Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί Εγγύησης Αυτοκινήτων (merged)
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Περί Εγγύησης Αυτοκινήτων (merged)
    • 1
    • 2
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 23
    • 24
    • 16 / 24
    Περί αυτοκίνησης
    136
    475
    2250
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      christos-dimou last edited by

@ storm

Μπορείς πολύ εύκολα να ζητήσεις την πλήρη αποκατάσταση του οχήματος με την αλλαγή των διάφορων μερών ή την αντικατάσταση του αν αυτό δεν γίνεται. Δεν γνωρίζω πάντως άλλο 207GT με αυτά τα προβλήματα που αναφέρεις.

Αν σου κάνουν το δύσκολο εδώ μία επιστολή στη μαμά εταιρεία συνήθως βοηθά περισσότερο.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • R
        rider3072 last edited by

Καλημέρα παιδιά ,μην μασάτε στα πολλά χρόνια εγγυήσεων δεν ισχύουν honda crv 7 χρόνια 3 και αμα θέλουν, κάνουν τους χαζούς σε ότι σου τύχει και περιμένουν, να περάσουν τα 3 και μετά αντε και γα...... σου πλήρωνε!!!!!!!! Σκεφτείτε οτι τα τσατσόνια του σαρα
        έχουν φτιάξει forum για crv και προφιλ στο facebook ,και ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους απο τα γραφεία στη λεωφόρο αθηνών!!!! μάλλον μας περνάνε για μαλ....... Και όπως λέει και ο φίλος πλήρωνεις πάντα το επίσημο service για το τίποτα!!! 4 λίτρα λάδι 140 ευρώ castrol magnatec!!!!!! : μπειτε στο youtube , top gear honda και θα γελάσετε με την ψυχή σας, αλλά σύμφωνα με τα τσατσόνια αυτοί δεν ξέρουν !!! ξέρουν αυτοί που έφτασε το crv 42-44 χιλιάρικα με 150 μουλάρια ναι δίκιοοοο έχουν. Πρέπει να περάσουμε στην επίθεση όλοι οι ριγμένοι απο κοινού , γράψτε ελέυθερα την άποψη σας για όποιο αυτοκίνητο έχετε μην μασάτε σε εκείνουσ που τα βρίσκουν ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ -ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ αυτό ψάχνουμε όλοι, τους πληρώνουμε δεν μας πληρώνουν

• S
          stormold last edited by

Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
          @ storm

Μπορείς πολύ εύκολα να ζητήσεις την πλήρη αποκατάσταση του οχήματος με την αλλαγή των διάφορων μερών ή την αντικατάσταση του αν αυτό δεν γίνεται. Δεν γνωρίζω πάντως άλλο 207GT με αυτά τα προβλήματα που αναφέρεις.

Αν σου κάνουν το δύσκολο εδώ μία επιστολή στη μαμά εταιρεία συνήθως βοηθά περισσότερο.

1. Για να γίνει χρήση εγγύησης πρέπει η αντιπροσωπεία να δεχτεί ότι πράγματι υπάρχουν ψεγάδια στο αυτοκίνητο τα οποία του προκαλούν φθορές, βλάβες, κλπ...κλπ...
            Η απάντηση ΔΥΟ εξουσιοδοτημένων εισαγωγέων/αντιπροσώπων ήταν η εξής:
            'Δυστυχώς δεν μπορούν να μπουν εγγύηση γιατί όλα αυτά οφείλονται στα κακά οδοστρώματα των Ελληνικών δρόμων και δεν θεωρούνται ελαττώματα του αυτοκινήτου.
            Όλα τα αυτοκίνητα βγάζουν τέτοιες ζημιές. Θα πρέπει να τις συνηθίσετε.'

