-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ή να περναγες ακομα χειροτερα εκει που ησουνποιο πιθανό να είσαι εντελώς καθυστερημένος παρά να είπες 'ναι ή ελλάδα είναι καλύτερη επιλογή απο την (πχ) Σουηδία'
οι περισσότεροι απλά ξεβράστηκαν εδώ
-
Δυστυχώς δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία μας επιβάλλει να τους αναγνωρίσουμε, η χώρα μας όμως διαφέρει από άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πράξει το ίδιο.
Καταρχήν στην Ελλάδα οι μετανάστες είναι κατά γενική ομολογία όλων ένας πάρα πολύ μεγάλος αριθμός, πολύ σημαντικό ποσοστό του συνολικού πληθυσμού, κάτι που δε συμβαίνει σε άλλες χώρες. Αυτό σημαίνει ότι μια τέτοια κίνηση θα επηρεάσει πολύ την πληθυσμιακή κατανομή. Κατά δεύτερον οι περισσότεροι μετανάστες προέρχονται από χώρες με πολύ κοντινή συνοριακή επαφή μεταξύ των χωρών μας και τίθενται ζητήματα ακόμα και γεωγραφικής ακεραιότητας.
Προς θεού δε λέω ότι δεν πρέπει να γίνει κάτι, είναι γεγονός πάντως ότι ό,τι απόφαση και αν παρθεί θα έχει σοβαρότατες συνέπειες.
-
Η Ελλαδα ειναι παραδεισος σε σχεση με χωρες οπως η Αλβανια, Ουκρανια κ.τ.λ
Ξερω γυναικα που εχει φυγει απο την Ουκρανια ,γιατι υπαρχει τρομερη φτωχεια και πεινα εκει και δουλευει ως καθαριστρια εδω πηγαινοντας σε σπιτια κ.τ.λ. Σχεδον οτι λεφτα βγαζει τα στελνει στα παιδια της και τον αντρα της. Δουλευει ασταματητα 12-15 ωρες την μερα, ζει σε μια κωλογκαρσονιερα και τρωει απο αυτα που της δινουν στα σπιτια που καθαριζει
Ο Ελληνας δεν εχει μαθει να δουλευει. Ειμαστε λαος της καλοπερασης και της τεμπελιας
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Αλλωστε όπως είδαμε και σε έρευνα **το 75 % των μεταναστών θεωρεί την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του **, το 20 % ονειρεύεται να γυρίσει κάποια στιγμή στην πατρίδα του και μόνο το 5 % θέλει να πάει σε άλλη Ευρωπαική χώρα .
δεν μπορεί να είναι τόσο χαζοί
πρέπει να είσαι τραγικά καθυστερημένος για να πιστεύεις οτι βρήκες τη γη της επαγγελίας στο μπουρδέλο
...λησμονείς τον παράγοντα άγνοια και ελπίδα αν τον λησμονείς βέβαια
-
Διαβάστε το :
'Διαφωτιστική για τις απόψεις Ελλήνων και μεταναστών πάνω στο φαινόμενο της μετανάστευσης εμφανίζεται έρευνα της Kάπα Research, που διενεργήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα Ελλήνων και μεταναστών.
Στην ερώτηση, τι αποτελεί η παρουσία των μεταναστών στη χώρα, το 51,6% των Ελλήνων απαντά «απειλή», το 30,6% «ευκαιρία» ενώ ένα 17,8% δεν εκφράζει άποψη. Παράλληλα, το 79,3% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι μετανάστες που ζουν στη χώρα είναι «πάρα πολλοί», το 18,6% «αρκετοί, αλλά όχι πάρα πολλοί» και το 1,6% «όχι και τόσοι πολλοί».
