-
Ρε παιδακι μου, μιλαμε για πχ κινητα τηλεφωνα ή για μαγνητικους τομογραφους? Ετσι μια ιδεα για τι τομεα ηλεκτρονικων συζηταμε. Αν δεν θες να αναφερεις ουτε αυτο, no problem.
Κ να κανω μια ερωτηση: τι γνωμη εχετε για ΓΝΩΣΤΑ franchise εστιασης?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ρε παιδακι μου, μιλαμε για πχ κινητα τηλεφωνα ή για μαγνητικους τομογραφους? Ετσι μια ιδεα για τι τομεα ηλεκτρονικων συζηταμε. Αν δεν θες να αναφερεις ουτε αυτο, no problem.Οκ,
Μιλάμε για λογισμικό και υλικό για παροχή απομακρυσμένης πρόσβασης, virtualization, βελτιστοποίηση δικτύων, κτλ...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτο που εχω ακουσει ειναι οτι θελεις πολλα λεφτα για να αγορασεις την φιρμα,πρεπει να εχεις καταλληλο (για αυτους) ακινητο και εισαι δεσμιος μετα για καθε αλλαγη που θελει η μαμα εταιρια.Επαναλαμβανω οτι ειναι oτι εχω ακουσει.
-
δηλ στην ουσία κάνεις τη δουλειά πληροφορικάριου (+ τεχνικού πωλήσεων) η οποία εχει ελάχιστη σχέση με τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνεις ως μηχανικός (engineering δηλ.)
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτο που εχω ακουσει ειναι οτι θελεις πολλα λεφτα για να αγορασεις την φιρμα,πρεπει να εχεις καταλληλο (για αυτους) ακινητο και εισαι δεσμιος μετα για καθε αλλαγη που θελει η μαμα εταιρια.Επαναλαμβανω οτι ειναι oτι εχω ακουσει.
Πριν κατι χρονια ειχα ψαχτει μαζι με εναν φιλο για mc donald με δυο λογια σπρωχνεις ενα καρο λεφτα χωρις να εισαι εσυ το αφεντικο
Προιοντα σου φερνουν αυτοι ,προσωπικο εκπαιδευμενο απο αυτους και συγκεκριμενο αριθμο που σου οριζουν αυτοι ,ποσοστα επι του τζιρου κ.α.
Αυτα ειναι τα πλυν τα συν ειναι οτι στα λεφτα που δινεις ειναι μεσα το στησιμο του μαγαζιου ,το πρωτο γεμισμα (εμπορευμα)και βεβαια οι διαφημισεις TV,τυπο κτλ που ειναι και το πιο σημαντικοΟλα αυτα ξαναλεω ηταν πριν χρονια περιπου 9 γιατι τωρα μπορει να εχουν αλλαξει καποια πραγματα ...
Υπηρχε και καποιο περιοδικο με τετοια μαγαζια μονο δεν ξερω αν βγαινει ακομα -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
δηλ στην ουσία κάνεις τη δουλειά πληροφορικάριου (+ τεχνικού πωλήσεων) η οποία εχει ελάχιστη σχέση με τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνεις ως μηχανικός (engineering δηλ.)Τι σημαίνει θα έπρεπε;;; Δηλαδή όλοι οι διπλωματούχοι μηχανικοί έπρεπε να δουλεύουν ως καθαροί μηχανικοί; Πού είναι το κακό στο να συνδυάζεις το τεχνικό υπόβαθρο με το εμπορικό κομμάτι;
Οι μισοί+ product manager στην εταιρία είναι διπλωματούχοι μηχανικοί και πολλοί από αυτούς ασχολούνται καθαρά με τις πωλήσεις προϊόντων πληροφορικής, δεν προσφέρουν καν οι ίδιοι προτεινόμενες λύσεις-αρχικτεκτονικές και τεχνική υποστήριξη. Παρόλα αυτά έχουν προσληφθεί ως μηχανικοί και αμοίβονται ως μηχανικοί.
-
McDonald Goodys θελουν μισο μυριο γιατι ειναι τεραστια μαγαζια με πολλα μηχανηματα (παρασκευης) μεσα. Λογικο.
