-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Αποριες για Ειδικες Δυναμεις
-
Ξερω οτι τις πρωτες μερες, οπου κ να παρουσιαστεις μπορεις να δηλωσεις για Ειδικες Δυναμεις. Ισχυει ομως και για την Αεροπορια αυτο; Γιατι εγω για Ιπταμενος και Τζεντλεμαν παω με cone τον Obama αλλα θελω να ΕΞΑΣΚΗΘΩ σε ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ συνθηκες, τοσο σωματικα οσο και ψυχολογικα. (βλ 2)
-
Υπαρχει, περα απο τα χωσιματα ΚΑΙ πραγματικη εκπαιδευση (πεζοπορειες, αναρριχησεις, εξασκηση σε εικονικες πολεμικες συνθηκες, οτιδηποτε τελοσπαντων); Ή ειναι πολυ κλο κλο και απο αυγο τιποτα; Δε με πειραζουν τα χωσιματα αλλα αν ειναι να ειναι ΜΟΝΟ χωσιματα μενω ιπταμενος να τα ξυνω, δεν εχει να λεει. Εγω θελω να χωθω εκει για ΠΟΛΕΜΟ.
-
Επειδη εχω ασχοληθει με τον πρωταθλητισμο (μεγαλες διακρισεις σε ενοργανη) και μετα με μπαλα (σε ερασιτεχνικη κατηγορια) πιστευω πως την εχω τη σκληρη εκπαιδευση και γουσταρω κιολας. Εχω κοιλιακους φετες λεμε! Εχω 3 βαθμους μυωπια ομως, παιζει καποιο ρολο; Επισης εχω 4 τρυπες στα αυτια (δε φοραω πια σκουλαρικια εδω και πολλα χρονια, αλλα δε νομιζω να εχουν κλεισει), δε νομιζω να πειραζει ε;
-
Εχω ακουσει οτι οι ΕΔ εχουν ΦΛΩΡΕΨΕΙ επειδη πανε ολοι οι ΦΛΩΡΟΙ με βυσμα για να παρουν απλα τα μορια. Ισχυει; Δε γουσταρω φλωρους και να'ναι μπουρδελο η φαση, θελω να παω για τη ΣΚΛΗΡΗ πολεμικη εκπαιδευση.
ΥΓ Δεν τρολλαρω, ψηνομαι αγρια αρκει να αξιζει τον κοπο η εκπαιδευση οχι να εχει απλα περισσοτερο χωσιμο.
Αν πραγματικά πιστεύεις αυτά που γράφεις ,υπαρχει ανάλογη μονάδα με έδρα την 112 πμ.που ανήκει στην π.α με ασκήσεις κατηγορίας ο.υ.κ.Με ενα τηλ θα μάθεις λεπτομέρειες.
Αν όχι,, μην πάς γιατι θα σου' ''σκίσουν το κ,,,,,,,ι!'' (μετα συνχωρίσεως)αν χρειαστεί εδώ ειμαι.viewtopic.php?f=16&t=27504&p=1656153#p1656153
-
-
Έχω πληροφορίες ότι μπαίνω στις 9/11.. Επισήμως τίποτα ακόμα
-
Αν πραγματικά πιστεύεις αυτά που γράφεις ,υπαρχει ανάλογη μονάδα με έδρα την 112 πμ.που ανήκει στην π.α με ασκήσεις κατηγορίας ο.υ.κ.Με ενα τηλ θα μάθεις λεπτομέρειες.
Αν όχι,, μην πάς γιατι θα σου' ''σκίσουν το κ,,,,,,,ι!'' (μετα συνχωρίσεως)οκ σ'ευχαριστω πολυ . Δευτερα θα παρω ενα τηλεφωνακι να μαθω
-
Ειδικές Δυνάμεις στην ΠΑ; Σα να λέμε μπουρδέλο στο Βατικανό...