Εκτιμώντας την επίδραση της παρουσίας μεταναστών στην Ελλάδα, το 57,5% των Ελλήνων πιστεύουν ότι «οι μετανάστες συμπιέζουν τους μισθούς και αυξάνουν την ανεργία των Ελλήνων» ενώ το 34,3% πιστεύει ότι «συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας». Πάντως, οι απόψεις Ελλήνων και μεταναστών για την απασχόληση σχεδόν συμπίπτουν στο εξής: Το 74,9% των Ελλήνων και το 63,8% των μεταναστών πιστεύουν ότι «οι μετανάστες κάνουν τις δουλειές που δεν θέλουν να κάνουν οι Έλληνες».
Οι ίδιοι οι μετανάστες θεωρούν κατά πλειοψηφία (65,3%) «δεύτερη πατρίδα τους την Ελλάδα» και μόλις το 1,9% την θεωρεί «κάτι εχθρικό»· το 51,3% απαντά ότι δεν έχει υποστεί ρατσιστική συμπεριφορά από Έλληνες, ενώ το 47% απαντά θετικά. Ένα ποσοστό 64,7% των μεταναστών σκοπεύει να παραμείνει στην Ελλάδα, ένα 23,6% να επιστρέψει στη χώρα καταγωγής του, και ένα 4,9% να μεταναστεύσει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Αντιδιαμετρικά, τέλος, παρουσιάζονται τα στοιχεία για το αίσθημα ασφάλειας: Το 73,4% των μεταναστών αισθάνονται «ασφαλείς» και το 25,3% νιώθει ότι «κινδυνεύει», ενώ το 65,3% των Ελλήνων πιστεύει ότι «κινδυνεύει» έναντι του 29,6% που αισθάνονται «ασφαλείς».
Η έρευνα διενεργήθηκε τον Αύγουστο από την Κάπα Research σε πανελλαδικό δείγμα 530 μεταναστών και 1280 Ελλήνων, αναλογικά κατανεμημένο σύμφωνα με την απογαφή της ΕΣΥΕ. Τα αποτελέσματά της θα παρουσιαστούν την Τετάρτη 23/12 στο Μέγαρο Υπατία σε ημερίδα που διοργανώνει το υπουργείο Εσωτερικών και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ποιο πιθανό να είσαι εντελώς καθυστερημένος παρά να είπες 'ναι ή ελλάδα είναι καλύτερη επιλογή απο την (πχ) Σουηδία'Μάλλον φίλε μου πρέπει να είσαι μέτοχος γραφείο τελετών γιά να είσαι τόσο υπέρ της Σουηδίας . Οι αυτοκτονίες βλέπεις
Και εμένα με είχαν πείσει οι ντόπιοι τενεκέδες γιά την πιότητα ζωής στην Σκανδιναυία , μέχρι που πήγα εκεί και είδα .
Είδα , πως γίνεται να παίρνεις μεγάλους μισθούς και να είσαι φτωχός .
Είδα , πως είναι να ' διασκεδάζεις ' , πίνοντας μπύρες από το σούπερ μάρκετ , όρθιος η τάβλα στις πλατείες ώστε να μην σκέφτεσαι ,ότι η μπύρα στην ταβέρνα κάνει 12 € και ότι το νοίκι του δυαριού που μένεις 1000 € η και παραπάνω και το μόνο που σου μένει να περιμένεις , είναι μιά βδομάδα στην Ελλάδα το καλοκαίρι .Γιατί τα νησιά μας και οι πόλεις μας έχουν πολλούς Σκανδιναυούς που μένουν μόνιμα εδώ , έχουν παντρευτεί Ελληνες και Ελληνίδες και προτιμούν το εδώ 'μπουρδέλλο' από τον εκεί 'παράδεισο' ?
Καλό είναι να ανοιγουμε και λίγο τα μάτια μας και να αφήνουμε τα κομματόσκυλα να βλέπουν γιά μας .Βέβαια σαν λαός έχουμε και άλλες ατέλειες , όπως ας πούμε δεν καίμε τους ξενώνες των μεταναστών , με τους μετανάστες μέσα , έχουμε τραγούδια που μιλάνε γιά την ξενιτειά , είμαστε η πρώτη ναυτική δύναμη στον κόσμο και έτσι ανοίγει το μάτι μας και άλλα τέτοια μειονεκτήματα .
