-
Γεια χαρά σε όλους!
Το θέμα είανι το εξής... Χρειαζόμαστε ένα μικρομέγαλο αυτοκινητάκι στην νέα μας οικογένεια μιας και έρχεται το μάρτιο με το καλο και το πρώτο μας παιδάκι. Στα λεφτά που διαθέτουμε οι επιλογές είανι οι εξής:
Skoda Fabia Reflex 1.4 και Opel Meriva 1.4 τα οποία με τη χρηματοδότηση βγαίνουν ακριβώς στα ίδια λεφτά.
Ο προβληματισμός μου είανι ο εξής:
Εν συντομια... το skoda εχει καλυτερο κινητήρα (περισσότερη ροπή χαμηλά ) και χώρο αποσκευων (480 lt ) αλλά το opel είναι πιο άνετο για 5 επιβάτες (χώρος αποσκευων 415), πιο στιβαρό, ειναι και πολυμορφικο οποτε μεγαλύτερη ευελιξια και ειναι και opel. Επίσης ενω το opel εχει μεταξονιο μεγαλύτερο του fabia (πιο σταθερο) είναι συνολικα πιο κοντο που είναι καλο για μετακινήσεις μες την πολη.
Τι λέτε?
-
Γεια χαρά σε όλους!
Το θέμα είανι το εξής... Χρειαζόμαστε ένα μικρομέγαλο αυτοκινητάκι στην νέα μας οικογένεια μιας και έρχεται το μάρτιο με το καλο και το πρώτο μας παιδάκι. Στα λεφτά που διαθέτουμε οι επιλογές είανι οι εξής:
Skoda Fabia Reflex 1.4 και Opel Meriva 1.4 τα οποία με τη χρηματοδότηση βγαίνουν ακριβώς στα ίδια λεφτά.
Εν συντομια... το skoda εχει καλυτερο κινητήρα (περισσότερη ροπή χαμηλά ) και χώρο αποσκευων (480 lt ) αλλά το opel είναι πιο άνετο για 5 επιβάτες (χώρος αποσκευων 415), πιο στιβαρό, ειναι και πολυμορφικο οποτε μεγαλύτερη ευελιξια και ειναι και opel. Επίσης ενω το opel εχει μεταξονιο μεγαλύτερο του fabia (πιο σταθερο) είναι συνολικα πιο κοντο που είναι καλο για μετακινήσεις μες την πολη.
Τι λέτε?
-
Γεια χαρά σε όλους!
Τι λέτε?
-
Ο χρήστης funk έγραψε:
Γεια χαρά σε όλους!Το θέμα είανι το εξής... Χρειαζόμαστε ένα μικρομέγαλο αυτοκινητάκι στην νέα μας οικογένεια μιας και έρχεται το μάρτιο με το καλο και το πρώτο μας παιδάκι. Στα λεφτά που διαθέτουμε οι επιλογές είανι οι εξής:
Τι λέτε?
Με το καλο να ερθει το παιδακι σας καταρχην, στην συνεχεια για τα 2 αυτοκινητα. Ημουν στο παρελθον στο ιδιο διλλημα (αλλα με roomster vs meriva)
Το Reflex δεν μου αρεσε οπτικα αλλα μηχανικα εαν εχει τον 1.4 με τα 86 τοτε πραγματικα δεν σε αγωνει τιποτα σσο αφορα την ελξη εχει πολυ καλη ροπη αλλα δεν ειναι να το βαλεις δεξια και να αρχισεις να προσπερνας). Τωρα για τους χωρους το meriva οταν το ειχα δει ειναι παρπανω απο ικανοποιητικο αλλα δεν μου αρεσε η θεση οδηγησης τοσο οσο και η απουσια θεσεων για μικροαντικειμενα. Και εαν αλλο που με χαλασε τοτε ηταν στο meriva η οχη του, φαινεται αρκετα παλιο . Το νεο απο οτι ειδα ειναι πιο μοντερνο.
Γενικα η γνωμη μου εαν σου αρεσει οπτικα το Reflex πηγαινε εκει. Αλλα δες και το Roomster εαν σου αρεσει και παλι οπτικα (450lt και VarioFlex συστημα() Βαζεις απο κουνια μεχρι παρκοκρεβατα κτλ
Αυτα απο εμενα... δλδ +1 στο skoda.
-
Το skoda απο εμενα.Ποιο ομορφο σχεδιαστικα απο το meriva και γενικα πιστευω πως ειναι καλυτερο σαν συνολο απο το opel.
-
Ο χρήστης funk έγραψε:
...
...αλλά το opel είναι πιο άνετο για 5 επιβάτες (χώρος αποσκευων 415), πιο στιβαρό, ειναι και πολυμορφικο οποτε μεγαλύτερη ευελιξια και ειναι και opel. Επίσης ενω το opel εχει μεταξονιο μεγαλύτερο του fabia (πιο σταθερο) είναι συνολικα πιο κοντο που είναι καλο για μετακινήσεις μες την πολη.Τι λέτε?
