-
Ο χρήστης panosm25 έγραψε:
Για να προχωρησω με την Interamerican χρειαζετε να ενημερωσω την Υδρογειο οτι θα διακοψω ή απλα δεν πληρωνω το ανανεωτηριο τους ??
*εχει κανει κανεις σας ασφαλεια μεσω anytime?
Οχι δεν χρειαζεται να ενημερωσεις καμια Υδρογειο! Απλα δεν καταβαλεις τα ασφαλιστρα και τελος.
Απο εκει και περα πριν λιγες μερες ασφαλισα το αμαξι του πατερα μου μεσω anytime. Συμπληρωσα ολα τα στοιχεια που μου ζητηθηκαν, μου εβγαλε μια ηλεκτρονικη προσφορα την οποια και υπεβαλλα. Ελαβαν τα στοιχεια μου, με καλεσαν μετα απο κανα διωρακι, μου ζητησαν να στειλω με fax ταυτοτητα και αδεια κυκλοφοριας, τους εδωσα και τον αριθμο της πιστωτικης καρτας για να χρεωσουν και την επομενη κιολας μερα ηρθε ο courrier με το ασφαλιστηριο στην πορτα μου.
Plain simple...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Για να προχωρησω με την Interamerican χρειαζετε να ενημερωσω την Υδρογειο οτι θα διακοψω ή απλα δεν πληρωνω το ανανεωτηριο τους ??
*εχει κανει κανεις σας ασφαλεια μεσω anytime?
Οχι δεν χρειαζεται να ενημερωσεις καμια Υδρογειο! Απλα δεν καταβαλεις τα ασφαλιστρα και τελος.
Απο εκει και περα πριν λιγες μερες ασφαλισα το αμαξι του πατερα μου μεσω anytime. Συμπληρωσα ολα τα στοιχεια που μου ζητηθηκαν, μου εβγαλε μια ηλεκτρονικη προσφορα την οποια και υπεβαλλα. Ελαβαν τα στοιχεια μου, με καλεσαν μετα απο κανα διωρακι, μου ζητησαν να στειλω με fax ταυτοτητα και αδεια κυκλοφοριας, τους εδωσα και τον αριθμο της πιστωτικης καρτας για να χρεωσουν και την επομενη κιολας μερα ηρθε ο courrier με το ασφαλιστηριο στην πορτα μου.
Plain simple...
Εχε υποψιν σου οτι καθε χρονο ή 6μηνο θα χρεωνουν τη καρτα για το νεο συμβολαιο, προσωπικα εχω χρεωστικη οποτε αν δε θελω να συνεχισω τους δινω ακυρο.
-
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις
Λογικα με προπληρωμενη θα πληρωσω
corsair εσυ στην αξια αυτοκινητου πως το υπολογισες??Δηλωσες τα ακυρα που δινει το autotriti?? -
corsair εσυ στην αξια αυτοκινητου πως το υπολογισες??Δηλωσες τα ακυρα που δινει το autotriti??Α ναι... ξεχασα. Λοιπον... η Anytime σου δινει μια εκτιμωμενη τιμη αξιας του αυτοκινητου, αλλα δεν ειναι υποχρεωτικο να την ακολουθησεις. Πιθανα εχουν μπουσουλα το Autotriti. Προσωπικα ειδα ποσο πωλουνται αντιστοιχα αμαξια με το δικο μου στο car.gr και εβαλα μια μεση τιμη... 1000 ευρω παραπανω απο οσα μου προτεινε η Anytime.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
corsair εσυ στην αξια αυτοκινητου πως το υπολογισες??Δηλωσες τα ακυρα που δινει το autotriti??Α ναι... ξεχασα. Λοιπον... η Anytime σου δινει μια εκτιμωμενη τιμη αξιας του αυτοκινητου, αλλα δεν ειναι υποχρεωτικο να την ακολουθησεις. Πιθανα εχουν μπουσουλα το Autotriti. Προσωπικα ειδα ποσο πωλουνται αντιστοιχα αμαξια με το δικο μου στο car.gr και εβαλα μια μεση τιμη... 1000 ευρω παραπανω απο οσα μου προτεινε η Anytime.