Αν θες απλά να ζοριστείς χωρίς λόγο για να έχεις να λες ότι έκανες κάτι διαφορετικό δήλωσε εθελοντικά όταν παρουσιαστείς για διμοιρία επιδείξεων. Θα πήξει ο κώλος σου στις οπλασκήσεις και όταν οι άλλοι θα είναι στο ΚΨΜ, εσύ θα κάνεις ακροβατικά στο ψωφόκρυο. Καμμία σχέση με όπλα, ασκήσεις, τακτικές κλπ κάτι σε πιο τσολιάδες σκέψου το χωρίς τη φουστανέλα και τα τσαρούχια.
Υπάρχει και το ΜΟΙΛΑΤ αν το έγραψα σωστά. Μικτό σώμα με έδρα το Χαϊδάρι όπου επίσης θα πήξεις στις πρόβες και τις οπλασκήσεις για να πας σε αγήματα.
Υπάρχει και η ειδικότητα του αρμενιστή η οποία δηλώνεται μόνο Φλεβάρη και Μάιο επειδή ακριβώς είναι εποχική. Σε περιμένει ένας πραγματικά ενδιαφέρων και απαιτητικός σωματικά μήνας παρέα με τους βατραχανθρώπους της ΠΑ ( ). Πληροφορίες με pm αν ενδιαφέρεσαι...
Για μένα ο συγκεκριμένος μήνας ήταν το πιο ενδιαφέρον και ευχάριστο κομμάτι στη θητεία μου. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
ΥΓ Δεν τρολλαρω, ψηνομαι αγρια αρκει να αξιζει τον κοπο η εκπαιδευση οχι να εχει απλα περισσοτερο χωσιμο.
Μπήκα στο Πεύκο, σειρά 308, με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό. Από μικρό παιδί ονειρευόμουν Ειδ.Δυνάμεις, τόσο για την εκπαίδευση, όσο και για την ιδέα της ομάδας και της συνεργασίας για έναν σοβαρό σκοπό. Εν ολίγοις, με βάση την προσωπική μου εμπειρία και όχι μόνο:
-
Δεν υφίσταται καμία έννοια σκληρής πολεμικής εκπαίδευσης, τουλάχιστον στο 'α σκέλος της εκπαίδευσης. Στα ΠΕΝ εξαρτάται από την μονάδα που θα πας. Όσοι έκαναν ΠΕΝ στο Πεύκο είπαν ότι έβγαλαν την εκπαίδευση εύκολα, από άλλους παλιότερους μαθαίναμε ότι αλλού ήταν δύσκολα (π.χ. Δράμα, 35ΜΚ), αλλού ευκολότερα. Με τους δικούς μου πάντως της 35ΜΚ, που έχουμε επικοινωνία, μαθαίνω ότι τελικά δεν ήταν και τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα περιέγραφε η σχετική μυθολογία. Πάντως, όλοι παίρνουν τον μπερέ, ακόμα και άτομα με φυσική κατάσταση πολύ κάτω του μετρίου. Για έναν αθλητή είναι απλώς πανεύκολο. Μοναδική καταπόνηση η 50άρα πορεία, ειδικά για κουβαλητές RPG-πυρομαχικών, και οι λίγες ώρες ύπνου, αλλά το τελευταίο το συνηθίζεις.
-
Χώσιμο υπάρχει άσωτο. Ουσιαστικά, οι εφέδροι αποτελούν ένα είδος βοηθητικού προσωπικού, οπότε και αναλαμβάνουν όλες τις σκατοδουλειές. Προσωπικά, επωμίστηκα λίγο ελαφρύτερο φορτίο, λόγω του ότι ήμουν ομαδάρχης -είχα άλλες ευθύνες όμως.
-
Αν έχεις την τύχη να βρίσκεσαι με καλά και συνεργάσιμα άτομα στην ίδια διμοιρία/θάλαμο/ομάδα, θα περάσεις καλά, ακόμα κι αν οι συνθήκες είναι αντίξοες. Βασικός κανόνας, να περνάς απαρατήρητος, stealth, ούτε να χώνεις, ούτε να προσφέρεσαι αν οι ανώτεροι ζητήσουν εθελοντές για κάτι.