Opel με κλειστά μάτια... γιατί το Fabia Reflex είναι απλά ένα μακρύ Fabia που όταν μπαίνεις μέσα είναι σαν να βρίσκεσαι σε κλουβί... Στενό μπρος-πίσω και παλιομοδίτικο εσωτερικό...
Κάνε το εξής τεστ! Μπες στη θέση του οδηγού κλείσε την πόρτα και δες αν νιώθεις άνετα αριστερά σου...
Εγώ ακόμα και το προηγούμενο OPEL AGILA το βρήκα ποιο άνετο και περισσότερο λειτουργικό σε σχέση με το Fabia ... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
...αλλά το opel είναι πιο άνετο για 5 επιβάτες (χώρος αποσκευων 415), πιο στιβαρό, ειναι και πολυμορφικο οποτε μεγαλύτερη ευελιξια και ειναι και opel. Επίσης ενω το opel εχει μεταξονιο μεγαλύτερο του fabia (πιο σταθερο) είναι συνολικα πιο κοντο που είναι καλο για μετακινήσεις μες την πολη.Τι λέτε?
Opel με κλειστά μάτια... γιατί το Fabia Reflex είναι απλά ένα μακρύ Fabia που όταν μπαίνεις μέσα είναι σαν να βρίσκεσαι σε κλουβί... Στενό μπρος-πίσω και παλιομοδίτικο εσωτερικό...
Κάνε το εξής τεστ! Μπες στη θέση του οδηγού κλείσε την πόρτα και δες αν νιώθεις άνετα αριστερά σου...
Εγώ ακόμα και το προηγούμενο OPEL AGILA το βρήκα ποιο άνετο και περισσότερο λειτουργικό σε σχέση με το Fabia ...COPY Aπο www.autobild.gr
Διαστάσεις Reflex Meriva
Μήκος (χλστ.) 4239 4052
Πλάτος (χλστ.) 1642 1694
Ύψος (χλστ.) 1498 1624
Μεταξόνιο (χλστ.) 2462 2630
Βάρος (κιλά) 1075 1330
Χώρος αποσκευών (λίτρα) 480 360Δεν νομιζω να εχει τοσο μεγαλη διαφορα στο πλατος, ειδικα απο εριστερα, να μου πεις στο κεντρο ναι εγω που ειμαι στα 120 κιλα 1.80 χτυπαω με το αδερφο μου (στα ιδια κιλα) το δεξιμου χερι..
-
Αν μπορούσα από οικονομικής απόψεως να πάρω το Meriva στα 1600 κυβικά δε θα το συζήταγα καν. Αυτά τα 1330 κιλά όμως μου κάθονται στο λαιμό.
Όσο αφορά στα Skoda μ'αρέσει τόσο το Roomster όσο και το Reflex απλά στο ίδιο επίπεδο εξοπλισμού με το Reflex το Roomster πάει αρκετά ψηλά.
Από αξιοπιστία τι λένε τόσο τo Meriva όσο και τo Fabia?
Αυτό που με κέρδισε στο Opel ήταν πως στο εσωτερικό τα υλικά του φαίνονταν πιο 'γερά' αν και δεν είμαι και πολύ έμπειρος σε αυτά τα πράγματα.
-
Ο χρήστης gerasimos12 έγραψε:
COPY Aπο http://www.autobild.gr
Διαστάσεις Reflex Meriva
Μήκος (χλστ.) 4239 4052
Πλάτος (χλστ.) 1642 1694
Ύψος (χλστ.) 1498 1624
Μεταξόνιο (χλστ.) 2462 2630
Βάρος (κιλά) 1075 1330
Χώρος αποσκευών (λίτρα) 480 360Δεν νομιζω να εχει τοσο μεγαλη διαφορα στο πλατος, ειδικα απο εριστερα, να μου πεις στο κεντρο ναι εγω που ειμαι στα 120 κιλα 1.80 χτυπαω με το αδερφο μου (στα ιδια κιλα) το δεξιμου χερι..
Εγώ μπήκα στο (καινούριο) FABIA Sport 1.4 μαζί με ένα φίλο (σε εμπορία) και όταν έκλεισα την πόρτα παρατήρησα τα εξής:
- Η πόρτα χτύπησε το μπράτσο μου
- Το φιλαράκι δίπλα μου παραήταν κοντά μου...
Τα πλάτη είναι πράγματι παρόμοια. Νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα σχεδίασης.
