-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Mε το παλιο ελληνικο ροζ διπλωμα οδηγαω κανονικα στην Ελβετια;
Καμμια ιδεα τι εχει να δω και να κανω 5 μερες στην Γενευη;
Μην κάνεις τπτ, με έχουν σταματήσει ουκ ολίγες φορές και ποτέ με το ελληνικό ροζ δίπλωμα δεν είχε πρόβλημα.
θα αγοράσεις χρυσαφικά, άκου εκεί τι θα κάνεις
Βολτες γυρω γυρω. Το ευρωπαικο διπλωμα εχει 6μηνιαια ισχυ αν εισαι μονιμος κατοικος, και ισχυει κανονικοτατα οταν την διασχιζεις. Τα περι διεθνους τα λεει η ΕΛΠΑ για να τα τσεπωνει
Στην Γενευη κανεις ενα τουρ της πολης και μουσειων σε 1 αντε 2 μερες και μετα βολτες στην Ελβετικη υπαιθρο περιξ της Λακ ΛεΜαν. Η Λωζανη ειναι διπλα το ιδιο και το Νεσατέλ και φυσικα πολλα ομορφια χωρια. Μπορεις να πας και για σκι αν εχει χιονι το οποιο δεν το γνωριζω. Χιονολαστιχα εχεις στο αμαξι; -
μηπως ξερει κανεις τι γινεται με τις κλησεις απο καμερες στο εξωτερικο?
-
τί θες να μάθεις
με νοικιάρικο τις παίρνεις κανονικά.
Με δικό σου αμάξι:
Στην ελβετία 100%.
Στις υπόλοιπες χώρες έχω φλασαριστεί αρκετές φορές αλλά ακόμα τπτ.
Ο μιράζ διατείνεται ότι η Γαλλία στέλνει κλήσεις κανονικά, και το έχω διαβάσει κι εγώ, αλλά μέχρις ώρας (φτου φτου) δεν έχω πάρει κάτι -
Ο χρήστης giannis s έγραψε:
μηπως ξερει κανεις τι γινεται με τις κλησεις απο καμερες στο εξωτερικο?2 φορες με εγραψαν (τοσες εμαθα τελος παντων ) με νοικιαρικο, ηρθε κανονικα η ειδοποιηση στην Ελλαδα, εστειλα εγκριση στην εταιρια να χρεωσει την πιστωτικη, αλλα για καλη μου τυχη λεφτα δεν πηραν καμια απο τις 2 φορες (Γερμανια και Ιταλια).
δεν ξερω μηπως παιζει τιποτα στα διαδικαστικα... -
επειδη αυριο φευγω, κ εχω αγχωθει...
λοιπον...
- διαβατηριο + ταυτοτητα (εχω κ τα δυο)
- διπλωμα (εχω το καινουργιο με λατινικους χαρακτηρες, κ θα ειμαι εντος ΕΕ οποτε δεν θελω διεθνες)
- αδεια αυτοκινητου ειναι καινουργια με λατ. χαρακτηρες (ανηκει σε εμενα οποτε δεν θελω δηλωση του ιδιοκτητη)
- οδικη βοηθεια εχω για εξωτερικο πολυ καλη
- ασφαλεια + πρασινη καρτα...
Εβαλα χιονολαστιχα ...
εισητηρια πλοιου...
σερβις, βενζινες κλπ οκ......εχω ξεχασει τιποτα;;;; εχω ενα τετοιο συναισθημα...
ασε που οπου λεω που παω με φλομωνουν στα 'που θα πας; στην Ιταλια;; τρελος εισαι;; ο γιος του φιλου μου του μπακαλη που μενει πανω απο τον ξαδερφο της θειας του γειτονα στο εξοχικο, πηγε Ιταλια σταματησε για βενζινη, κοιταξε τον ουρανο κ οταν κοιταξε παλι κατω του ειχαν κλεψει το αμαξι...'
Υ.Γ. χαιρετω ολο το φορουμ
-
Δε νομίζω πως ξεχνάς κάτι (όσον αφορά στα του αυτοκινήτου τουλάχιστον).