Παω να συμπληρωσω την φορμα κ βγαζει ενα πεδιο που λεει για ημ/νια μεταβιβασης αυτοκινητου.
Τι σημαινει αυτο??τι ημ/νια να βαλω??Την ημ/νια εκδοσης της αδειας κυκλοφοριας πχ την εβαλα αλλα ημ/νια μεταβιβασης αυτοκινητου τι εννοει??(δεν με αφηνει παντως να το αφησω κενο)Aναφερετε μηπως για αυτους που εχουν παρει μεταχειρισμενο αυτοκινητο?Μηπως να βαλω την ιδια ημ/νια με την αδεια κυκλοφοριας να τελειωνω?? -
Παω να συμπληρωσω την φορμα κ βγαζει ενα πεδιο που λεει για ημ/νια μεταβιβασης αυτοκινητου.
Τι σημαινει αυτο??τι ημ/νια να βαλω??Την ημ/νια εκδοσης της αδειας κυκλοφοριας πχ την εβαλα αλλα ημ/νια μεταβιβασης αυτοκινητου τι εννοει??(δεν με αφηνει παντως να το αφησω κενο)Aναφερετε μηπως για αυτους που εχουν παρει μεταχειρισμενο αυτοκινητο?Μηπως να βαλω την ιδια ημ/νια με την αδεια κυκλοφοριας να τελειωνω??αν πατησεις το ερωτηματικο διπλα απο το πεδιο συμπληρωσης... θα δεις τι εννοει!
-
Καλησπέρα,
Μου εδόθη προσφορά για το δικό μου από ΑΧΑ, με βασικές καλύψεις + κλοπή (μερική & ολική) για 38000€ + πυρκαγιά + οδ.βοήθεια
Κόστος: 620€ ετησίως
-
Έβλεπα τα καμένα αυτοκίνητα στη Θεσ/νίκη και έλεγαν δεν τους καλύπτουν οι ασφαλιστικες να κάνει κάτι το Κράτος.
α) το λένε για να κάνουν μπούγιο?
β) δεν είχαν βάλει τον σχετικό όρο?
γ) ποιος είνια ο σχετικός όρος (πυρός, τρομοκρατική ενεργεια ή κακόβουλη τρίτων μαζί με πυρός)? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Έβλεπα τα καμένα αυτοκίνητα στη Θεσ/νίκη και έλεγαν δεν τους καλύπτουν οι ασφαλιστικες να κάνει κάτι το Κράτος.α) το λένε για να κάνουν μπούγιο?
γ) ποιος είνια ο σχετικός όρος (πυρός, τρομοκρατική ενεργεια ή κακόβουλη τρίτων μαζί με πυρός)?α) βλέπε β).
β) δεν είχαν σχετικό όρο.
γ) πυρός. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Έβλεπα τα καμένα αυτοκίνητα στη Θεσ/νίκη και έλεγαν δεν τους καλύπτουν οι ασφαλιστικες να κάνει κάτι το Κράτος.
α) το λένε για να κάνουν μπούγιο?
γ) ποιος είνια ο σχετικός όρος (πυρός, τρομοκρατική ενεργεια ή κακόβουλη τρίτων μαζί με πυρός)?α) βλέπε β).
β) δεν είχαν σχετικό όρο.
γ) πυρός.Μα καλά σε ακριβο αυτοκίνητο και δεν βάζουν πυρός?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μα καλά σε ακριβο αυτοκίνητο και δεν βάζουν πυρός?Εδώ δεν βάζουν καν ασφάλεια, τί να λέμε τώρα...
Νομίζεις ότι τα χιλιάδες ανασφάλιστα που κυκλοφορούν είναι μόνο χρέπια αθίγγανων και πτωχών ;;; -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
γ) ποιος είνια ο σχετικός όρος (πυρός, τρομοκρατική ενεργεια ή κακόβουλη τρίτων μαζί με πυρός)?
γ) πυρός.
