-
Αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω. Illy στο μεταλλικό κουτί, αν και γινόταν κάτι παρόμοιο και με άλλες μάρκες.
Σίγουρα δεν είναι τόσο πυκνή η κρέμα όσο γράφεις ότι σου έκανε η παλιά United (τόσο πυκνή μόνο στον φραπέ έχω δει ), αλλά αυτό που βλέπεις έγινε με τον τρόπο που περίγραψα παραπάνω.
Καλό πάτημα, ζέσταμα χερουλιού με λίγο νερό (δεν χρειάζεται να ζεσταθεί η μηχανή καλά για το ζέσταμα του χερουλιού, αρκούν 1-2 λεπτά ν' ανάψει το λαμπάκι), αναμονή 5-6 λεπτά -ούτε εξαερώσεις, ούτε τίποτα παρόμοιο.
Βάλε δοκιμαστικά περισσότερο καφέ απ' ό,τι συνηθίζεις. -
Η μηχανη μου ,παντως,γραφει για την εξαερωση στις οδηγιες χρησης.Εγω βλεπω διαφορά.
-
Είναι ίσως θέμα μηχανών. Η συγκεκριμένη του dimik έχει άλλο 'κύκλωμα' για τον καφέ και άλλο για τον ατμό για αφρόγαλα. Αν ενεργοποιήσεις το δεύτερο, χάνει πίεση το πρώτο, πράγμα όχι καλό φυσικά (το δοκίμασα από περιέργεια και το αποτέλεσμα ήταν ένα πράγμα σαν γαλλικός που χύθηκε αμέσως ). Το μοναδικό που γράφει ο κατασκευαστής είναι να αφήσεις να τρέξει νερό στην αρχή, πριν τον πρώτο καφέ.
-
Φίλος που ασχολείται επαγγελματικά με τον καφέ και τους είχε πάει η εταιρεία στην Ολλανδία (Nestle) μου είπε ότι ο εσπρέσο πρέπει να κυλάει από τη μηχανή 'όπως η ουρά του ποντικού'.
Η καφιετιέρα μου στάζει για λίγο, μετά ο καφές κυλάει 'σαν την ουρά του ποντικού' (μέχρι το 40%) αλλά το υπόλοιπο (60%) βγαίνει από την καφετιέρα με δύναμη.
-
Αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω. Illy στο μεταλλικό κουτί, αν και γινόταν κάτι παρόμοιο και με άλλες μάρκες.
Σίγουρα δεν είναι τόσο πυκνή η κρέμα όσο γράφεις ότι σου έκανε η παλιά United (τόσο πυκνή μόνο στον φραπέ έχω δει ), αλλά αυτό που βλέπεις έγινε με τον τρόπο που περίγραψα παραπάνω.
Καλό πάτημα, ζέσταμα χερουλιού με λίγο νερό (δεν χρειάζεται να ζεσταθεί η μηχανή καλά για το ζέσταμα του χερουλιού, αρκούν 1-2 λεπτά ν' ανάψει το λαμπάκι), αναμονή 5-6 λεπτά -ούτε εξαερώσεις, ούτε τίποτα παρόμοιο.
Βάλε δοκιμαστικά περισσότερο καφέ απ' ό,τι συνηθίζεις.Ωραίο φλυτζανάκι...ψάχνω κι εγώ τέτοιο διάφανο.
Βάζω 2 μεζούρες και 1/3 με το κουταλάκι που περιείχε η μηχανή, αν βάλω λίγο παραπάνω δεν κλείνει η λαβή γιατί βρίσκει ο καφές πάνω. Μετά και τον σημερινό πρωινό καφέ με χρήση μερίδας για ταχύτητα η οποία έκανε μια υποτυπώδης κρέμα αλλά λογικό για μερίδα καφέ, πιστεύω ότι φταίει ο καφές. Μετά την δουλειά πάω για Lavazza Oro και βλέπω...
Βασικά δεν θέλω να χωνέψω ότι η Gaggia των 200€ βγήκε μάπα αλλιώς θα τα πάρω και θα ξοδέψω το δώρο σε μια Rancilio Silvia με βάση και μύλο πακέτο όχι τίποτα άλλο θέλει και service το Scirocco +πανιά για τα χιόνια και για ρεβεγιόν θα φάμε κουραμπιέ στο τέλος βουτηγμένο στον espresso
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω. Illy στο μεταλλικό κουτί, αν και γινόταν κάτι παρόμοιο και με άλλες μάρκες.
