-
Για τα καρουμπαλα δεν φταινε τα λαστιχα αλλα οι δρομοι με τις λακουβες .Απο πεζοδρομιο δεν εχω ακουσει να πετανε καρουμπαλο,εκτος αν επεσες με μεγαλη ταχυτητα απανω του.
Οσο για το ποσο καινουργια πρεπει να ειναι τα λαστιχα δεν θα βρεις δικιο απο κανενα(τογιοτα,μπριτζεστον) γιατι το μονο που παιζει ρολο ,συμφωνα με τις εταιριες ελαστικων ,ειναι πως εχουν αποθηκευτει.
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
επισης,beams μηπως ετυχε κ ρωτησες γιατι δεν φερει** αυτοματο το 1.4 πετρελαιο iq-urban cruiser?
**
Λοιπόν φίλε CLAB, σήμερα με έφερε ο δρόμος από την Τoyota και η απάντηση στο ερώτημά σου είναι πως, ο συνδυασμός αυτόματο με πετρέλαιο είχε προγραμματιστεί για το 2010 και δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτό. Υπομονή λοιπόν λίγο καιρό ακόμα.
-
Παιδιά ψάχνομαι για φώτα xenon για avensis του 98-99.. το πρώτο που είχε βγει!
Πήγα ρώτησα σε ένα μαγαζί και μου είπε πως άν έχει τα φώτα τα Η/κάτι, οι τμιές είναι 170-270 και 400.
Ξέρουμε καταρχήν τι φώτα έχει? Και κατά δεύτερον γιατί τέτοιες διαφορές?
Τα 2 πρώτα μου είπε πως είναι από το ίδιο εργοστάσιο αλλά με άλλο μετασχηματιστή.. και τα 400 απλά άλλη μάρκα.. Δεν ξέρω που να κοιτάξω αλλά και με ένα γρήγορο search στο ebay βρήκα ΠΟΛΥ φθηνότερα!
Έχετέ υπόψη σας τι να κάνω και πως να το ψάξω? -
Να σταματησεις το ψάξιμο και να κρατήσεις τα φώτα σου. Αν υπαρχει εργοστασιακό ανταλλακτικό να πάς στην αντιπροσωπεία να το αγοράσεις και να στο περάσουν αν οχι, δοκιμασε κλασσικές λάμπες αλογόνου μεγαλύτερης απόδοσης.
-
Μάλλον δεν κατάλαβες την ερώτησή μου..
Είπα ψάχνω, για κάποιο λόγο που δε νομίζω πως χρειάζεται να τον αναφέρω, κάτι.. Αν παρ'όλα αυτά νομίζεις πως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΩ (επειδή μου το έγραψε ένας Mirage στο φόρουμ των 4τροχών), τότε πες γιατί τουλάχιστον... -
γιατι θς πεταξεις τα λεφτα σου
-
Είναι άχρηστα δλδ? Ή πολύ ακριβά? Γιατί στο ebay τα βρίσκω πιο φθηνά.. και με λιγότερα από 100.
Το θέμα μου είναι να μην ενοχλούν, αλλά μου είπαν πως αν ρυθμιστούν καλά δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Απλά προορίζονται για άνθρωπο που τον κουράζουν πάρα πολύ τη νύχτα ενώ σε ανάλογο αυτοκίνητο με πιο λευκό φως, ταξιδεύει μια χαρά.. -
Καλησπερα και καλως σας βρηκα. Χρονια αναγνωστης, πρωτη φορα μπαινω στη διαδικασια του posting.
Μια ερωτηση προς κατοχους και ολους οσοι γνωριζουν.
Προκειται αυριο να αγορασω ενα Toyota yaris 1.3 5d Terra, μοντελο 11/08, με 21000 χμ. και τιμη στα 9000 ευρω.
Τι γνωμη εχετε για αυτα τα χρηματα και το ιδιο το αυτοκινητο? Αξιζει τον κοπο?