-
Οι τρύπες από τα σκουλαρίκια αποκλείεται να σου δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα. Είχαμε και παιδιά με τατουάζ στον Λόχο και δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα, ο ένας μάλιστα ζωγραφισμένη σχεδόν όλη την μια μπάντα. Εγώ μπήκα με ξυρισμένο κεφάλι, φοβούμενος ότι θα έχω πρόβλημα έχοντας ακούσει την σχετική φιλολογία, αλλά η μοναδική παρατήρηση ήταν μια πολύ ήπιας μορφής σύσταση από τον Λοχαγό 'να μην τα ξαναπάρω τόσο κοντά'.
-
Με 3 βαθμούς μυωπία είσαι Ι1 κανονικά. Αλλά και παραπάνω από 4,5 να είχες που είναι το όριο, μπορείς κάλλιστα να μην το δηλώσεις, όπως έκανα εγώ, δεν σε εξετάζει κανείς. Γενικώς, από την υγειονομική επιτροπή περνάει μέχρι και ο κουασιμώδος, είναι ό,τι δηλώσεις. Στην Π.Α. βέβαια έχω ακούσει από φίλους ότι είναι πιο αυστηρά τα πράγματα στο θέμα της μυωπίας και ότι τους εξέτασαν κανονικά.
Εν ολίγοις, αν το γουστάρεις, πήγαινε και βλέπεις.
-
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αποριες για Ειδικες Δυναμεις-
Ξερω οτι τις πρωτες μερες, οπου κ να παρουσιαστεις μπορεις να δηλωσεις για Ειδικες Δυναμεις. Ισχυει ομως και για την Αεροπορια αυτο; Γιατι εγω για Ιπταμενος και Τζεντλεμαν παω με cone τον Obama αλλα θελω να ΕΞΑΣΚΗΘΩ σε ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ συνθηκες, τοσο σωματικα οσο και ψυχολογικα. (βλ 2)
-
Υπαρχει, περα απο τα χωσιματα ΚΑΙ πραγματικη εκπαιδευση (πεζοπορειες, αναρριχησεις, εξασκηση σε εικονικες πολεμικες συνθηκες, οτιδηποτε τελοσπαντων); Ή ειναι πολυ κλο κλο και απο αυγο τιποτα; Δε με πειραζουν τα χωσιματα αλλα αν ειναι να ειναι ΜΟΝΟ χωσιματα μενω ιπταμενος να τα ξυνω, δεν εχει να λεει. Εγω θελω να χωθω εκει για ΠΟΛΕΜΟ.
-
Επειδη εχω ασχοληθει με τον πρωταθλητισμο (μεγαλες διακρισεις σε ενοργανη) και μετα με μπαλα (σε ερασιτεχνικη κατηγορια) πιστευω πως την εχω τη σκληρη εκπαιδευση και γουσταρω κιολας. Εχω κοιλιακους φετες λεμε! Εχω 3 βαθμους μυωπια ομως, παιζει καποιο ρολο; Επισης εχω 4 τρυπες στα αυτια (δε φοραω πια σκουλαρικια εδω και πολλα χρονια, αλλα δε νομιζω να εχουν κλεισει), δε νομιζω να πειραζει ε;
-
Εχω ακουσει οτι οι ΕΔ εχουν ΦΛΩΡΕΨΕΙ επειδη πανε ολοι οι ΦΛΩΡΟΙ με βυσμα για να παρουν απλα τα μορια. Ισχυει; Δε γουσταρω φλωρους και να'ναι μπουρδελο η φαση, θελω να παω για τη ΣΚΛΗΡΗ πολεμικη εκπαιδευση.
Τι θα ακούσουν τα αυτάκια μου ακόμη
-
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ειδικές Δυνάμεις στην ΠΑ; Σα να λέμε μπουρδέλο στο Βατικανό...