Η κάλυψη πυρός είναι μόνο για φωτίες που ξεκίνησαν από το ίδιο το όχημα (βλ. Magneti Marelli ). -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
γ) ποιος είνια ο σχετικός όρος (πυρός, τρομοκρατική ενεργεια ή κακόβουλη τρίτων μαζί με πυρός)?
γ) πυρός.
Η κάλυψη πυρός είναι μόνο για φωτίες που ξεκίνησαν από το ίδιο το όχημα (βλ. Magneti Marelli ).
Ξαναρίξε μια ματιά στο ασφαλιστήριο σου...
-
Πλησιαζει η εποχη ανανεωσης και λεω το Σουμπαρου (μικτη) να το κανω στην Ολυμπιακη Βικτωρια.
Διαβαζω για νοικοκυρεμενη και σοβαρη εταιρια, τι λενε οι ειδικοι μας;Η Proton εκανε σχεδον ενα 5μηνο να με πληρωσει και δεν μου εδωσε την τελευταια φορα επεκταση για το εξωτερικο, οποτε ειπα να φυγω...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Πλησιαζει η εποχη ανανεωσης και λεω το Σουμπαρου (μικτη) να το κανω στην Ολυμπιακη Βικτωρια.
Διαβαζω για νοικοκυρεμενη και σοβαρη εταιρια, τι λενε οι ειδικοι μας;Η Proton εκανε σχεδον ενα 5μηνο να με πληρωσει και δεν μου εδωσε την τελευταια φορα επεκταση για το εξωτερικο, οποτε ειπα να φυγω...
Victoria έχω εγώ τα τελευταία 5 χρόνια, 2 φορές με τράκαραν από πίσω, την 1η μου έκαναν 700 ευρώ ζημιά και ήρθε και γερανός προληπτικά εντός 20λέπτου και την 2η μου στράβωσαν λίγο τον προφυλακτήρα και απλά έκανα την δήλωση και δεν ασχολήθηκα καν να το πάω για συνεργείο, γιατί πήγαινε για σκότωμα το αμάξι. Μάλιστα την 2η φορά ήρθε 3-κυκλο εντός 10λέπτου.
Περίπου 1+ μήνα έκαναν να μου πληρώσουν την 1η ζημιά και αυτό γιατί υπήρχαν κάποια προβλήματα με την άλλη ασφαλιστική (Aspis νομίζω είχε εκείνη η σουσουράδα), που δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα που τους έκαναν και τελικά έστειλαν δικηγόρο.
Φέτος έκανα ασφάλεια για μερική, ολική κλοπή, πυρκαγιά, κακοκαιρία, χαλάζι κλπ (μπορείς να τα δεις εδώ -> http://www.victoria.gr/ERGO/homepage.ns ... E/AIDH.pdf), όντας 5 χρόνια οδηγός, χωρίς υπαιτιότητα σε ατύχημα, 5 χρόνια πελάτης της Victoria, με αξία αυτοκινήτου στα 14700 ευρώ σαν ποσό ασφάλισης και το μαλλί ήρθε περίπου 400 ευρώ.
-
Χωρίς ΚΤΕΟ ασφάλεια δεν..
http://www.madata.gr/index.php/epikairo ... 48076.html -
Αν δεν αυξηθούν/σοβαρέψουν οι έλεγχοι της τροχαίας, το αποτέλεσμα θα είναι το εξής: κάποιοι θα περάσουν τα αυτοκίνητά τους από ΚΤΕΟ και κάποιοι άλλοι, όμως, θα τα αφήσουν και ανασφάλιστα (πέρα από μη περασμένα από ΚΤΕΟ).
Αν γινόντουσαν σοβαροί έλεγχοι και έπεφταν τα 400άρια βροχή, δε θα υπήρχε ανάγκη για νέα ρύθμιση.
-
To 50% των αυτοκινήτων δεν περνάει ΚΤΕΟ?
-
Ποια η γνώμη σας για τη Μινέττα; Έχω μια πολύ καλή προσφορά σε αυτή και σκέφτομαι να μεταβώ εκεί από Εθνική που είμαι τώρα..
-
Τα είχα γράψει κάνα μήνα πριν .
