-
Σήμερα επιστροφή από Πάτρα βραδυνή => με στράβωσαν άπειροι με κακορυθμισμένα φώτα (όχι απαραίτητα ζίνον)
-
μηπως θα ήταν καλύτερο το συγκεκριμένο θέμα να χωριστεί στα 2?
-
'Πόσο με ενοχλούν τα φώτα xenon και γιατι να μην βάλετε aftermarket'
-
'Τεχνικές πληροφορίες για τα φώτα xenon'
-
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
μηπως θα ήταν καλύτερο το συγκεκριμένο θέμα να χωριστεί στα 2?-
'Πόσο με ενοχλούν τα φώτα xenon και γιατι να μην βάλετε aftermarket'
-
'Τεχνικές πληροφορίες για τα φώτα xenon'
μάλλον θα καταλήξουν και τα 2 στην ίδια μοίρα με το τωρινό.
Τουλάχιστον τώρα έχουμε μόνο ένα θέμα 'μπάχαλο'Επιπλέον...υπάρχει ένα θέμα στο 'περί αυτοκίνησης' αν θυμάμαι καλά που λέει 'καταργείστε τα xenon' το οποίο 'φέρνει' στην ιδέα που αναφέρεις
-
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Σήμερα επιστροφή από Πάτρα βραδυνή => με στράβωσαν άπειροι με κακορυθμισμένα φώτα (όχι απαραίτητα ζίνον)Και παντα το ρημαδιασμενο αριστερο φαναρι ειναι πληρως αρυθμιστο!!
-
και μιας και μιλαμε για τα XENON και τα καγκουροaftermarket σας... σημερα ο κομπος εφτασε στο χτενι! Σιχτηρησα για πολλοστη φορα.... βαρεθηκα να αναβω το πισω φως ομιχλης στα ζωα.
Απο αυριο οποιος φωτιζει τον ουρανο του αμαξιου μου με τα Xenon θα βρεθει προ μεγαλης εκπληξης:

Θα δει τον ουρανο με τα αστρα... Xenon αυτος.... 1 εκατομμυριο κερια εγω κατευθιαν στην μαπα του...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
και μιας και μιλαμε για τα XENON και τα καγκουροaftermarket σας... σημερα ο κομπος εφτασε στο χτενι! Σιχτηρησα για πολλοστη φορα.... βαρεθηκα να αναβω το πισω φως ομιχλης στα ζωα.Απο αυριο οποιος φωτιζει τον ουρανο του αμαξιου μου με τα Xenon θα βρεθει προ μεγαλης εκπληξης:

Θα δει τον ουρανο με τα αστρα... Xenon αυτος.... 1 εκατομμυριο κερια εγω κατευθιαν στην μαπα του...
αν και με ενοχλούν κι εμένα όλοι αυτοί με τα xenon που φωτίζουν στο Θεό, το να ανάψεις προβολέα στη μάπα τους, το μόνο που καταφέρνεις είναι να οξύνεις τα πράγματα.
Φαντάζομαι (πολύ εύκολα) την όποια συνέχεια.
1)αρχικά του ανάβεις τον προβολέα (φακό).
2)ο πίσω με τα xenon εκνευρίζεται και σου ανάβει τη μεγάλη σκάλα (αν έχει xenon και στη μεγάλη, εδώ έχασες )1ο αποτέλεσμα: τυφλώνεστε και οι 2 κι άρα είστε και οι 2 επικίνδυνοι στο δρόμο το βράδυ.
3)ο τύπος πίσω χάνει την υπομονή του και προσπαθεί (εκνευρισμένος) να σε προσπεράσει.Αν είναι και εκδικητικός, επειδή ξέρει ότι άναψες επίτηδες τον φακό στη μάπα του, κατά πάσα πιθανότητα θα ζητήσει και τα ρέστα και εκεί άντε να του εξηγήσεις γιατί τον τύφλωνες επίτηδες ως αντίποινα την ώρα που θα πλακώνεστε.
4)εσύ βλέπεις ότι προσπαθεί να σε κλείσει για να σε σταματήσει (και να κατέβετε να πλακωθείτε) και προσπαθείς να τον αποφύγεις και να του απομακρυνθείς (είτε πατώντας φρένο είτε πατώντας γκάζι).