Εχω αυτη τη στιγμη ενα ford fiesta απο το οποιο ειμαι ευχαριστημενος οδηγικα (ισως ειναι ο,τι καλυτερο σε σουπερ μινι κατα τη γνωμη μου σε αισθηση τιμονιου) και ξερω οτι θα ειναι πισωγυρισμα η 'ξερη' αισθηση του yaris (?) - για το οποιο fiesta ομως να πω πως ειναι ο,τι χειροτερο εχω δει σε ποιοτητα πλαστικων - τριγμους στην καμπινα.
Γενικα, πιστευετε πως θα εχω το 'κεφαλι μου ησυχο' για κανα δυο χρονια, αν αναλογιστουμε πως θα αποπληρωθει με δοσεις, για μετακινησεις μεσα στην πολη?
Ευχαριστω εκ των προτερων. -
Την ερωτηση σου την κατάλαβα
Ολοι οι άλλοι όμως δεν θα ταξιδεύουν καλύτερα γιατί θα τους τυφλώνουν τα aftermarket xenon του. Οπως κι αν ρυθμιστούν όσο κι αν ρυθμιστούν. Στην ενότητα Τεχνικά θέματα υπάρχει ολόκληρο θέμα για τα aftermarket xenon.
Να σου δώσω και μια ενναλακτική για περισσότερο και λίγο πιο ασπρο φως
http://www.powerbulbs.com/product_detail.asp?prod=81 -
Eφιστώ την προσοχή σε λαμπτήρες τύπου +80, +50, +30%, δηλαδή λαμπτήρες που υπόσχονται +80/50 ή 30% περισσότερο φως από το κανονικό.
Όχι ότι δεν το δίνουν, κάθε άλλο. Και είναι και φθηνοί, μερικά ευρώ πιο πάνω από τους κοινούς, με μόνο μειονέκτημα την μειωμένη διάρκεια σε ώρες λειτουργίας.
Αλλά ίσως αυτό το παραπάνω που δίνουν είναι υπερβολή και τυφλώνει τον κόσμο. Έβαλα στο αυτοκίνητό μου Φίλιπς +50% και είχα συνεχώς διαμαρτυρίες από τους απέναντι. Και να φανταστείτε ότι στο αυτοκίνητό μου τα φώτα είναι ρυθμιζόμενα ως προς το ύψος σε 4 επίπεδα. Τους ξαναάλλαξα μετά το πρώτο ταξίδι.
Προσοχή, και πάντα με δοκιμή. -
Την συγκεκριμένη ενότητα την έχω διαβάσει ήδη.. αλλά βλέπω πως ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΛΑ τα xenon..
Επίσης στο ebay δεν κοιτάω γιαπωνεζοκαγκουροxenon αλλά καλά και ποιοτικά που λένε πως είναι FULLY ROAD LEGAL IN EUROPE και δεν είναι πιο δυνατά.. έχω δει και aftermarket που δεν τυφλώνουν κι έχουν πολύ γλυκό φως.. δεν κάνω καγκουρία, εξυπηρέτηση ενός μεγάλου ανθρώπου θέλω να κάνω και να τον διευκολύνω..
Την ενναλακτική την είδα και ομολογώ πως δεν την ήξερα.. -
Ο χρήστης vatk έγραψε:
Καλησπερα και καλως σας βρηκα. Χρονια αναγνωστης, πρωτη φορα μπαινω στη διαδικασια του posting.
Προκειται αυριο να αγορασω ενα Toyota yaris 1.3 5d Terra, μοντελο 11/08, με 21000 χμ. και τιμη στα 9000 ευρω.
Εχω αυτη τη στιγμη ενα ford fiesta απο το οποιο ειμαι ευχαριστημενος οδηγικα (ισως ειναι ο,τι καλυτερο σε σουπερ μινι κατα τη γνωμη μου σε αισθηση τιμονιου) και ξερω οτι θα ειναι πισωγυρισμα η 'ξερη' αισθηση του yaris (?) - για το οποιο fiesta ομως να πω πως ειναι ο,τι χειροτερο εχω δει σε ποιοτητα πλαστικων - τριγμους στην καμπινα.
Γενικα, πιστευετε πως θα εχω το 'κεφαλι μου ησυχο' για κανα δυο χρονια, αν αναλογιστουμε πως θα αποπληρωθει με δοσεις, για μετακινησεις μεσα στην πολη?
