-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
λίγο προσοχή με το που ψωνίζουμε λάδια.υπάρχουν κάτι ωραία εργοστάσια (π.χ.στην τουρκία),που φτιάχνουν μπουκάλια και ετικέτες και ρίχνουν μέσα ανακυκλωμένα (στην καλύτερη).μετά τα πουλάνε για κάνα €3 και τα παίρνουμε εμείς με €13 (τυχαία νούμερα).
για να σιγουρευτείτε,κρατήστε το serial number και ρωτήστε την εταιρεία αν έχει παράξει ποτέ αυτά τα νούμερα...θα εκπλαγείτε δυσάρεστα!
τα professional δεν θα τα βρείτε στην αγορά.Αφού είσαι τόσο καλά πληροφορημένος θα ξέρεις και πόσο είναι οι εργοστασιακές τιμές των καλών εταιρειών. Είμαι όλος αυτιά.
Μάκη η ερώτηση απευθύνεται και σε εσένα. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aν κάνουν δική τους εισαγωγή (έστω παραεισαγωγή), αυτό δεν είναι έως έναν βαθμό αναμενόμενο;Όχι, δέν είναι σε καμία περίπτωση λογικό ένα απο τα φτηνά λάδια της BP να το αγοράζω εγώ χονδρική 5,50€ και το συγκεκριμένο μαγαζί να το πουλάει λιανική 5€. Δηλαδή πόσο πιό φτηνά το αγοράζει απο μένα και το πουλάει 5 και βγάζει και κέρδος?
Anyway, τώρα βλέπω οτι το συγκεκριμένο μαγαζί δέν πουλάει λάδια BP πλέον οπότε δέν έχει και νόημα να ανεβάσω το τιμολόγιο.
-
κιαυτο γινεται
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
λίγο προσοχή με το που ψωνίζουμε λάδια.υπάρχουν κάτι ωραία εργοστάσια (π.χ.στην τουρκία),που φτιάχνουν μπουκάλια και ετικέτες και ρίχνουν μέσα ανακυκλωμένα (στην καλύτερη).μετά τα πουλάνε για κάνα €3 και τα παίρνουμε εμείς με €13 (τυχαία νούμερα).
για να σιγουρευτείτε,κρατήστε το serial number και ρωτήστε την εταιρεία αν έχει παράξει ποτέ αυτά τα νούμερα...θα εκπλαγείτε δυσάρεστα!
τα professional δεν θα τα βρείτε στην αγορά.Αφού είσαι τόσο καλά πληροφορημένος θα ξέρεις και πόσο είναι οι εργοστασιακές τιμές των καλών εταιρειών. Είμαι όλος αυτιά.
Μάκη η ερώτηση απευθύνεται και σε εσένα.δεν είμαι κάνενας insider
απλά,έπαθα,έψαξα και έμαθα.
σε όποιο μαγαζί έχει πολύ χαμηλές τιμές,ρωτήστε τους γιατί είναι τόσο φτηνοί και από που τα εισάγουν.αν πετύχετε διαφορετικούς υπαλλήλους θα ακούσετε και διαφορετική ιστορία.ζητήστε τιμολόγια εισαγωγής ή πιο απλά κάντε ότι διαβάζετε τις προδιαγραφές και δείτε το serial number.διασταυρώστε το με το εργοστάσιο-εισαγωγική και voila!το αν έχουν κέρδος ή υπερκέρδος οι 'επίσημοι' το θεωρώ το πιο πιθανόν.
προτιμώ πάντως να δίνω πχ €80 και να βάζω τα edge, παρά €50 και να βάζω πολύ χειρότερα από αυτά που έχω ήδη μέσα...'χτυπήστε' στο google: 'fake castrol' ή κάτι ανάλογο
-
εχεις δοκιμασει εσυ ή καποιος γνωστος σου να διασταυρωσεις serial και δε σου βρεθηκε απο γνωστο ιντερνετικο μαγαζι?
ή μιλας γενικα για το τι μπορει να συμβαινει?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εχεις δοκιμασει εσυ ή καποιος γνωστος σου να διασταυρωσεις serial και δε σου βρεθηκε απο γνωστο ιντερνετικο μαγαζι?ή μιλας γενικα για το τι μπορει να συμβαινει?