Αν θες απλά να ζοριστείς χωρίς λόγο για να έχεις να λες ότι έκανες κάτι διαφορετικό δήλωσε εθελοντικά όταν παρουσιαστείς για διμοιρία επιδείξεων. Θα πήξει ο κώλος σου στις οπλασκήσεις και όταν οι άλλοι θα είναι στο ΚΨΜ, εσύ θα κάνεις ακροβατικά στο ψωφόκρυο. Καμμία σχέση με όπλα, ασκήσεις, τακτικές κλπ κάτι σε πιο τσολιάδες σκέψου το χωρίς τη φουστανέλα και τα τσαρούχια.
Υπάρχει και το ΜΟΙΛΑΤ αν το έγραψα σωστά. Μικτό σώμα με έδρα το Χαϊδάρι όπου επίσης θα πήξεις στις πρόβες και τις οπλασκήσεις για να πας σε αγήματα.
Υπάρχει και η ειδικότητα του αρμενιστή η οποία δηλώνεται μόνο Φλεβάρη και Μάιο επειδή ακριβώς είναι εποχική. Σε περιμένει ένας πραγματικά ενδιαφέρων και απαιτητικός σωματικά μήνας παρέα με τους βατραχανθρώπους της ΠΑ ( ). Πληροφορίες με pm αν ενδιαφέρεσαι...
Για μένα ο συγκεκριμένος μήνας ήταν το πιο ενδιαφέρον και ευχάριστο κομμάτι στη θητεία μου.Εντυ έχεις πάει αρμενιστής στην π.α?
Εχεις πάει στις Ειδικές Δυνάμεις της Π.Α?
Πολύ μίσος βρε παιδί.Μήπως σε σκίσανε εκεί.
Μην μου πείς ότι έκανες κατάδυση με μπουκάλες και ΄τετοια! Την εκπαίδευση την έκανες σε πισίνα η στην παραλία στο κεδα ζ!
Η σμηνίτες δεν έχουν καμμια σχέση με εκπαιδευση κατάδυσης με εξοπλισμο και ειδικες συνθήκες και βάθη.Το μόνο που μαθαίνουν είναι πως να σώζουν ζωές ,πράγμα πολύ σημαντικό αλλά όχι αυτό που ζήτησε ο Σκαι.
Τωρα πες μου τι σου είπαν !
Εντυ είσαι καλό παιδί και δεν πρέπει να χαρακτηρίζεις έτσι κάτι που δεν ξέρεις όσο πρέπει! -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αποριες για Ειδικες Δυναμεις-
-
-
-
Με το να μαζεψεις ετσι 2-3 γνωμες δυσκολα θα βγαλεις ακρη.Ο στρατος ειναι χαοτικο συστημα και η εντυπωση του καθενα επηρεαζεται απο πολλους παραγοντες.Το κεντρο,οι μεταθεσεις,οι διοικησεις,ο βαθμος επανδρωσης,οι ασκησεις κτλ επηρεαζουν τον καθενα διαφορετικα.Οι Ε.Δ. παντως παρουσιαζουν μικροτερες αποκλισεις
Για οσα επισημα στοιχεια που θες παντως,μπορεις να ρωτησεις σε Στρ.Γραφειο(νομιζω οτι τους εχουν εκπαιδευσει να απαντουν και σε e-mail).Αν παρολ'αυτα θες προσωπικες αποψεις δες κι εδω http://forum.thiteia.org/
-
-
35 μκ σταυροβουνι λαρνακας ως το 2005 ειχε αρκετα δυσκολο προγραμμα...ομολογω παντως πως πολλα πραγματα και καταστασεις αλλαξαν απο τοτε στον ΕΣ οποτε δε θα μου κανε εντυπωση αν και κει εχει 'μαλακωσει' καπως το θεμα...
για 9 μηνες παντως δεν αξιζει τπτ πλεον στον ΕΣ, πας, κωλοβαρας και τελειωνεις, χωσου στο πενταγωνο αμα μπορεις και στην ΣΔΑ και τελος..
