-
Γι' αυτό λοιπόν-και μετά απ' όσα διαβάσαμε και πιο πάνω-ΔΕΝ πάμε σε χιονοδρομικά
-
Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι
Εχετε να προτείνετε βαση την δική σας εμπειρία σε μάρκα και τύπο χειμερινών ελαστικών για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο Q5;
Ολες σχεδόν οι μάρκες έχουν χειμερινά για 4Χ4.
Τετοια πρέπει να προμυθευτούμε..
Θα ήθελα επίσης προτάσεις και για ΄καλτσες΄
Ευχαριστώ -
Σημερινά νέα από Autoplus
1-δεν έχει κάλτσες για 235/65/17
2-Χιονοαλυσίδες Biathlon Ιαπωνίας από λάστιχο 500€ [ ]
http://www.autoplus.gr/index.php?option ... &Itemid=99
3-RUD-CentraX 600€ [ ]
http://www.autoplus.gr/index.php?option ... Itemid=132
Πλεονέκτημα των 2 και 3 είναι ότι δεν εχουν πρόβλημα με την απόσταση από την ανάρτηση.
Τα χειμερινά λάστιχα είναι μάλλον μονόδρομος -
Έχω πάρει κάλτσες AutoSock σε διάσταση 235/55/R19 στα 110€.
Η Autoplus δεν έχει, τις βρήκα σε ηλεκτρονικό κατάστημα στην Αθήνα, η αντιπροσωπεία τους είναι Θεσσαλονίκη και αποστέλονται παντού. -
Καλησπερα σε ολη την Q5 παρεα!!
Εχω παραλαβει το Q5 S-Tronic εδω και τεσσερις ημερες και σημερα βγηκα στην εθνικη οδο!
Το αυτοκινητο φοβερο με τρομακτικη ροπη και πολυ καλη κυλιση!Αλλα...το παιξιμο των στροφων καλα κρατει...Και ερωτω...Αυτο το προβλημα εχει γινει γνωστο απο την αρχικη κυκλοφορια του αυτοκινητου!Εχει βγει apdate εδω και καιρο για την αντιμετωπιση του συγκεκριμενου προβληματος!!!Το δικο μου που ειναι παραγωγης Νοεμβριου γιατι το εχει????Εφοσον το γνωριζουν οι Γερμανοι γιατι συνεχιζουν να το παραγουν ετσι χωρις να το διορθωνουν??Πρεπει να πηγαινει ο καταναλλωτης να κανει το γ@@@@@νο το apdate για καψωνι????Εχω να πω πως ειναι πολυ σπαστικο αυτο το ανεβοκατεβασμα των στροφων και χαλαει παρα πολυ την συνολικη εικονα του αυτοκινητου....
Αν θελει καποιος ας μου πει την διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω για να φτιαχτει το ΓΝΩΣΤΟ!!!! προβλημα.Ευχαριστω!
Υγ.Δεν ειναι σοβαρη αντιμετωπιση αυτη απο μια τοσο μεγαλη εταιρεια(Audi) σε ενα τοσο ακριβο αυτοκινητο!!Και μην που πει καποιος οτι ειναι φθηνο...
Φιλικα.
-
Απο εδω βγαινουν κανενα 300 + αποστολη.
http://www.roofbox.co.uk/scripts/rbvehs ... 35%2F55-19
k
http://www.roofbox.co.uk/scripts/rbvehs ... =235/65-17http://www.spikes-spiders.com/catalog/v ... ry/?id=740
-
χμμμ
-
Η πλάκα είναι πως ,οποιοδήποτε μπροστοκίνητο επιβατικό με χιονολάστιχα, πάει μιά χαρά στα χιόνια.Οσο πιό βαρύ το αυτοκίνητο, τόσο ζορίζουν τα πράγματα. Και το γεγονός είναι πως τα περισσότερα SUV φοράνε λάστιχα εντελώς ακατάληλα γιά χιόνι. Στο βουνό βρίσκομαι τουλάχιστον δυό μέρες τη βδομάδαδα, τα τελευταία 23 χρόνια και οι μεγαλύτερς ξεφτίλες γίνονται με τα τετρακίνητα 'κύρους'. BMW X5, WV Touareg, Cayenne, Range rover, Grand Cherokee και πάει λέγοντας. Αυξημένος βάρος και εντελώς ακατάληλα ελαστικά, ίσον καταστροφή. Και από δίπλα να περνάνε χαλαρά Hyundai και άλλα ταπεινά και χωρίς χιονολάστιχα κάποιες φορές .