Απλά στο Meriva (ή και στο Agila που είχα για ένα διάστημα) επειδή κάθεσαι ποιο ψηλά το χέρι και το μπράτσο γενικότερα είναι ποιο ψηλά, προς το παράθυρο...Εμένα μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση αυτό στο FABIA και ήταν ένας από τους λόγους που το απέρριψα.
-
Οδηγησε τα και τα 2, μπες μέσα και βάλε σε προτεραιότητα τις απαιτήσεις σου.
Ποιοτικά και μηχανικά τα θεωρώ ίδια. Αισθητικά και λειτουργικά το Meriva.
Αν δεν 'παίζει' καθόλου το Roomster έστω και με λιγότερο εξοπλισμό ... προτιμώ το Meriva -βασιζόμενος και λίγο στην αισθητική αλλά και στα χαρακτηριστικά MPV (ψηλή θέση οδήγησης, πανοραμική θέα, περιορισμένες διαστάσεις κλπ) του αυτοκινήτου που θα οδηγώ κάθε μέρα.
Το Meriva μετράει μήνες πριν την αντικατάσταση του οπότε ίσως να κάνουν και καμιά προσφορά για ξεστοκάρισμα (για κάποια στιγμή εντός του 2010 τουλάχιστον).
(Από την άλλη ακούγεται και για ένα ελαφρύ f/l στο Fabia -και ίσως να βάλουν και τον 1,2 Tsi.)ΥΓ. Ίσως να έβλεπες και το Nissan Note που το συμπαθώ αρκετά, ενώ δεν ξέρω απο τιμές αλλά να περίμενες να δεις και το Kia Venga!
-
Skoda θα επέλεγα για τους εξής λόγους: Καλύτερη αξιοπιστία, μεγαλύτερο πορτ-μπαγκαζ, πιο όμορφο σχεδιαστικά. Το meriva το έχει ένας φίλος μου και του έχει βγάλει πολλά ηλεκτρικά προβλήματα (κάηκε ο κεντρικος εγκέφαλος, σβήνει η μηχανή κ.α...) στα πρώτα 2 χρονια. Αλλά δες και το roomster όπως ανέφεραν και άλλοι. Είναι καλή ιδέα...
-
Opel, γιατί αυτός που έχει τη Skoda στην Ελλάδα, είναι ο ίδιος που έχει και τη Citroen...
-
Citroen C3 picasso
ή αν θέλεις κάτι μεγάλο και φτηνό, πάρε το citroen berlingo
-
Αν και το C3 picasso ειναι ωραίο αυτοκίνητο δεν με έχει πείσει ακόμα η Citroen για την αξιοπιστία της. Από τα όσα μοντέλα έχουν αναφερθεί ως τώρα, θεωρώ πως τα πιο αξιόπιστα είναι τα Skoda. Για τα Opel, και συγκεκριμένα για το Corsa στο οποίο είναι βασισμένο το Meriva έχω επίσης ακουσει κάμποσα αρνητικά σχόλια από ιδιοκτήτες.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Opel, γιατί αυτός που έχει τη Skoda στην Ελλάδα, είναι ο ίδιος που έχει και τη Citroen...Μπελεχας?
-
Opel, γιατί αυτός που έχει τη Skoda στην Ελλάδα, είναι ο ίδιος που έχει και τη Citroen...εσύ τσουρουφλήστηκες.
Πέστο αυτό και στους ταρίφες
-
Ασχετα απο το τι ακουσες και τι σου λενε παρε αυτο που σου αρεσε..Καινουργια αμαξια..τι στο καλο ολη την ωρα θα χαλανε??? Καμια επαφη παντως μεταξυ c3 picasso και των αλλων..
Αν σωνει και καλα επιμενεις σε αυτα τα 2 τοτε τη fabia. -
Εγώ λέω δε παιρνεις σε λίγους μήνες το superb combi να σαι άρχοντας.....
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Opel, γιατί αυτός που έχει τη Skoda στην Ελλάδα, είναι ο ίδιος που έχει και τη Citroen...
Μπελεχας?
Συγγελίδης...
εσύ τσουρουφλήστηκες.
Πέστο αυτό και στους ταρίφες
Απλά δεν τον πάω μία τον όμιλο (πλέον) και δεν θα του έδινα ούτε ένα €
Εγώ λέω δε παιρνεις σε λίγους μήνες το superb combi να σαι άρχοντας.....
Μικρός χώρος αποσκευών...
Μόνο 633 λίτρα...
-
εσύ τσουρουφλήστηκες.
Πέστο αυτό και στους ταρίφεςΑπλά δεν τον πάω μία τον όμιλο (πλέον) και δεν θα του έδινα ούτε ένα €
Είναι δλδ προσωπική σου στάση αυτή απέναντι στον επιχειρηματία και όχι αυτοκινητικό επιχείρημα (αξιοπιστία κλπ τεχνικά θέματα)
Skoda Fabia Reflex vs Opel Meriva