Ασε που ζούμε την ζωή μας και διασκεδάζουμε συνέχεια , που έχουμε κάνει την νύχτα μέρα και γενικά χαβαλεδιάζουμε ασύστολα .Επειδή είμαι στον κλάδο της οικοδομής σαν μηχανικός , συζητώντας με διάφορους μετανάστες , η εικόνα που έχουν γιά την χώρα μας βασίζεται σε πράγματα αδιανόητα γιά εμάς . Οπως γιά παράδειγμα ένας Πολωνός έφυγε Χριστούγεννα γιά την πατρίδα του και όταν γύρισε μου είπε , 'Ρε παιδί μου , μόνο στην Ελλάδα καταλαβαίνεις Χριστούγεννα , μόλις περασα στην Ιταλία , ούτε φώτα δεν καταλάβαινες διαφορά και όσο ανέβαινα τόσο χειρότερα ήτανε ' .
-
Τώρα που έχω λίγο χρόνο, είπα να γράψω δύο λόγια για τις αρνητικές εντυπωσεις μου από αυτή την περίοδο.
Από την πρώτη στιγμή μετά τις εκλογές είδα ένα μπαράζ δημοσιευμάτων σε φιλικές εφημερίδες για το χάλι της οικονομίας, το έλλειμα, τις επιπτώσεις στον κρατικό δανεισμό, κτλ. Μόνο αν είσαι αφελής ή πολύ νέος δεν καταλαβαίνεις τι έρχεται!
Την λογιστική/στατιστική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ανεβοκατεβάζουν τα οικονομικά στοιχεία, σύμφωνα με τους πολιτικούς τους στόχους, τα έχω σιχαθεί. Δυστυχώς ο Γ.Π. που παριστάνει τον ανανεωτή έκανε τα ίδια 'κόλπα' με τα συνεργαζόμενα ΜΜΕ για να ετοιμάσει την κοινή γνώμη να ανεχθεί την αναστροφή των υποσχέσεων του για παροχές με ένα πρωτόγνωρο οικονομικό άρμεγμα του Έλληνα εργαζόμενου.
Με λύπη αντιλαμβάνομαι ότι έχει δίκιο ο Σαμαράς όταν λέει ότι ανέβασαν το έλλειμα για να το κατεβάσουν με 'επιτυχία' σε ένα χρόνο. Γελοίο και επικίνδυνο!Προοδευτικός και ανανεωτής δεν είναι αυτός που δημιουργεί ονόματα υπουργείων σιδηρόδρομους, αλλά αυτός που αλλάζει τον τρόπο άσκησης της πολιτικής και διοίκησης. Τα παλιά καλά κόλπα δεν είναι νέα πολιτική κύριε πρωθυπουργέ. Ούτε οι αστειότητες με τα emailed βιογραφικά υποψήφιων γενικών γραμματέων είναι πολιτική.
Όσον αφορά τα αυτοκίνητα και την φορολόγηση, θέμα που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα σε αυτό το φόρουμ, αφού έπαιξαν (με τα ΜΜΕ πάντα) την προπαγάνδα ότι οι άλλοι οι απάτριδες στέλναν το χρήμα έξω, διατήρησαν ακριβώς την ίδια εξοντωτική φορολόγηση του παλιού αυτοκινήτου που βάζει τον Έλληνα στην λογική ότι το αυτοκίνητο είνα αναλώσιμο με χρόνο ζωής (πλήρη απαξίωση) όχι πάνω από 9 χρόνια!
