-
Το να αρνείται κανείς την καινοτομία και τον σπορτίφ χαρακτήρα των Ιταλικών αυτοκινήτων μάλλον δείχνει έλλειψη αντικειμενικότητας .
Να σας θυμίσω και τους στίχους του Ελύτη για την Alfa Romeo .
' ΘΑΥΜΑΣΑ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑ
ΒΡΗΚΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΚΑΝΟΝΑ.ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΛΕΩ
ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΙ ΩΡΑΙΟ
ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΟΡ ALFA ROMEOΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΕΣ
ΝΑ'ΝΑΙ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΕΛΑΙΩΝΕΣ
ΠΙΣΩ ΜΟΥ ΟΛ'ΟΙ ΑΙΩΝΕΣΚΙ ΟΠΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΠΡΟΣ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ
ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΜΕ ΒΑΖΕΙ
ΔΟΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΑΩ ΓΚΑΖΙΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑ
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ ΤΑ ΦΟΝΤΑ
ΠΙΑΝΩ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝ ΟΓΔΟΝΤΑΓΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΟΡΗ
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΙ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΠΛΩΡΗ
ΜΕ ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗΣ ΤΗΝ ΚΟΡΗ 'ΤΑ ΡΩ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ
-
-
Ο χρήστης ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ έγραψε:
Το να αρνείται κανείς την καινοτομία και τον σπορτίφ χαρακτήρα των Ιταλικών αυτοκινήτων μάλλον δείχνει έλλειψη αντικειμενικότητας .Αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα!
-
Ο χρήστης ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ έγραψε:
Το να αρνείται κανείς την καινοτομία και τον σπορτίφ χαρακτήρα των Ιταλικών αυτοκινήτων μάλλον δείχνει έλλειψη αντικειμενικότητας .σε ποιον ακριβως αναφερεσαι? που το ειδες αυτο γραμμενο???
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
...Πολύ ροζ βρε παιδιά, πολύ ροζ, ήταν όντως τόσο ρόδινα τα πράγματα; Είστε βέβαιοι ότι η πραγματικότητα δεν είναι κάπως πιο ... σκουρόχρωμη, έως κόκκινη τολμώ να πω, όπως το πρόσωπο του ιδιοκτήτη / οδηγού από το μίγμα ντροπής και θυμού που τον διακατέχει όταν η ναζιάρα ιταλίδα τον αφήνει απροειδοποίητα στην άκρη του δρόμου, ή και ακόμα πιο σκούρα κόκκινη, εως καφετί, όπως ... όπως το χρώμα της σκουριάς για παράδειγμα...Αλλά χαλάλι, ερωτευμένα παιδιά είστε όλοι σας...
Δημήτρη, κι όμως, τόσο οι Giulia όσο και οι Fulvia δεν ήταν αναξιόπιστα αυτοκίνητα. Σαφώς και δεν ήταν ανθεκτικά στη σκληρή (και αλύπητη) χρήση, όπως κάποια άλλα αυτοκίνητα, αλλά στο κάτω κάτω δε φτιάχτηκαν για αυτό. Το 'όνομα' για τα αναξιόπιστα ιταλικά αυτοκίνητα βγήκε απο τα μεταγενέστερα μοντέλα, όπως οι 33, 75, Prisma/Delta κλπ. Εκεί έχουμε φτάσει σε μία εποχή που τα ηλεκτρικά ήταν πολλαπλάσια σε όγκο απο αυτά της δεκαετίας του 60 (άρα και μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσει απροειδοποίητη βλάβη). Βάλε μέσα και το γεγονός ότι κατασκευαζόταν βιαστικά, για να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση, σε εργοστάσια που δεν είχαν την κατάλληλη υποδομή και οργάνωση.