Σημειωση: το 'σπρωχνεις ενα καρο λεφτα' ειναι για να στησεις ολο το μαγαζι, οχι για να 'αγορασεις το ονομα'. Απο κει και περα ενα ποσο της ταξεως των 30 χιλιαδων για να λεγεσαι κ αναγνωριζεσαι ως Goodys για τα επομενα 10 χρονια, δεν νομιζω οτι ειναι κακη επενδυση.
Απο κει και περα ειναι προφανες οτι αγοραζεις τεχνογνωσια+εκπαιδευση+ετοιμες διαδικασιες, καθως κ την αναγνωριση φιρμας+προιοντων απο τον κοσμο, τα οποια εχουν δημιουργηθει ακριβως επειδη τα καταστηματα/προιοντα/διαδικασιες ειναι καρμπον ιδια για ολους. Προφανως κ κανεις αυτα που οριζει η μαμα εταιρια, και αυτο ειναι το καλο κατ'εμε γιατι εχεις εναν αναλυτικοτατο μπουσουλα. Ειδικα αμα δεν γνωριζεις τον χωρο νομιζω ειναι σημαντικο να εχεις 'οδηγιες χρησης' οι οποιες αποδεδειγμενα δουλευουν. Λεω αποδεδειγμενα γιατι (κ για αυτο τονισα το ΓΝΩΣΤΕΣ αλυσιδες) δεν εχω ακουσει κανενα Goodys, McDs, Everest κλπ να κλεινει. Η εχω ακουσει, αλλα αυτο ειναι η εξαιρεση του κανονα, ειδικα μπροστα στα 100δες no-name φαγαδικα που κλεινουν καθε χρονο.
Αφεντικο δεν εισαι αλλα αμα χεζεσαι στο ταληρο, δεν σε νοιαζει, σωστα?
'χεζομαι στο ταληρο με franchise': ξερω 2 ατομα, ο καθενας εχει απο 3 τετοια (πιτσαρια ο ενας, ΓρηγοροΕβερεστ ο αλλος) κ βγαζουν ΧΡΗΜΑ.
Οπως καταλαβαινετε ειμαι υπερ της ιδεας. Ρωταω αν καποιος απο εσας εχει συγκεκριμενη εμπειρια, ειτε ο ιδιος ειτε απο γνωστο που ειχε/εχει κατι τετοιο, κ αν εχουν καμμια ιδεα για το τι πρεπει να προσεξει κανεις σε τετοιες συνεργασιες.
-
τίποτα δεν σημαίνει και αφού σ'αρέσει κανένα πρόβλημα
πάντως αν ήμουν επιχειρηματίας ποτέ δεν θα έπαιρνα/πλήρωνα διπλωματούχο ( ) μηχανικό για πωλητή
-
Mc Donalts εχω δεί δυο να κλείνουν (δεν μπορώ να ξέρω αν μεταφέρθηκαν) εδω στη Θεσσαλονίκη, Ευοσμου και ενα κοντά στην Καμαρα
goodys δεν θυμάμαι να κλείνει
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
πάντως αν ήμουν επιχειρηματίας ποτέ δεν θα έπαιρνα/πλήρωνα διπλωματούχο ( ) μηχανικό για πωλητήΤο πωλητής έχει πολύ ευρύτερη έννοια μιας και για τους συγκεκριμένους μηχανικούς που αναφέρομαι τουλάχιστον δε μιλάμε για πώληση λιανικής σε ένα τοπικό κατάστημα, αλλά για πωλήσεις και διαχείριση πολύ μεγάλων αποθεμάτων και παρακολούθηση του ανταγωνισμού, της αγοράς και της τεχνολογίας για να είναι όσο το δυνατόν πιο βέλτιστη αυτή η διαχείριση.