2. Λίγοι πελάτες που έχουν το 207GT/Rallye/RC θα κάτσουν να ασχοληθούν με το αμάξωμα, ποιότητα, συναρμολόγηση, δέσιμο του αυτοκινήτου. Οι περισσότεροι ζουν με τα προβλήματα χωρίς να τα παίρνουν είδηση. Μόλις χθες το βράδυ στην Νέα Μάκρη χάζευα ένα καινούριο 207Rallye, λευκό και από κάτω δίπλα στην εξάτμιση κρεμόταν κάτι σαν καλώδιο ή σαν λάστιχο...

3. Επιστολή στην LION;
            χε!χε! εγώ φίλε μου έχω κάνει μέχρι και συνάντηση με 'Managers*' στην LION για τις επιστολές που έστελνα όταν είχα το 206 ... Τελικά το πούλησα τότε ...
            Άσκοπες κινήσεις και χάσιμο χρόνου και χρημάτων.

• Managers = Διάφορα παλικάρια που αμείβονται με 1000euro το μήνα και τα βαφτίζουν XYZ Manager ... και συνήθως στο έτος ή στην διετία φεύγουν ...
          • C

@ storm

Όταν μιλώ για μαμά εταιρεία εννοώ στη Γαλλία την Peugeot. Η LION λογικό είναι να προσπαθεί να γλυτώσει και το τελευταίο ευρώ.

@ rider3072

Στο βιβλίο της δυναμικής εγγύησης εξηγεί ακριβώς τι καλύπτεται με την 7ετή εγγύηση και τι όχι.

• J
              jntaras last edited by

Ο χρήστης Storm έγραψε:

@ storm
              ...... Μόλις χθες το βράδυ στην Νέα Μάκρη χάζευα ένα καινούριο 207Rallye, λευκό και από κάτω δίπλα στην εξάτμιση κρεμόταν κάτι σαν καλώδιο ή σαν λάστιχο...
              ....

Ρε φιλε εχω πετυχει και εγω ενα Rallye που κρεμοταν κατι στην εξατμιση,μας εκανε πολυ εντυπωση Εγω ομως το πετυχα στον Κηφισσο...λες να ειδαμε το ιδιο??

• S
                stormold last edited by

Ο χρήστης jntaras έγραψε:

@ storm
                ...... Μόλις χθες το βράδυ στην Νέα Μάκρη χάζευα ένα καινούριο 207Rallye, λευκό και από κάτω δίπλα στην εξάτμιση κρεμόταν κάτι σαν καλώδιο ή σαν λάστιχο...
                ....

Ρε φιλε εχω πετυχει και εγω ενα Rallye που κρεμοταν κατι στην εξατμιση,μας εκανε πολυ εντυπωση Εγω ομως το πετυχα στον Κηφισσο...λες να ειδαμε το ιδιο??

Λες να είδαμε το ίδιο;

Δεν ξέρω τι είναι αυτό αλλά σίγουρα κάποια δουλειά κάνει ...
                Εγώ πάντως έριξα μία ματιά κάτω από το δικό μου και αντιλήφθηκα ότι είχαν σπάσει κάτι κλιπάκια από την αριστερή πλευρά κάτω ακριβώς από το πίσω προφυλακτήρα τα οποία συγκρατούν το προστατευτικό θόλου... το οποίο φυσικά είχε βγει από τη θέση του και είχε σχεδόν ακουμπήσει πάνω στο ελαστικό.

Ευτυχώς που έχουμε και το ebay ...

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0310395470

• Z
                  zorz last edited by

Ο χρήστης Storm έγραψε:
                  'Δυστυχώς δεν μπορούν να μπουν εγγύηση γιατί όλα αυτά οφείλονται στα κακά οδοστρώματα των Ελληνικών δρόμων και δεν θεωρούνται ελαττώματα του αυτοκινήτου.

Τολμάνε να λένε τέτοιες και δεν έχουν φάει ξύλο ακόμα;

Δηλαδή αν έμενες στη Φλώρινα και το αυτοκίνητο σκούριαζε, θα σου έλεγαν ότι 'οφείλεται στο αλάτι που ρίχουν στους δρόμους, οπότε και δεν μπορεί να καλυφθεί από την εγγύηση γιατί δεν το θεωρούμε ελλάτωμα του αυτοκινήτου';

Και ύστερα αναρωτιέστε γιατί πουλάνε τα Toyota. Και κάρο να ήταν (που τα περισσότερα είναι ), δεν σε αντιμετωπίζουν ως κρετίνο...