2ο αποτέλεσμα: είστε ακόμα πιο επικίνδυνοι για τους γύρω σας
5)καταφέρνει και σε σταματάει (ακόμα και στην μέση του δρόμου), κατεβαίνει από το αμάξι τσαμπουκαλεμένος για ξύλο.
3ο αποτέλεσμα: κάποιος από τους 2 σας θα φύγει με το ασθενοφόρο και κάποιος με ασημένια βραχιολάκια.
Φαντάσου τώρα ο τύπος που θα εκνευρίσεις να έχει κανα ρόπαλο μέσα στο αμάξι, κανα όπλο ή έστω να είναι αρκετά γεροδεμένος και εκπαιδευμένος (πχ πολεμικές τέχνες) ώστε να σε πλακώσει στο ξύλο (στην καλύτερη των περιπτώσεων ενώ στην χειρότερη είσαι στο χώμα και βλέπεις τα ραδίκια ανάποδα).
Τα πράγματα πλέον δε μοιάζουν τόσο δελεαστικά, έτσι?
Από εκεί που απλώς κάποιος που σε εκνεύριζε γιατί σε ενοχλούσε με τα φώτα του από πίσω καταλήγεις σε πολύ άγριες καταστάσεις χωρίς κάποιο λόγο.Μήπως να το ξανασκεφτείς?
Η αυτοδικία (=βία όποιας μορφής κι αν είναι αυτή) οδηγεί μόνο σε περισσότερη βία, όπου ο άλλος που 'έθιξες', θεωρεί ότι πλέον ότι κι αυτός πρέπει να πάρει το νόμο στα χέρια του μέχρι κάποιος από τους 2 σας να σταματήσει ή μέχρι κάποιος από τους 2 σας να μην μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του γιατί είναι είτε σε κώμα είτε σε καροτσάκι είτε στον άλλο κόσμο.
Δεν ξέρεις ο άλλος στο άλλο αμάξι πόσο τραμπούκος-μ@λ@κ@ς-καραγκιόζης είναι.Μιλάω χωρίς ίχνος διάθεσης να υπερασπιστώ τον 'πίσω'.
ΥΓ:τέλος...να σου πω ότι οι λάμπες xenon παράγουν αρκετά περισσότερο φως από οποιαδήποτε λάμπα πυρακτώσεως οπότε μάλλον χαμένος βγαίνεις εξαρχής από όλο τον 'διαπληκτισμό' (αν θες να τον αποκαλέσεις έτσι)...
-
Πρωτα απο ολα... παντα ειμαι οπλισμενος για περιστατικα καφριλας... τιποτα δεν αφηνετε στην τυχη του στους ελληνικους δρομους.
Σκεφτηκα οσα μου ειπες σοβαρα.... και θα ψαξω να βρω λυση XENON για το πισω φωτακι ομιχλης Αν και δεν παιζει.... θα χασει το φως του χαλαρα με τον φακο στην μαπα. Το δικο μου φω θα ειναι direct στην μαπα του.... εκει ειναι η υπεροχη του φακου. Φωτιζει κατευθειαν το προβλημα... και οτι ηθελε προκυψει.
Το χτεσινο που με εκνευρισε ηταν ενα Mazda 2 καινουργιο, το οποιο οτι και να το εκανες δεν ρυθμιζοταν... απλα φωτιζε ΠΑΝΤΟΥ!
-
Πρωτα απο ολα... παντα ειμαι οπλισμενος για περιστατικα καφριλας... τιποτα δεν αφηνετε στην τυχη του στους ελληνικους δρομους.Σε τέτοιες περιπτώσεις όσο δίκιο και να έχεις το καλλίτερο που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις τόπο στην οργή. Αν εμπλακείς το λιγότερο που θα υποστείς θα ειναι να τρέχεις στα δικαστήρια για τουλάχιστον 1,5 - 2 χρόνια κατηγορούμενος και εσύ και ο άλλος. Και σίγουρα δεν θα θέλεις να έχεις μια ποινή στο ιστορικό σου.