Ελπίζω τα επόμενα 4 χρόνια να δούμε μία άλλη πολιτική και δικαιολογημένη χρήση της λέξης 'σοσιαλιστικό' στο όνομα τους.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Εγώ δέν μπορώ να καταλάβω γιατί τους έπιασε ξαφνικά απο τη μία μερα στην άλλη τέτοια κάψα με τα δικαιώματα των λαθρομεταναστώνΑπο την πρώτη μέρα που βγήκε το παιντί όλο για λαθρομετανάστες ακούμε, υπήρχαν τέτοιες συζητήσεις και επι ΝΔ και απλά εγώ δεν τις πήρα χαμπάρι?
Το πρώτο πράγμα που εξετάζουμε όταν διαπράττεται ένα έγκλημα, είναι το ποιος ωφελείται από αυτό.
Τα περί δικαιωμάτων έχουν τόση αξία όση και τα συνθήματα στα συλλαλητήρια. -
Η συνέντευξη του Α. Λοβέρδου στο VETO ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για μισθούς - συντάξεις
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2009, 08:35
Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται ότι ανοίγει η συνέντευξη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδου, στο VETO και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.
Χωρίς περιστροφές, ο υπουργός μάς προετοιμάζει για το ασφαλιστικό και εργασιακό «τσουνάμι» που έρχεται.
Εκφράζει τους φόβους του για την επιτήρηση, την οποία θεωρεί πιθανή, εάν η ελληνική οικονομία μέσα στο επόμενο τρίμηνο δεν συμμαζευτεί και, επειδή, όπως είναι φυσικό, οι αμαρτίες δεκαετιών δεν διορθώνονται μέσα σε τρεις μήνες, ετοιμάζεται για την πιθανή έξοδό του από το κυβερνητικό σχήμα, σε περίπτωση που η ευρωπαϊκή επιτροπή και το ΔΝΤ αναλάβουν τη διαχείριση του χρέους μας…
Δεν είμαι διατεθειμένος, δηλώνει, να συνδέσω το όνομά μου με δέκα συντάξεις και, ως εκ τούτου, δέκα μισθούς το χρόνο. Εν ολίγοις προετοιμάζει τους Έλληνες για το εφιαλτικό σενάριο, οι συνταξιούχοι να υποστούν το μαρτύριο της απώλειας τεσσάρων συντάξεων, όπως και οι εργαζόμενοι άλλων τόσων μισθών. Είναι φανερό ότι κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με πυριτιδαποθήκη που θα τίναζε στον αέρα την κοινωνική γαλήνη.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Δεν είμαι διατεθειμένος, δηλώνει, να συνδέσω το όνομά μου με δέκα συντάξεις και, ως εκ τούτου, δέκα μισθούς το χρόνο. Εν ολίγοις προετοιμάζει τους Έλληνες για το εφιαλτικό σενάριο, οι συνταξιούχοι να υποστούν το μαρτύριο της απώλειας τεσσάρων συντάξεων, όπως και οι εργαζόμενοι άλλων τόσων μισθών. Είναι φανερό ότι κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με πυριτιδαποθήκη που θα τίναζε στον αέρα την κοινωνική γαλήνη.
αυτά είναι
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
αυτά είναι
Ετσι οπως ειναι το quote ειναι σαν να το γραψα εγω
-
Οταν η τελευταία σταλινική χώρα στην Ευρώπη , έχει μάθει τους πολίτες της 30 χρόνια τώρα να μισούν την επιχειρηματικότητα και την έννοια του κέρδους και το μόνο τους όνειρο είναι γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι , τώρα που το πάρτυ των δανεικών τελείωσε και ήρθε ο λογαριασμός , η υπεύθυνη πολιτική κάστα που μας κυβερνούσε όλα αυτά τα χρόνια , κάνει τους έκπληκτους .
Ετσι αφού την κοπάνησε ο προηγούμενος , ήρθε ο προπροηγούμενος να μας το παίξει άσχετος και ανεύθυνος .
Να κάτσουν τα δύο μεγάλα κόμματα , να ζητήσουν συγνώμμη από τον λαό και να του πούν την αλήθεια .
