-
Καταλαβαίνω τι εννοείς. Οι μετρητές του βενζινάδικου όμως δεν υφίστανται το ίδιο ζόρι...;; τι συμβαίνει, είναι πιο ανθεκτικοί και αναίσθητοι αλλά και ανακριβείς;;
Τότε ίσως μπορείς να βάλεις και μία βάνα, στη μία θέση θα φουσκώνεις βλέποντας στο μετρητή του βενζινάδικου και στην άλλη θα ελέγχεις την πίεση στο ελαστικό.Αλλά το καταντάς πολύπλοκο το πράμα... -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Όχι όνυχα διότι τότε θα μετράς την μεγαλύτερη επικρατούσα πίεση, η οποία είναι η πίεση του αεροφυλακίου όπου έχει συσωρευμένο τον αέρα με τον οποίο προσπαθείς να φουσκώσεις το ελαστικό.
Επικίνδυνο και ίσως εκτός ορίων του οργάνου, αφού αυτή μπορεί να φτάσει ή να ξεπεράσει στιγμιαία και τα 100psi αν δεν απατώμαι.Aφου δεν θα πατας τον διακοπτη του βενζιναδικου θα βλεπεις την πιεση στον σωληνα και στο λαστιχο.
-
Οι μετρητές του βενζινάδικου όμως δεν υφίστανται το ίδιο ζόρι...;; τι συμβαίνει, είναι πιο ανθεκτικοί και αναίσθητοι αλλά και ανακριβείς;;
Τότε ίσως μπορείς να βάλεις και μία βάνα, στη μία θέση θα φουσκώνεις...Υφίστανται το ίδιο ζόρι, αλλά είναι πολύ πιο ανθεκτικοί σε μέγιστη πίεση. Θυμήσου μόνο ότι τα 30psi που βάζουμε συνήθως είναι πολύ κάτω στην κλίμακα του οργάνου που διαθέτουν.
Ναι με βάνα γίνεται αλλά θα πολυπλοκέψει πολύ, ουσιαστικά το ματζαφλάρι του βενζινάδικου βάνα αποκοπής έχει μέσα. -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Επειδή ενδιαφέρομαι για ένα καλό μανόμετρο (καλύτερα ψηφιακό). πείτε καμμιά κουβέντα παραπάνω! (από που/κόστος)Όλα τα ψηφιακά έχουν ακρίβεια στη μέτρηση.
Στα καλά οι μπαταρίες κρατάνε πολύ καιρό. -
τσέκαρε αυτά
(δεν έχω δοκιμάσει δεν ξέρω)
πιστεύω οταν λές καλό δεν εννοείς κατι τέτοιο ας πούμε http://www.gaugestore.com/products.asp?dept=1094
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
http://accutiregauge.com/
πιστεύω οταν λές καλό δεν εννοείς κατι τέτοιο ας πούμε http://www.gaugestore.com/products.asp?dept=1094$ 999?
Όλα τα ψηφιακά έχουν ακρίβεια στη μέτρηση.
Στα καλά οι μπαταρίες κρατάνε πολύ καιρό.Το θέμα είναι που να βρω ένα?
-
είπες καλό
ebay ψάξε ορέ
-
-
α για τόσο καλά μιλάμε
πάρε οτι να ναι
-
Κοίτα κι αυτά
με καλή μπαταρία μετράνε καλύτερα από τα αναλογικά. -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
α για τόσο καλά μιλάμεπάρε οτι να ναι
Κοίτα κι αυτά
με καλή μπαταρία μετράνε καλύτερα από τα αναλογικά.οκ
-
Υπάρχουν κι αυτά για τους λάτρεις των αναλογικών και με εγγυημένη ακρίβεια:
http://www.flaig-praezision.de/shop.php
Δεν είναι βέβαια ότι πιο φτηνό, αλλά είναι πολύ καλές κατασκευές και Made in Germany (η ίδια εταιρεία βγάζει όπως θα δείτε και όργανα για χρήση σε ελαστικά αεροσκαφών )
Προσωπικά έχω αγοράσει ένα τέτοιο από το ebay γύρω στα 55 ευρώ... -
Καλησπέρα,
Μπορείς να δεις και αυτό που πήρα εγώ, έχει και μετρητή προφίλ ελαστικού....