• C
                    cosneo last edited by

Ο χρήστης Storm έγραψε:

Το ακούσαμε και αυτό!!! Αυτό πρέπει να ζητηθεί εγγράφως και να σταλεί στη Γαλλία ... θα λυθούν στα γέλια!!!

ΥΓ. Η λύση μία και έχει δωθεί σε άλλο topic. Πανό στο πίσω τζάμι που να λέει 'Το Peugeot που αγόρασα είναι ακατάλληλο για τους ελληνικούς δρόμους'!

Τολμάνε να λένε τέτοιες και δεν έχουν φάει ξύλο ακόμα;
                    Δηλαδή αν έμενες στη Φλώρινα και το αυτοκίνητο σκούριαζε, θα σου έλεγαν ότι 'οφείλεται στο αλάτι που ρίχουν στους δρόμους, οπότε και δεν μπορεί να καλυφθεί από την εγγύηση γιατί δεν το θεωρούμε ελλάτωμα του αυτοκινήτου'
                    ...

Volvo και Saab εκεί μόνο και μόνο κατασκευής Σουηδίας ...

• elteo
                      elteo last edited by

Ο χρήστης Storm έγραψε:
                      [...]
                      Τους Γάλλους όμως μάλλον δεν τους πολυενδιαφέρει αυτό. Ήδη έχουν σπάσει κλιπάκια στους θόλους του αυτοκινήτου, έχουν ξεκουμπώσει τα προστατευτικά θόλων, έχουν ξελασκάρει οι βίδες που συγκρατούν: προφυλακτήρες, προβολάκια.
                      Εσωτερικά κάποια πλαστικά χαμηλά στην πόρτα ξεκούμπωσαν...

Ένα αυτοκίνητο χωρίς σχεδόν καθόλου βίδες λογικό είναι τα (ψευτό)κλιπάκια με το παραμικρό να ξεκουμπώνουν και να σπάνε... Ειδικά όταν ταλαιπωρείται.

[...]

Στορμ, μου θυμίζει Σαξο-κατάσταση. Ετσι ακριβώς γίνονταν και στο Σαξο ΒΤΣ που είχα.

• R
                        rider3072 last edited by

Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
                        @ storm

Όταν μιλώ για μαμά εταιρεία εννοώ στη Γαλλία την Peugeot. Η LION λογικό είναι να προσπαθεί να γλυτώσει και το τελευταίο ευρώ.

@ rider3072

Στο βιβλίο της δυναμικής εγγύησης εξηγεί ακριβώς τι καλύπτεται με την 7ετή εγγύηση και τι όχι.

