-
πατα φρενο none να νομιζει ο σκυλος οτι θα τον αφησεις να περασει
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Περιμενετε περιμενετε...γραφει σεντονακι λογικα...Μαλλον το κινητο εχει και αεροσακο και θα τον σωσει στη στραβη.. ,η οποια βεβαια αποκλειεται να συμβει και γι αυτο δε χρειαζεται και η ζωνη..
EDIT MOD
Ευχαριστώ.
Παρακαλω τους mod να επιληφθουν..Η παραπανωδημοσιευση περιεχει χαρακτηρισμους..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εννοω οτι ενας θα βρεθει να σου σπασει τα μουτρα με το τροπο που οδηγεις και αντιδρας..Και καλα θα σου κανει..Αλλωστε φαινεται το ολο 'concept' συμπεριφορας σου και απο το τροπο που απαντας εδω μεσα..
Πες μας και τι χρωμα ειναι το γλαστρακι σου να προσεχουμε οταν πετυχαινουμε ιδιο...EDIT MOD
Ευχαριστώ. -
Εννοω οτι ενας θα βρεθει να σου σπασει τα μουτρα με το τροπο που οδηγεις και αντιδρας..Και καλα θα σου κανει..Αλλωστε φαινεται το ολο 'concept' συμπεριφορας σου και απο το τροπο που απαντας εδω μεσα..
Πες μας και τι χρωμα ειναι το γλαστρακι σου να προσεχουμε οταν πετυχαινουμε ιδιο...edit MOD
Ευχαριστώ.
Ετσι ετσι δειξε σε ολους τι εισαι...
Ειναι το πρυπο συμπεριφορας που ελεγες.. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Περιμενετε περιμενετε...γραφει σεντονακι λογικα...Μαλλον το κινητο εχει και αεροσακο και θα τον σωσει στη στραβη.. ,η οποια βεβαια αποκλειεται να συμβει και γι αυτο δε χρειαζεται και η ζωνη..
ΕDIT MOD
Ευχαριστώ.Παρακαλω τους mod να επιληφθουν..Η παραπανωδημοσιευση περιεχει χαρακτηρισμους..
Χαρακτηρισμούς ναι. Απάντηση σε ειρωνεία σου και ψέμα σου. Ναι, όντως, ας επιληφθούν να σου διαγράψουν πρώτα αυτό που έγραψες και μετά δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει η δική μου απάντηση.
Ευχαριστώ.
-
Καποιος θελει μια στηριξη ψ...........
-
Το γυρισατε στο προσωπικο με απαραδεκτες εκφρασεις και ειρωνιες.
[ΜΟD] -
Μην μπερδεύεις δύο διαφορετικές καταστάσεις. Άλλο κάνω τα ίδια με τα ζώα και άλλο διευκολύνω. Η διευκόλυνση στον άλλο οδηγό (και συνάνθρωπο γενικότερα) είναι το Α και το Ω της αρμονικής συμβίωσης σε μία κοινωνία. Το να αποδέχεσαι αυτό που κάνει είναι άλλο θέμα. Δε νομίζω παρά ελάχιστοι να αποδέχονται ταρζανιές και βλακείες εκτός αν τις κάνουν οι ίδιοι, οπότε δουλεύει το υπερεγώ τους προσωρινά. Το να κάνεις όμως κι εσύ τα ίδια για τιμωρία ή για εκδίκηση είναι μια τρίτη κατάσταση που είναι νοσηρή και μπορεί να οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις. Επειδή τα έχω κάνει στο παρελθόν και επειδή γνωρίζω πώς να τα κάνω (πχ άνετα μπορώ να πετάξω αυτοκίνητο έξω από το δρόμο με κόστος 70€ βάψιμο στον προφυλακτήρα) δε σημαίνει πως τα εφαρμόζω ή τα θεωρώ σωστά. Αντιθέτως, όποτε με πιάνει το road rage μου και κάνω βλακείες (βλ. την παράθεση που έκανες με την ΜΒ) αμέσως μετανιώνω και τελικά υποχωρώ εξυπηρετώντας αυτόν που εμφανώς κάνει το λάθος. Σε τι θα με ωφελούσε δηλαδή να τον έκλεινα μέχρι την Αθήνα; Τι θα μάθαινε αν τον πετούσα έξω από το δρόμο; Τίποτε απολύτως. Το λάθος μου να τρέξω επικίνδυνα (όχι λόγω ταχύτητας) κάλλιστα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα αν αυτός αποφάσιζε να με ακολουθήσει γιατί με τέτοιες ταχύτητες και προφανώς ελάχιστες αποστάσεις, το παραμικρό φρενάρισμα ή αλλαγή ταχύτητας οδηγεί σε ζημιά.