δεν ξέρω,ουτε θέλω να μάθω για ποιο 'γνωστό ιντερνετικό μαγαζί' μιλάς (για προφανείς λόγους)
το δοκίμασα με την μονόλιτρη συσκευασιία (που είχαν περισέψει και 200ml) και μάντεψε...
το τετράλιτρο το είχα ήδη πετάξει,όπως και την απόδειξη αγοράς. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πάντως εγώ πηγαίνοντας Πάτρα σταμάτησα για να δω τις εγκαταστάσεις στην Δέλτα Καρ και πήρα ένα 1 λίτρο Fuchs longlife το πλήρωσα 16 Euro. Not bad νομίζω...όλα είναι σχετικά... εμένα μου κακοφαίνεται να δώσω πάνω από 10 το λίτρο για το καλύτερο λάδι, άντε 11. Αν χρειαστεί και δεν βρίσκω κάτι μπορεί να φτάσω και τα 12. Αλλά 16 δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι... ειδικά για λάδι που μπορώ να το βρώ εύκολα πολύ φτηνότερα... πχ το Fuchs longlife με 9...
-
Oκ, ας δεχτούμε αυτό με τα Τουρκοκινέζικαβελγόλαδα στα μαγαζιά του Ιντερνέτ ισχύει. Ποιος μου εγγυάται ότι και οι άλλοι δεν πουλάνε τα ίδια σε τιμές... αντιπροσωπείας?
Και τελικά, από που σκατά να πάρω λάδια? -
Φιλαράκια....μιας και ο λόγος για τους κουμπάρους μας τους Τούρκους, έχω να σας πληροφορήσω τα εξής :στις 4/11/09 ήμουν Τουρκία και έμεινα από πολλαπλασιαστή (polo 9n1-1,4).Για καλή μου τύχη εκεί υπήρχε επίσημη αντιπροσωπεία vw.
Έμεινα έκπληκτος από τη συμπεριφορά τους, για το πως με υποδέχτηκαν , άνθρωποι ευγενέστατοι και φιλικοί,με χαμόγελο και διάθεση να μας κεράσουν τσάι κλπ.Χώροι οριοθετημένοι και πεντακαθαροι.
Αφού εντόπισαν την βλάβη μου έδειξαν στο pc, σε ποιό σημείο της μηχανής βρίσκεται ο πολλαπλασιαστής και με ενημέρωσαν ότι η βλαβη ήταν μικρή και εύκολη δουλειά.
Ο πολλαπλασιαστής, vw made in Turkey αξίας 78,68 YTL=32,4€ Εργατικά 10YTL. Τηνν άνοιξη εδώ για αλλαγή πολ/στή πλήρωσα όχι αντιπροσωπεία 70€!!!!!
Αγόρασα για εφεδρεία 4 μπουζί με σήμα της vw , κατασκευασμένα στην ιαπωνία από την NGκ (BKUR6T-10) και πλήρωσα 27,61YTL.(12,66€).Δέχτηκαν να πληρώσω με VISA.
Ανέβασα αυτό το post ,'οχι για τη διαφορά των τιμών, αλλά για να μαθαίνουμε και για να γινόμαστε καλύτεροι.
Εδώ φιλαράκια βλέπουμε τι μας βάζουν ??.Και τι τέλος πάντων παράγουμε ...μόνο κινέζικα, δε μπορεί να γίνει και εδώ ένα εργοστάσιο να παράγουμε κάτι ποιό ποιοτικό και χρήσιμο ????.......εκτός από δημόσιους υπαλλήλους!! -
καλή η αναφορά σου αλλά άσχετη με το thread ρε φίλε!
Ο χρήστης aze έγραψε:
Φιλαράκια....μιας και ο λόγος για τους κουμπάρους μας τους Τούρκους, έχω να σας πληροφορήσω τα εξής :στις 4/11/09 ήμουν Τουρκία και έμεινα από πολλαπλασιαστή (polo 9n1-1,4).Για καλή μου τύχη εκεί υπήρχε επίσημη αντιπροσωπεία vw.
Έμεινα έκπληκτος από τη συμπεριφορά τους, για το πως με υποδέχτηκαν , άνθρωποι ευγενέστατοι και φιλικοί,με χαμόγελο και διάθεση να μας κεράσουν τσάι κλπ.Χώροι οριοθετημένοι και πεντακαθαροι.
Αφού εντόπισαν την βλάβη μου έδειξαν στο pc, σε ποιό σημείο της μηχανής βρίσκεται ο πολλαπλασιαστής και με ενημέρωσαν ότι η βλαβη ήταν μικρή και εύκολη δουλειά.
Ο πολλαπλασιαστής, vw made in Turkey αξίας 78,68 YTL=32,4€ Εργατικά 10YTL. Τηνν άνοιξη εδώ για αλλαγή πολ/στή πλήρωσα όχι αντιπροσωπεία 70€!!!!!
Αγόρασα για εφεδρεία 4 μπουζί με σήμα της vw , κατασκευασμένα στην ιαπωνία από την NGκ (BKUR6T-10) και πλήρωσα 27,61YTL.(12,66€).Δέχτηκαν να πληρώσω με VISA.
Ανέβασα αυτό το post ,'οχι για τη διαφορά των τιμών, αλλά για να μαθαίνουμε και για να γινόμαστε καλύτεροι.
Εδώ φιλαράκια βλέπουμε τι μας βάζουν ??.Και τι τέλος πάντων παράγουμε ...μόνο κινέζικα, δε μπορεί να γίνει και εδώ ένα εργοστάσιο να παράγουμε κάτι ποιό ποιοτικό και χρήσιμο ????.......εκτός από δημόσιους υπαλλήλους!! -
Ο χρήστης aze έγραψε:
Εδώ φιλαράκια βλέπουμε τι μας βάζουν ??.Και τι τέλος πάντων παράγουμε ...μόνο κινέζικα, δε μπορεί να γίνει και εδώ ένα εργοστάσιο να παράγουμε κάτι ποιό ποιοτικό και χρήσιμο ????.......εκτός από δημόσιους υπαλλήλους!!Στην περίπτωσή σου μιλάς για ιδιωτικούς υπάλληλους.
-
Λοιπόν ρώτησα insider πριν δυο χρόνια και οι τιμές εργοστασίου εκείνη την εποχή ήταν 2,5-3e το λίτρο.
Επίσης ματάκια έχουμε και βλέπουμε πόσο πουλάνε οι ίδιες ευρωπαϊκές εταιρείες στην Αμερική , δηλ. από 8 έως 10$ το λίτρο τα συνθετικά τουτέστιν 6-7e το λίτρο με μεταφορικά και τιμές λιανικής εεε ..
Μ' αυτή τη νοοτροπία που έχουμε στην Ελλάδα το φτηνό να μας βρωμάει έχουμε φτάσει να είμαστε η ακριβότερη χώρα της ΕΕ σε πολλά είδη. Γιατί να κατεβάσει τις τιμές ο άλλος όταν θα πουλάει λιγότερο από τον ακριβό ;
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Λοιπόν ρώτησα insider πριν δυο χρόνια και οι τιμές εργοστασίου εκείνη την εποχή ήταν 2,5-3e το λίτρο.Επίσης ματάκια έχουμε και βλέπουμε πόσο πουλάνε οι ίδιες ευρωπαϊκές εταιρείες στην Αμερική , δηλ. από 8 έως 10$ το λίτρο τα συνθετικά τουτέστιν 6-7e το λίτρο με μεταφορικά και τιμές λιανικής εεε ..
Μ' αυτή τη νοοτροπία που έχουμε στην Ελλάδα το φτηνό να μας βρωμάει έχουμε φτάσει να είμαστε η ακριβότερη χώρα της ΕΕ σε πολλά είδη. Γιατί να κατεβάσει τις τιμές ο άλλος όταν θα πουλάει λιγότερο από τον ακριβό ;
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.Πες τα ΚΑΛΕ & ΧΡΥΣΕ μου άνθρωπε!!!
Έχουμε πάθει ανοσία στο να μας 'τον πιάνουν' και να τρώμε τάπες 'αβέρτα', πληρώνοντας πολλές φορές περισσότερα για να πάρουμε χαμηλότερη ποιότητα!
Εμπρός όλοι μαζί να στηρίξουμε το ημισυνθετικό 10w40 Της ΕΚΟ των 11€/λίτρο.Ε ναι...Αναμφίβολα λογική τιμή!
-
Πιάσε δουλειά ή πιάσε φιλίες σε rent a car να βάζεις τσάμπα λάδια!!!!
-
Οι τιμές που δίνεις Αντώνη, είναι οι ανώτατες λιανικές;
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Οι τιμές που δίνεις Αντώνη, είναι οι ανώτατες λιανικές;
Ναι φίλε. αυτό σημαίνει ότι μπορείς και να τα βρεις φθηνότερα, σε καμία περίπτωση ακριβότερα.
ΑντώνηςΗ νομοθεσία δέν προβλέπει ανώτατη ή κατώτατη λιανική τιμή, ο καθένας είναι ελεύθερος να πουλάει όσο φτηνά ή όσο ακριβά θέλει. Κάποιοι κατασκευαστές θέτουν όρια τιμών λιανικής στους μεταπωλητές, αλλά αυτό είναι ιδιωτικό συμφωνιτικό.
-
και ομς προβλεπεται.
σε καφετερια ας πουμε τον καφε θα τον πουλησεις τον φραπε μεχρι 6 ευρω περιπου. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Το να αγοράζεις από το διαδικτιο, προϊόντα που δεν μπορείς να διαπιστώσεις, αν είναι αυτά που περιγράφουν στο κουτί τους είναι λάθος.
Ενώ ο μαγαζάτορας δεν μπορεί να σε κοροιδέψει με μαιμού λάδια; Και να τα δεις από κοντά εάν δεν ξέρεις τι να κοιτάξεις πάλι θα την πατήσεις.
Τα λάδια που μπορεί να είναι μαϊμούδες, θα σου κάνουν ζημία στο μέλλον. Άμα όμως αγοράζεις από γνωστό επώνυμο μαγαζί, το οποίο εξυπηρετεί και μέσο διαδικτιου, είναι εγγύηση. Όπως πχ παίρνω κομπιούτερ από ‘πλαίσιο’ μέσο διαδικτιου.
από εκεί που ψωνίζω ...ψωνίζουν πολλοί. Και οι περισσότεροι πολύ πιο ψείρες από μένα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ το e-εμπόριο έχει εξαπλωθεί παντού εμείς ακόμα επιμένουμε να ψωνίζουμε μόνο pc και κινητά.
-
Αν είναι να δώσω 15e για ένα ημισυνθετικό... : ysterical: , θα είμαι ένα βήμα πριν το Δρομοκαΐτειο ,απίστευτες τιμές.
Την προηγούμενη εβδομάδα πήρα μια κούτα agip 2000 10W40 , 140e με τα μεταφορικά για 24 λίτρα. Δήλ. ούτε 6e το λίτρο από το δικτυακό μαγαζί του αντιπροσώπου της agip στα Δωδεκάνησα (Κωστάκης-Ρόδος) .
Duckhams=Aral=Castrol=BP , οι διαφορές στις τιμές μεταξύ τους είναι μεγάλες. Σίγουρα θα προτιμούσα Duckhmas.
Τιμές aral 10W40 σε Γερμανικό site με αρκετά χρόνια παρουσίας στην αγορά είναι 15e τα 4 λίτρα( τα 2,5-3e εργοστασιακής τιμής που λέγαμε) .
http://www.ostseeoel.de/epages/61764160 ... ts/1040A01και μη μου πείτε οτι είναι μούφα γιατί πόσο πιο κάτω να τους κοστίζει το μαϊμού.
-
εσυ δλδ το βλεπεις φυσιολογικο 4 ευρω το λιτρο;
εκτος βεβαια αν ο ανθρωπος εχει τοσο μεγαλη εκπτωση πια .
φθηνά λάδια