Μην ξεχάσεις να φουλάρεις στην Πάτρα. Καλά να περάσεις! -
Ο χρήστης turms έγραψε:
επειδη αυριο φευγω, κ εχω αγχωθει...λοιπον...
- διαβατηριο + ταυτοτητα (εχω κ τα δυο)
- διπλωμα (εχω το καινουργιο με λατινικους χαρακτηρες, κ θα ειμαι εντος ΕΕ οποτε δεν θελω διεθνες)
- αδεια αυτοκινητου ειναι καινουργια με λατ. χαρακτηρες (ανηκει σε εμενα οποτε δεν θελω δηλωση του ιδιοκτητη)
- οδικη βοηθεια εχω για εξωτερικο πολυ καλη
- ασφαλεια + πρασινη καρτα...
Εβαλα χιονολαστιχα ...
εισητηρια πλοιου...
σερβις, βενζινες κλπ οκ......εχω ξεχασει τιποτα;;;; εχω ενα τετοιο συναισθημα...
ασε που οπου λεω που παω με φλομωνουν στα 'που θα πας; στην Ιταλια;; τρελος εισαι;; ο γιος του φιλου μου του μπακαλη που μενει πανω απο τον ξαδερφο της θειας του γειτονα στο εξοχικο, πηγε Ιταλια σταματησε για βενζινη, κοιταξε τον ουρανο κ οταν κοιταξε παλι κατω του ειχαν κλεψει το αμαξι...'
Υ.Γ. χαιρετω ολο το φορουμ
Δεν θα έχεις κανένα θέμα στην Ιταλία..αυτά που ακούς είναι @@@@!!αρκεί βέβαια να μην γίνεις προκλητικός,(το αυτοκίνητο σε περίεργα σημεία και με πράγματα μέσα),καλό ταξίδι
-
Πάρε ένα φωσφοριζέ γιλέκο και άντε στο καλό ρε, με τις παπαριές του καθένα
-
+1
Καλά να περάσεις
-
Εγώ πάντως πήγα Ιταλία και γύρισα με το αμάξι σε ένα κομμάτι.
Απλά το βράδυ, αν είχα το αμάξι στο δρόμο, ξεκούμπωνα κάτι για να μην παιρνει μπρος.
-
Παίζει ρόλο φυσικά και το που στην Ιταλία. Άλλα ακούγονται για Νάπολη για παράδειγμα άλλα για Bolzano.
-
Ναι, σαφώς. Νότια δν κατέβηκα... Μιλάω για Β. Ιταλία.
-
το γιλεκο το εχω στο αμαξι εδω κ μηνες...υποτιθεται οτι κ στην Ελλαδα πλεον απαιτειται...
αλλα...τελος παντων...
οπως ειπατε κιολας, σιγουρα αλλο Σικελια αλλο Ν.Τιρολο...
για την ακριβεια βγαινω Ανκονα κ παω σφαιρα για Madonna Di Campiglio...καποιες μερες εκει κ μετα S.Tirol στο Val Gardena...δηλ. αποκλειστικα Β.Ιταλια...
Υ.Γ.
απο το λιμανι για να βγεις αυτοκινητοδρομο ειναι σχετικα ευκολο ή μπλεξιμο;;κ με τα διοδια να χρησιμοποιω πιστωτικη;
-
Ο χρήστης turms έγραψε:
απο το λιμανι για να βγεις αυτοκινητοδρομο ειναι σχετικα ευκολο ή μπλεξιμο;;
κ με τα διοδια να χρησιμοποιω πιστωτικη;Αν έχεις GPS με ενημερωμένους χάρτες είναι πανεύκολο. Αν δεν έχεις, απλά εύκολο
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις (έχεις-δεν έχεις gps) είναι να ακολουθείς τους πολλούς και ιδιαίτερα κάποιον που ξέρεις ότι πάει προς την ίδια κατεύθυνση (τσεκάροντας φυσικά και καμιά πινακίδα για επιβεβαίωση). Γενικά η σήμανση είναι αρκετά καλή και δε νομίζω να έχεις πρόβλημα.
