-
Πολλές εταιρίες που κατασκευάζουν αυτοκίνητα,
έχουν και άλλες δραστηριότητες.
Π.χ. η Mercedes φτιάχνει λεωφορεία,πούλμαν,φορτηγά ,
η Saab-Scania αεροπλάνα,φορτηγά ,
η Mitsubishi αεροπλάνα,φορτηγάκια,air-condition,
μηχανές καραβιών ,
η Huyndai φορτηγάκια,μηχανές καραβιών ,
η Volvo κατασκευάζει φορτηγά,πούλμαν ,
η Peugeot σκούτερ,ποδήλατα ,
ενώ η BMW μηχανές και πρόσφατα ποδήλατα ,
η Honda μηχανές κλπ.
Πόσο πιστεύετε πως επηρεάζουν την εικόνα της κάθε μάρκας
(στάτους) οι άλλες της δραστηριότητες και πόσο τις πωλήσεις της; -
μηχανές καραβιών ,
η Honda μηχανές κλπ.
μηχανές καραβιών ,
η Honda μηχανές κλπ.
Ο χρήστης eizo έγραψε:
η Peugeot σκούτερ,ποδήλατασε ένα μαγαζί με είδη κιγκαλερίας κοντά στο σπίτι μου, είδα και τρυπάνι peugeot
και όχι, δεν με επηρέασε στην αγορά μου
πιστεύω πως οι άσχετες με την αυτοκίνηση δραστηριότητες των εταιρειών δεν επηρεάζουν και τόσο τις πωλήσεις. αν η ερώτηση αφορούσε τις αγωνιστικές τους δραστηριότητες, όμως, πιθανόν η απάντηση να άλλαζε...
-
για μένα πάντως, το τρακτέρ που θα πάρω θα είναι Lamborghini
-
Ο χρήστης eizo έγραψε:
.................................................................................Πόσο πιστεύετε πως επηρεάζουν την εικόνα της κάθε μάρκας
(στάτους) οι άλλες της δραστηριότητες και πόσο τις πωλήσεις της;δεν γνωριζω για να απαντησω στην ερωτηση σου ομως θυμηθηκα μια πολυ πετυχημενη διαφημηση οπου αφηνε πολλα υπονοουμενα σχετικα με το θεμα που αναφερεις.
εδειχνε ενα φορτηγο mercedes με διωροφη πλατφορμα μεταφορας αυτοκινητων οπου μετεφερε πολυτελεις και απαστραπτουσες bmw.
φυσικα την διαφημιση υπεγραφε η bmw και ειχε και ενα πολυ καλο σχολιο το οποιο ομως μου διαφευγει αυτη την στιγμη.
-
Να συμπληρώσω ότι η Rolls-Royce φτιάχνει και κινητήρες αεροσκαφών,η Fiat έχει κι αυτή ένα κομμάτι της στην αγορά της αεροναυπηγικής ενώ η Yokohama κατασκευάζει μέχρι και...φούρνους μικροκυμάτων(άσχετο).Και όχι,δεν επέλεξα τα Α539 για την 146 μου επειδή έχει βγει τζιμάνι ο φούρνος...
-
εδειχνε ενα φορτηγο mercedes με διωροφη πλατφορμα μεταφορας αυτοκινητων οπου μετεφερε πολυτελεις και απαστραπτουσες bmw.
φυσικα την διαφημιση υπεγραφε η bmw και ειχε και ενα πολυ καλο σχολιο το οποιο ομως μου διαφευγει αυτη την στιγμη.
A MERCEDES CAN ALSO BRING DRIVING PLEASURE
δυστυχως δεν ξερω πως να την ανεβασω
-
-
h Huydai η οποια φτιαχνει απολα τα προιοντα, αλλα ΟΛΑ ειναι απο τα χειροτερα.
Τσιπακια μνημης ράμ για υπολογιστες, ΜΟΥΦΑ
Φουρνακια
ηλεκτρικες συσκευες, οθονες,
ΤΑ ΠΑΝΤΑ και ολα ΧΑΛΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ -
Η Mitsubishi φτιάχνει πολλά άλλα πράγματα πέρα απο αυτοκίνητα:
http://www.mhi.co.jp/indexe.htmlH Honda έχει αρχίσει να φτιάχνει μικρά αεροπλάνα:
http://world.honda.com/news/2003/c031216_2.htmlΗ Hyundai φτιάχνει κυρίως πλοία και διάφορα βαριά μηχανήματα:
http://www.hhi.co.kr/english/default.htmlδέν μου φαίνεται όμως οτι η Hyundai που φτιάχνει τα αυτοκίνητα είναι η ίδια εταιρεία:
http://www.hmc.co.kr/ -
Η Σααμπ δεν βγαζει ουτε αεροπλανα, εβγαζε, ουτε φορτηγα, χωρηστικε απο την Σκανια εδω και 10/15 χρονια!Βγαζει ομως οπλικα συστηματα, οπλα δηλαδη που σκοτωνουν ανθρωπους και καταστρεφουν την γη και το περιβαλον!
Η Φιατ βγαζει πολλα αλλα πραγματα, πολυ λιγος ο χωρος εδω για να τα αναφερω!