Τώρα όσον αφορά το Fe2O3, η μεγαλοπρεπής πατάτα των ιταλικών χαλυβουργείων τοποθετείται χρονολογικά γύρω στο 1975. Οπότε αυτό εξαιρεί και τα 2 αυτοκίνητα. Σαφώς και σκουριάζουν, όπως όμως θα σκούριαζε κάθε αυτοκίνητο της εποχής τους, λόγω πλημμελούς αντισκωριακής προστασίας, και ύπαρξης σημείων που ευνοούσαν τη σκουριά.
Υ.Γ. απο ό,τι βλέπω αρχίζουμε να ξεφεύγουμε απο τον αρχικό προβληματισμό του Διγέτιου και να το γυρίζουν οι ιταλόφιλοι και μη σε εμφύλιο...μην πάνε χαμενα και τα ποπ κορν που ανοίξαμε...
-
Τελικά, το ζήτημα δεν ήταν αν θα καταφέρουμε να βάλουμε να 'πλακωθούν' οι μιλανέζοι με τους τορινέζους.
Το ζήτημα ήταν αν θα μπορέσουμε και πάλι να πούμε κάτι αρνητικό για τα αυτοκίνητα των άλλων.
Και εξηγούμαι: Αγαπώ τα αυτοκίνητα και, μάλιστα, αγαπώ τα δύο ιστορικά μου, όπως εκτιμώ και όποιο άλλο αυτοκίνητο έχει τεχνική ή αισθητική (προσωπικό) αξία. Σε κάθε περίπτωση, δε ζω και δεν επιβεβαιώνομαι μέσα από την κατοχή και οδήγηση κανενός οχήματος (παλαιού ή καινούργιου), όπως δε ζω και δεν επιβεβαιώνομαι μέσα από τη σχέση μου με τα αντικείμενα.
Επιπλέον, παρόλο το ενδιαφέρον μου για τα αυτοκίνητα, ποτέ δεν έχω ασχοληθεί με τα αυτοκίνητα των άλλων και, μάλιστα, για να τα σχολιάσω αρνητικά. Πιστεύω ότι το ενδιαφέρον και η αγάπη του καθενός για το αυτοκίνητό του είναι κάτι προσωπικό, το οποίο οι άλλοι δεν αντιλαμβάνονται.
Επομένως, και πέρα από κάθε αίσθηση χιούμορ, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί όταν γράφουμε για τα Lancia και τα Alfa, πρέπει οπωσδήποτε ιδιοκτήτες άλλων αυτοκινήτων να αρχίσουν με χαρά να γράφουν για τα όποια ελαττώματά τους. Κατ' αρχάς, το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορούσε την τεχνική και ποιοτική θέση των συγκεκριμένων οχημάτων στο συνολικό χώρο του κλασσικού αυτοκινήτου, αλλά μόνον την επιλογή μεταξύ δύο συγκεκριμένων μοντέλων (οπότε, ακόμη και η Alba, ίσως είναι λίγο off topic).
Περαιτέρω, υποθέτω ότι όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα ιστορικά αυτοκίνητα (όλων μας) έχουν συγκεκριμένες ατέλειες/ελαττώματα - ίσως αυτό τα κάνει και πιο ενδιαφέροντα και αγαπητά από ένα σύγχρονο τέλειο όχημα.
Λοιπόν, ας αφήσουμε κάποιον να γράψει πόσο «υπέροχο» είναι το αυτοκίνητό του, ιδία, δε, όταν δε γράφει παιδικές βλακείες, αλλά όταν έχουν μία βάση τα γραφόμενά του.
Εκτός αν αρχίζουμε να εισάγουμε και στα κλασσικά τη λογική του forum των σύγχρονων αυτοκινήτων: μόλις γράψει κάποιος κάτι για το νέο Lancia, αμέσως θα πέσουν πάνω του οι ιδιοκτήτες των γερμανικών να του γράψουν πόσο κακό είναι το αυτοκίνητό του (και αντιστρόφως).Επομένως, ναι, και εγώ διαβάζω τα fora των άλλων μαρκών, αλλά δε θα γράψω, με όλη μου τη χαρά και την ειρωνεία, την όποια αρνητική άποψη έχω για τα άλλα οχήματα (πολλώ δε μάλλον όταν η άποψη δεν είναι τεκμηριωμένη και, εν τέλει, είναι λανθασμένη).