Ορίστε το αποτέλεσμα και οι αποφάσεις .Όποιος βαριέται ας διαβάσει μόνο το Αποφασίζει
Συνεδρίαση
τoυ Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠ.Ε.Ι.Α.
της 21/12/2009
Πρακτικό υπ’αρ.169
ΘΕΜΑ 1ο-εξ αναβολής: Εξελίξεις στην υπόθεση της Εταιρείας Commercial Value σχετικά με τις τηρούμενες καταθέσεις της στην Ελβετική Τράπεζα CREDIT SUISSE
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (ΕΠ.Ε.Ι.Α.)
Έχοντας υπόψη:
1.
Τις διατάξεις
(α) Του Ν. 3229/2004 (ΦΕΚ Α΄ 38/10.02.2004) «Εποπτεία της ιδιωτικής ασφάλισης, εποπτεία και έλεγχος τυχερών παιχνιδιών, εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων και άλλες διατάξεις», όπως ισχύει.
(β) Του Π.Δ. 20/2006 (ΦΕΚ Α’17) «Οργανισμός Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφαλίσεως».
(γ) Του Ν.Δ. 400/1970 (ΦΕΚ Α’ 10) περί «Ιδιωτικής Επιχειρήσεως Ασφαλίσεως» όπως ισχύει και ειδικότερα τη διάταξη των άρθρων 2α παρ.λστ, 7, 8 παρ.1, 3α και 4α , 13γ παρ.θ και 17α αυτού.
(δ) Του αρθρ. 37 παρ. 2 ΚΠΔ
2.
Την υπ’ αριθμ. 46511/Β/2147/29.10.2007 (ΦΕΚ Β’ 2149) κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών και Ανάπτυξης «διαπιστωτική πράξη έναρξης λειτουργίας της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠ.Ε.Ι.Α.)», όπως προβλέπεται από τον Ν. 3229/2004.
3.
Την από 8-12-2009 εισήγηση του Γενικού Διευθυντή της ΕΠ.Ε.Ι.Α.
4.
Τις με αρ. πρωτ. ΕΠ.Ε.Ι.Α. 5297/8-4-2009 και 5572/10-4-2009 επιστολές της ASPIS BANK με τις οποίες ενημερώνει την ΕΠ.Ε.Ι.Α. για εμβάσματα της Commercial Value (εφεξής Εταιρεία) στην CREDIT SUISSE που αφορούσαν εσωτερικά μεταβλητά κεφάλαια συνδεδεμένα με επενδύσεις του κλάδου ζωής ΙΙΙ, καθώς και τις με αρ. πρωτ. ΕΠ.Ε.Ι.Α. 16100/6-10-2009 και 17461/29-10-2009 επιστολές της ίδιας Τράπεζας, με τις οποίες γνώρισε στην ΕΠ.Ε.Ι.Α. ότι το συνολικό ποσό των προαναφερθέντων εμβασμάτων στην ελβετική τράπεζα Credit Suisse ανήρχετο σε ευρώ 14.962.789,34 (ποσό το οποίο μετά την ενσωμάτωση των τόκων μέχρι 30-9-2009 ανερχόταν στο ποσό των 14.981.236,97 ευρώ,). Συναφής με την ως άνω μεταφορά των κεφαλαίων στην Ελβετία είναι και η υπ’αρ.341/9-3-2009 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, με την οποία εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος αυτής κ. Δημήτριος Βιδάλης, να προβεί για λογαριασμό της στις απαραίτητες ενέργειες για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στην τράπεζα CREDIT SUISSE της Ελβετίας, καθώς και οι από 6 & 7-4-2009 συνολικά έξι (6) εντολές του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου της Εταιρείας κ. Βιδάλη προς τους θεματοφύλακες της περιουσίας της (ASPIS BANK, ASPIS INTERNATIONAL ΑΕΔΑΚ, AVIVA INVESTORS, ABERDEEN GLOBAL FUNDS) για την μεταφορά των εμβασμάτων συνολικού ποσού 14.962.789,34 ευρώ στην CREDIT SUISSE, φωτοαντίγραφα των οποίων ετέθησαν υπόψη της ΕΠ.Ε.Ι.Α.
5.