Ευχαριστω εκ των προτερων.τα χρηματα ειναι υπερβολικα λιγα, βρωμαει κατι???
-
Ο χρήστης Delijohn έγραψε:
Την συγκεκριμένη ενότητα την έχω διαβάσει ήδη.. αλλά βλέπω πως ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΛΑ τα xenon..
Επίσης στο ebay δεν κοιτάω γιαπωνεζοκαγκουροxenon αλλά καλά και ποιοτικά που λένε πως είναι FULLY ROAD LEGAL IN EUROPE και δεν είναι πιο δυνατά.. έχω δει και aftermarket που δεν τυφλώνουν κι έχουν πολύ γλυκό φως.. δεν κάνω καγκουρία, εξυπηρέτηση ενός μεγάλου ανθρώπου θέλω να κάνω και να τον διευκολύνω..
Την ενναλακτική την είδα και ομολογώ πως δεν την ήξερα..δυστυχως τα φωτα της toyota κατα ενα τεραστιο ποσοστο ειναι ΑΧΡΗΣΤΑ.
μην ασχολειθεις καν να κανεις ενα τετοιο εξοδο για αυτοκινητο 10ετιας. παρε καλες λαμπες αλογονου και καθαρισες
-
Ο χρήστης Delijohn έγραψε:
Την συγκεκριμένη ενότητα την έχω διαβάσει ήδη.. αλλά βλέπω πως ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΛΑ τα xenon..έχω δει και aftermarket που δεν τυφλώνουν κι έχουν πολύ γλυκό φως..δεν κάνω καγκουρία, εξυπηρέτηση ενός μεγάλου ανθρώπου θέλω να κάνω και να τον διευκολύνω..
Εμάς να δεις τί εξυπηρέτηση θα μας κάνεις όταν αντικρύσουμε μπροστά μας το εντερπράϊζ
Και αν θες να μας κάνεις χρονιάρες μέρες ακόμα μεγαλύτερη εξυπηρέτηση βάλε τον μεγάλο άνθρωπο να τον κουβαλάει άλλος αν δεν βλέπει όταν οδηγάει....
-
Ενα καθαρισμα στα φαναρια εσωτερικα(αν μπορεις να τα ανοιξεις) και καινουργιες λαμπες και θα εχεις πολυ δυνατοτερα φωτα.
-
thx bill and popolare!!!
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Ευχαριστω εκ των προτερων.τα χρηματα ειναι υπερβολικα λιγα, βρωμαει κατι???
Οχι, δεν υπαρχει κατι υποπτο. Ειμαι μηχανικος και το τσεκαρε και φιλος μηχανικος αυτοκινητων.
Αξιζει τον κοπο λετε (ειχα στο μυαλο μου πρωτιστως το kia pro ceed, αλλα δε βρηκα κατι αξιολογο σε αυτα τα χρηματα. Διαφορετικα αυτοκινητα, αλλα η ιδια φιλοσοφια χρησης για μενα)?
-
αυτο τι εξοπλισμο εχει?
-
Ο χρήστης vatk έγραψε:
Ευχαριστω εκ των προτερων.Το εχω απο το 2002 1,3 εκανα 200 χ.χιλ.. Ειναι σκυλι , αξιοπιστο [δεν εβγαλε τιποτα απο βλαβες] ακουει το γκαζι του, το μονο - ειναι ο θορυβος κυριως στις ψηλες στροφες που σε κουραζει σε μεγαλα ταξιδια και αν το φορτωσεις 4 ατομα κοβει. Τωρα που θα παρω καινουργιο θα το κρατησω και αυτο για δευτερο [να μαθουν τα παιδια πανω του μια και αντεχει στα δυσκολα].
Η τιμη που βρηκες ειναι πολυυυ χαμηλη -
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Σε λιγες ωρες θα το παρω και θα γραψω τις εντυπωσεις μου. Ποσα κλειδια πρεπει να μου δωσει ο ιδιοκτητης του και μια χαζη ερωτηση:
Πως βλεπω ποια ακριβως εκδοση ειναι το αυτοκινητο... ?
TOYOTA FORUM