Σίγουρα δεν είναι τόσο πυκνή η κρέμα όσο γράφεις ότι σου έκανε η παλιά United (τόσο πυκνή μόνο στον φραπέ έχω δει ), αλλά αυτό που βλέπεις έγινε με τον τρόπο που περίγραψα παραπάνω.
Καλό πάτημα, ζέσταμα χερουλιού με λίγο νερό (δεν χρειάζεται να ζεσταθεί η μηχανή καλά για το ζέσταμα του χερουλιού, αρκούν 1-2 λεπτά ν' ανάψει το λαμπάκι), αναμονή 5-6 λεπτά -ούτε εξαερώσεις, ούτε τίποτα παρόμοιο.
Βάλε δοκιμαστικά περισσότερο καφέ απ' ό,τι συνηθίζεις.Ωραίο φλυτζανάκι...ψάχνω κι εγώ τέτοιο διάφανο.
Βάζω 2 μεζούρες και 1/3 με το κουταλάκι που περιείχε η μηχανή, αν βάλω λίγο παραπάνω δεν κλείνει η λαβή γιατί βρίσκει ο καφές πάνω. Μετά και τον σημερινό πρωινό καφέ με χρήση μερίδας για ταχύτητα η οποία έκανε μια υποτυπώδης κρέμα αλλά λογικό για μερίδα καφέ, πιστεύω ότι φταίει ο καφές. Μετά την δουλειά πάω για Lavazza Oro και βλέπω...
Βασικά δεν θέλω να χωνέψω ότι η Gaggia των 200€ βγήκε μάπα αλλιώς θα τα πάρω και θα ξοδέψω το δώρο σε μια Rancilio Silvia με βάση και μύλο πακέτο όχι τίποτα άλλο θέλει και service το Scirocco +πανιά για τα χιόνια και για ρεβεγιόν θα φάμε κουραμπιέ στο τέλος βουτηγμένο στον espresso
Η ΚΑΛΗ ΜΗΧΑΝΗ οτι να της βαλεις θα σου δωσει εσπρεσσο με αφθονο καιμακι ,αλλαζουμε το χαρμανι για να βελτιωσουμε την γευση η να βρουμε την γευση που μας ταιριαζει .
Δοκιμασε με το πιο ψιλο φιλτρο αν το αποτελεσμα ειναι το ιδιο ,τοτε πολυ φοβαμαι οτι εχουμε την περιπτωση της Κρουπς -
O espresso χρειάζεται πορσελάνινη κούπα, και η εκχύλιση να γίνεται στα τοιχώματα και όχι στον πάτο.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
O espresso χρειάζεται πορσελάνινη κούπα, και η εκχύλιση να γίνεται στα τοιχώματα και όχι στον πάτο.Ναι αλλα ο Τζορτζ πινει το εσσπρεσάκι του σε γυαλινη και πλεον ολοι θέλουν γυάλινες
Η Νεσπρεσσο εχει καταφερει να λανσαρει πάρα πολλές μόδες τελικα -
Ποιος είναι ο Τζορτζ;
Χρησιμοποίησα το γυάλινο φλυτζάνι (που το έχω για ελληνικό βασικά) για να φανεί το πάχος της κρέμας.
Συνήθως σε πορσελάνινα φλυτζάνια πίνω τον espresso, εκτός αν ξεμείνω. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
O espresso χρειάζεται πορσελάνινη κούπα, και η εκχύλιση να γίνεται στα τοιχώματα και όχι στον πάτο.
Ναι αλλα ο Τζορτζ πινει το εσσπρεσάκι του σε γυαλινη και πλεον ολοι θέλουν γυάλινες
Η Νεσπρεσσο εχει καταφερει να λανσαρει πάρα πολλές μόδες τελικαΤη μηχανή της nespresso, έχω σταματήσει να τη χρησιμοποιώ... Πραγματικά πολύ καλές διαφημίσεις, και καταφέρνουν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Τα καταστήματα, μοίζουν με χρυσοχοΐα Δεν την χρησιμοποιώ καθόλυ πλέον για εμένα, παρά μόνο για επισκέπτες.
Η πορσελάνη κρατάει διαφορετικές θερμοκρασίες από τη γυάλινη κούπα
-
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
O espresso χρειάζεται πορσελάνινη κούπα, και η εκχύλιση να γίνεται στα τοιχώματα και όχι στον πάτο.
Ειμαστε σωστοι κυριε αλλα μετα ποιος καθαριζει
Απο καιμακι αλλο τιποτα ,απο ενα μηχανακι που ετοιμαζομουν να το χαρισω
ρε συ μην ταν αφήνεις στη βάση.. Κράτα την κούπα με το χέρι λίγο κάτω από το στόμιο και δεν λερώνει καθόλου.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
O espresso χρειάζεται πορσελάνινη κούπα, και η εκχύλιση να γίνεται στα τοιχώματα και όχι στον πάτο.