Την με αρ. πρωτ. ΕΠ.Ε.Ι.Α. 5342/8-4-2009 επιστολή της ΕΠ.Ε.Ι.Α. προς την Commercial Value με την οποία της επισημαίνει την παρά τις ανωτέρω διατάξεις (ανωτέρω υπό στοιχείο 1γ) αποστολή εμβασμάτων στην CREDIT SUISSE και την παράλειψή της να γνωστοποιήσει την σύμφωνα με το νόμο μεταβολή των συγκεκριμένων στοιχείων της ασφαλιστικής τοποθέτησής της μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες (αρ.8 παρ.4α ν.δ 400/1970) καθώς και την με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠ.Ε.Ι.Α. 5951/15-4-2009 επιστολή της ΕΠ.Ε.Ι.Α. προς την Εταιρεία με την οποία ζητούσε την άμεση συμμόρφωσή της με τις προαναφερθείσες διατάξεις του ν.δ 400/1970, επιφυλασσόμενη άλλως για την επιβολή κυρώσεων.
6.
Τις με αρ. πρωτ. ΕΠ.Ε.Ι.Α 5515/10-4-2009, 6182/21-4-2009 και 6685/29-4-2009 επιστολές της Εταιρείας προς την ΕΠ.Ε.Ι.Α., τις ομολογίες της Εταιρείας που περιέχονται στις επιστολές αυτές καθώς και τις υπεκφεύγουσες απαντήσεις της στα θέματα που κλήθηκε από την ΕΠ.Ε.Ι.Α. να δώσει εξηγήσεις, από τις οποίες (επιστολές) προκύπτουν ότι, πράγματι η Εταιρεία παρά τις προαναφερθείσες διατάξεις του ν.δ 400/1970 προέβη στην αποστολή των παραπάνω εμβασμάτων, υποσχόμενη στη συνέχεια την άμεση επαναφορά των εμβασμάτων αυτών σε ελληνική τράπεζα.
7.
Τις με αρ.πρωτ.ΕΠ.Ε.Ι.Α. 17523/30-10-2009 και 18443/16-11-2009 επιστολές της ΕΠ.Ε.Ι.Α προς την Εταιρεία με τις οποίες, αφενός επανέρχεται στην επισήμανσή της για το παράνομο των παραπάνω εμβασμάτων και αφετέρου καλούσε την Εταιρεία να καλύψει άμεσα το έλλειμμα της ασφαλιστικής της τοποθέτησης που προκαλούσε η μεταφορά των παραπάνω εμβασμάτων στην ελβετική τράπεζα.
8.
Την με αρ.πρωτ.ΕΠ.Ε.Ι.Α. 18095/9-11-2009 επιστολή της ΕΠ.Ε.Ι.Α. προς την Εταιρεία με την οποία την καλούσε σε ακρόαση για την προαναφερθείσα παραβατική συμπεριφορά της, επισημαίνοντάς της το έλλειμμα της ασφαλιστικής τοποθέτησής της που δημιουργήθηκε από την μεταφορά του ως άνω υπό στοιχείο 4 ποσού το οποίο (έλλειμμα) αναδείχθηκε και από τον συμπληρωματικό χρηματοοικονομικό έλεγχο της Εταιρείας που κοινοποιήθηκε σε αυτήν (σχ. έκθεση επίδοσης 10885Β’/9-11-2009 του δικαστικού επιμελητή στο Πρωτοδικείο Αθηνών Βασιλείου 2 Βασιλακόπουλου). Στην εν λόγω κλήση σε ακρόαση η Εταιρεία απάντησε με την αρ.πρωτ.ΕΠ.Ε.Ι.Α. 18639/19-11-2009 επιστολή της, με την οποία, μεταξύ άλλων, διαβεβαίωνε την ΕΠ.Ε.Ι.Α. ότι έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την μεταφορά των χρημάτων σε ελληνική τράπεζα και ότι σε κάθε περίπτωση η μεταφορά θα έχει ολοκληρωθεί εντός του μηνός Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.
9.