Aγαπητέ storm το βιβλίο της δυναμικής εγγύησης το βλέπεις όταν πάρεις το hondaa όχι πρίν που σου λένε 7 χρόνια άπειρα χλμ. Κανόνας 1 σαρα είναι να τρενάρουν το παραμικρό για το επόμενο service ,και πάει λέγοντας. Κανόνας 2 σαρα τα αυτοκίνητα κάθε 6 μήνες service σύμφωνα με την δυναμική εγγύηση ( μην μου πεις όχι θα την ανεβάσω όλη , δεν έχω τίποτα μαζί σου στο ξεκαθαρίζω, αλλά έχω σιχαθεί να ακούω ανακρίβειες) Κανόνας 3 σαρα αμολήστε τους τσάτσους να θάψουμε τα προβλήματα γιατί ο όμιλος δεν σηκώνει άλλη σφαλιάρα ,εννοώ την γνωστή μετακόμιση της μία εκ των 3 επιβατικών που είχε και έρχεται και η 2 . Ξέρεις το περίεργο είναι οτι υπάρχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις!!!! Τα περιοδικά στην χώρα φοβούνται, ειδικά αυτόν τον καιρό να πουν το παραμικρό , οπότε η μοναδική ενημέρωση και άμυνα που έχουμε πριν αγοράσουμε είναι τα blogs και τα forum ,το έχουν πάρει γραμμή και βρίσκονται αναμεσά μας ( που λεει και ο Λιακόπουλος ) δεν γίνεται όλα να είναι καλά !!!δεν γίνεται το civic type r new να βγαινει σε test με το παλιο πιο αργό κατά 1ή 2 δέκατα , δεν γίνεται να βλέπεις την εκπομπή και να λέει , too much noise, too much, r.p.m., no power, no stearing (το τελευταίο μάλλον δεν το γράφω καλά) και ελληνικά ,πολυ φασαρία, πολλες στροφές, λίγη δύναμη ,καθόλου στρίψιμο, και εδώ θείκό
                        civic type r !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( αναφέρομαι στο top gear και στον που...η τον ψηλό που βρίζει την καμπάνια της χώρας για το τουρισμό.) Κάτι φταίει , όσοι είναι άνω των 30 μπορεί να θυμούνται το auto motοr und sport εκείνης της εποχής ( ούτε εγώ θυμάμαι ) με τα marea fiat αν δεν κάνω λάθος στο μοντέλο , που είχαν 100 άλογα !!!!! και τιμή χαμηλότατη !!!!! Ερε γλέντια που έγιναν στην FIAT όταν αποκάλυψε οτι ήταν 80 , και άλλαζε τις εισαγωγές , τα crash test που έκανε και τα έβγαζε ρημάδια ,ακόμα και γερμανικά όπως ΟPEL OMEGA 5 μέτρα νεκροφόρα και άρχιζαν οι εταιρείες τις απειλές ,και μετά εμείς έχουμε άλλο τρόπο μέτρησης και άλλα παραμύθια που δεν έπειθαν κανένα . Που πήγαν όλα αυτά , χαθήκανε και ο μόνος που την πληρώνει είναι εσύ και εγώ κανένας άλλος αυτοί πήραν αυτό που θέλαν και έχουν αφήσει να μαλώνουμε εμείς για το πιο αυτοκίνητο είναι το καλύτερο, λες και μας πληρώνει κάποια εταιρία. Καλό βράδυ σε όλους και όπου δείτε τσάτσο γαμ... τον.

• S
                          stormold last edited by

Ο χρήστης cosneo έγραψε:
                          ...
                          ΥΓ. Η λύση μία και έχει δωθεί σε άλλο topic. Πανό στο πίσω τζάμι που να λέει 'Το Peugeot που αγόρασα είναι ακατάλληλο για τους ελληνικούς δρόμους'!
                          ....

Έτσι και το κάνω αυτό θα με λιντσάρουν οι 'στροφάκιδες' ...

Πάντως τη συγκεκριμένη τοποθέτηση περί Ελληνικών δρόμων και εγγύηση την έχω ακούσει και από την Mitsubishi όταν είχα το Pajero Pinin. Σε δύο προβλήματα που τελικά δεν επιλύθηκαν τα έριξαν στις λακούβες και στις ανωμαλίες του δρόμου.
                          Το 1ο πρόβλημα ήταν στην πόρτα του οδηγού που κρέμαγε και χτυπάγανε οι μεντεσέδες
                          Και το 2ο στην πίσω πόρτα που ξεχαρβαλώθηκε η βάση στήριξης του μοτέρ καθαριστήρα.
                          Δεν έφτιαξαν τίποτα... Το πήγα δύο φορές και τις δύο φορές μόλις έφευγα διαπίστωνα ότι δεν είχαν φτιάξει τίποτα. Σιγά μην τα έφτιαχναν...
                          Θα έπρεπε να αλλάξουν και μοτέρ καθαριστήρα και μεντεσέδες και όλα αυτά έχουν εργασία και κόστος...
                          Mitsubishi ... 7 χρόνια εγγύηση ...