Κατανοητός ο θυμός σου, όλοι τον νιώθουμε όταν βλέπουμε μπροστά μας τα διαστημόπλοια αλλά δεν αξίζει να υποστείς τα περαιτέρω. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Σε τέτοιες περιπτώσεις όσο δίκιο και να έχεις το καλλίτερο που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις τόπο στην οργή. Αν εμπλακείς το λιγότερο που θα υποστείς θα ειναι να τρέχεις στα δικαστήρια για τουλάχιστον 1,5 - 2 χρόνια κατηγορούμενος και εσύ και ο άλλος. Και σίγουρα δεν θα θέλεις να έχεις μια ποινή στο ιστορικό σου.
Εγω για σενα δουλευω ρε Να μην ξεμεινεις ποτε απο δουλεια
-
Δεν αξίζει βρε να τρέχεις πίστεψέ με. Είναι χάσιμο χρόνου και χρήματος. Σε καταλαβαίνω απόλυτα πάντως η κατάσταση έξω με αυτούς είναι ανυπόφορη
-
Και έστω και τον φώτισες.... έστω ότι ο τύπος δεν θέλει τσαμπουκά και έρχεται και ευγενικά ρωτάει τί γίνεται γιατί με τυφλώνεις κλπ.... μπορεί να κάνει κάτι εκείνη τη στιγμή για να σε ξετυφλώσει;; ΟΧΙ.... οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν ότι έχουν και ρυθμιστήρι στο ταμπλώ για να χαμηλώνουν τα φώτα τους και πιθανόν κι αυτό δεν θα βοηθήσει σε αφτερμάρκετ. Και πόσες πιθανότητες δίνεις εσύ να ασχοληθεί μετά για να ρυθμίσει τα ξένον του ή να αφαιρέσει τα αφτερμάρκετ ξένον του... ούτε 5% νομίζω.
Η πιθανότητα να συμβούν τα πιο κακά που αναφέρθηκαν είναι πολύ μεγαλύτερη.... ζύγισέ τα....
Οπότε αν και καλό είναι να τον τυφλώσεις (ρίχτου και ακτίνες λέιζερ αν μπορείς του παλιοκάφρου...) κάνε το με λιγότερο προκλητικό και επιθετικό τρόπο, η ιδέα για ξένον στο πίσω ομίχλης μου αρέσει πολύ....! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
(ρίχτου και ακτίνες λέιζερ αν μπορείς του παλιοκάφρου...)Χμμ... λες για κανα Wicked Laser να του κανω και LASIK on the fly?
-
(ρίχτου και ακτίνες λέιζερ αν μπορείς του παλιοκάφρου...)
Χμμ... λες για κανα Wicked Laser να του κανω και LASIK on the fly?
xenon στο ομίχλης ή στο φως της όπισθεν...
Θα ήθελα να συμφωνήσω με τον όνυχα (αν και το έχω αναφέρει και πιο παλιά και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος):
ακόμα και να το καταλάβει ότι ενοχλεί (υπόθεση επιστημονικής φαντασίας? ), μπορεί να κάνει κάτι εκείνη τη στιγμή?
Να τα σβήσει εκείνη την ώρα (τα φώτα του) προφανώς δεν παίζει.ΥΓ:στο τέλος βλέπω να βάζουμε xenon και στα πίσω φώτα του στοπ.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Καλέ μου φίλε, με κάλυψες απόλυτα!.
Παρότι ήσουν χείμαρρος επεξηγήσεις, ενός τέτοιου συμβάντος, δεν φαίνεται να έπεισες απόλυτα τον φίλο corsair. Αυτό είναι μια διαπίστωση που προκαλεί στεναχώρια.φίλε Αντώνη, δυστυχώς δεν γίνεται να συμφωνούμε πάντα όλοι με όλους.
Ορισμένες φορές προτιμώ να ακούω τον αντίλογο γιατί έτσι βλέπω-καταλαβαίνω πώς βλέπει και κάποιος ο άλλος την ίδια κατάσταση.Γενικά η αστυνομία έχει παραγίνει εισπρακτική...