ΥΓ: δεν καταλαβαίνω προς τι η τόση ενόχληση για το τελευταίο μου post. Απάντησα με το ίδιο εύθυμο ύφος με το οποίο εγράφησαν τα σχόλια για τα Lancia - γιατί να ενοχληθεί κανείς; Εκτός κι αν το ύφος του κειμένου στο οποίο απάντησα ήταν ειρωνικό, οπότε δεν το κατάλαβα και απάντησα απλώς εύθυμα. Αλλά και πάλι, γιατί; Μας πειράζει να γράφει κάποιος κάτι κακό για το αυτοκίνητο που έχουμε;
Και, τέλος, από πότε αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε τον πληθυντικό στο forum; -
Πρόκειται για πράγματα τα οποία έχουν χιλιοειπωθεί (γραφτεί;) εδώ μέσα, αλλά πάλι χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε.
Ως γνωστόν, δεν είμαι ούτε κάτοχος, ούτε οδηγός, ούτε είχα κάποια αξιόλογη επαφή με τα εν λόγω μοντέλα. Συνεπώς, δεν νομιμοποιούμαι να εκφέρω οποιαδήποτε αντικειμενική άποψη πάνω σε αυτά. Άρα προφανώς (για εμένα τουλάχιστον) οι δικές μου αναρτήσεις πάνω στο θέμα δεν μπορούν να θεωρηθούν ως σοβαρή προσπάθεια σπίλωσης των Alfa και Lancia όπως πιθανώς κατάλαβες. Το ύφος ήταν αρκούντως ελαφρό εως χαζοχαρούμενο, δεν ήταν προφανές; Πάντα υπάρχει πρόβλημα στη μεταφορά του ύφους σε ένα φόρουμ, αλλά τελικά μάλλον θα πρέπει να χρησιμοποιώ περισσότερα emoticons.
Επομένως δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο να θιχτεί κάποιος. Και αυτό έδειξες με το να αναφέρεις τη Rover στη συγκεκριμένη θεματική ενότητα. Οτι αισθάνθηκες να απειλείται η φήμη κάποιων μοντέλων που αγαπάς.Τώρα πιθανόν να αναρωτιέσαι για ποιό λόγο έγραψα αυτά που έγραψα. Ειλικρινά, επειδή νομίζω ότι το θέμα βγήκε κάπως πιο σοβαρό από όσο θα έπρεπε (κατ' εμέ πάντα). Ο D-Jet πήρε μάλλον τις πληροφορίες που ήθελε οπότε δεν θα ήταν άσχημα το θέμα να διανθιστεί και με λίγη ελαφρότητα. Αισθητικό δηλαδή καθαρά το ζήτημα. Έτσι προσπάθησα να παρακινήσω κάποιον αρμόδιο ή μη, έχοντα την απαραίτητη διάθεση αυτοσαρκασμού να προχωρήσει σε κάποια αντίστοιχη συνεισφορά. Ιδού το έγκλημά μου!
Υ.Γ. Χρησιμοποιούμε πληθυντικό όταν υποψιαζόμαστε ότι συνδιαλεγόμαστε με ανθρώπους που έχουν πάρει τη ζωή πολύ στα σοβαρά.
-
Εντάξει, τώρα μου έγραψες στον ενικό!
Καλημέρα! -
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Ο D-Jet πήρε μάλλον τις πληροφορίες που ήθελε οπότε δεν θα ήταν άσχημα το θέμα να διανθιστεί και με λίγη ελαφρότητα.O D-Jet διψάει για αίμα...και αυτά τα γλυκανάλατα δεν τα καταλαβαίνει!