Ευχαριστώ.
Δεν είπαμε να κάνει κανείς τα ίδια. Αλλά όταν ο άλλος πάει σε μονόδρομο και ζητάει και τα ρέστα, θα βάλω ένα χειροφρενάκι μέχρι να κάνει όπισθεν... Κανένας δεν είπε ότι θα τον τρακάρει τον άλλο κ.λπ.!
-
Αν μπορείς όμως να τον εξυπηρετήσεις γιατί να μην το κάνεις; Γιατί να φτάσεις σε σημείο πίεσης που πιθανόν να οδηγήσει σε διαπληκτισμό; Πριν 1 εβδομάδα μου έτυχε κάτι παρόμοιο. Σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης με ελαφρά ανηφόρα και στένεμα που οδηγεί σε 1 λωρίδα κινούμαι προς την άνοδο (που στενεύει και στο αντίθετο ρεύμα), άρα έχω προτεραιότητα. Από την αντίθετη έρχεται γκαζωμένο ένα φορτηγάκι επαγγελματικό. Οι ταχύτητες χοντρικά ήταν 30-40 (είχα κόψει γιατί είχε ανωμαλίες ο δρόμος) και 50-60 Km/h. Σταμάτησα και περίμενα να περάσει κάνοντας σινιάλο με τα φώτα. Κατάλαβε ότι παραβίασε την προτεραιότητα και με χαιρέτησε καθώς περνούσε. Ο σκοπός μου πέτυχε, του έδειξα ότι έκανε λάθος, αλλά τον εξυπηρέτησα κιόλας ώστε να μην υπάρξει αντιπαλότητα και προβλήματα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου, γι' αυτό και συνιστώ και αποφεύγω τις διαμάχες. Λάθη κάνουμε όλοι. Αν όμως με ένα απλό σήμα δείξουμε το λάθος, αν αποφύγουμε τη σύγκρουση ο κόσμος σιγά-σιγά θα γίνει καλύτερος.
Ευχαριστώ.
-
Αν μπορείς να εξυπηρετήσεις να το κάνεις σίγουρα. Όπως στη περίπτωση που αναφέρεις που μου τυχαίνει αρκετά συχνά.. Αλλά στο μονόδρομο εαν ο άλλος είναι 'γιούργια' και δε λογαριάζει τίποτα εαν μου τη δώσει, νε συγχωρείς πολύ αλλά θα του κορνάρω και θα προσπαθήσω να τον αναγκάσω να πάει στην άκρη για να περάσω εγώ.. Δηλαδή ο άλλος που κάνει το λάθος και αποδεδειγμένα, να τον αφήσω να με καβαλήσει κιόλας? Δε λέω να κάτσω να πλακωθώ.. αλλά κάτσε.. αυτός είναι ο παράνομος πάει και ανάποδα σε μονόδρομο..