-
Τελικά έκανα μια παραγγελία με ένα από τα παραπάνω που έβαλα. Τουλάχιστον να έχω επαναληψιμότητα.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Μπορείς να δεις και αυτό που πήρα εγώ, έχει και μετρητή προφίλ ελαστικού....
Ίδιο έχουμε, το δικό μου σε γκρι.
Το έχω ανοίξει 2 φορές για μπαταρίες.Προσφορά σε Lidl σημαντικά μικρότερη από την τιμή του λινκ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Καλησπέρα,
Μπορείς να δεις και αυτό που πήρα εγώ, έχει και μετρητή προφίλ ελαστικού....
Ίδιο έχουμε, το δικό μου σε γκρι.
Το έχω ανοίξει 2 φορές για μπαταρίες.Προσφορά σε Lidl σημαντικά μικρότερη από την τιμή του λινκ.
Η μέτρηση του προφίλ των ελαστικών, αποτυπώνεται ηλεκτρονικά στην οθόνη?? Είσαι γενικά ευχαριστημένος?
-
Αν μπείτε στο αγγλικό ebay και ζητήσετε tyre pressure gauge θα σας βγάλει εκατοντάδες καταχωρήσεις.
Οι τιμές ξεκινάνε, μαζί με τα μεταφορικά, από τα 5 ευρώ για κινέζικα ηλεκτρονικά μανόμετρα με μετρητή βάθους προφίλ ελαστικών .
Αλλά τα καλά σετ, συνήθως είναι αναλογικά και όχι ψηφιακά, και θέλετε περίπου 25 ευρώ για πλήρες μανόμετρο καλιμπραρισμένο με +/- 2% ακρίβεια και περί τα 50-60 ευρώ για +/- 1% ακρίβεια. Μιλάμε για εργαλεία σε inox ή alloy κάσες, όχι πλαστικές κινεζούρες, και εκτός της δεδομένης ακρίβειας και της μακροζωίας, δεν έχετε καμμία αξάρτηση από μπαταρίες πράγμα πολύ βασικό σε μακρά χρήση.
Εγώ 100 φορές να αγόραζα έτοιμο σετ, 100 φορές θα αγόραζα κάτι σχετικά καλό και κλασσικό για να μείνει για πάντα, και όχι κάτι με μπαταρίες που κάθε τόσο θέλουν αλλαγή και στο τέλος μπορεί να μου έρθει το ίδιο σε λεφτά αλλά χωρίς την ακρίβεια του άλλου. -
Η μέτρηση του προφίλ των ελαστικών, αποτυπώνεται ηλεκτρονικά στην οθόνη?? Είσαι γενικά ευχαριστημένος?Το δικό μου μετράει το βάθος του πέλματος σε χιλιοστά.
Τη δεύτερη φορά που το άνοιξα για μπαταρίες ρύθμισα και το σιδεράκι και τώρα είναι ακριβέστερο όταν μετράει 6-7 χιλ (αλλά χάλια στο 0-2 χιλ).Έχει καλύτερη ακρίβεια στην πίεση από αναλογικά διπλάσιας τιμής. Βέβαια θέλει μπαταρία οι οποία χαλάει πιο γρήγορα όταν το αφήνεις στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.
-
Καλησπέρα,Μπορείς να δεις και αυτό που πήρα εγώ, έχει και μετρητή προφίλ ελαστικού....
Ευχαριστημένος?ακρίβεια στη μέτρηση?
-
Τις τελευταίες σχεδόν 2 βδομάδες (μετά από την τελευταία ρύθμιση της πίεσης ελαστικών σε βενζινάδικο) αισθανόμουν πολύ έντονα τις λακούβες και είχε αρχίσει να γίνεται ανυπόφορη η κατάσταση ενώ είχα μπόλικο θόρυβο κύλησης. Έλεγξα την πίεση στα λάστιχα σε άλλο βενζινάδικο και βρέθηκε ότι όλα ήταν 4 psi κάτω Αφού τα επανέφερα στις νορμάλ τιμές, η άνεση επανήλθε στο φυσιολογικό της και χάρηκα ξανά ότι οδηγάω αυτοκίνητο κι όχι κάρο.
Συμπέρασμα: υπάρχουν όντως μερικοί ΠΟΛΥ fucked up μετρητές πίεσης σε ορισμένα βενζινάδικα
Ελπίζω να μη στράβωσε καμιά ζάντα απ το κοπάνημα.
Πίεση αέρα στα ελαστικά