Τέλος...απο τη στιγμή που όποτε βλέπω μπατσικό, σχεδόν ΠΑΝΤΑ θα παρατηρήσω ότι πρώτοι αυτοί που θέλουν να μας επιβάλλουν τον ΚΟΚ, τον έχουν γραμμένο στα @@ τους, ΠΩΣ θα πείσουν τους άλλους (εμάς τους 'απλούς' πολίτες) ότι έχει νόημα να τον υπακούμε (τον ΚΟΚ) χωρίς το μπαμπούλα από πάνω μας?
Από που να ξεκινήσω και που να σταματήσω?
Τέλοσπάντων...τελείως offtopic το συγκεκριμένο θέμα.Απλά να πω ότι ορισμένοι πραγματικά είναι τόσο ενοχλητικοί με τα xenon που κι εμένα με πιάνουν τα διαόλια μου και κάποιες φορές μου έρχεται να γίνω εκδικητικός, παρότι είμαι πολύ ήρεμος άνθρωπος και μπορώ να διαχειρίζομαι τον θυμό μου (προς το συμφέρον μου).
Το μόνο που με συγκρατεί είναι ότι μόχθησα στη ζωή μου για να αποκτήσω κάποια πράγματα και για κανένα π@υστη δεν αξίζει να τα 'πετάξω'.
Αυτό να σκέφτεστε πριν κάνετε καμιά μ@λ@κί@...
Σε μένα πάντως αυτό δουλεύει. -
-
Ο χρήστης jerald έγραψε:
Σε stock xenon δεν γινονται ολα αυτα που λεμε ετσι?? Μονο στα φτηνιαρικα απ' οτι καταλαβα...τα εργοστασιακά xenon έχουν φανάρια με προτζέκτορα (το λεγόμενο 'γλομπάκι')και όχι απλού καθρέφτη.
(εκτός από τα πρώτα εργοστασιακά xenon κάποιων εταιριών πχ mercedes που είχαν θομπά φανάρια)Τα οποιαδήποτε σχεδόν aftermarket xenon ενοχλούν γιατί δεν κόβουν πολύ τη δέσμη.
-
-
κοίταξε να δεις πώς έχει η κατάσταση.
Οι προτζέκτορες που είναι φτιαγμένοι για xenon έχουν καλύτερα υλικά ώστε η δέσμη να μην ξεφεύγει πάνω από το όριο που ορίζει ο προτζέκτορας.
Αντίθετα στους προτζέκτορες που είναι για λάμπες πυρακτώσεως, μπορεί αυτοί να μιμούνται τους προτζέκτορες των xenon, αλλά και πάλι χρησιμοποιούνται πιο φτηνά υλικά.Τέλος (για να το πουμε και πιο χοντρικά), όταν κάτι είναι φτιαγμένο για να διαχειρίζεται μία Χ πηγή φωτός κι εσύ βάζεις 10Χ πηγή έντασης φωτός, πώς περιμένεις να φωτίζει σωστά και να μην ενοχλεί?
Υπάρχουν aftermarket φανάρια που είναι για xenon, αλλά κανείς δε δίνει 500, 600 ή 700€ (αναλόγως το μοντέλο) μόνο για φανάρια.Προτιμούν όλοι να βάλουν απλώς τις λάμπες και εθελοτυφλούν για το πώς φωτίζουν μπροστά από το αμάξι τους.
Στην πιο πίσω σελίδα, έχω γράψει πόσο κοστίζει ένα κονδύλι για να βάλεις xenon σε Α3 του 2008.Αντίστοιχο είναι και για οποιοδήποτε άλλο αμάξι.Τώρα όποιος θέλει κάνει αυτό που πρέπει και όποιος θέλει κάνει αυτό που νομίζει ότι αξίζει.
Όταν πλέον υπάρχουν kit-xenon από 49€ , πώς να περιμένω εγώ ο κάθε μ@λ@κ@ς να βάλει μυαλό στο κεφάλι του και να καταλάβει ότι τα επιπλέον 1500€ που θα του κοστίσει για να βάλει στο αμάξι του σωστά τα xenon, δεν είναι απλώς 'για να μας τα πάρουν'?
-
-
Ο χρήστης jerald έγραψε:
Πολυ σωστος.ερώτηση τσεκαρίσματος ήταν όλο αυτό δηλαδή?
Φώτα Xenon...