Ας γράψω και κάτι για ένα ζώο που έπρεπε να είχα γράψει καιρό.. Κατεβαίνω μεγάλη κατηφόρα κοντά στη περιοχή μου.. η οποία καταλήγει σε νησίδα διασταύρωσης.. Στη νησίδα αυτή όταν σταματάς και λόγω stop δίνεις τη προτεραιότητά σου και από την αριστερή πλευρά της νησίδας περνάνε αυτοί που έρχονται ανάποδα στη κυκλοφορία προς εσένα.. (Το ότι εμφανίζεται η νησίδα σχεδόν αμέσως από τυφλή δεξιά μετά τη κατηφόρα απλα το αναφέρω..) Ένας νεαρός σα κι εμένα λοιπόν με παρέα είχε μπει ανάποδα.. (εντωμεταξύ συγγνώμη που ξανακόβω τη ροή αλλά τη προηγούμενη φορά που το είχα δει αυτό ένα λεωφορείο είχε περάσει από πάνω από ένα γκόλφ.. που ήταν παράνομο) στη δεξιά πλευρά της νησίδας. Ήρεμος εγώ, του πατάω τρεις διαδοχικές κόρνες (των 0.5 δλ η κάθε μια..). Μόλις πλησιάζουν τα παράθυρά μας σχεδόν αμέσως μου σκάει ένα @ντε ρε γ@μήσου.. Ε και τρελάθηκα. Σταμάτησα το αμάξι και με άκουσαν όλα τα νότια προάστια.. Σταμάτησε και αυτός το αμάξι και εγώ 'τρελαμένος' περιέγραφα πόσο άσχετος είναι που κάνει το λάθος και θέλει και τα ρέστα.. Ε όχι.. Τον έβρισα ναι μεν.. όχι πολύ άσχημα.. αλλά τρελάθηκα.. Την ίδια μέρα όταν επέστρεφα σπίτι μου αργά το βράδυ ένας μηχανόβιος μου πετάγεται ανάποδα από μονόδρομο στον οποίο θα έμπαινα μετά από ροή σε λεωφόρο. Ε, ο άνθρωπος σήκωσε το χέρι του, το σήκωσα κι εγώ.. και τον χαιρέτησα. Ήξερε ότι ήταν λάθος. Αυτό. Τέλος.. Όχι γ@μι@ς Έλληνας δε λογαριάζω τπτ τα ξέρω όλα σα το προηγούμενο..
-
Πάντα όμως έχει σημασία και πως συμπεριφέρεται αυτός που κινείται λάθος. Για παράδειγμα, μια φορά πήγαινα κανονικά σε μονόδρομο και από την άλλη ερχόταν ένας παππούς ο οποίος μπερδεύτηκε, σταματάω κατεβάζω παράθυρο και τον ρωτάω γιατί μπήκε ανάποδα... Μου εξήγησε ότι το έκανε κατά λάθος και ότι δεν ήταν από τα μέρη και χάθηκε. Τον πίστεψα έκανα στην άκρη, με ευχαρίστησε και έφυγε. Όμως, σε παρόμοια περίπτωση, κάποιος 'μάγκας' (φλώρο @@ρα τον λέω εγώ), ερχόταν με φόρα και είχε την απαίτηση να κάνω όπισθεν επειδή ήμουν πιο κοντά σε άνοιγμα για να περάσει... Η αντίδραση μου εξίσου λογική, χειρόφρενο, κατέβασμα από το αυτοκίνητο με το κινητό στο χέρι και να του λέω ότι αν δεν κάνει όπισθεν ή θα πάρω το 100 τηλέφωνο ή θα ξαναμπώ στο 5.20 και θα τον περάσω από πάνω και θα με πληρώνει γ@μησιάτικα... Οπότε αναλόγως την περίσταση και τον τρόπο συμπεριφοράς αντιδράς ανάλογα ...
@ΥΑΜΑ
τι να πω, απόλυτος συγχρονισμός!! -
πριν λίγο, στην παραλιακή, στο ρεύμα προς πειραιά, πριν την BP, που είναι πριν την Αλίμου, παρέα 15 χρονων,ντυμένοι στα μαύρα διέσχισαν τον δρόμο στην ψύχρα και με το πάσο τους. δεν υπάρχει φανάρι,δεν υπάρχει διάβαση,δεν υπάρχει φωτισμός,τίποτα! αν τα χτύπαγα, θα ήμουν ο φονιάς και θα έπρεπε να σαπίσω στην φυλακή? ας είναι καλά τα ξένον (έστω και κινέζικα) που φωσφόρισαν τις άσπρες κάλτσες ενός.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
@ΥΑΜΑ
τι να πω, απόλυτος συγχρονισμός!!Χεχε..