Και επιτέλους ας αποφασίσουν κάτι που να ισχύει γιά 10 χρόνια , όποιος και να κυβερνάει .
Αν το κάνουν αυτό , είναι σίγουρο ότι και οι Ευρωπαίοι θα σταθούν δίπλα μας , αφού μιά ενδεχόμενη κατάρρευση μας θα επηρέαζε το € . -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Οταν η τελευταία σταλινική χώρα στην Ευρώπη , έχει μάθει τους πολίτες της 30 χρόνια τώρα να μισούν την επιχειρηματικότητα και την έννοια του κέρδους και το μόνο τους όνειρο είναι γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι , τώρα που το πάρτυ των δανεικών τελείωσε και ήρθε ο λογαριασμός , η υπεύθυνη πολιτική κάστα που μας κυβερνούσε όλα αυτά τα χρόνια , κάνει τους έκπληκτους .Ετσι αφού την κοπάνησε ο προηγούμενος , ήρθε ο προπροηγούμενος να μας το παίξει άσχετος και ανεύθυνος .
Να κάτσουν τα δύο μεγάλα κόμματα , να ζητήσουν συγνώμμη από τον λαό και να του πούν την αλήθεια .
Και επιτέλους ας αποφασίσουν κάτι που να ισχύει γιά 10 χρόνια , όποιος και να κυβερνάει .
Αν το κάνουν αυτό , είναι σίγουρο ότι και οι Ευρωπαίοι θα σταθούν δίπλα μας , αφού μιά ενδεχόμενη κατάρρευση μας θα επηρέαζε το € .Εχεις απολυτο δικιο!!!! Μηπως να σκεφτουνε την επιστροφη μας στη Δραχμη??? να δεις για το ποτε θα τσουξει!
-
Χτες είχαμε κλείσει τραπέζι σε μεγάλο club στου Ψυρρή. Όταν ήρθε ο λογαρισμός ρώτησα το παιδί που πλήρωνε (αφελής ερώτηση έτσι κουβέντα να κάνουμε) αν του έδωσε απόδειξη. Μου απάντησε φυσικά αρνητικά και -επειδή ο συγκεκριμένος ασχολείται με πολιτικά δρώμενα- μου είπε ότι πριν κάποιες μέρες έσκασε μύτη ο ΣΔΟΕς στο συγκεκριμένο μαγαζί όπου απόδειξη πλην της εισόδου δεν κόβεται ούτε για πλάκα και φυσικά έρραψαν ένα τεράστιο κουστούμι στον ιδιοκτήτη. Έπεσαν τα απαραίτητα τηλέφωνα και οι 'αδιάφθοροι' πήραν ένα χριστουγεννιάτικο μποναμά, θάφτηκε το θέμα και όλοι χαρούμενοι...
Το Giorgakis έχει πολύ δουλειά μπροστά του... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Το Giorgakis έχει πολύ δουλειά μπροστά του......και οι εφοριακοί πολλά λεφτά στην τσέπη τους. Τώρα είναι που θα γίνουν ζάμπλουτοι αφού στο όνομα της δήθεν ελεγχοεπιδρομής θα τσεπώνουν αβέρτα και όλοι θα είναι ξανά ευχαριστημένοι. Ο παραβάτης γιατί θα πληρώσει λιγότερα και ο ελέγχων που θα φύγει με μποναμά
-
Οι πρώτοι όμως πιάστηκαν και βουρ...
Εκεί είναι η μαγκιά για την κυβέρνηση. Να δώσει κίνητρο στους επιχειρηματίες να καρφώσουν τους εφοριακούς... Από το να πάρει μηδέν στο ταμείο, συμφέρει το κράτος να πάρει το μποναμά των εφοριακών ή και κάτι λιγότερο αλλά να ξεβρωμίσει σιγά σιγά αυτή τη χολέρα...