Βασικά δεν πήρα τις απαντήσεις που ήθελα γιατί όλοι το πιάσαμε στη γενική περιγραφή, είτε λόγω συναισθηματικής φόρτισης (π.χ. o Fulvia3), είτε λόγω ειδικής συμπάθειας προς τους κατασκευαστές (όπως η Άλμπα μας), είτε ακόμα λόγω γενικής συμπάθειας (όπως εγώ και πολλοί άλλοι) προς τα συγκεκριμένα μοντέλα... Με εξαίρεση τον αγαπητό Τζιουλαφόρο Μονόφαρο που τις έριξε τις σποντούλες του, προσωπικά, δηλώνω απογοητευμένος από το επίπεδό σας (απαράδεκτα πολιτισμένο) και περιμένω κάποια στιγμή να βρεθεί ένας χριστιανός να ρίξει ένα καλό ξεκατίνιασμα στα δύο μοντέλα, να δούμε τελικά, οι υπόλοιποι, τι γίνεται τελοσπάντων... -
Την πάτησες!
-
@d-jet
γουσταρεις στα αληθεια??? και με τον φιλο μου το μιχαλη? τι θα γινει που θα με παρει παλι στα σοβαρα?
και μ αυτον τον μονοφαναρο, που ετσι κι αλλιως μου τα κανει τσουρεκια......7 φορες την εβδομαδα, αλλοτε στο τηλεφωνο κι αλλοτε γυρω απο γεματα τραπεζια??? ε? -
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
@d-jet
γουσταρεις στα αληθεια??? και με τον φιλο μου το μιχαλη? τι θα γινει που θα με παρει παλι στα σοβαρα?
και μ αυτον τον μονοφαναρο, που ετσι κι αλλιως μου τα κανει τσουρεκια......7 φορες την εβδομαδα, αλλοτε στο τηλεφωνο κι αλλοτε γυρω απο γεματα τραπεζια??? ε?Είπαμε.. αν φύγει το θεριό δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσω να φτιάξω πράμα...και την επιλογή μου την έχω κάνει (εδώ και αρκετό καιρό). Όπως τα λέει ο Τζουλιαφόρος είναι, αλλά αυτή τη χρονική στιγμή, από όποια πλευρά και να το δω, η επιλογή είναι μία και δεν μπορεί να είναι άλλη από τη Φουλβια...
Ο Μιχάλης ποιος είναι; Ο μονόφαρος σε γεμάτα τραπέζια; (πωρε ψέμα που ακούω σήμερααααα...! )
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
@d-jet
και μ αυτον τον μονοφαναρο, που ετσι κι αλλιως μου τα κανει τσουρεκια......7 φορες την εβδομαδα, αλλοτε στο τηλεφωνο κι αλλοτε γυρω απο γεματα τραπεζια??? ε?Εσύ δε θα γίνεις άνθρωπος ποτέ κι επειδή η απαισιοδοξία σου κι η μιζέρια σου έχει χτυπήσει κόκκινο.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!
-
Ο χρήστης scuderia monofaro έγραψε:
@d-jet
και μ αυτον τον μονοφαναρο, που ετσι κι αλλιως μου τα κανει τσουρεκια......7 φορες την εβδομαδα, αλλοτε στο τηλεφωνο κι αλλοτε γυρω απο γεματα τραπεζια??? ε?Εσύ δε θα γίνεις άνθρωπος ποτέ κι επειδή η απαισιοδοξία σου κι η μιζέρια σου έχει χτυπήσει κόκκινο.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!
εγω μιζερος ρε καημενε? εγω??? εγω που σ εβγαλα απ την μιζερια του αλφαρομεο κλαμπ, και σ εβαλα σ αλλους κυκλους με γυαλιστερα σενταν, μπυρες, κι ωραιες παρουσιες να σε σερβιρουν???