Το κορυφαίο που μου έχει τύχει είναι να ανεβαίνω ανηφόρα η οποία χωρίζεται σε άνοδο και κάθοδο με νησίδα για 200 μέτρα... και κάποια στιγμή θα έστριβα αριστερά σε διασταύρωση της ανηφόρας στην οποία όταν στρίβεις αριστερά.. υπάρχει διχάλα.. (Αριστερά κάθετος δρόμος, εκεί που έστριβα) και αριστερά λοξός δρόμος από τον οποίο έρχονται ανάποδα σε εσένα αυτοκίνητα είτε για να κατέβουν κάτω είτε πάνω.. και φυσικά έχουν ΣΤΟΠ.. αλλά επειδή έρχονται με φόρα, δε λογαριάζουν αυτούς που ανεβαίνουν, παρά μόνο αυτούς που κατεβαίνουν στη λωρίδα τους..) Στρίβω αριστερά. Από τη λοξή πλευρά ήταν ένας τύπος με μία κοπέλα σε μία M3.. Σταματάμε και οι δύο τα αυτοκίνητα.. Του κάνω 'έχεις ΣΤΟΠ' μου απαντάει 'δεν έχω' του ξαναλέω 'έχεις ΣΤΟΠ'. Τραβάει μια τρελή όπισθεν .. βλέπει το ΣΤΟΠ και μου κάνει φωνάζοντας! 'ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ' ! ! Θεός.. χεχε..
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
πριν λίγο, στην παραλιακή, στο ρεύμα προς πειραιά, πριν την BP, που είναι πριν την Αλίμου, παρέα 15 χρονων,ντυμένοι στα μαύρα διέσχισαν τον δρόμο στην ψύχρα και με το πάσο τους. δεν υπάρχει φανάρι,δεν υπάρχει διάβαση,δεν υπάρχει φωτισμός,τίποτα! αν τα χτύπαγα, θα ήμουν ο φονιάς και θα έπρεπε να σαπίσω στην φυλακή? ας είναι καλά τα ξένον (έστω και κινέζικα) που φωσφόρισαν τις άσπρες κάλτσες ενός.κοιτα τι μπορει να παθεις στα καλα καθουμενα ..... να μπλεξεις και να μην φταις σκατοδρομοι ,χωρις φωτισμο ...... για εμενα δεν φταινε τα παιδια
Υ.Γ
καλα ο αλλος φοραγε μαυρα ρουχα με ασπρη καλτσα ? -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
πριν λίγο, στην παραλιακή, στο ρεύμα προς πειραιά, πριν την BP, που είναι πριν την Αλίμου, παρέα 15 χρονων,ντυμένοι στα μαύρα διέσχισαν τον δρόμο στην ψύχρα και με το πάσο τους. δεν υπάρχει φανάρι,δεν υπάρχει διάβαση,δεν υπάρχει φωτισμός,τίποτα! αν τα χτύπαγα, θα ήμουν ο φονιάς και θα έπρεπε να σαπίσω στην φυλακή? ας είναι καλά τα ξένον (έστω και κινέζικα) που φωσφόρισαν τις άσπρες κάλτσες ενός.
κοιτα τι μπορει να παθεις στα καλα καθουμενα ..... να μπλεξεις και να μην φταις σκατοδρομοι ,χωρις φωτισμο ...... για εμενα δεν φταινε τα παιδια
Υ.Γ
καλα ο αλλος φοραγε μαυρα ρουχα με ασπρη καλτσα ?Εκανε την διαφορα με τη καλτσα ή μαλολον το εκανε για να τον βλεπουν τη νυχτα
-
Ναι, δεν φταινε τα παιδια, φταινε ολοι οι μαλακες ελληναρες που τους μαθαινουν οτι 'ο πεζος εχει παντα δικιο' .
(ασχετο βεβαια το οτι περιμενεις απο ενα 15χρονο να εχει την στοιχειωδη λογικη να μην περναει σε τετοια σημεια τετοιους δρομους κ μαλιστα με το πασο του. Ετσι πηγε ακλαφτος κ ο αλλος στην Κηφισσιας πριν μερικες μερες? )Κ μετα περνανε κοκκινα πεζοφαναρα στον Πειραια κοιταζοντας σε να ερχεσαι, επιτηδες αργα για να σε αναγκασουν να σταματησεις (ενω εχεις μολις ξεπηξει απο το χαος). Ελα ομως που οταν παιζεις chicken με αυτοκινητα, μερικες φορες παιζουν κ τα αυτοκινητα μαζι σου
ΥΓ Οσο για τις προηγουμενες σελιδες, οπως ειχα πει πολλες φορες, ο καθενας μας κανει οτι γουσταρει οπως ολοι σε αυτη την χωρα, κ για αυτο θα κανω κ εγω το ιδιο. Κοροιδο ειμαι?