Είναι αυτό που λέμε πάντως ότι αν δεν ζήσεις κάτι δεν το κατανοείς. Τώρα που εργάζομαι και βλέπω κάθε μήνα τις κρατήσεις, 40% κράτηση στο bonus και τώρα να περιμένω και τα κανονικά της εφορίας από τούδε και στο εξής θα ζητάω πάντα απόδειξη.
Και μην ξεχνιόμαστε οι της ΕΡΤ 1000 ευρά το μήνα για 'εκτός έδρας'... Για να πάρω εγώ τόσα σε εκτός έδρας πρέπει να λείπω το μισό μήνα μακρυά από το σπίτι μου... -
Και μην ξεχνιόμαστε οι της ΕΡΤ 1000 ευρά το μήνα για 'εκτός έδρας'... Για να πάρω εγώ τόσα (=1000 euros?) σε εκτός έδρας πρέπει να λείπω το μισό μήνα μακρυά από το σπίτι μου...
Αρα για ολοκληρο το μηνα παιρνεις 2000 ευρω ή 1000 περισσοτερα απο τους της ΕΡΤ.
Το Giorgakis έχει πολύ δουλειά μπροστά του...
Αν δεις τα ποσοστα της ΠΑΣΚΕ στους εφοριακους -για το ΣΔΟΕ-ΥΠΕΕ δε συζηταμε μιας και αγγιζουν σταλινικα ποσοστα- θα δεις ποση δουλεια εχει ο ΓιωργαροΓιωργακης.
Και μη μιλησει κανεις για διαφανεια αξιοκρατια και λοιπες πρασινομπλε μπουρδες.
Ο Γ.Γ. Τουρισμου δεν εχει ουτε καν πτυχιο.Κολλητος του αδερφου Νικου ητανε και εγινε ΓΓ. -
Αρα για ολοκληρο το μηνα παιρνεις 2000 ευρω ή 1000 περισσοτερα απο τους της ΕΡΤ.
Όσα και να παίρνω είμαι ιδιωτικός υπάλληλος. Αν δεν πάνε καλά τα οικονομικά του εργοδότη μου, θα μειωθούν και οι δικές μου αποδοχές. Τα καλόπαιδα στο δημόσιο φαίνεται ότι δεν μπορούν να το αντιληφθούν αυτό.
Ο Γ.Γ. Τουρισμου δεν εχει ουτε καν πτυχιο.Κολλητος του αδερφου Νικου ητανε και εγινε ΓΓ.
Αυτά δεν έχουν σημασία. Σημασία για μένα έχει η ταμπακιέρα. Και η ταμπακιέρα ήταν η απόλυση των δυο εφοριακών που πιάστηκαν.
-
Σημασία για μένα έχει η ταμπακιέρα. Και η ταμπακιέρα ήταν η απόλυση των δυο εφοριακών που πιάστηκαν.Μόνο απόλυση? Όχι παραδειγματική τιμωρία?....
-
Ο Γ.Γ. Τουρισμου δεν εχει ουτε καν πτυχιο.Κολλητος του αδερφου Νικου ητανε και εγινε ΓΓ.
Αυτά δεν έχουν σημασία. Σημασία για μένα έχει η ταμπακιέρα. Και η ταμπακιέρα ήταν η απόλυση των δυο εφοριακών που πιάστηκαν.
Απόλυση έχει γίνει και παλιά επί ημερών των άχρηστων της ΝΔ. Κοίτα να δεις, όποιος τολμήσει να καταγγείλει εφοριακούς καλύτερα να μεταναστεύσει..... Μπορεί να έχει για λίγο καιρο φορολ. ασυλία αλλά με αυτή του την κίνηση έχει μπει στο μάτι των εφοριακών και θα έχει συχνότατες επισκέψεις τους πλέον. Με λίγα λόγια θα πρέπει να ετοιμάσει και μια αποθήκη για ολόκληρη καρνταρόμπα κοστουμιών....
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου