-
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Σε pmr καμμία πρόταση? Απλά πράγματα...Για τι χρήση προορίζεται; Μέχρι €60-70/ζευγάρι όλα ίδια είναι πάνω κάτω.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σε pmr καμμία πρόταση? Απλά πράγματα...
Για τι χρήση προορίζεται; Μέχρι €60-70/ζευγάρι όλα ίδια είναι πάνω κάτω.
Για χρήση σε βόλτες/εκδρομές ανάμεσα σε κοντινά αυτοκίνητα.
-
Οποιοδήποτε pmr θα σε καλύψει. H εμβέλεια τους πάνω κάτω είναι ίδια (όλα έχουν max. μισό βατ). Αυτό που αλλάζει στα ακριβότερα είναι το μεγαλύτερο ηχείο, ποιοτικότερα ηλεκτρονικά και μεγαλύτερη ευαισθησία του πομποδέκτη (σε κάποια υπάρχει και δυνατότητα να αλλάξεις τα βατ που εκπέμπει το μηχάνημα, κάτι που όμως είναι παράνομο), αλλά εκεί ξεφεύγουμε σε τιμή. Έχω ένα ΤΤι που στοιχίζει €135 το ένα και ένα Yaesu 246 που στοίχισε €199 το ένα.
Διαφορές με pmr φίλων που στοίχισαν €50 το ζευγάρι; Ελάχιστες.
-
ok, θα προτιμησω κάτι φθηνό. θενκς.
-
Καλό θα'ναι να έχει VOX, δηλαδή να έχει handsfree το οποίο να ενεργοποιείται με τη φωνή, οπότε θα μπορείς να το χρησιμοποιείς χωρίς να πατάς το κουμπί. Χρησιμεύει αν τα χέρια σου είναι απασχολημένα, η αν κάνεις κάποιο σπορ. Το έχουν τα περισσότερα νομίζω.
-
Πονεμένη ιστορία το VOX. Αρκετές φορές κάποιος στον σύλλογο το έχει ξεχάσει ανοιχτό και ουσιαστικά αχρηστεύει την συχνότητα μας (8/20) καθώς στο σκι είναι πανεύκολο να ενεργοποιηθεί από την ανάσα σου, τον αέρα, τον θόρυβο των ακμών στον πάγο, τις άσχετες ομιλίες των διπλανών σου στο καρεκλάκι κλπ.
Από τα νέα μέλη που ρωτάνε για πληροφορίες για το πως να επικοινωνούν με το snowclub στο βουνό, το πρώτο που ζητάμε είναι να έχουν το VOX απενεργοποιημένο.
-
Εντός των ημερών θα αγοράσω καινούριο εσωτερικό σκληρό δίσκο. Θα είναι χωρητικότητας 1 TB, SATA II, και Western Digital.
Το ζήτημα είναι αν θα διαλέξω το μοντέλο της σειράς Caviar Black (κόστος 81,56 € από Πλαίσιο) ή αυτό της σειράς Caviar Green (κόστος 72,99 € από Πλαίσιο).
Η διαφορά τιμής δεν με απασχολεί. Με απασχολούν τα εξής:
Caviar Black
Power Dissipation
Read/Write 8.40 Watts
Idle 7.8 Watts
Standby 1.00 Watts
Sleep 1.00 WattsAcoustics
Idle Mode 24 dBA (average)
Seek Mode 0 33 dBA (average)
Seek Mode 3 29 dBA (average)Caviar Green
Acoustics
Idle Mode 25 dBA (average)
Seek Mode 0 27 dBA (average)
Seek Mode 3 25 dBA (average)Power Dissipation
Read/Write 5.4 Watts
Idle 2.8 Watts
Standby 0.40 Watts
Sleep 0.40 WattsΚαι σύμφωνα με αυτή τη σελίδα, οι Caviar Black έχουν 5 χρόνια εγγύηση, έναντι τριών των Caviar Green (και άρα, λογικά, μεγαλύτερο MTBF).
Τι λέτε; Γενικά θέλω το σύστημα μου να είναι όσο πιο ήσυχο και φιλικό προς το περιβάλλον γίνεται. Επειδή όμως ότι και να πάρω θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα πιο ενεργοβόρο δίσκο μου, θα υπάρχει κέρδος σε κάθε περίπτωση. Οπότε αυτό που με απασχολεί είναι μήπως ο Caviar Black είναι ιδιαίτερα πιο θορυβώδης...
-
Αν δεν έχεις το μηχάνημα σου ανοικτό 24/7 τότε ότι και να πάρεις το ίδιο θα είναι...
Οι green θεωρούνται ποιό οικολογικοί και οι Black ποιό κατάλληλοι για σκληρή χρήση.
Προσωπικά θεωρώ σημαντικότερη την εγγύηση. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Προσωπικά θεωρώ σημαντικότερη την εγγύηση.
Εγω παλι προσωπικα θεωρω σημαντικοτερο το να μη παρει κανεις Seagate
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Προσωπικά θεωρώ σημαντικότερη την εγγύηση.
Εγω παλι προσωπικα θεωρω σημαντικοτερο το να μη παρει κανεις Seagate
Και εγω παλι, προσωπικαθεωρω σημαντικοτερο να συμφωνησω μαζι σου!
ΙΜΗΟ Western Digital Black!