Σπυρος -
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Η Σααμπ δεν βγαζει ουτε αεροπλανα, εβγαζε, ουτε φορτηγα, χωρηστικε απο την Σκανια εδω και 10/15 χρονια!Βγαζει ομως οπλικα συστηματα, οπλα δηλαδη που σκοτωνουν ανθρωπους και καταστρεφουν την γη και το περιβαλον!
Η Φιατ βγαζει πολλα αλλα πραγματα, πολυ λιγος ο χωρος εδω για να τα αναφερω!
ΣπυροςΕδώ,πάντως,έχει αεροπλάνα Saab:
http://www.saabaircraft.com/GeneralWebS ... &Pageid=35
Τα φορτηγά που λέμε,έχουν σήμα Saab-Scania.
Τέλος,αυτά που αναφέρεις -'σκοτώνουν ανθρώπους..' κλπ- μου θυμίζουν
αυτά που λένε κάποιοι: 'Μην αγοράζετε VW,γιατί τη δημιούργησε ο Χίτλερ'.Το θέμα το άνοιξα για να δούμε αν κρίνει ο κόσμος τα μοντέλα
ως έχουν ή αν ο καθένας έχει στο μυαλό του τις γενικές
δραστηριότητες της κάθε εταιρίας.
Κάποιοι αγοράζουν Saab επειδή 'φτιάχνει αεροπλάνα'. -
Ο χρήστης eizo έγραψε:
Κάποιοι αγοράζουν Saab επειδή 'φτιάχνει αεροπλάνα'.Σωστός! Οταν μπαίνω στο Saab μου για παράδειγμα κάνω χαμηλές πτήσεις!
Και χάρις τον 'Blue Angel' Δεν με πιάνουν τα 'αντιεροπορικά' της αστυνομίας! -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
για μένα πάντως, το τρακτέρ που θα πάρω θα είναι Lamborghiniκαι εγώ θα βρω γυναίκα που να την λένε McLaren...
-
Υπάρχει και κατασκευαστική εταιρεία Hyundai. Τη μισή Κορέα αυτοί έχουν χτίσει (ουρανοξύστες, γέφυρες, δρόμοι κλπ...)
-
Η Peugeot δεν φτίαχνει πλέον ποδήλατα. Ναι κυκλοφορούν ποδήλατα με την φίρμα της αλλά το κομμάτι αυτό δεν ανήκει πλέον στο PSA group το οποίο όμως κατασκευάζει ταμπλό και λοιπά πλαστικά για αυτοκίνητα άλλων εταιρειών όπως η Mercedes. Επίσης πουλά κινητηρες και κιβώτια και έχει και εταιρεία που ασχολείται με τα logistics μεταφορών. Επίσης η Saab που φτίαχνει τα αεροπλάνα ουδεμία σχέση έχει με την Saab των αυτοκινήτων εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ομοίως και για την Rolls Royce ο κλάδος άμυνας και αεροπορίας είναι διαχωρισμένος από την εταιρεία που φτίαχνει τα αυτοκίνητα.
-
Η mitsubishi κατασκευάζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και όταν λέω τα πάντα κυριολεκτώ. Το 1989 ή 90 (δεν θυμάμαι ακριβώς) είχε κάνει μία καμπάνια που έλεγε ότι όποιος ζητήσει κάποιο είδος (που χρειάζεται παραγωγή, όχι μαρούλια )που μπορεί να το βρει στην παγκόσμια αγορά και δεν το παράγουν θα πάρει 1 εκ. δολλάρια . Διαφήμιζε ότι παράζουν από βελόνες μέχρι διαστημόπλοια!!
Ζητήθηκαν διάφορα κουφά (υπήρχε λίστα με όλα τα παράξενα) αλλά τα πάντα υπήρχαν στην παραγωγή της, μέχρι που ένας έλληνας (ελληνοαμερικάνος για την ακρίβεια) κατάφερε και τους πήρε το εκατομμύριο!!!
Ζήτησε αυτά τα ροζ φυτίλια που βάζουν στα καντήλια για να ανάβουν. Τους πήγε μάλιστα και ένα κουτάκι, τους το έδειξε και τους είπε ότι στην Ελλάδα κατασκευάζονται τέτοια. Έμειναν με το στόμα ανοικτό, του έδωσαν τα φράγκα, αλλά φυσικά το εκμεταλλεύτηκαν διαφημιστικά στο στυλ 'Μόνο αυτά δεν κατασκευάζουμε', έγινε γνωστός ο τύπος απο τις διαφημίσεις και συγχρόνως τα 'μάγκωσε'...
Αυτό ήταν case στο πανεπιστήμιο σε μάθημα 'product marketing'....τότε...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Επίσης η Saab που φτίαχνει τα αυτοκίντα ουδεμία σχέση έχει με την Saab των αυτοκινήτων εδώ και πάρα πολλά χρόνια..Κάπου τα έχεις μπερδέψει μου φαίνεται...
-
Αυτο το ειχα ακουσει το 1967, απο εναν ναυτικο!Οχι Μιτσουμπισι, αλλα για ενα μεγαλοκαταστημα στην Ν Υορκη
Σπυρος
Δραστηριότητες κάθε μάρκας και επιρροή στο κοινό