-
τον τωρινο νομο παντως τον εχουν γραψει ολοι στα απαυτα τους.
πηγα προχθες στο applebee's στο εμπορικο κεντρο florida στη θεσσαλονικη. μαγαζι ανω των 70τμ. αρα βασει του νομου ή θα πρεπει να εχει διαχωριστικο για τους καπνιστες ή να μην καπνιζει κανενας. διαχωριστικο δεν ειχε. κι ομως στην εισοδο μας ρωτησανε 'καπνιζετε ή οχι'. ειπαμε οχι και μας πεταξαν σε μια γωνια με 5 τραπεζια μη καπνιστων. ολο το υπολοιπο μαγαζι ηταν για τους καπνιστες.
να τους χαιρομαστε τους νομους μας.
σημειωτεον οτι ειμαι αλλεργικο ατομο και μολις μυρισω καπνο τρεχει η μυτη μου και κοκκινιζουν τα ματια μου. εκτος αυτου, ως παθητικος καπνιστης αυξανεται και η πιθανοτητα μου να παθω καρκινο.
κι ολα αυτα οχι απλα επειδη ο μισος ελληνικος πληθυσμος ειναι καφροι και συνεχιζουν να καπνιζουν αλλα επειδη οι εκαστοτε κυβερνησεις δεν εχουν τη στοιχειωδη αξιοπρεπεια να επιβαλλουν καθολικη απαγορευση και να την εφαρμοσουν.
ωσπου να γινει αυτο (δλδ ποτε) εγω θα πρεπει να προσεχω πού επιλεγω να διασκεδασω γιατι αν κανω το μοιραιο λαθος θα τρεχει η μυτη μου και τα ματια μου για την υπολοιπη μερα... -
Ο χρήστης OutOfTheBox έγραψε:
τον τωρινο νομο παντως τον εχουν γραψει ολοι στα απαυτα τους.
πηγα προχθες στο applebee's στο εμπορικο κεντρο florida στη θεσσαλονικη. μαγαζι ανω των 70τμ. αρα βασει του νομου ή θα πρεπει να εχει διαχωριστικο για τους καπνιστες ή να μην καπνιζει κανενας. διαχωριστικο δεν ειχε. κι ομως στην εισοδο μας ρωτησανε 'καπνιζετε ή οχι'. ειπαμε οχι και μας πεταξαν σε μια γωνια με 5 τραπεζια μη καπνιστων. ολο το υπολοιπο μαγαζι ηταν για τους καπνιστες.
να τους χαιρομαστε τους νομους μας.
σημειωτεον οτι ειμαι αλλεργικο ατομο και μολις μυρισω καπνο τρεχει η μυτη μου και κοκκινιζουν τα ματια μου. εκτος αυτου, ως παθητικος καπνιστης αυξανεται και η πιθανοτητα μου να παθω καρκινο.
κι ολα αυτα οχι απλα επειδη ο μισος ελληνικος πληθυσμος ειναι καφροι και συνεχιζουν να καπνιζουν αλλα επειδη οι εκαστοτε κυβερνησεις δεν εχουν τη στοιχειωδη αξιοπρεπεια να επιβαλλουν καθολικη απαγορευση και να την εφαρμοσουν.
ωσπου να γινει αυτο (δλδ ποτε) εγω θα πρεπει να προσεχω πού επιλεγω να διασκεδασω γιατι αν κανω το μοιραιο λαθος θα τρεχει η μυτη μου και τα ματια μου για την υπολοιπη μερα...1-2-3 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ....
Στα Fridays που έχω πάει εγώ, δεν υπάρχει χώρος καπνιστών, εκτός από τον εξωτερικό χώρο που έχει ψόφο....
-
Τα applebees αμερικάνικα δεν είναι? Φαντάζομαι κανονικά θα ισχύει ότι και στα Friday's όπου σαν κλασσικό αμερικάνικο απαγορεύεται το τσιγάρο (πλέον...) σε όλο το μαγαζί. Ίσως θα έπρεπε να στείλεις κανένα mail στην μαμά applebees να ρωτήσεις το καθεστώς . Στο τέλος μου φαίνεται ότι μόνο στα starbucks και στο garcon θα πηγαίνουμε... Και δεν φταίνε μόνο οι εκάστοτε κυβερνήσεις αλλά φταίει και η έλλειψη σεβασμού προς τον διπλανό μας...
-
ναι τα friday's ειναι ενταξει.
το συγκεκριμενο applebee's γενικοτερα μου εχει σχηματισει ασχημη εντυπωση και δεν το βλεπω να ξαναπαταω. οι τουαλετες ειναι μονιμως βρωμικες, οι σερβιτοροι (αντιθετα με την αμερικανικη παραδοση αυτων των μαγαζιων) απο ουδετεροι ως αγενεις και τωρα εχουμε και το καπνισμα. δεν ξερω στο applebee's στο κεντρο τι επικρατει.
ας καταγραφουμε εδω μαγαζια στα οποια απαγορευεται ο καπνος και να τα τιμαμε με την παρουσια μας. οι μη καπνιστες ειμαστε ο μισος πληθυσμος. ας σταματησουμε να συμβιβαζομαστε. να πηγαινουμε μονο σε μαγαζια που μας σεβονται. αφου το κρατος μας χ$ζει ας λειτουργησουμε με το νομο της ελευθερης αγορας/ζουγκλας. εμπαργκο. -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Στα Fridays που έχω πάει εγώ, δεν υπάρχει χώρος καπνιστών, εκτός από τον εξωτερικό χώρο που έχει ψόφο....
στα fridays της γλυφαδας παντως ο 'ημιυπαιθριος' χωρος (αυτος που ειναι κλειστος με τεντα τριγυρω) ειναι για τους καπνιστες και ειναι ικανοποιητικα μεγαλος και αρκετα ζεστος
αρα ολοι ειμαστε ευχαριστημενοι, γιατι με τοσο φαγητο αν δε κανω τσιγαρο μετα θα πεθανω θα σκασω, θα βγαλω το φαγητο μου... θα νιωσω πολυ ασχημα παντως
παντως το τσιγαρο ειναι ενα μεγαλο αντικινητρο για να βγεις εξω.. για μενα (μιας και παντα απαγορευοταν ) εδω και καιρο ειναι τρομερα ανασταλτικος παραγοντας για να παω σινεμα.
δε γινεται να ειμαι καθισμενος τοση ωρα σε αβολες μετα απο λιγο θεσεις , να μην εχω τι να φαω (μετα απο καποια ωρα) , να μην εχω τι να πιω , βα μη μπορω να απλωθω και φυσικα να μη μπορω να καπνισω..
σπιτι και παλι σπιτι -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αρα ολοι ειμαστε ευχαριστημενοι, γιατι με τοσο φαγητο αν δε κανω τσιγαρο μετα θα πεθανω θα σκασω, θα βγαλω το φαγητο μου... θα νιωσω πολυ ασχημα παντως
Πρεζάκιδες..
-
παντως το τσιγαρο ειναι ενα μεγαλο αντικινητρο για να βγεις εξω.. για μενα (μιας και παντα απαγορευοταν ) εδω και καιρο ειναι τρομερα ανασταλτικος παραγοντας για να παω σινεμα.Φαντάσου τι αντικίνητρο είναι για όλους τους μη-καπνιστές το να πάνε οπουδήποτε αλλού εκτός από σινεμά...
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Πρεζάκιδες..
απλα δε λειτουργω , δε γινεται να αρχισει η πεψη χωρις αυτο
ας μη μιλησω για το πρωι που δε μπορω να συγκεντρωθω και να σκεφτω απλα πραγματα αν δεν αναψω τσιγαρο
(πλεον αν δεν πιω και καφε)ισως ειμαστε πρεζακιδες τελικα τι να πω?
παντως το τσιγαρο ειναι ενα μεγαλο αντικινητρο για να βγεις εξω.. για μενα (μιας και παντα απαγορευοταν ) εδω και καιρο ειναι τρομερα ανασταλτικος παραγοντας για να παω σινεμα.
Φαντάσου τι αντικίνητρο είναι για όλους τους μη-καπνιστές το να πάνε οπουδήποτε αλλού εκτός από σινεμά...
ναι αλλα ξερεις τι ειναι να εχεις καλομαθει και ξαφνικα να πρεπει να περιοριστεις?
τοσα χρονια μας ειχατε κακομαθει
-
δεν ειναι μονο οτι αυξανετε τις πιθανοτητες των μη καπνιστων για καρκινο και αλλεργιες, αλλα αυξανετε και την πιθανοτητα να πεθανετε εσεις οι ιδιοι απο καρκινο του πνευμονα.
πραγματικα απορω με την ψυχολογια των καπνιστων. να ξερουν οτι κινδυνευουν να πεθανουν κι ομως εκει. με το τσιγαρο στο στομα.
προσκυνω την ψυχοσυνθεση του ελληνα καπνιστη.
απλα δεν θελω να την υφισταμαι. -
Ο χρήστης OutOfTheBox έγραψε:
πραγματικα απορω με την ψυχολογια των καπνιστων. να ξερουν οτι κινδυνευουν να πεθανουν κι ομως εκει. με το τσιγαρο στο στομα.
Ενω εσυ που δε καπνιζεις, θα ζησεις για παντα?
-
ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
εδω και καιρο ειναι τρομερα ανασταλτικος παραγοντας για να παω σινεμα.
δε γινεται να ειμαι καθισμενος τοση ωρα σε αβολες μετα απο λιγο θεσεις , να μην εχω τι να φαω (μετα απο καποια ωρα) , να μην εχω τι να πιω , βα μη μπορω να απλωθω και φυσικα να μη μπορω να καπνισω..
σπιτι και παλι σπιτιΠαρε τσιχλες nicorette
-
Η εξάρτησή σου φίλε κιούση είναι πολύ μεγάλη. Τί ηλικία έχεις? Πάνε σε κάποιο ειδικό κέντρο να σε βοηθήσουν. Νομίζω υπάρχει ειδική τηλ. γραμμή
Δεν είναι φυσιολογικό να μην μπορείς να αντέξεις 1,5 - 2 ώρες που διαρκεί μια ταινία. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ενω εσυ που δε καπνιζεις, θα ζησεις για παντα?για να γινει αυτο θα πρεπει να με δαγκωσει ο μητσοτακης
μεχρι να με δαγκωσει προσπαθω απλα να μειωνω τις πιθανοτητες κινδυνου.
-
Μακάρι να συνεχίσουν οι καπνιστές αυτή την αηδιαστική συνήθειά τους γιατί φανταστείτε αν μειωθεί το κάπνισμα τη φοροεπιδρομή που θα κάνει το κράτος και τους φόρους που θα επιβάλλει σε καύσιμα, ποτά κτλ! Όσοι θέλουν να αποφύγουν το κάπνισμα μπορούν εύκολα να το κάνουν. Σίγουρα θα περιορίζουν έτσι τις επιλογές τους για διασκέδαση αλλά τουλάχιστον θα αποφεύγουν τη δικτατορία και τη γαϊδουριά του έλληνα καπνιστή!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Μακάρι να συνεχίσουν οι καπνιστές αυτή την αηδιαστική συνήθειά τους γιατί φανταστείτε αν μειωθεί το κάπνισμα τη φοροεπιδρομή που θα κάνει το κράτος και τους φόρους που θα επιβάλλει σε καύσιμα, ποτά κτλ!!εχεις δικιο οσο και να ακριβυνουν τα τσιγαρα απλα δεν με ενδιαφερει ας πληρωνουν τις καπνοβιομηχανιες και το κρατος
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ενω εσυ που δε καπνιζεις, θα ζησεις για παντα?
Αυτό είναι το μόνο αρνητικό, ε? Το να πεθάνεις στα 50 σου από έμφραγμα, καρκίνο, κλπ....
Κανένα άλλο.Σας είχα πει για τη γ@μάτη λογική ενός καπνιστή φίλου μου?
'Αν ήσουν καπνιστής', λέει, 'και το ήξερες ότι είναι γραφτό σου να πεθάνεις από το τσιγάρο, θα το έκοβες? Όχι βέβαια! Αφού θα πεθάνεις που θα πεθάνεις από αυτό, τουλάχιστον να το απολαύσεις! Αν, τώρα, ήσουν καπνιστής και το ήξερες (έβλεπες το μέλλον, ρε παιδί μου...) πως ό,τι και να γίνει δεν πρόκειται να πεθάνεις απ' το τσιγάρο. θα το έκοβες τότε? Φυσικά όχι! Ε, άρα είτε είναι να πεθάνεις από αυτό, είτε να μην πεθάνεις, δεν έχει νόημα να το κόψεις!' -
-
Εξακολουθώ να καπνίζω γύρω στα 8 σιγαρέτα ημερησίως, αλλά εξακολουθώ να μην καπνίζω ποτέ μπροστά σε μη καπνιστές.
Τον απλό κανόνα, που ξεχνούν σχεδόν όλοι, ότι τα δικαιώματα καθενός φτάνουν ως εκεί που ξεκινούν των άλλων, αν τον ακολουθούσαμε, θα ήταν πολύ καλύτερη η καθημερινή ζωή. -
Εχει πολυ μεγαλη πλακα πως απο την μια, σε τοσα τοπικ, κραζουμε αυτους που στον δρομο κανουν οτι τους βολευει - κ μαλιστα μας ενοχλει πολυ περισσοτερο οταν αυτος που κανει οτι μλκια του κατεβει, την κανει οχι επειδη δεν εχει παιδεια κ δεν ξερει αλλα οταν το κανει επειδη ξερει οτι δεν θα του κανει κανεις τιποτα - κ απο την αλλη εδω περα οι μισοι καπνιστες κραζετε τον νομο επειδη δεν σας βολευει κ μιλατε για αστειοτητες τυπου 'δικαιωματα των καπνιστων', κ οι αλλοι μισοι απλα γελατε ειρωνικα με εμας επειδη ουσιαστικα κανεις δεν μπορει να σας κανει τιποτα (το οποιο σας κανει τσαμπα μαγκες εν τω μεταξυ...να μου λεγατε 'θα καπνιζω κ ας πληρωνω προστιμα', ναι οκ).
Κ μετα γκρινιαζετε για τον βουλευτη που περναει με κοκκινο 'επειδη εχει ασυλια' ή με τον πλουσιο που παρκαρει το Cayenne πανω στο πεζοδρομιο 'επειδη κανεις δεν θα τολμησει να του κανει τιποτα'. Τα ιδια χαλια ειστε, δεν το εχετε καταλαβει? Πατατε στο οτι κανεις δεν θα μπορεσει να σας κανει τιποτα κ γελατε με τους υπολοιπους που ζηταμε τα αυτονοητα, κανετε θεμα για το οτι καποιος σας πηρε την ουρα στο φαναρι αλλα γελατε με εμας που ζηταμε να μην καπνιζετε στον ιδιο χωρο με εμας.
Ποσο θα σας αρεσε, αυτος στον οποιο λετε να μην προσπερναει την ουρα απο δεξια για να στριψει αριστερα, να σας απαντουσε 'μεγαλε αν δεν σου αρεσει κατσε σπιτι σου κ μην οδηγεις στον δρομο'?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Η εξάρτησή σου φίλε κιούση είναι πολύ μεγάλη. Τί ηλικία έχεις? Πάνε σε κάποιο ειδικό κέντρο να σε βοηθήσουν. Νομίζω υπάρχει ειδική τηλ. γραμμή
Δεν είναι φυσιολογικό να μην μπορείς να αντέξεις 1,5 - 2 ώρες που διαρκεί μια ταινία.Πιστευω ειναι κυριως ψυχολογικο το θεμα:
Προσωπικα, εαν ξερω οτι δε θα μπορω να καπνισω καπου (πχ τρενο, αεροπλανο, πλοιο, σινεμα κτλ) ανετα μενω ακαπνος για 5-6 ωρες. Παραπανω δεν ξερω, δεν εχει τυχει. Σα να προγραμματιζομαι.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#2]