Την με αρ.πρωτ.ΕΠ.Ε.Ι.Α. 19015/26-11-2009 επιστολή της Commercial Value προς την ΕΠ.Ε.Ι.Α., με την οποία για πρώτη φορά της γνωρίζει ότι δεν έχει η ίδια η Εταιρεία την ελεύθερη διαχείριση των ποσών των ανωτέρω εμβασμάτων και ότι με εντολή της Εταιρείας η εταιρεία HESTIUN, αγνώστων λοιπών στοιχείων, οφείλει να αντικαταστήσει τα εν λόγω ποσά με διαθέσιμα άλλου πελάτη της ή με δικά της διαθέσιμα προκειμένου να υλοποιηθεί η υποχρέωση της Εταιρείας. Με την ίδια επιστολή επίσης η Εταιρεία ζητεί , και νέα προθεσμία για την μεταφορά των παραπάνω χρημάτων μέχρι την 7/12/2009, πέραν αυτής που είχε ζητήσει με προηγουμένη επιστολή της (αρ.πρωτ. ΕΠ.Ε.Ι.Α. 1117/18-11-2009). .
10.
Την με αρ.πρωτ.ΕΠ.Ε.Ι.Α. 19616/9-12-2009 επιστολή της ASPIS BANK προς την ΕΠ.Ε.Ι.Α. σε απάντηση των σχετικών επιστολών της ΕΠ.Ε.Ι.Α. (αρ.πρωτ.ΕΠ.Ε.Ι.Α. 19513/7-12-2009 και 19591/8-12-2009), με την οποία της γνωρίζει ότι, μέχρι και τις 7-12-2009 δεν έχει λάβει οποιοδήποτε έμβασμα σε ελβετικά φράγκα ή άλλο νόμισμα για λογαριασμό της Εταιρείας, παρά την ρητή διαβεβαίωση της Εταιρείας προς την ΕΠ.Ε.Ι.Α. κατά τα ανωτέρω υπό στοιχείο 9 της παρούσας.
11.
Το με αρ.πρωτ.ΕΠ.Ε.Ι.Α. 19256/2-12-2009 αίτημα της Εταιρείας για την εξαίρεση του ποσού των 14.983.705,63 ευρώ από την ασφαλιστική τοποθέτηση του κλάδου ΙΙΙ- Ασφαλίσεις Ζωής που συνδέονται με επενδύσεις, λόγω του, κατά δήλωση της Εταιρείας, προκύπτοντος, μετά την μεταφορά των παραπάνω εμβασμάτων στην Ελβετία, πλεονάσματος. Το ως άνω αίτημα δεν είναι βάσιμο διότι, ανεξάρτητα από το αν το εν λόγω ποσό συνιστούσε ή όχι πλεόνασμα στην ασφαλιστική τοποθέτηση της Εταιρείας, αυτή, κατά τον χρόνο υποβολής του αιτήματος δεν είχε ούτε την διάθεση ούτε τον έλεγχο του ποσού αυτού, γεγονός που προκαλεί ισόποσο έλλειμμα στο περιθώριο φερεγγυότητάς της, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 17α παρ.1 του ν.δ 400/70. Από τη διάταξη αυτή προκύπτει ότι το διαθέσιμο περιθώριο φερεγγυότητας μιας ασφαλιστικής επιχείρησης πρέπει να συγκροτείται από περιουσιακά στοιχεία ελεύθερα υποχρεώσεων, γεγονός που δεν ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση, λόγω της εκχώρησης της διαχείρισης του ως άνω ποσού σε τρίτη εταιρεία (Hestiun) και την δέσμευση της Commercial Value προς την Hestiun να μην μεταβληθεί το καθεστώς της εν λόγω εκχώρησης του διαχειριστικού ελέγχου των κεφαλαίων της, εωσότου η Hestiun αντικαταστήσει τα διαθέσιμα της Commercial Value με αντίστοιχα άλλου πελάτη της ή δικά της, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανωτέρω υπό 9 της παρούσας.
12.