-
Οι Ε.Δ. είναι δύσκολες, αλλά υπάρχει κλίμα συναδελφικότητας μεταξύ των στρατευμένων και των αξιωματικών με τους στρατευμένους. Αυτό γιατί είναι γνωστό ότι πας εκεί οικειοθελώς, όχι επειδή έτσι έτυχε κι αναλόγως σου φέρονται.
Παλιότερα ήταν δύσκολα, αλλά σε μια ομάδα με αλληλοκάλυψη όλα φαίνονται και είναι πιο απλά. Σίγουρα δεν κοροϊδεύουν, όταν μιλάνε για στίβο μάχης και ασκήσεις, εννοούν ακριβώς αυτό, όχι αραλίκι κάτω από ένα δέντρο.
Πριν χρόνια ήταν καλή φάση:
Τζάμπα γυμναστήριο, συνειδητοποιημένα παιδιά κι όχι τσογλανάκια που κοιτάνε πως να σε χώσουν, αλληλοσεβασμός. ΚΑΙ (πολύ σημαντικό) μικρότερος χρόνος στράτευσης (τότε). ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν μπορείς να αποχωρήσεις όποτε θες και να επιστρέψεις σε κανονικό όπλο. Σίγουρα μπορείς στην αρχή (πρώτο δίμηνο νομίζω), δεν γνωρίζω τι γίνεται αν αλλάξει κανείς γνώμη πχ στο 4μηνο. -
Να ρωτήσω και εγώ κάτι;;;
Στο φύλλο που γράφεις τα στοιχεία σου όταν είναι να καταταγείς, δηλώνεις πτυχία, ειδικότητες, κ.λπ.
Αυτά πώς τα αποδεικνύεις;;; Πρέπει να έχεις τα αντίστοιχα χαρτιά την μέρα που θα μπείς;;;
-
Σε εμάς δεν ζήτησε κανείς τίποτα, τζάμπα κουβάλησα το φάκελο μαζί μου. Ό,τι δηλώσεις και εδώ. Για όσους είναι για το υγειονομικό, φαντάζομαι ότι κάτι θα τους ζητηθεί να δείξουν βέβαια.
Στη δική μου σειρά, μπήκε στο Πεύκο άπειρος κόσμος που δεν είχε καν δηλώσει Ε.Δ. στη στρατολογία. Ως εκ τούτου, τα κρούσματα απειθαρχίας ήταν αυξημένα, με τους Εκπαιδευτές να τρώνε το μεγάλο ζόρι, αλλά δεν μπορεί για αυτό κανείς να κατηγορήσει τους στρατιώτες. Πολλοί βέβαια έβγαιναν Ε.Υ. και άραζαν, ενώ μετά την ορκωμοσία, σχεδόν το 1/3 του Κέντρου έφυγε αυτοβούλως για Πεζικό, ενώ πολλούς τους έστειλαν στους Πεζοναύτες, που από 'φέτος υποτίθεται ότι ξαναμπαίνουν Ε.Δ.
Παρ' όλα αυτά, αυτό το 1/3 συμπληρώθηκε σχεδόν αμέσως, από στρατιώτες άλλων Κέντρων πεζικού, που 'φάγανε την σχετική προπαγάνδα και δελεάστηκαν. Ακόμα και τα αθλήματα ήταν παρωδία, μας έλεγαν, έτρεχαν 100 μέτρα, τους σταματούσαν, πέρασες, έφυγες. Πολλοί από αυτούς το μετάνιωσαν στη συνέχεια, βλέποντας ότι το χώσιμο συνεχίζεται και στις Ε.Δ, και ζήτησαν να φύγουν. Το αν έφυγαν τελικά δεν το έμαθα, αλλά νομίζω ότι ανά πάσα στιγμή μπορείς να επικαλεστείς αδυναμία να ανταποκριθείς στα καθήκοντά σου και να φύγεις... Τώρα, το που θα σε στείλουν είναι ένα θέμα...