• K
                            kalmik last edited by

Πάντως, οι οδηγοί πρέπει να αντιδρούν εντονότατα (μέχρι ...ξυλοδαρμού) στις αλήτικες πρακτικές του στιλ 'δεν καλύπτουμε φυσιολογική φθορά γιατί φταίνε οι δρόμοι, ο τρόπος που οδηγάς, ο κακός μας ο καιρός...' Εγγύηση σημαίνει κάλυψη από κάθε φθορά εκτός κακή χρήση και μιλάμε περιοριστικά π.χ. 'μην ρίξεις το αυτοκίνητο στη θάλασσα, μην το τρακάρεις, μην το πας αγώνες...' Ολη η άλλη φθορά καλύπτεται και ΑΝ ΟΧΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
                            Επίσης μεγάλη προσοχή στις εγγυήσεις τύπου Honda που σε δένουν χειροπόδαρα επ αόριστον με εξάμηνα υπερτιμημένα service που ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ από το εργοστάσιο.
                            Αν κάποιος θέλει να μας εκμεταλλευτεί κατάφωρα, ας κοιτάξουμε αλλού... Υπάρχουν δόξα τω Θεω ανταγωνιστές.

• elteo
                              elteo last edited by

Για αυτό τον λόγο ΔΕΝ πλήρωσα τα +3 χρόνια της SEAT μέσω ασφαλιστικής. Αφού ούτως ή άλλως θα με βγάλουν τρελό γιατί να τους πληρώσω για αυτό 520 ευρώ ; Σαν ακριβή δεν την κόβετε την διάγνωση ;

• C

@ rider3072

Τους όρους της δυναμικής στους βγάζουν φωτοτυπία να το ζητήσεις. Το ίδιο μου είχε συμβεί τόσο με το COLT όσο και με το ΙΜΑ. Δεν είναι κρυφοί.

• N
                                  nidosan last edited by

Ο χρήστης elteo έγραψε:
                                  Για αυτό τον λόγο ΔΕΝ πλήρωσα τα +3 χρόνια της SEAT μέσω ασφαλιστικής. Αφού ούτως ή άλλως θα με βγάλουν τρελό γιατί να τους πληρώσω για αυτό 520 ευρώ ; Σαν ακριβή δεν την κόβετε την διάγνωση ;

Τι π@παριά είναι κι αυτό το 'μέσω ασφαλιστικής' που κάνουν? Πήρε ο αδερφός μου πριν 3 μήνες το Α3 1.8ΤFSi και ζήτησε κατευθείαν την επέκταση, και του ήρθε πριν από 1 μήνα ένα φυλάδιο γνωστής ασφαλιστικής με 3-4 σελίδες όρους κλπ...

Δηλαδή τόσο δύσκολο είναι να στείλουν ένα χαρτί που να λέει π.χ. 'η αρχική εγγύηση επεκτείνεται ως έχει για πρόσθετο χρονικό διάστημα 2 ετών μετά τη λήξη της', να τελειώνουμε? Στα λόγια καλό ακούγεται το '2+2', όταν όμως αντί βεβαίωσης επέκτασης σου έρχεται το φυλαδιάκι και προσπαθείς να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής και που πάει να σε 'πιάσει'.....

• C
                                    cpp last edited by

Ότι και να λέμε η εγγύηση είναι ένα νομικό έγγραφο που περιγράφει ξεκάθαρα τι καλύπτει και τι όχι.
                                    Μπορεί να είναι στην διάθεση του αγοραστή πρωτού καν αγοράσει το προϊόν.
                                    Στην πράξη ειναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που απροσεξίες και ζημιές που έχουν κάνει οι αγοραστές καλύπτονται τελικά από την εγγύηση.
                                    Οι ασφαλιστικές μπήκαν στο παιχνίδι για να μπει τέλος στο παρεμπόριο ανταλλακτικών που γινόταν με αποψίλωση αυτοκινήτων εντός εγγύησης από διάφορα μπουμπούκια του χώρου.
                                    Προσωπικά θα με ενδιάφερε να υπάρχει αυστηρότερη τήρηση και ανακοίνωση των TSB ώστε να σώζει λεφτά ο κοσμάκης από βλάβες που στην Ελλάδα τις αποκρύπτουν.