Αν κάποιος σκόπεύει να πατήσει και κάτι άλλο εκτός από άσφαλτο καλό είναι να βάλει ένα λάστιχο γενικής χρήσης γιά SUV πχ Pirreli Scorpion STR. Γιά χωματάκι και χιόνι είναι μιά χαρά και στην άσφαλτο δεν είναι κι άσχημα. Τα χειμερινά είναι καλή φάση αλλά ακριβή και μπελαλίδικη γιά κάποιον που δεν κάνει τακτική χρήση.Η καλή τετρακίνηση του Q5 μαζί με ένα λάστιχο γενικής χρήσης , αρκούν γιά τις περισσότερες περιπτώσεις.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχουμε μαζί αλυσίδες και να ξέρουμε να τις βάζουμε. Δεν χρειάζονται αυτές οι πανάκριβες Γιαπωνέζικες και αλαμπουρνέζικες. Ολες οι σύγχρονες αλυσίδες μπαινοβγαίνουν πολύ ευκολα, αν το έχεις δοκιμάσει στην ησυχία του γκαράζ σου. Με 100 ευρώ πέρνεις αξιοπρεπέστατες αλυσίδες, που θα βάλεις σε μιά ώρα ανάγκης. Καλό είναι να υπάρχει και ένας (σοβαρός) ιμάντας ρυμούλκησης καθώς κι ένα σπαστό φτυάρι, σε περίπτωση που χρειαστεί να μας τραβήξουν , η να τραβήξουμε από χαντάκια κλπ.Οι κάλτσες δουλευουν ,αλλά χάνονται και πολύ εύκολα χωρίς να το καταλάβεις και γενικά δεν είναι γιά πολλά πολλά.
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Όταν κάνετε επιτόπια στροφή ακούγετε σε εσάς η αντλία του τιμονιού;;; Γιατί στο δικό μου ακούγετε αλλά δεν θυμάμαι αν το έκανε από την αρχή, ούτε ξέρω αν είναι φυσιολογικό...
Με τέρμα στριμένο τιμόνι ναι,αλλιώς σίγουρα οχι
Ναι, με τέρμα στριμμένο το τιμόνι εννοούσα....
Σ'ευχαριστώ πολύ...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Αρη καλημερα,
οντως υπαρχει μια διαφοροποιηση στις στροφες του κινητηρα και στις αλλαγες, σαν να φορτωνει παραπανω στην 1η και 2α, αλλα για την καταναλωση ειμαι καθετος.....ξεκινησε μετα το update, και τα ταξιδια εγιναν με 2 ατομα χωρις πολυ φορτιο αποσκευων, και εντος πολης κυριως μονος μου.....οπως ακριβως κυκλοφορουσε και πριν το Update....με την ιδια διαταξη......στο συνεργειο δεν πηγα ακομα αλλα επειδη μαλλον θα παω αυριο το πρωι επα να παρω και μια γνωμη απο εδω μηπως και εχει παρουσιαστει και σε καποιον αλλον συναδελφο.....Nα το πεις στην αντιπροσωπεια και να επιμεινεις!!Αν εισαι σιγουρος για την αλλαγη αυτη στην καταναλωση ,να τους το επισημανεις !
σχετικα με την υπερβολικη καταναλωση που παρουσιαστηκε, τελικα ηταν λαθος συναγερμος....μια βολτα στην αραχωβα την κυριακη και τα πραγματα ηρθαν στην κανονικη τους κατασταση....δηλ 350 χλμ με μεση καταναλωση 10,5λτ/100χλμ.....απλα πρεπει να εφταιγε οτι ειχα καιρο να το βγαλω βολτα σε ανοιχτο δρομο, οποτε το σταματα ξεκινα μεσα στην πολη δημιουργησε το ολο προβλημα που απλα συναιπεσε με την αναβαθμιση του εγκεφαλου.....τελος καλο ολα καλα....καλη βδομαδα σε ολους....και για υ.γ. ηθελα ναξερα ποσοι απο εδω μεσα ηταν την κυριακη στην αραχωβα γιατι βαρεθηκα να μετραω συναδελφους...πλακα πλακα αν μαζευομαστε ολοι μαζι πρεπει να ειχαμε ολη την χρωματικη γκαμα της σειρας.......
-
ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ Η ΑΡΑΧΩΒΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΩ ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΛΛΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΕΙ.ΜΟΥ ΓΥΡΝΑΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ,ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΒΟΛΤΑ?