Την με αρ.πρωτ.ΕΠ.Ε.Ι.Α. 1282/8-12-2009 επιστολή της Εταιρείας με την οποία υποβάλει α) αντίγραφο της από 8-12-2009 επιστολής της μητρικής της επιχείρησης ADVANTAGE CAPITAL HOLDINGS, η οποία υποδεικνύει στην θυγατρική της COMMERCIAL VALUE AAE να ζητήσει από την ΕΠ.Ε.Ι.Α. παράταση 60 ημερών για να μεταφερθούν τα ως άνω εμβάσματα σε ελληνική τράπεζα, πλέον της αιτηθείσης από την Εταιρεία παράτασης των 15 ημερών σύμφωνα με προηγούμενη επιστολή της (αρ.πρωτ.ΕΠ.Ε.Ι.Α. 19257/2-12-2009) και β) επιστολή των δικηγόρων της Εταιρείας στην Ελβετία προς αυτήν, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο ρόλος της HESTIUN στην τήρηση των κεφαλαίων της Εταιρείας στην CREDIT SUISSE, γεγονός που αποδεικνύει την συνεχή παρελκυστική τακτική της Εταιρείας να συμμορφωθεί προς τις επιταγές του νόμου και τις σχετικές παρατηρήσεις της ΕΠ.Ε.Ι.Α..
13.
Το γεγονός ότι η Εταιρεία μετέφερε σε πιστωτικό ίδρυμα της Ελβετίας (CREDIT SUISSE), στοιχεία ασφαλιστικής τοποθέτησης και ειδικότερα κεφάλαια που αντιστοιχούν σε επενδύσεις του κλάδου ζωής ΙΙΙ ύψους 14.962.789,34 (ποσό το οποίο μετά την ενσωμάτωση των τόκων μέχρι 30-9-2009 ανερχόταν στο ποσό των 14.981.236,97 ευρώ) παραβιάζοντας τις υποχρεώσεις της από τα άρθρα 8 παρ.1 και 3α και 13γ περ.θ’ ΝΔ 400/70, τα οποία επιβάλλουν την τήρηση του συνόλου των σε ασφαλιστική τοποθέτηση στοιχείων του ενεργητικού σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα εντός Ε.Ε και ΕΟΧ.
14.
Το γεγονός ότι η ως άνω παραβατική συμπεριφορά της Εταιρείας υπήρξε συνεχής, χωρίς καμία πρόθεση ουσιαστικής διόρθωσής της, ακόμη και μετά τις σχετικές επισημάνσεις της ΕΠ.Ε.Ι.Α. και χωρίς την παραμικρή διάθεση της Εταιρείας να συνεργαστεί ουσιαστικά με την εποπτική αρχή. Αντίθετα από όλα τα ανωτέρω προκύπτει η σαφής βούληση της Εταιρείας να χρονοτριβήσει χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης του ζητήματος, αιτούμενη διαρκώς την χορήγηση παράτασης στις ταχθείσες από την ΕΠ.Ε.Ι.Α. προθεσμίες για την εφαρμογή του νόμου και την διόρθωση των διαπιστωθεισών παραβάσεων της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
και έπειτα από διαλογική συζήτηση------------------------αποφασίζει ομόφωνα---------------------
1.
Διαπιστώνει ότι το ποσό των 14.981.236,97 ευρώ δεν είναι στην άμεση διάθεση και διαχείριση της Εταιρείας.
2.
Χαρακτηρίζει το ποσό των 14.981.236,97 ευρώ ως έλλειμμα του περιθωρίου φερεγγυότητας και ταυτόχρονα ισόποση μείωση της ασφαλιστικής τοποθέτησης της Εταιρείας COMMERCIAL VALUE AAE.
3.
Δίδει την εξουσιοδότηση στη δικηγόρο της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠ.Ε.Ι.Α. κα Ανθή Σόμπολου να συντάξει, υπογράψει και καταθέσει την κατά το άρθρο 37 παρ.2 ΚΠΔ ανακοίνωση στον κο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία να ενσωματωθεί το σύνολο της παρούσας.
Η παρούσα απόφαση, η οποία επικυρώνεται αυθημερόν, να επιδοθεί στην Εταιρεία και να αναρτηθεί στο σύνολό της στην ιστοσελίδα της ΕΠ.Ε.Ι.Α.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