τσ τσ τσ τι αχαριστια..... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
@d-jet
και μ αυτον τον μονοφαναρο, που ετσι κι αλλιως μου τα κανει τσουρεκια......7 φορες την εβδομαδα, αλλοτε στο τηλεφωνο κι αλλοτε γυρω απο γεματα τραπεζια??? ε?Είπαμε.. αν φύγει το θεριό δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσω να φτιάξω πράμα...και την επιλογή μου την έχω κάνει (εδώ και αρκετό καιρό). Όπως τα λέει ο Τζουλιαφόρος είναι, αλλά αυτή τη χρονική στιγμή, από όποια πλευρά και να το δω, η επιλογή είναι μία και δεν μπορεί να είναι άλλη από τη Φουλβια...
Ο Μιχάλης ποιος είναι; Ο μονόφαρος σε γεμάτα τραπέζια; (πωρε ψέμα που ακούω σήμερααααα...! )
ο μιχαλης ειναι ο φουλβια3, με τον οποιο νομιζα οτι ειχαμε εναν ''κωδικα επικοινωνιας'' και δεν φανταζομουν οτι μπορει ποτε να επερνε στα σοβαρα τα πειραγματα μου! και τελος παντων νομιζα οτι εχει καταλαβει ποσο πολυ ''ζηλευω'' και τα δυο καταπληκτικα αυτοκινητα του
το ''γουσταρεις στα αληθεια'' πηγαινε στο αν πραγματικα ''διψας για αιμα'' οπως ανεφερες πιο πανω....
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
εγω μιζερος ρε καημενε? εγω??? εγω που σ εβγαλα απ την μιζερια του αλφαρομεο κλαμπ, και σ εβαλα σ αλλους κυκλους με γυαλιστερα σενταν, μπυρες, κι ωραιες παρουσιες να σε σερβιρουν???
τσ τσ τσ τι αχαριστια.....Απ το Alfa Romeo club με έδιωξαν ρε,δε μ'εβγαλες εσύ,γιατί παραήμουν original και τους χαλούσα τη σούπα.Δεκτόν για τα γυαλιστερά σεντάν και τις μπύρες,αλλά χρωστάς τις ωραίες παρουσίες.Το πρόβλημα είναι ότι όποτε σε βγάζουμε έξω,θέλεις και δεύτερο brownies για να συνέλθεις και να μη γράφεις ότι σου κατέβει την επομένη.
Και μίζερος είσαι και κακομοίρης,αφού δεν αφήνεις τον μικρό μας Διγέτιο να πραγματοποιήσει τ'όνειρό του.
Εξάλλου μη ξεχνάς:ΟΙ ΔΑΦΝΕΣ ΤΟΥ ΔΑΝΑΩΝ ΜΟΣΧΟΒΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ.Διγέτιε,φτάνει το ξεκατίνιασμα ή θέλεις κι άλλο?
-
ξεκατινιαστείτε ελεύθερα παιδιά, μεταξύ μας είμαστε.
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
ξεκατινιαστείτε ελεύθερα παιδιά, μεταξύ μας είμαστε.ιωσηφ κατσε στην παντα σε παρακαλω....θα παιξω man to man με τον γυαλιστερο
-
Θύμησέ μου σε παρακαλώ,που πάρκαρες χθές,εσύ που έφτασες πρώτος στο ταβερνείο?
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
...και την επιλογή μου την έχω κάνει (εδώ και αρκετό καιρό). Όπως τα λέει ο Τζουλιαφόρος είναι, αλλά αυτή τη χρονική στιγμή, από όποια πλευρά και να το δω, η επιλογή είναι μία και δεν μπορεί να είναι άλλη από τη Φουλβια...Προλαβαίνεις.Όπως τη βλέπω μου φαίνεται εξαιρετικά τίμια πρόταση.Από άποψη αυθεντικότητας 10 στα 10.....και κινείσαι και πολύ κοντά στο ψυχολογικό όριο των 10Κ για να ολοκληρώσεις όλες τις διαδικασίες (μεταφορά+εκτελωνισμός).
http://www.subito.it/lancia-fulvia-coup ... 896932.htm
Ιταλικός Εμφύλιος 1963-1977 (Alfa VS Lancia)