-
Στις Ε.Δ. πηγαινουν κατα κανονα ατομα συνειδητα,ενω παραλληλα γινεται και ξεσκαρταρισμα-δλδ διωχνουν κοσμο.
-
Εντυ έχεις πάει αρμενιστής στην π.α?
Μην μου πείς ότι έκανες κατάδυση με μπουκάλες και ΄τετοια! Την εκπαίδευση την έκανες σε πισίνα η στην παραλία στο κεδα ζ!
Η σμηνίτες δεν έχουν καμμια σχέση με εκπαιδευση κατάδυσης με εξοπλισμο και ειδικες συνθήκες και βάθη.Το μόνο που μαθαίνουν είναι πως να σώζουν ζωές ,πράγμα πολύ σημαντικό αλλά όχι αυτό που ζήτησε ο Σκαι.
Εντυ είσαι καλό παιδί και δεν πρέπει να χαρακτηρίζεις έτσι κάτι που δεν ξέρεις όσο πρέπει!Μισό γιατί σε έχασα. Έχει ειδικές δυνάμεις η Π.Α; Πέρσυ υπηρέτησα τη θητεία μου και δεν έμαθα/άκουσα για κάτι τέτοιο παρότι ξεψάχνισα όλες τις ειδικότητες. Μέχρι και για σητιστές πτηνών έμαθα αλλά για ειδικές δυνάμεις όχι.
Μήπως εννοείς ειδικές δυνάμεις τους μπατζήδες ή τους αερονόμους;
Επειδή από τα γραφόμενα σου δεν δίνεις την εικόνα του παντελώς ηλίθιου δεν παίζει να εννοείς κάτι τέτοιο.
Τι άλλο εννοείς; Υπάρχει μονάδα στην Π.Α (εννοώ σμηνίτες που κάνουν θητεία) που κάνουν κάποια ειδική εκπαίδευση σε οπλικά συστήματα, δύσκολη εκπαίδευση, διαβολοεβδομάδα κλπ; Αν υπάρχει τέτοιο φρούτο ενημέρωσε και μας που δεν ξέρουμε.
Για το άλλο θέμα που ρωτάς ναι αρμενιστής ήμουν (άσχετα αν μετά την εκπαίδευση δεν πάτησα παραλία) αλλά η εκπαίδευση απέχει από αυτό που λες. Τουλάχιστον στην εκπαίδευση κοβόντουσαν περίπου οι μισοί. Δεν βγάζαν μια ντάνα με μπερέδες και λέγαν περάστε κόσμε να πάρετε...
Εντελώς ενημερωτικά πάντως η εκπαίδευση γίνεται στη σχολή Ικάρων που έχει πισίνα και στίβο.Πολύ μίσος βρε παιδί
Ε;
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Στις Ε.Δ. πηγαινουν κατα κανονα ατομα συνειδητα,ενω παραλληλα γινεται και ξεσκαρταρισμα-δλδ διωχνουν κοσμο.συνειδητα? συνειδητα ως προς ποιο θεμα?
-
Εντυ έχεις πάει αρμενιστής στην π.α?
Εντυ είσαι καλό παιδί και δεν πρέπει να χαρακτηρίζεις έτσι κάτι που δεν ξέρεις όσο πρέπει!Λοιπον Εντι εδω δεν σε 'παίρνει'.
Καταρχήν η εκπαίδευση που πέρασες δεν ήταν ουτε η μίση απο αυτή που θα έπρεπε.Εχω παει απειρες φορες πολύ πριν πας έσυ οπότε αστο.
Δεύτερο υπάρχουν ειδικές δυνάμεις στην Π.Α Ειναι μια αυτοδιοικούμενη μονάδα ανεξαρτητη που είναι υπο την επίβλεψη -διοίκηση της Π.Α.Μάλιστα πρίν λίγο ήμουν με τον πρώην διοικητή της. Επιτρεψε μου να σου πω πως ΕΣΥ είσαι παντελως άσχετος επι του θέματος. Αν διαφωνείς πάρε ένα τηλ να μάθεις να πεις και στους φίλους σου.