Ειμαστε σωστοι κυριε αλλα μετα ποιος καθαριζει
Απο καιμακι αλλο τιποτα ,απο ενα μηχανακι που ετοιμαζομουν να το χαρισω
ρε συ μην ταν αφήνεις στη βάση.. Κράτα την κούπα με το χέρι λίγο κάτω από το στόμιο και δεν λερώνει καθόλου.
Το μεταλλικο τασακι που μολις διακρινεται ειναι γι αυτη την δουλεια δεν το εβαλα για τις αναγκες της φωτο
-
Δεν ειχα ιδεα σε ποιο θεμα να το βαλω...
Εαν καποιος ψαχνει ποτηρια νερου amstel (με το παλιο κλασσικο logo) που μπορει να τα βρει; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν ειχα ιδεα σε ποιο θεμα να το βαλω...
Εαν καποιος ψαχνει ποτηρια νερου amstel (με το παλιο κλασσικο logo) που μπορει να τα βρει;στον Ολλανδό
-
Αφού γύρισα όλους σχεδόν τους εμπορικούς καφέδες (τους έτοιμους-κομμένους δηλαδή), ήτοι Illy (κόκκινο και μαύρο/ταμπλέτες), Lavazza (χρυσό και κόκκινο), Buonti, Jacobs, Molinari (ταμπλέτες), δοκίμασα σήμερα Starbucks, τον 'κανονικό' που σερβίρουν στο μαγαζί.
Πρώτα απ' όλα ήταν αρκετά πιο ψιλοκομμένος από τους άλλους. Αυτό φάνηκε από το ότι όταν τον πάτησα με δύναμη, δεν έτρεχε καθόλου νερό και αναγκάστηκα να τον πετάξω.
Στις οδηγίες της καφετιέρας γράφει ότι τον καφέ τον πατάμε 'gently'. Άμα πατήσω 'gently' τους συνηθισμένους καφέδες, το αποτέλεσμα (η κρέμα) δεν είναι τόσο καλό. Άρα τελικά η gaggia αναφέρεται σε καφέδες φρεσκοκομμένους και μάλιστα σχετικά λεπτοκομμένους (εδώ θυμήθηκα τον dmitspan που πρότεινε να κοπεί ο καφές 'κανα δυο κλικ πιο ψιλός').
Σε αυτόν λοιπόν τον espresso συμβαίνει κάτι διαφορετικό: ΠΡΕΠΕΙ να είναι πατημένος απαλά, απλώς να στρωθεί δηλαδή με ελαφρούτσικη πίεση, αλλιώς το νερό κατεβαίνει σε σταγόνες ή καθόλου.
Γεύση: καλός, πολύ ιδιαίτερος, στην αρχή ξενίζει λίγο, αλλά έχει ωραίο άρωμα τελικά και δυνατή γεύση (έγλυφα το φλυτζάνι στο τέλος, κάτι σημαίνει αυτό ). Θα πειραματιστώ περισσότερο, αλλά μάλλον βρήκα καφέ που μου αρέσει γενικά περισσότερο από τους άλλους. -
Aμερικανακι.....
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Δεν ειχα ιδεα σε ποιο θεμα να το βαλω...
Εαν καποιος ψαχνει ποτηρια νερου amstel (με το παλιο κλασσικο logo) που μπορει να τα βρει;στον Ολλανδό
E, όχι και να ασχολούμαστε και με ποτήρια νερού amstel
τίγρη θες τπτ σε κάτι πιο ψαγμένο
Παιδιά, δεν ξέρω γιατί έχετε τέτοιο κόλημα με την νεσπρέσο, αλλά για οικιακό καφέ, σε συνδιασμό με το μαραφέτι για τον καπουτσίνο την έχω βρει ιδανική λύση.
Ένα χαρμάνι που έχει απ την ινδία μου φάνηκε πολύ καλό. -
Τα ποτηρια τα ηθελα για δωρο σε καποιον που ειχε φαει κολλημα με αυτα της amstel (αγνωστον γιατί),τελικα βρηκα ελληνάρα από το ebay
O νεσπρεσο ειναι καλος αλλα μονο αν τον συγκρινεις με τον δωρεαν καφε που εχουν στα αεροπλάνα και στα εμπορικα κεντρα
-
ρε ταλάκες πάτε καλα? Τα σπάει ο νεσπρέσσο.
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)