άρα υψηλό turnover άρα χρειάζονται στοκ και έχει νόημα να στοκάρεις. Επίσης η 5άρα και γενικώς αυτά τα αυτοκίνητα επειδή είναι πλήρως παραμετροποιήσιμα, το 95% πάνε σε νέα παραγγελία. Λογικά ο,τι είχε έρθει έχει φύγει. Με αυτή τη λογική το λέω. Αν έχει μείνει κάτι είναι είτε από ακυρωμένη παραγγελία, είτε κάποιο που για κάποιο λόγο δεν έφυγε.
Πάντως τον Οκτώμβρη δεν υπήρχε στοκ.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ίσως θα κοίταζα τα Infinity ή τα Lexus μ' αυτά τα λεφτά!
Σ' αυτό έχεις δίκιο ... τα 292 λίτρα της GS, σε 4,85 μέτρα αυτοκίνητο είναι λίγα.
Τα 3500 κυβικά όμως ...515 λίτρα έχουν οι καθαρά βενζινοκίνητες εκδόσεις και 280 έχει μόνο η υβριδική (πού είναι λογικό).
Απο κατανάλωση,τέλη κλπα μπορεί να κοιτάξει το Lexus,αλλά ο χώρος αποσκευών είναι όντως μείον.
Infinity λίγο δύσκολο καθόσον είναι 3700 (!) κυβικά οπότε περι χαμηλών τελών κλπα άστα.
Στο κυρίως θέμα τώρα,όσο άσχημη εμπειρία κι αν είχε με την Merc καλό θα ήταν να τη ξαναδοκιμάσει,
είναι απο τις πιο καλές επιλογές που μπορεί να έχει βάσει κριτηρίων.Για την 520i,αν βρει κάποια ακόμα και του αρέσει επίσης,είναι ένα ενδιαφέρον οδηγικά όχημα με πολύ καλή ποιότητα και με ανέλπιστα ικανοποιητικό 2λιτρο (σε σχέση με το βάρος του αυτοκινήτου).
Δεν είναι τόσο άνετη όμως όπως η αντίστοιχη E.Για το Α6 δεν έχω άποψη,αλλά έτσι κι αλλιώς δεν μου αρέσει τπτα σε αυτό.
-
To Gs 450h δεν έχει σχέση ούτε με το A6 ούτε με την 520.
Οι επιδόσεις του είναι καλύτερες από 535.
http://www.youtube.com/watch?v=7mEJAGw_nNU
Η κατανάλωση εντός πόλης στα 9-10 λίτρα και εκτός τα ίδια εκτός και βάλεις σκοπό να ταξιδεύσει κανείς κυνηγώντας χρόνους.
Άνεση και ηχομόνωση Super , Ποιότητα Επίσης.
Κιβώτιο από άλλο πλανήτη .
Ηχοσύστημα Mark & levinson me 11 ηχεία .
Οθόνες και λοιπά τεχνολογικά κόλπα .
Επιλογή ανάρτησης ανάλογα με το terrain και τις συνθήκες.
Τα ίδια και ο κινητήρας ανάλογα με τα κέφια.
Τέλη στα 630 euro. Service στα μισά λεφτά από τους άλλους ανταγωνιστές.
Μειονέκτημα
Πορτμπαγκάζ απλά για 2 άτομα.
Βρίσκεις 1 έτους απο Γερμανία στα 40-45,000
Audi A6 2.0TFSI vs BMW 520i