Εχω πάει αμέτρητες αποστολες με τους βατραχανθρώπους πραγματα ονειρικά για σένα.
Λοιπον μην εισαι ξερόλας .Μια θυτεία πέρασες έτσι όπως ήθελαν να περάσεις .Οι παλιότεροι απο ΄σενα ατυπα πάντα μέχρι μπουκάλες πήγαιναν και τους παίρναμε μάζι σε αποστολές .Δεν ξέρω αν ησουν τόσο καλός και όχι 'μοδιστρα' για να σε πάρουν μαζι τους αλλά μόνο τότε καταλάβαινες ότι κάτι κάνεις .
Με τις υγειες σου!Μισό γιατί σε έχασα. Έχει ειδικές δυνάμεις η Π.Α; Πέρσυ υπηρέτησα τη θητεία μου και δεν έμαθα/άκουσα για κάτι τέτοιο παρότι ξεψάχνισα όλες τις ειδικότητες. Μέχρι και για σητιστές πτηνών έμαθα αλλά για ειδικές δυνάμεις όχι.
Μήπως εννοείς ειδικές δυνάμεις τους μπατζήδες ή τους αερονόμους;
Επειδή από τα γραφόμενα σου δεν δίνεις την εικόνα του παντελώς ηλίθιου δεν παίζει να εννοείς κάτι τέτοιο.
Τι άλλο εννοείς; Υπάρχει μονάδα στην Π.Α (εννοώ σμηνίτες που κάνουν θητεία) που κάνουν κάποια ειδική εκπαίδευση σε οπλικά συστήματα, δύσκολη εκπαίδευση, διαβολοεβδομάδα κλπ; Αν υπάρχει τέτοιο φρούτο ενημέρωσε και μας που δεν ξέρουμε.
Για το άλλο θέμα που ρωτάς ναι αρμενιστής ήμουν (άσχετα αν μετά την εκπαίδευση δεν πάτησα παραλία) αλλά η εκπαίδευση απέχει από αυτό που λες. Τουλάχιστον στην εκπαίδευση κοβόντουσαν περίπου οι μισοί. Δεν βγάζαν μια ντάνα με μπερέδες και λέγαν περάστε κόσμε να πάρετε...
Εντελώς ενημερωτικά πάντως η εκπαίδευση γίνεται στη σχολή Ικάρων που έχει πισίνα και στίβο.Πολύ μίσος βρε παιδί
Ε;
-
Τέλος πάντων όπως βλέπεις Εντι έμενα δεν με ενοχλει η ασχετοσύνη αλλά οι αστήριχτοι χαρακτηρισμοι!
Για τον φίλο Σκαι να ρωτήσει αν παίρνουν σμηνίτες στο σωμα αυτό .Πάντος μόνιμοι μπορουν να ενταχτούν και απο τα τρία σώματα .
Η εκπαίδευση γίνεται απο εκπαιδευτές ΟΥΥΚ και περιλαμβάνει πραγματικη ασκηση και όχι κωλοβάρεμα.Φυσικα περιλαμβάνει αλεξιπτωτα ,καταδύσεις με επιχειρήσεις ένοπλες σε θαλάσσιους στόχους και μη,τα λεγόμενα σχινάκια με εκπαίδευση στην υπαιθρια διαβίωση (ρουτίνα αυτά),+ τις αποστολές προσβολής των μονάδων της Π.Α για τον έλενχο της αποτελεσματικής φρούρησης των μονάδων.
Λοιπόν Εντυ μου άναψες τα λαμπάκια και αυτα απο μένα επι του θέματος και πολλά ειπα.
Ρώτησε να μορφωθείς και μπουρδέλο να χαρακτηρίζεις αυτα που κατέχεις και μόνο!