Από κει και πέρα εσύ μπορεί να έπραττες αλλιώς, αυτός όμως είναι που διαθέτει τις επιχειρήσεις με τα 1000+ άτομα προσωπικό και όχι εσύ (δεν το λέω για να σε προσβάλλω, απλά οι επιλογές του καθένα έχουν κάποιο αποτέλεσμα)
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
McDonald Goodys θελουν μισο μυριο γιατι ειναι τεραστια μαγαζια με πολλα μηχανηματα (παρασκευης) μεσα. Λογικο.Σημειωση: το 'σπρωχνεις ενα καρο λεφτα' ειναι για να στησεις ολο το μαγαζι, οχι για να 'αγορασεις το ονομα'. Απο κει και περα ενα ποσο της ταξεως των 30 χιλιαδων για να λεγεσαι κ αναγνωριζεσαι ως Goodys για τα επομενα 10 χρονια, δεν νομιζω οτι ειναι κακη επενδυση.
Απο κει και περα ειναι προφανες οτι αγοραζεις τεχνογνωσια+εκπαιδευση+ετοιμες διαδικασιες, καθως κ την αναγνωριση φιρμας+προιοντων απο τον κοσμο, τα οποια εχουν δημιουργηθει ακριβως επειδη τα καταστηματα/προιοντα/διαδικασιες ειναι καρμπον ιδια για ολους. Προφανως κ κανεις αυτα που οριζει η μαμα εταιρια, και αυτο ειναι το καλο κατ'εμε γιατι εχεις εναν αναλυτικοτατο μπουσουλα. Ειδικα αμα δεν γνωριζεις τον χωρο νομιζω ειναι σημαντικο να εχεις 'οδηγιες χρησης' οι οποιες αποδεδειγμενα δουλευουν. Λεω αποδεδειγμενα γιατι (κ για αυτο τονισα το ΓΝΩΣΤΕΣ αλυσιδες) δεν εχω ακουσει κανενα Goodys, McDs, Everest κλπ να κλεινει. Η εχω ακουσει, αλλα αυτο ειναι η εξαιρεση του κανονα, ειδικα μπροστα στα 100δες no-name φαγαδικα που κλεινουν καθε χρονο.
Αφεντικο δεν εισαι αλλα αμα χεζεσαι στο ταληρο, δεν σε νοιαζει, σωστα?
'χεζομαι στο ταληρο με franchise': ξερω 2 ατομα, ο καθενας εχει απο 3 τετοια (πιτσαρια ο ενας, ΓρηγοροΕβερεστ ο αλλος) κ βγαζουν ΧΡΗΜΑ.
Οπως καταλαβαινετε ειμαι υπερ της ιδεας. Ρωταω αν καποιος απο εσας εχει συγκεκριμενη εμπειρια, ειτε ο ιδιος ειτε απο γνωστο που ειχε/εχει κατι τετοιο, κ αν εχουν καμμια ιδεα για το τι πρεπει να προσεξει κανεις σε τετοιες συνεργασιες.
Eχω παρει προσφορες απο αρκετες εταιριες οχι μονο εστιασης και πιστεψεμε δεν ειναι μονο 30000ευρω ο αερας (ονομα)
Μαγαζια τετοια σιγουρα δεν θα δεις να κλεινουν γιατι αυτη ειναι η τακτικη της καθε εταιριας
δλδ για λογους γοητρου ή πανε σε αλλα χερια ή ακομα τα περνουν οι ιδιες εταιριες για να μην βγει ονομα κακο προς τα εξω ...
Για το αλλο που ρωτας εχω δυο γνωστους ο ενας εχει Γερμανο και ο αλλος εβερεστ μεχρι στιγμης ολα καλα -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
πάντως αν ήμουν επιχειρηματίας ποτέ δεν θα έπαιρνα/πλήρωνα διπλωματούχο ( ) μηχανικό για πωλητή
Το πωλητής έχει πολύ ευρύτερη έννοια μιας και για τους συγκεκριμένους μηχανικούς που αναφέρομαι τουλάχιστον δε μιλάμε για πώληση λιανικής σε ένα τοπικό κατάστημα, αλλά για πωλήσεις και διαχείριση πολύ μεγάλων αποθεμάτων και παρακολούθηση του ανταγωνισμού, της αγοράς και της τεχνολογίας για να είναι όσο το δυνατόν πιο βέλτιστη αυτή η διαχείριση.