Στα διόδια χρησιμοποιώ κατά κόρον πιστωτική και δεν είχα ποτέ πρόβλημα (θέλει προσοχή μόνο να βάλεις την κάρτα με το σωστό προσανατολισμό γιατί δεν τη δέχεται μέχρι να τη βάλεις σωστά). Αν συναντήσεις οποιοδήποτε πρόβλημα η φωνή από το μεγάφωνο θα σε κατατοπίσει αναλόγως (αν μιλάς δε και Ιταλικά ακόμα καλύτερα). -
Πάρε gps είναι φθηνά πλέον και κάνουν τρομερή δουλειά. Στα διόδια από ανκόνα μέχρι σύνορα με Ελβετία κανένα πρόβλημα με μετρητά. Πιστωτική δεν είχα. Με το που βγεις από το καράβι κλείσε κλειδαριές. Δεν ξέρω αν έχει βάση ή όχι έτσι μου είπαν έτσι έκανα. Κανένα πρβλ πάντως. Όλα κύλησαν πολύ πιο απλά απ'ότι φανταζόμουν.
-
εχω ενα Garmin...εβαλα κ τους χαρτες του 2009
ΥΓ τις κλειδαριες παντα τις κλεινω...κ στην Ελλαδα...
-
Ακόμα και στη Ν.Ιταλία να πήγαινες δεν θα είχες κανένα μα κανένα πρόβλημα εκτός αν προκαλέσεις βέβαια,αλλά απ΄την άλλη και εδω αν προκαλέσεις το ίδιο θα πάθεις.Αυτά τα ευτράπελα που ακους ίσχυαν αρκετά χρόνια πριν...
Μεγάλη προσοχή να ΜΗΝ χάσεις την έξοδο στην autostrada γιατί μετά το θέμα περιπλέκεται πολύ -
τι να προκαλεσω...
αν κ δεν ξερω πως το εννοεις αλλα κ προσεκτικος ειμαι κ το αμαξι δεν εινια κ τιποτα ιδιαιτερο να τραβαει την προσοχη...
-
Παιδια εχω κ εγω μια απορια αν καποιος ξερει να με βοηθησει.. Γραφω εδω γιατι δεν ηθελα να ανοιξω αλλο τοπικ κ ταιριαζει κ λιγο..Ενι γουει, Εγω εχω ανεβει απο Ελλαδα στην Ολλανδια με το αμαξι μου που εχει Ελληνικες πινακιδες, ποσο καιρο μπορω να εχω τις πινακιδες πριν να τις αλλαξω σε Ολλανδικες? Αυτο που λενε οτι μπορεις μεχρι εξι μηνες κ μετα πρεπει να βγεις εκτος χωρας ισχυει? Και αν ναι πρεπει το αμαξι απλα να βγει εκτος συνορων Ολλανδιας η πρεπει κ να παει στην χωρα την οποια ειναι εγγεγραμενο? Στην προκειμενη περιπτωση Ελλαδα..?
Ειμαι εδω περιπου 9 μηνες κ νομιζω οτι ειμαι ψιλοπαρανομος αν ισχυει αυτο με τους εξι μηνες αλλα θα κατσω ακομα περιπου ενα χρονο κ μετα θα κατεβω παλι μονιμα Ελλαδα.. Και δεν θελω να μπω στην ολη διαδικασια να αλλαζω σε Ολλανδικες κ μετα απο ενα χρονο παλι σε Ελληνικες..
Μπορουν με καποιο τροπο εδω να δουν ποτε ηρθα στην Ολλανδια με το αμαξι? Πχ εγω μπορω να πω οτι ειμαι εδω 9 μηνες αλλα το αμαξι το εφερα χθες.. Σορρυ για το μεγαλο ποστ -
Φίλος μου μένει Ολλανδία με Γερμανικές πινακίδες εδώ και ένα χρόνο και δεν έχει συναντήσει κανένα πρόβλημα (μέχρι στιγμής). Έχοντας ζήσει σε κάμποσες χώρες τα τελευταία 10 χρόνια, μόνο στην Ελβετία του είχαν δημιουργήσει πρόβλημα και αναγκάστηκε να αλλάξει πινακίδες.
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες