-
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο καθένας φτιάχνει κανόνες βάσει των βιωμάτων του και του περιγύρου του.
Το πρώτο είναι απολύτως κατανοητό, το δεύτερο απολύτως βλακώδες όταν αναφερόμαστε σε κάτι τόσο προσωπικό.
Πάντως, εξαιρουμένων των ανθρώπων που έχουν, άγνωστο γιατί, υποστεί συναισθηματικό ευνουχισμό, το να δίνεις και να λαμβάνεις συναισθήματα σε και από ανθρώπους είναι το καλύτερο ναρκωτικό. Σε ανεβάζει χωρίς παρενέργειες.
Και φυσικά, εννοείται ότι πρέπει να ΔΩΣΕΙΣ κάτι (χρόνο, βόλεμα, ξεκούραση) για να λάβεις κάτι άλλο. Όποιος θέλει να παίρνει χωρίς να δίνει τίποτα είναι παράσιτο.
Επίσης, εννοείται ότι αυτά ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ. Αν κάποιος δεν αισθάνεται έτοιμος να προσφέρει, να δημιουργήσει κάτι καλό, ας κάτσει να δει ταινίες, να ταξιδέψει στο Μάτσου Κίτσου ή να πιει 10 μπουκάλες στο club. Δεν του φταίει σε τίποτα ένα παιδί να βασανίζεται και να αισθάνεται περιττό βάρος. -
Να βελτιώσεις τα γαλλικά σου
για μένα το R1 είναι αντίσταση σε ηλεκτρικό κύκλωμα
@μάνος ακριβώς αυτό.
Το να λέμε στον καθένα δεν ξέρεις τι χάνεις που δεν έχεις κάνει παιδιά το βρίσκω εντελώς ηλίθιο -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Να βελτιώσεις τα γαλλικά σουγια μένα το R1 είναι αντίσταση σε ηλεκτρικό κύκλωμα
Tu vais faire le menage toi?
-
mais non, je veux seulement, faire foutre
-
Ο χρήστης Paris.gr έγραψε:
Κάποια πράγματα απλά δεν μπορούν να περιγραφούν αν δεν τα νιώσεις. ΟΚ καλά τα ανήψια, τα Ρωσάκια, το αμάξι, το σκάφος κτλ αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το αίσθημα του να γίνεις πατέρας και να κάνεις τη δική σου οικογένεια. Μην με παρεξηγήσετε αλλά πιστεύω ότι όσοι λένε 'been there, done that' μάλλον την πάτησαν και φοβούνται να ξαναπροσπαθήσουν ή μεγάλωσαν σε ένα περιβάλλον που απλά δεν τους έμαθε ή δεν ένιωσαν την αξία της οικογένειας και θεωρούν ότι όλα αγοράζονται.Μπορεί αυτή τη στιγμή να έχω στο μυαλό μου το σκεπτικό των kyr, kon5 αλλά αυτή είναι η ουσία. Επειδή υπάρχουν προβληματικές οικογένειες και δύσκολες παιδικές ηλικίες δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε την αναπαραγωγή του είδους.
Δηλαδή ήμαρτον αλλά και η μισανθρωπιά και ο κομπλεξισμός έχουν το όριο τους. Το θέμα είναι ότι το να κάνεις παιδιά δεν σημαίνει αυτόματα ότι αυτά θα βγουν μλκισμένα, κακομαθημένα, 'μπαμπά θέλω αυτό', κλαψιάρικα κλπ. Στο χέρι του εκάστοτε γονιού είναι να βάλει μαχαίρι στα τάεκβοντό, τα καράτε, τα ποδόσφαιρα κλπ
Αν αυτός τα έχει μεγαλώσει έτσι γιατί θέλει να είναι in ('Ο Μανωλάκης πάει καράτε και πλακώνει τα άλλα παιδάκια στις κλωτσές. Γλυκούλης δεν είναι;') ή γιατί έτσι πιστεύει ότι είναι σωστό, τότε να κρατήσει ανάσα και να κάτσει πάνω στο αγγούρι που έβαλε ο ίδιος στον κώλο του. Συνήθως οι υπερβολικές εξοσχολικές δραστηριότητες υπάρχουν για να καλύπτουν την απουσία του γονιού. Κάτι που είναι τεράστιο λάθος. -
Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να έχει πρόβλημα με τις επιλογές του οποιουδήποτε στο πως θα ζήσει την ζωή του. Ειλικρινά μου είναι αδιανόητο να κακοχαρακτηρίσω την επιλογή κάποιου να μην κάνει παιδιά η να μην ζήσει συντροφικά η οτιδήποτε. αν περνάει καλά με τις επιλογές του (και αν οι επιλογές του περιλαμβάνουν παιδιά να περνάνε κι αυτά καλά φυσικά) έχει κάνει τις σωστές επιλογές.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να έχει πρόβλημα με τις επιλογές του οποιουδήποτε στο πως θα ζήσει την ζωή του. Ειλικρινά μου είναι αδιανόητο να κακοχαρακτηρίσω την επιλογή κάποιου να μην κάνει παιδιά η να μην ζήσει συντροφικά η οτιδήποτε. αν περνάει καλά με τις επιλογές του (και αν οι επιλογές του περιλαμβάνουν παιδιά να περνάνε κι αυτά καλά φυσικά) έχει κάνει τις σωστές επιλογές.+1
-
Η συνταγή του ''ΑΝ''. Αν έχω πολλά λεφτά, αν έχω την τέλεια (λέμε τώρα) γυναίκα, αν έχω πολύ υπομονή, αν πάθω εγκεφαλικό reset-restart, αν δεν μειωθεί το βιοτικό μου επίπεδο και μπορώ να παράσχω ανάλογο στα παιδιά μου τότε θα κάνω. Από τα παραπάνω προφανώς συμπεραίνει κανείς πως δεν είναι όλοι σταλμένοι για να διαιωνίσουν το είδος
Όσοι φίλοι μου έχουν παιδιά και πέρασαν από το γραφείο πάνω στην συζήτηση τους ζήτησα να μου περιγράψουν τα μηνιαία έξοδα της οικογένειάς τους και μια τυπική καθημερινή μέρα ενός πατέρα... Οκ γειάς σας
Όλοι μα όλοι δε μου είπαν περίμενε, αν είναι να το κάνεις μη βιάζεσαι έχεις ακόμαedit: πριν λίγο ξύπνησα. Κοιμήθηκα μια ωρίτσα. Είχα κουραστικό 3ήμερο δουλειάς και τώρα είμαι σπίτι. Πίνω καφέ και ετοιμάζομαι να πάω γυμναστήριο. Μετά έξοδο. Δεν είμαι διατεθειμένος να τα στερηθώ αυτά είναι και μέρος της δουλειάς μου, της καθημερινότητάς μου πλέον. Οι έχοντες παιδιά φίλοι μου δεν κάνουν τπτ από αυτά. Τρώνε παντόφλα ακα ξεσκατώνουν και πλένουν μαζί το μώρο κλπ ανάλογα ποταπά...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
edit: πριν λίγο ξύπνησα. Κοιμήθηκα μια ωρίτσα. Είχα κουραστικό 3ήμερο δουλειάς και τώρα είμαι σπίτι. Πίνω καφέ και ετοιμάζομαι να πάω γυμναστήριο. Μετά έξοδο. Δεν είμαι διατεθειμένος να τα στερηθώ αυτά είναι και μέρος της δουλειάς μου, της καθημερινότητάς μου πλέον. Οι έχοντες παιδιά φίλοι μου δεν κάνουν τπτ από αυτά. Τρώνε παντόφλα ακα ξεσκατώνουν και πλένουν μαζί το μώρο κλπ ανάλογα ποταπά...
Ρε συ, το κάθε τι που κάνεις έχει να κάνει με το πως εσύ το αντιλαμβάνεσαι. Το ξεσκάτισμα του μωρού δεν το είδα ποτέ σαν δυσάρεστη δραστηριότητα Αντίθετα έχω αηδιάσει απίστευτα διαβάζοντας μαλακίες σε φόρουμς
ΥΓ. Αυτό με την παντόφλα ρε παιδί μου το ακούω το ακούω αλλά δεν το βλέπω τουλάχιστον στους κύκλους μου, δεν βλέπω ζευγάρια να δέρνονται, κι αν συμβεί σε κάποιον νομίζω έχει την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει τα όρια και τις απαιτήσεις του από τη σχέση του. Στο 2009 ζάμε...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
[...] δεν είναι όλοι σταλμένοι για να διαιωνίσουν το είδοςΈλα όμως που κατά... εχμ.. ας μην θυμίζουμε τα γνωστά ποσοστά , πάσα πιθανότητα τέλος πάντων , αυτοί που δεν θα έπρεπε να διαιωνίσουν τπτ από τα γονίδιά τους, είναι οι ίδιοι που τεκνοποιούν περισσότερο [ευτυχώς έχουμε και κανά tasosdev να σώνει λίγο την κατάσταση ]
Δλδ ωραία. Αυτοί [του γνωστού ποσοστού] είναι συναισθηματικά κ@υλιάρηδες και θέλουν να προσφέρουν, δίνοντας και παίρνοντας συναισθήματα. Εμείς τι φταίμε όμως; ΕΕΠ, βλέπεις, όλα τα ναρκωτικά έχουν παρενέργειες. Διότι κάποιοι δεν θα έπρεπε επ' ουδενί να 'ανεβαίνουν'. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει, όμως, και κάπου εκεί χάνουν το reality check και ξαφνικά πιστεύουν ότι πρώτο μέλημα της Φύσης ήταν να τεκνοποιήσουν και να διαιωνίσουν το υπέροχο γενετικό υλικό τους
Γιατί, κάποιος, μπορεί να θέλει να προσφέρει, αλλά δυστυχώς αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί κι όλας. Να προσφέρει δλδ, γιατί να δημιουργήσει μπορεί, δεν είναι και τπτ δύσκολο στο κάτω κάτω. Γιατί εκτός από τα παράσιτα, δυστυχώς, υπάρχουν και οι ιοί
-
ΥΓ. Αυτό με την παντόφλα ρε παιδί μου το ακούω το ακούω αλλά δεν το βλέπω τουλάχιστον στους κύκλους μου, δεν βλέπω ζευγάρια να δέρνονται, κι αν συμβεί σε κάποιον νομίζω έχει την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει τα όρια και τις απαιτήσεις του από τη σχέση του. Στο 2009 ζάμε...Καλά τώρα, σώθηκες κι εσύ Εδώ δεν επαναπροσδιορίζονται όρια και απαιτήσεις σε πιο βασικά πράγματα... στην παντόφλα περιμένεις.... 2009 μάι άςς
-
@kon5
Ακολουθεί πραγματική ιστορία...
Πριν 6 χρόνια, είχα πάει με ένα φίλο σε ένα πριβέ πάρτυ σε μια αποθήκη στη Λένορμαν. Φτάνοντας συνειδητοποίησα ότι ήμουν μακράν ο μικρότερος σε ηλικία καθώς υπήρχαν άτομα από 30 ως και 45 χοντρικά. Γνώρισα ένα ζευγάρι γύρω στα 30κάτι. Η κοπέλα με μίνι φούστα όσο δεν πάει και μπότα μέχρι το γόνατο και ο άντρας με αμάνικο και σκισμένο τζην (ξέχασα να πω ότι το πάρτυ ήταν λιγουλάκι psychedelic). Για να μην μακρυγορώ, και οι δυο δούλευαν λογιστές σε μια ναυτιλιακή στον Πειραιά, είχαν 2 παιδάκια τα οποία είχαν αφήσει στη μαμά (άλλο που δεν θα θελε και αυτή) και αυτοί πήγαν στο παρτάκι...
Νομίζω ότι μόνοι μας φτιάχνουμε τη ζωή μας. Τα στερεότυπα και οι γενικολογίες καλό είναι να μένουν στα όρια ενός forum γιατί αν είναι να λέμε παραέξω ότι 'δεν θα κάνω παιδιά για να ξηγηθώ στον εαυτό μου μια SL ή για να πηγαίνω στα 40 μου στο villa mercedes να χαλβαδιάζω κανά κωλαράκι' είναι κομματάκι τραγικό...
Αυτά είναι τυχερά, όπως και ο γάμος. -
Ρε EDDIE δεν κατάλαβα γρι τι θες να πεις, τι σου έκανε εντύπωση ακριβώς; Γινόταν κάτι περίεργο στο πάρτυ; Γιατί κατά τα άλλα δεν αντιλήφθηκα κάτι περίεργο, το μίνι και το αμάνικο, το επάγγελμα, το ντύσιμο, το ότι είχαν παιδιά, που το περίεργο;
-
ο καθένας ας κάνει ό,τι νομίζει, είναι ΑΚΡΩΣ υποκειμενικό
mjacob τι κάνεις ? σ'απολύσανε κιόλας?
-
[OffTopic]
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
mjacob τι κάνεις ? σ'απολύσανε κιόλας?Προσπαθούνε αλλά δεν τα έχουν καταφέρει ακόμα... άσε που αρχίζει να μου αρέσει και λέω να κάτσω [ πλάκα κάνω, προφανώς]
Προς το παρόν 20ήμερη αδειούλα [/OffTopic]
-
EDIT MOD
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
EDIT MODΕνώ όλοι περιμέναμε πως θα τον κάνει άνθρωπο
εχμ.. σόρρυ ένα λεπτό, έχω pm .. -
ΥΓ. Αυτό με την παντόφλα ρε παιδί μου το ακούω το ακούω αλλά δεν το βλέπω τουλάχιστον στους κύκλους μου, δεν βλέπω ζευγάρια να δέρνονται, κι αν συμβεί σε κάποιον νομίζω έχει την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει τα όρια και τις απαιτήσεις του από τη σχέση του. Στο 2009 ζάμε...Ναι ε? Ο κύκλος σου ή είναι πολύ προχώ ή κάπου δεν συνεννοούμαστε .
Σκηνικά που συναντώ συχνά σε όλους τους παντρεμένους από την πολύ στενή παρέα (4 έγγαμοι). Ντριιιιιιν, ντριιιιιιν έλα ρε τί κάνεις (εγώ). Καλά ρε να σπίτι. Πάμε ρε για κανένα ποτό απόψε? Να ρε είμαι με τη γυναίκα μπλα μπλα μπλα. οκ ρε τα λέμε...κλακ.
Επόμενος: Είμαστε για καφέ μόλις έχουμε κάτσει 30 λεπτά. ντριιιιιιιιν (η γυναίκα). Πού είσαι? Μωρό μου (με απολογητικό ύφος εν μέρει) για καφε με τον Κων/τίνο. Ναι αγάπη μου έρχομαι... Τί έγινε ρε του λέω. Να ρε να κάνουμε μπάνιο το μωρό. Δεν έχει συμβεί μονο μια φορά...
Επόμενο: Λέω στον άλλο: Ρε συ θα έρθεις gym που πηγαίνω. Δεν μπορώ ρε ξες γυναίκα παιδί.
Ρε αει πάρτε καμιά φλοκάτη και κουκουλωθείτε εκεί σάπιοι να πούμε
Αυτός είναι ζυγός. Δεν τον αντέχω δεν τον μπορώ. Άσε που όλο έρχονται και μου λένε μην παντρευτείς από τώρα κλπ κλπ.Όπως είπε και ο Κουτσάν έχουν ρίξει πάρα μα πάρα πολύ την ποιότητα ζωής τους(συγκριτικά με την προτέρα κατάσταση) κάτι που δεν είμαι διατεθιμένος να κάνω.
@kon5
Γνώρισα ένα ζευγάρι γύρω στα 30κάτιEσύ γνώρισες μια περίπτωση της άλλης όχθης εγώ καθημερινά και λόγω δουλειάς συναντώ πολλές της αντίπερας.
@kon5
Τα στερεότυπα και οι γενικολογίες καλό είναι να μένουν στα όρια ενός forum γιατί αν είναι να λέμε παραέξω ότι 'δεν θα κάνω παιδιά για να ξηγηθώ στον εαυτό μου μια SL ή για να πηγαίνω στα 40 μου στο villa mercedes να χαλβαδιάζω κανά κωλαράκι' είναι κομματάκι τραγικό...
Αυτά είναι τυχερά, όπως και ο γάμος.Ούτε για villa Mercedes μίλησα ούτε για κωλαράκια..... Είπα ένα μίνιμουν επιπέδου ζωής όπως το ορίζει ο καθένας. Αν μπορέσω να το διατηρήσω καλώς αν όχι δεν κάνω την κίνηση. Τραγικό επουδενί επιλογή ναι όλα είναι επιλογές και τπτ δεν γίνεται τυχαία.
-
Aπαραιτήτως πρέπει να ανοίξουν ξανά οι 'Καλλονές' γιατί δεν σας βλέπω καλά....
-
Προφανώς η επιλογή συντρόφου (εντός ή εκτός γάμου για μένα δεν έχει διαφορά) είναι πιο ζόρικη απο το να διαλέξεις πουκάμισο ή παπούτσια. Βλέπεις ακόμα και κει, όσο και να σου αρέσουν ζητάς το νούμερό σου, τα φοράς και βλέπεις αν σε στενεύουν.
Ε για τον/την σύντροφο είναι λίιιιγο πιο δύσκολο. Αν δεν ξέρεις τι ζητάς και δεν ψάχνεις το άτομο που θα σου το δώσει ή ψάχνεις με κριτήριο τον κwλο, πιθανότατα θα κάνεις και επιλογή του κwλου και μετά θα σε 'στενεύει'.
Οι άνθρωποι, άντρες ή γυναίκες, που περνάνε άσχημα με τις επιλογές τους ή ζορίζονται, κάναν κακή επιλογή. Ο μόνος υπεύθυνος γι αυτό είναι ο εαυτός τους αλλά είναι ζόρι να το παραδεχτούν και τα ρίχνουν στο ...θεσμό ή στο ...δεσμό ή όπου αλλού, γιατί θέλει κότσια να το παραδεχτείς.
Να παντρευτείς, να συζείς ή να είσαι εργένης?