Στα green ημιμετρα, δεν εχω καμια απολυτως εμπιστοσυνη! -
Και για μένα βαρύνει αυτή η εγγύηση, καθώς αυτή τη φορά πιστεύω το 1 TB θα μου φτάσει ώστε να μην το αλλάξω για πολλά χρόνια (βέβαια αυτό το είχα πει και όταν έπαιρνα τον τωρινό 320 GB, αλλά τέλος πάντων )
Η κατανάλωση ας πάει στα κομμάτια, όπως είπα ο τωρινός μου καταναλώνει περισσότερο και απ' τους δυό.
Αναρωτιέμαι όμως μήπως ο Black είναι αισθητά πιο θορυβώδης, δεδομένου ότι η κλίμακα των dΒ είναι λογαριθμική
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Και για μένα βαρύνει αυτή η εγγύηση, καθώς αυτή τη φορά πιστεύω το 1 TB θα μου φτάσει ώστε να μην το αλλάξω για πολλά χρόνια (βέβαια αυτό το είχα πει και όταν έπαιρνα τον τωρινό 320 GB, αλλά τέλος πάντων )Έτσι είχα πει κι εγώ όταν πήρα τον τελευταίο μου δίσκο 1Τ, τον Μάρτιο. Σήμερα έχω 140 GB ελεύθερα.
-
Ναι είναι φοβερό αυτό το πράγμα...........πάντως σκέφτομαι για τον Caviar Green μιας και όταν κατέβουν οι τιμές με βλέπω για Solid State Disk..
-
Ναι είναι φοβερό αυτό το πράγμα...........πάντως σκέφτομαι για τον Caviar Green μιας και όταν κατέβουν οι τιμές με βλέπω για Solid State Disk..Αν τον θες για το λειτουργικο ξεχνα τον green.Παρε εναν black ή δυο 500αριδες ΑΑΚS και στησε ενα raid0.
-
Είμαι της λογικής του ενός μόνο δίσκου....τους δεύτερους τους έχω στο ντουλάπι και τους συνδέω πού και πού για κανένα backup ή πείραμα...
Στον καινούριο 1 TB θέλω να έχω ένα παρτίσιον με λειτουργικό (τα καινούρια W7), ένα με Games και ένα με λοιπά δεδομένα, αυτό είναι όλο.
Έχει ουσιώδη διαφορά στις επιδόσεις ο Black;
-
Είμαι της λογικής του ενός μόνο δίσκου....τους δεύτερους τους έχω στο ντουλάπι και τους συνδέω πού και πού για κανένα backup ή πείραμα...Στον καινούριο 1 TB θέλω να έχω ένα παρτίσιον με λειτουργικό (τα καινούρια W7), ένα με Games και ένα με λοιπά δεδομένα, αυτό είναι όλο.
Ναι παρε τον black.O green ριχνει τις στροφες του για να κανει οικονομια(πρακτικο αντικρυσμα γυρω στα 10w) .
Το raid δεν ειναι κατι δυσκολο και θα αυξησει τις επιδοσεις κατακορυφα-το ιδιο και την πιθανοτητα απωλειας δεδομενων.
-
Ναι είναι φοβερό αυτό το πράγμα...........πάντως σκέφτομαι για τον Caviar Green μιας και όταν κατέβουν οι τιμές με βλέπω για Solid State Disk..Εγω εχω εναν SSD στο ΗΡ.
α - Κατεβηκε 3 οροφους, κατρακυλωντας, σε standby και δεν επαθε τιποτα. Μονο την τσαντα πεταξα, η οποια εγινε κομματια
β - Φασαρια;;; I do not know this word... Αρκει να μη δουλευει ο ανεμιστηρας
γ - μπαταρια αντεχει παραπανω και με τα 7αρια πρεπει να αντεχει κανα μισαωρο παραπανω, με τρια τεταρτα, αναλογα με την χριση -
Είμαι της λογικής του ενός μόνο δίσκου....τους δεύτερους τους έχω στο ντουλάπι και τους συνδέω πού και πού για κανένα backup ή πείραμα...Στον καινούριο 1 TB θέλω να έχω ένα παρτίσιον με λειτουργικό (τα καινούρια W7), ένα με Games και ένα με λοιπά δεδομένα, αυτό είναι όλο.
Αν θες επιδοσεις, ξεχνα τα partitions!
Γωνατιζεις τον δισκο ετσι και διαιρεις την ταχυτητα του δια 2
Παρε εναν 150αρι (ΙΜΗΟ Raptor) για το OS και τον 1Τ για τα αρχεια σου. -
Αυτό που σκοπεύω να κάνω τελικά, είναι όταν οι τιμές των SSD πέσουν, να πάρω έναν 250άρη ας πούμε για να έχω το OS, και όλα τα άλλα θα είναι σε 2ο δίσκο ή εξωτερικό δίσκο.
Προς το παρόν η λύση των δύο δίσκων αποκλείεται, επί χρόνια την ακολουθούσα αλλά στο τέλος βαρέθηκα....και γι' αυτά που κάνω στον η/υ, οι απόλυτες επιδόσεις δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολύ.
Δεν γνώριζα πάντως ότι το partitioning γονατίζει ένα δίσκο - πάντα είχα την εντύπωση ότι είναι καλύτερα να κατανείμεις 600 GB παρά να τα έχεις όλα μαζί...
Υ.Γ. Οι SSD έχουν ανεμιστήρα; Μάλλον εννοείς τον ανεμιστήρα του λάπτοπ ε;
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]