-
ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΣΦΑΞΕ ΣΤΕΓΝΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ...... ΜΗ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ!!!!!!!!(ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΑ)
Τα κεφαλάια ειναι για την αποκατασταση της αληθειας με βροντερο τροπο.........
Παραδοθηκε στις αρχες μετα απο δυο μερες. -
με 15χρονα μου έχει τύχει και ένα άλλο σκηνικό,ακόμα χειρότερο
μπαίνω από βουλιαγμένης στη σοφίας βέμπο και φουσκώνω το τούρμπο με μια δευτέρα.βλαστάρι, (τον πατέρα του θα τον έχουμε σχολιάσει σίγουρα εδώ,σόι πάει το βασίλειο...) θεωρεί ωραία πλάκα να σπρώξει με δύναμη το φίλο του από την στάση, μπροστά στις ρόδες μου
αν άλλαζα σταθμό (ας πούμε) ή κοίταζα τον μεσαίο καθρέφτη, τον είχα χτυπήσει
δεν κατέβηκα γιατί θα τον σκότωνα με τα χέρια μου -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ναι, δεν φταινε τα παιδια, φταινε ολοι οι μαλακες ελληναρες που τους μαθαινουν οτι 'ο πεζος εχει παντα δικιο' .
(ασχετο βεβαια το οτι περιμενεις απο ενα 15χρονο να εχει την στοιχειωδη λογικη να μην περναει σε τετοια σημεια τετοιους δρομους κ μαλιστα με το πασο του. Ετσι πηγε ακλαφτος κ ο αλλος στην Κηφισσιας πριν μερικες μερες? )Όταν το αυτοκίνητο περνάει με κόκκινο (όπως στην Κηφισίας)...ναι δυστυχώς για εσένα ο πεζός έχει δίκιο.
ΥΓ Οσο για τις προηγουμενες σελιδες, οπως ειχα πει πολλες φορες, ο καθενας μας κανει οτι γουσταρει οπως ολοι σε αυτη την χωρα, κ για αυτο θα κανω κ εγω το ιδιο. Κοροιδο ειμαι?
Υπάρχει ένα ρητό που είχα διαβάσει: 'Αν θες να αλλάξεις τον κόσμο ξεκίνησε απο τον εαυτό σου. Είναι ο συντομότερος δρόμος'
Η δικαιολογία ο καθένας κάνει ότι γουστάρει θα κάνω και εγώ το ίδιο...είναι μάλλον παιδαριώδης για να δικαιολογήσει κάποιος αυτά που κάνει.
Δίκαιο δεν είναι να κάνω ΕΓΩ αυτό που θέλω και όταν οι άλλοι δεν με αφήνουν να τους πατάω και ένα φρενάρισμα για να τους τιμωρήσω επειδή δεν με άφησαν να περάσω. Δίκαιο είναι μόνο ο Κ.Ο.Κ. ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΕΙ. Είναι απλό! -
Την ωρα που εγινε το διστυχημα στην κηφισσιας εχει τροχονομους που ρυθμιζουν..... ετσι ειναι πολυ πιθανον να αναψε πρασινο για τους πεζους και ο τροχονομος να εκανε σημα στα οχηματα να περασουν..... σε αυτη τη περιπτωση ο οδηγος δεν φερει ευθυνη γιατι ο πεζος θα επρεπε να βλεπει τι κανει ο τροχονομος..... Παιδια θα μου πειτε..... ομως σιγουρα δεν περνουσε πρωτη φορα απο εκει και η διαδικασια εκει ειναι γνωστη στα παιδια που περνουν το δρομο, με καθυστερηση συνηθως, μιας και ο τροχονομος καθε 3 πρασινα για τους πεζους τους αφηνει να περνανε..... ετσι ολοι πεζοι στη νησιδα αδημωνουν και περνουν ρισκο να περασουν.... Απλα θα ηθελα να δω οταν φτιαξουν την πεζογεφυρα (ακουσα οτι θα γινει με προσφορες...., ακομα και η στατικη μελετη θα γινει απο τον πατερα του παιδιου) αν θα την χρησιμοποιουν...... μικροι και μεγαλοι.....
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#3]