Συγνώμη αλλά μερικους δεν τους 'παλεύω'. -
Η αεροπορία έχει την 31 μοιρα ειδικών αποστολών αν δεν κάνω λάθος ο ρόλος της οποίας είναι το CSAR δηλαδή Combat Search and Rescue, κοινώς η διάσωση πιλότων που έχουν εγκαταλείψει σε εχθρικό έδαφος και απ΄ότι ξέρω υπηρετούν μόνο στελέχη και όχι στρατεύσιμοι.
Άποψη μου ότι όχι μόνο ΕΙδικές Δυνάμεις αλλά και όλος ο στρατός πρέπει να αποτελέιται από στελέχη έστω 5ετούς υποχρέωσης οι οποίοι θα πληρούν όλα τα στάνταρ ενός στρατιώτη (φυσική κατάσταση, διανοητική ικανότητα κλπ).
Οι στρατεύσιμοι καλοί είμαστε για σκοπιές και αγγαρίες με μερικές φωτεινές εξαιρέσεις που είναι καλύτεροι και από τους αξιωματικούς γιατί είναι τέτοιοι άνθρωποι και με οτιδήποτε καταπιάνονται φροντίζουν να ενημερώνονται πλήρως και να το διεκπεραιώνουν ιδανικά. Κάτι τέτοιο όμως θα έκαναν και στην πολιτική τους ζωή γι αυτό και συνήθως προκόβουν στην ζωή.
Ως ΔΕΑ είχα στρατιώτη που μου ζητούσε Στρατιωτικούς Κανονισμούς και Τεχνικά Εγχειρίδια για να διαβάζει, ενώ ήταν ήδη ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων με στρωμένη δουλειά και θα μπορούσε να περάσει την θητεία του με ένα μεξικάνικο καπέλο κάτω από τα δέντρα περιμένοντας να απολυθεί.
Συμβουλή μου είναι να υπηρετήσετε κάπου ή σε κάποια ειδικότητα που θα μπορέσετε να μάθετε όσα πιο πολλά μπορείτε, όχι μόνο περι στρατού αλλά γενικότερα.Προσωπικά ώς ΔΕΑ στην Στρατονομία έμαθα πως να κάνω κουμάντο ένα μάτσο υπερόπτες ανωτάτης μορφώσεως + να διαχειρίζομαι στην πράξη ποσότητες υλικών, πράγμα που μου χρειάστηκε και μου χρειάζεται ακόμα στην δουλειά μου στον ιδ. τομέα.
Ότι δεν μπορείτε να αποφύγετε απολάυστε το ή γυρίστε το προς όφελος σας
-
Μισό γιατί σε έχασα. Έχει ειδικές δυνάμεις η Π.Α;
EXEI. Kάτι αντίστοιχο των ΟΥΚάδων. Εχω γνωρίσει μερικούς από κοντά. Είναι καραεπίλεκτη μονάδα και από το παρουσιαστικό τους και την σωματική τους διάπλαση το καταλάβαινες. Υπηρετούν μόνο μόνιμοι.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Στις Ε.Δ. πηγαινουν κατα κανονα ατομα συνειδητα,ενω παραλληλα γινεται και ξεσκαρταρισμα-δλδ διωχνουν κοσμο.
συνειδητα? συνειδητα ως προς ποιο θεμα?
Το συνειδητα ηταν επιρημα.Ως προς τη φυσικη κατασταση και αντοχη αλλα κυριως την ψυχολογικη αντοχη.Εννοω πως δε θα παει ο καθε ασχετος που δεν μπορει να τρεξει εκατο μετρα,ουτε καποιος θα συμπληρωσει κατα λαθος 'Ειδικες Δυναμεις' σε καποια αιτηση.Αυτα τα προσεχουν απο το περιοδευον ακομα.
Συχνα βεβαια συμβαινει το αντιθετο:πηγαινουν φαντασμενοι στρατοκαυλοι που τελικα αποδεικνυεται οτι δεν μπορουν να ανταπεξελθουν(κυριως στην ψυχολογικη πιεση) και την κανουν απο μονοι τους πριν την ορκομωσια.
Περί Θητείας [#3]