-
εκδρομή σε ορεινό χωριό της πτολεμαϊδας με xristos68 κατανάλωση 15 λίτρα !! Επιστροφή μόνος 9.8 λίτρα ! Είναι με ποιον κανείς παρέα τελικά
Α και κάτι άλλο 225 χιλιόμετρα την ώρα είναι πολλά ?
Γιατί κάποιος έχει πολύ βαρύ πόδι στην παρέα ..... -
Ο χρήστης giannis37 έγραψε:
Καλησπερα σε ολη την Q5 παρεα!!
Εχω παραλαβει το Q5 S-Tronic εδω και τεσσερις ημερες και σημερα βγηκα στην εθνικη οδο!
Το αυτοκινητο φοβερο με τρομακτικη ροπη και πολυ καλη κυλιση!Αλλα...το παιξιμο των στροφων καλα κρατει...Και ερωτω...Αυτο το προβλημα εχει γινει γνωστο απο την αρχικη κυκλοφορια του αυτοκινητου!Εχει βγει apdate εδω και καιρο για την αντιμετωπιση του συγκεκριμενου προβληματος!!!Το δικο μου που ειναι παραγωγης Νοεμβριου γιατι το εχει????Εφοσον το γνωριζουν οι Γερμανοι γιατι συνεχιζουν να το παραγουν ετσι χωρις να το διορθωνουν??Πρεπει να πηγαινει ο καταναλλωτης να κανει το γ@@@@@νο το apdate για καψωνι????Εχω να πω πως ειναι πολυ σπαστικο αυτο το ανεβοκατεβασμα των στροφων και χαλαει παρα πολυ την συνολικη εικονα του αυτοκινητου....
Αν θελει καποιος ας μου πει την διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω για να φτιαχτει το ΓΝΩΣΤΟ!!!! προβλημα.Ευχαριστω!
Υγ.Δεν ειναι σοβαρη αντιμετωπιση αυτη απο μια τοσο μεγαλη εταιρεια(Audi) σε ενα τοσο ακριβο αυτοκινητο!!Και μην που πει καποιος οτι ειναι φθηνο...
Φιλικα.
Ξεκινάς με προγραμματισμένο ραντεβού στην αντιπροσωπεία...
-
Παιδες, εχω κανει περιπου 9.000 χιλιομετρα (χωρις το παραμικρο προβλημα δοξα τω Θεω..)
Το ερωτημα ειναι: πρεπει να προσθεσω λαδι ή να περιμενω το σερβις των 15Κ?
Ο δεικτης μου δειχνει το εξης:
-
Ο χρήστης takisot έγραψε:
Παιδες, εχω κανει περιπου 9.000 χιλιομετρα (χωρις το παραμικρο προβλημα δοξα τω Θεω..)
Το ερωτημα ειναι: πρεπει να προσθεσω λαδι ή να περιμενω το σερβις των 15Κ?
Ο δεικτης μου δειχνει το εξης:
Όπως το βλέπω θα πάρει γύρω στα 600 ml αν σκεφτείς οτι η μπάρα που βλέπεις είναι 1 lt.Εγω θα συμπλήρωνα.Ελπίζω την ένδειξη να την πήρες με σβησμένη μηχανή και σε ευθεία..
-
Ευχαριστω! Οχι, την ενδειξη την πηρα μεν σε ευθεια αλλα με την μηχανη αναμμενη..
Τι λαδι ομως πρεπει να προσθεσω και απο που το προμηθευομαι;
(σορρυ για τις πολλες ερωτησεις..) -
Τα λάδια είναι τα παρακάτω
viewtopic.php?f=15&t=16532&p=1662146&hilit=castrol+edge#p1662146
Την ένδειξη την παίρνουμε αφού έχουμε σβήσει τη μηχανή σε ευθεία,και περιμένοντας μετά 2-3 λεπτά για να 'πέσουν'.Όσο για το απο που τα παίρνεις αν το ψάξεις στο net σίγουρα θα βρεις.. -
Thanks again! Αυτα τα Castrol edge 5w-30 που τα προμηθευομαστε? Σκοπος ειναι να γεμισει η ενδειξη στο φουλ?
-
Ο χρήστης takisot έγραψε:
Thanks again! Αυτα τα Castrol edge 5w-30 που τα προμηθευομαστε? Σκοπος ειναι να γεμισει η ενδειξη στο φουλ?Ξανακοίτα το ποστ μου
Εγω θα συμπλήρωνα γύρω στα 400-500 ml και θα το ξαναέλεγχα -
Οκ, να σαι καλα!
AUDI Q5