Από κει και πέρα εσύ μπορεί να έπραττες αλλιώς, αυτός όμως είναι που διαθέτει τις επιχειρήσεις με τα 1000+ άτομα προσωπικό και όχι εσύ (δεν το λέω για να σε προσβάλλω, απλά οι επιλογές του καθένα έχουν κάποιο αποτέλεσμα)
αυτό που θέλω να σου πω είναι οτι θα έπαιρνα κάποιον ποιο εξειδικευμένο και σίγουρα οχι ηλεκτρολόγο μηχανικό
αμα τωρα κάποιος γουστάρει ας πάρει και 1000+ κομμώτριες
-
Eγω ξεερω ενα γκουντις που εκλεισε. Επισης τα γκουντις τα τελευταια 2-3 χρονια πρεπει να εχουν -30 - 40% πωλησεις. σε σχεση με την προηγουμενη δεκαετια. Παλαιοτερα πηγαινανε τα μικρα μεχρι και για 'καφε' τωρα υπαρχουν τα μολ, τα σταρμπακς κλπ που τραβανε τα μικρα...τα οποια καλος η κακως αφηνουν χρημα.
Ολα αυτα τα ζητανε εκτος απο την προστατζα που ειναι φυσικα και ολο το στησιμο του μαγαζιου κλπ κλπ, ενα ποσοστο επι των εισπραξεων. Αλλοι σου λενε 5% επι του τζιρου αλλοι 15% επι του μικτου κερδους κλπ
Για εμενα το θεμα ειναι αν θελει καποιος να ανοιξει γρηγοροεβερεστ, ας βρει ενα καλο σημειο, να φτιαχνει καλο καφε σε πολυ λογικη τιμη, και καλα σφολιατοειδη - σαντουιτς να κανει ονομα και τελος.
Για παραδειγμα οσοι ξερουν το Entree, εφτιαχνε πολυ ωραια σαντουιτσακια κλπ, επιασε...εχω την εντυπωση οτι χαλασε την ποιοτητα του ομως. ειχα να παρω κατι απο εκει 1-2 χρονια και πηρα πριν 1-2 μηνες. Μετριος καφες μετρια προς χαλια τα φαγωσημα που πηρα.
@j.marr και εγω μπορει να προσλαμβανα μια ξανθια βυζαρου...αλλα νταξ γουστα ειναι αυτα
-
Να συνεργαστεις με τα ονοματα που αναφερθηκαν ειναι σιγουρα λεφτα αν υπαρχει η καταλληλη τοποθεσια (πχ κοντα σε πανεπιστημιο για φαστ-φουνταδικα) και δεν ειναι κορεσμενη απο παρομοια καταστηματα. Ουσιαστικα επενδυση χωρις ρισκο αν η περιοχη εχει κινηση και δεν ειναι κορεσμενη.
-
Δε νομίζω ότι είναι τόσο απλό το να χεστείς στο τάληρο ανοίγοντας με franchise ένα μαγαζί... αν ήταν όποιος είχε ένα ποσό μερικών δεκάδων-εκατοντάδων χιλιάδων € στην άκρη θα γινόταν πλούσιος.
Στην Πάτρα π.χ. τα Goody's στην πλατεία Όλγας έκλεισαν μετά από πολλάαααααα χρόνια γιατί άνοιξε ένα σουβλατζίδικο (LeCoq) δίπλα και τους έφαγε όλη την πελατεία. Μιλάμε δε για την πόλη της νεολαίας...
Όσο για τα McDonalds αν δεν κάνω λάθος απ' όταν ήρθαν στην Ελλάδα είναι κάθε χρόνο ζημιογόνα... μπορεί κάποιο μαγαζί να βγάζει λεφτά, ως εταιρία όμως μπαίνει μέσα.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Εχμ, ο μύθος λέει ότι πρέπει να κάνεις αυτό που σου αρέσει, όχι αυτό που αρέσει στο αφεντικό σου.
Ή αλλιώς: μη γίνεις υπάλληλος, προσπάθησε να ξεκινήσεις κάτι δικό σου.
