-

-
-
@ **citrovag **: Εξαιρετική!
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Να ρωτήσω βρε παιδιά. Η επιλογή να βγει η φωτογραφία ασπρόμαυρη γίνεται από τον χρήστη προτού κάνουμε το ''κλίκ'' ή έπειτα μέσω επεξεργασίας?Ισχύουν και τα 2 όπως ήδη σου είπαν τα παιδιά. Για τη δεύτερη περίπτωση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας για τη μετατροπή, πχ. photoshop ή gimp. Ο πιο απλός τρόπος είναι με τη διαδρομή Image > Mode > Grayscale. Το αποτέλεσμα όμως είναι αρκετά ...ξεθωριασμένο για τα γούστα μου.
Ψάχνοντας κατέληξα πως μου αρέσει πολύ περισσότερο η μέθοδος Rob Carr. Μπορείς να τη δοκιμάσεις να δεις αν σου κάνει. Αν χρησιμοποιείς gimp τα βήματα είναι εδώ. Αν θες μέσω photoshop η διαδικασία είναι εδώ. Αν βαριέσαι να ακολουθείς οδηγίες (η περίπτωσή μου) τότε υπάρχει και σε έτοιμο action για το photoshop που το κατεβάζεις από εδώ.
Με αυτή τη μέθοδο έχει μετατραπεί σε α/μ πχ. αυτή η φωτογραφία:
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Βουνό και ολλανδία δεν παίζει ρε
και πού μεγαλώνουν αυτά?
Tα κανουν εισαγωγη.

Φήμες.... Ντόπιο πράγμα!
-
Tην προηγούμενη εβδομάδα μου έτυχε το παρακάτω φαινόμενο. Ήταν η ώρα μετά τη δύση του ηλίου με σύννεφα και τον ήλιο πίσω από το βουνό. Με την αυτόματη μηχανή σε διάφορα προγράμματα δεν μπορούσε να αποτυπωθεί με τίποτα. Τελικά μπήκε στο μάνιουλ και έπαιζα με τις ρυθμίσεις, όπου και το αποτέλεσμα.
Έχω κάποιες εξηγήσεις, αλλά μπορείς να δώσετε και την δικιά σας?
(οι φωτογραφίες είναι από το μπαλκόνι μου).
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Βουνό και ολλανδία δεν παίζει ρε
και πού μεγαλώνουν αυτά?
Tα κανουν εισαγωγη.
Φήμες.... Ντόπιο πράγμα!
πάλι καλά που δεν είναι αβένσις, γιατί δε με έβλεπα καλά μετά
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
πάλι καλά που δεν είναι αβένσις, γιατί δε με έβλεπα καλά μετάΜα είναι avensis coupe
cmarin κάτι είχα διαβάσει γι' αυτές τις γραμμές σαν από αεροπλάνα. Ή στο ίντερνετ ή σε κάποιο βιβλίο αλλά δεν μπορώ καθόλου να θυμηθώ σε τι το αποδίδανε. Αμυδρά νομίζω ότι πρόκειται για κατασκοπευτικά αεροπλάνα.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Tην προηγούμενη εβδομάδα μου έτυχε το παρακάτω φαινόμενο. Ήταν η ώρα μετά τη δύση του ηλίου με σύννεφα και τον ήλιο πίσω από το βουνό. Με την αυτόματη μηχανή σε διάφορα προγράμματα δεν μπορούσε να αποτυπωθεί με τίποτα. Τελικά μπήκε στο μάνιουλ και έπαιζα με τις ρυθμίσεις, όπου και το αποτέλεσμα.Έχω κάποιες εξηγήσεις, αλλά μπορείς να δώσετε και την δικιά σας?
Sensor bloom.
-

(πηγή)CitroVag, εξαιρετική η φωτογραφία σου.
-

Mια κουτα ειχα!Οταν ξανακλεισει το σχολειο θα τα σκασω σε καμια αιθουσα!
-
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Tην προηγούμενη εβδομάδα μου έτυχε το παρακάτω φαινόμενο. Ήταν η ώρα μετά τη δύση του ηλίου με σύννεφα και τον ήλιο πίσω από το βουνό. Με την αυτόματη μηχανή σε διάφορα προγράμματα δεν μπορούσε να αποτυπωθεί με τίποτα. Τελικά μπήκε στο μάνιουλ και έπαιζα με τις ρυθμίσεις, όπου και το αποτέλεσμα.Έχω κάποιες εξηγήσεις, αλλά μπορείς να δώσετε και την δικιά σας?
Aυτη η φωτο ειναι τραβηγμενη πολλες ωρες μετα την δυση του ηλιου κ την θεωρω πολυ καλη αλλες αποπειρες τις επομενες ημερες δεν ευδοκιμησαν κ κατα την αποψη μου ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ

Τα Χανια εχουν πολυ υγρασια οταν δεν φυσαει ειδικα απο το σημειο που προσπαθεις να βγαλεις φωτο δοκιμασε με ξηρη ατμοσφαιρα με τις ιδιες ρυθμισεις .
-
-
-
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
citrovag φοβερή η φωτογραφία σου!!!Μου θύμισε μια που έβγαλα το καλοκαίρι και μου έκαναν εντύπωση οι γραμμές στον ουρανό!
Οι γραμμές στον ουρανό είναι ίδιες με τις δικές μου φωτογραφίες. Το sensor bloom το ξέρω, για το φαινόμενο με τις γραμμές ζητάω εξηγήσεις
-
Να που και στο ζωικό βασίλειο υπάρχουν τεμπέληδες και 'κουρασμένοι'...

-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
citrovag φοβερή η φωτογραφία σου!!!
Μου θύμισε μια που έβγαλα το καλοκαίρι και μου έκαναν εντύπωση οι γραμμές στον ουρανό!
Οι γραμμές στον ουρανό είναι ίδιες με τις δικές μου φωτογραφίες. Το sensor bloom το ξέρω, για το φαινόμενο με τις γραμμές ζητάω εξηγήσεις
Η ατμοσφαιρα λογω παχους στην δυση του ηλιου, γινεται φιλτρο για ορισμενα χρωματα κ δεν επιτρεπει καποιες αχτινες (χρωματα)να περασουν .Ειναι καθαρα φυσικο φαινομενο .
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Σοδι ή Αγιο Ματθαιο μενεις????
-
Ο χρήστης mitsos587 έγραψε:
Σοδι ή Αγιο Ματθαιο μενεις????
Άνω Χαλέπα!
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
citrovag φοβερή η φωτογραφία σου!!!
Μου θύμισε μια που έβγαλα το καλοκαίρι και μου έκαναν εντύπωση οι γραμμές στον ουρανό!
Η ατμοσφαιρα λογω παχους στην δυση του ηλιου, γινεται φιλτρο για ορισμενα χρωματα κ δεν επιτρεπει καποιες αχτινες (χρωματα)να περασουν .Ειναι καθαρα φυσικο φαινομενο .
Αυτά να τα πείτε στον Χαρδαβέλα
Ποσταρε μια τυχαια φωτογραφια (πολλες φωτος) [#4]