• N
                                      nidosan last edited by

Ας σου λένε, λοιπόν, ότι το εργοστάσιο ΔΕΝ προσφέρει επέκταση εγύησης από τα 2 στα 4 χρόνια, αλλά την προσφέρει π.χ. η ΚΑΡΕΝΤΑ σε συνεργασία με την ΑΛΙΑΝΖ υπό συγκεκριμένους όρους και για συγκεκριμένες καλύψεις, κι ας σου δίνουν το φυλαδιάκι της ασφαλιστικής να το μελετήσεις. Από εκεί και πέρα αν σου κάνει το αγοράζεις το αμάξι, αν όχι πας αλλού.

• C
                                        cpp last edited by

Ο χρήστης nidosan έγραψε:
                                        Ας σου λένε, λοιπόν, ότι το εργοστάσιο ΔΕΝ προσφέρει επέκταση εγύησης από τα 2 στα 4 χρόνια, αλλά την προσφέρει π.χ. η ΚΑΡΕΝΤΑ σε συνεργασία με την ΑΛΙΑΝΖ υπό συγκεκριμένους όρους και για συγκεκριμένες καλύψεις, κι ας σου δίνουν το φυλαδιάκι της ασφαλιστικής να το μελετήσεις. Από εκεί και πέρα αν σου κάνει το αγοράζεις το αμάξι, αν όχι πας αλλού.

Eγω όταν πήρα Audi αυτό έγινε.
                                        Και φυλλάδιο μου έδωσαν να το μελετήσω και το πόσο κάνει μου είπαν και ότι είναι μεσω Allianz αν και το ήξερα.

• N
                                          nidosan last edited by

Ο χρήστης cpp έγραψε:

Eγω όταν πήρα Audi αυτό έγινε.
                                          Και φυλλάδιο μου έδωσαν να το μελετήσω και το πόσο κάνει μου είπαν και ότι είναι μεσω Allianz αν και το ήξερα.

Ο αδερφός μου δυστυχώς δε μπορεί να πει το ίδιο. Το μόνο που του είπαν ήταν πόσο κάνει, και φυσικά μη γνωρίζοντας περί Allianz κλπ υπέθεσε ότι είναι εργοστασιακή η επέκταση.

• K
                                            kalmik last edited by

Δείτε την ανάλυση της super 'επταετούς' εγγύησης του Kia Ceed.
                                            Τελικά, δεν είναι 7ετής αλλά 3+2+2.
                                            Προς τιμή τους όμως τουλάχιστον σε μαγαζί της ΛΑΜΔΑ AE με το που πας, στην αναλύουν. Πάλι καλά....

Kia Ceed επταετής εγγύηση=3+2+2

1. 3 χρόνια τα πάντα
                                            2. 4ος-5ος χρόνος: τα επόμενα δύο χρόνια καλύπτεται η μηχανή/κιβώτιο (μηχανικά μέρη, τί εννοούν άραγε) συν τα ηλεκτρικά (δηλ. αν τα παίξει η αντλία των φρένων ή σπάσει η βάση του καθίσματος το πληρώνετε)
                                            3. 6ος-7ος χρόνος: μόνον μηχανικά μέρη

και το δίδυμο Hyundai i30 πενταετής=3+2

1. 3 χρόνια τα πάντα
                                            2. 4ος-5ος χρόνος: μόνον μηχανικά μέρη
                                              Συγκριτικά αναφέρω ότι στην Αγγλία το Ceed έχει5χρόνια εγγύση τα πάντα και τα 2 επόμενα μηχανικά μέρη.
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 14
                                            • 15
                                            • 16
                                            • 17
                                            • 18
                                            • 23
                                            • 24