Αυτή είναι η πραγματική έννοια του μύθου.μανο βάλε ρε συ τα 5-10εκ που σου περισσεύουν να ξεκινήσουμε μια εταιρία με κουμπιουτερ να γίνει και διευθυντής ο xenos
Ψήνομαι...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εγώ ως νέος ηλεκτρολόγος μηχανικός δεν αντιμετώπισα πάντως τραγικές καταστάσεις...
Έστειλα 4 βιογραφικά και μου έκαναν πρόταση συνεργασίας και στις 4 εταιρίες. Επέλεξα αυτή που θεώρησα ότι θα μου προσφέρει τις μεγαλύτερες εμπειρίες-προοπτικές εξέλιξης και δεν το μετάνοιωσα καθόλου. Είμαι δύο μήνες εκεί, πληρώνομαι πιστεύω πολύ καλά, έχω αρκετές έξτρα παροχές, από την πρώτη μέρα μου συμπεριφερθήκαν όλοι άψογα και γενικά δεν αντιμετώπισα καμία δυσκολία. Φυσικά είμαι πολύ εντάξει στη δουλειά μου, και παραπάνω από αυτό που θα ήθελαν, οπότε και αυτοί από την πλευρά τους το έχουν αναγνωρίσει. Δε θα ήθελα ΚΑΘΟΛΟΥ να πιάσω δουλειά στο δημόσιο.Δουλεύεις λίγο γι αυτό. Κάτσε να δουλεύεις για να φαίνονται οι άλλοι μόνο και βλέπεις. Δεν δουλεύω πολλά χρόνια αλλά μια συμβουλή θα σου δώσω: keep a smal basket...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Εχμ, ο μύθος λέει ότι πρέπει να κάνεις αυτό που σου αρέσει, όχι αυτό που αρέσει στο αφεντικό σου.
Ή αλλιώς: μη γίνεις υπάλληλος, προσπάθησε να ξεκινήσεις κάτι δικό σου.
Αυτή είναι η πραγματική έννοια του μύθου.μανο βάλε ρε συ τα 5-10εκ που σου περισσεύουν να ξεκινήσουμε μια εταιρία με κουμπιουτερ να γίνει και διευθυντής ο xenos
Ψήνομαι...
βλέπεις
και δεν είναι τόσο για τον xeno οσο για τη φουκαριάρα τη μάνα του που έχει κάνει το πτυχίο του καμαριού της κορνίζα και το βλέπει να ταλαιπωρείται για μισθούς της πλάκας
-
Οχι φυσικα. Οπως ειπα πρεπει να εισαι κοντα σε πανεπιστημιο κατα προτιμηση και να μην εχεις ισχυρο ανταγωνισμο. Απο εκει και περα χρειαζεται προσοχη στην διαχειριση να μην σε κλεβουνε, να μην πετιεται φαγητο, το μαγαζι να ειναι σε καλη κατασταση κλπ. Αλλα καθε επιχειρηση χρειαζεται αυτα.
Ζημιογονα η εταιρεια διαχειρισης δεν σημαινει οτι και τα μαγαζια χανουν. Πχ μπορει να τους δεινουν τα φαγητα με εκπτωση και να γραφουν μειον εκει για να ενισχυσουν την θεση τους στην αγορα. Δεν ξερω λεπτομερειες αλλα τα ΜακΝτοναλντς ειναι σταθερη εταιρεια παγκοσμιως και εχει ισχυροποιηθει η θεση της τελευταια.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
και δεν είναι τόσο για τον xeno οσο για τη φουκαριάρα τη μάνα του που έχει κάνει το πτυχίο του καμαριού της κορνίζα και το βλέπει να ταλαιπωρείται για μισθούς της πλάκας
Άστα! Τόσα χρόνια σπουδές κ ούτε σε κορνίζα δεν το έχω βάλει. Σε λίγο θα ντρεπόμαστε να πούμε ότι έχουμε σπουδάσει.
Φίλος που έχει τελειώσει μαθηματικό με μεταπτυχιακό στα οικονομικά ψάχνει δουλειά από τον Μάιο. Πήγε σε μία συνέντευξη που του έκανε ένας Δανός και του είπε ότι με τα προσόντα σου σε οποιαδήποτε ευρωπαική χώρα θα είχες σίγουρα δουλειά.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....