-
@88888 : Ευχαριστώ πολύ φίλε για την ενημέρωση. Απ' ότι βλέπω, για το συγκεκριμένο που μ' ενδιαφέρει (1.8 TSi με DSG7), τα 3.000 ήταν η έκπτωση για τα προνομιακά αυτοκίνητα. Αυτό άραγε είχε στο νου του ο πωλητής και μίλησε στον Άγη για 'αύξηση' 3.000 ευρώ;... Παράξενα παιχνίδια μας παίζει το μυαλό κι αυτοί οι άνθρωποι κάποια στιγμή μπερδεύονται, δεν το θεωρώ απίθανο. Όσο για την 'ειδική έκπτωση', αυτή τελικά δεν ήταν 1.300 αλλά 1.700 ευρώ, το αμάξι το έβλεπα στις 24.100, τέλος πάντων.
@Άγης, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Κάτσε να 'βυθιστούν' πάλι οι πωλήσεις στο -40% και τότε τα ξαναλέμε
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Τιμες Octavia Scout
http://www.skoda.com.gr/octaviascoudpricelist.pdfΤο 2λιτρο έχουν. Να ξεστοκάρουν πρώτα και μετά το καινούριο 1800άρι. Σε εμένα πάντως αρχές Αυγούστου μου είχαν πει ότι ήρθε μια παρτίδα 1,8 TSi στα 24.000€ και καινούρια παρτίδα (ή και παραγγελίες) πλέον απο τέλη Σεπτέμβρη-αρχές Οκτώβρη με τιμή που δεν ήξερε όμως να μου πει.
-
Γεια σας παιδες.
Γνωριζει κανεις εαν και πως μπορουν να ενεργοποιειθουν τα φωτα ημερας και cornering lights σε octavia fl ?? Εχω ακουσει οτι γινεται και οτι απλα η ελληνικη αντιπροσωπεια ζητα απο τους τσεχους να μην τα ενεργοποιουν ωστε να τα χρεωνει extra ...?? -
Ο χρήστης CHRIS-ASTRA έγραψε:
Γεια σας παιδες.
Γνωριζει κανεις εαν και πως μπορουν να ενεργοποιειθουν τα φωτα ημερας και cornering lights σε octavia fl ?? Εχω ακουσει οτι γινεται και οτι απλα η ελληνικη αντιπροσωπεια ζητα απο τους τσεχους να μην τα ενεργοποιουν ωστε να τα χρεωνει extra ...??Aν ισχυει κατι τετοιο (που δε το νομιζω αλλα λεμε τωρα) μονο σε συνεργειο μεσω της θυρας ΟΒD .
-
Ο χρήστης CHRIS-ASTRA έγραψε:
Γεια σας παιδες.
Γνωριζει κανεις εαν και πως μπορουν να ενεργοποιειθουν τα φωτα ημερας και cornering lights σε octavia fl ?? Εχω ακουσει οτι γινεται και οτι απλα η ελληνικη αντιπροσωπεια ζητα απο τους τσεχους να μην τα ενεργοποιουν ωστε να τα χρεωνει extra ...??Σου έστειλα π.μ ,
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Γεια σας παιδες.
Γνωριζει κανεις εαν και πως μπορουν να ενεργοποιειθουν τα φωτα ημερας και cornering lights σε octavia fl ?? Εχω ακουσει οτι γινεται και οτι απλα η ελληνικη αντιπροσωπεια ζητα απο τους τσεχους να μην τα ενεργοποιουν ωστε να τα χρεωνει extra ...??Σου έστειλα π.μ ,
GIANNIK1777, ευχαριστω!
-
Σερφάροντας στο youtube είδα το παρακάτω που δεν το είχα ξαναδεί:
Škoda Fabia Brisk RS 01 WRC 2.0TFSI 500Hp το 2007.
*'Czech company Brisk made a monster on 4 wheels. This car has nothing to do anymore with the stock Fabia. Watch out for the 'Red Devil' with up to 500hp !!!' *
http://www.youtube.com/watch?v=-ST6lLtfS3A
Τεχνικά και φωτογραφίες στο http://www.tuningnews.net/article/070518a/brisk-fabia-rs-01-wrc/Εντυπωσιακότατο τερατάκι και πανέμορφο αμάξωμα (αν και θυμίζει λίγο Lancia Hyena ή Renault Megane Coupe).
-
νέος τιμοκατάλογος octavia 5 http://www.skoda.com.gr/octavia5_facelift_pricelist.pdf
-
Μπράβο Άγης για το ξετρύπωμα του καινούργιου τιμοκαταλόγου. Αυτό που βλέπω είναι ότι η τιμή του Octavia 5 1.8 με DSG7 ουσιαστικά ανέβηκε ΜΟΝΟ 80 ευρώ, κρίνοντας από το πεδίο 'ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ' (1700 ευρώ η 'Ειδική προσφορά'). Απορία. Γιατί δεν δίνουν κατ' ευθείαν την τιμή με την προσφορά και μας 'τρομάζουν'...;;; -
Για την περίπτωση που δεν το είδατε στο 'Οδήγησα...'
Eϊχα την ευκαιρία να δοκιμάσω για καμμία 60αριά χλμ. το Octavia F/L 122HP σε συνθήκες πόλης δηλ. παραλιακή,Αττική Οδός, Κηφισίας το βράδυ αργά κλπ. Το αμάξι είχε γύρω στα 5.000χλμ στο οδόμετρο. Βενζίνη Shell VPower από τσεκαρισμένο από τον ιδιοκτήτη βενζινάδικο.
Συμπεράσματα:
Πολύ ομαλή απόκριση κινητήρα με το ξέσπασμα να έρχεται λιγότερο απότομο απόσο το περίμενα. Εμεινα με την γενική εντύπωση ότι το turbo ήθελε τις 2.000 στροφές για να φορτώσει καλά παρόλα όσα γράφουν ότι ο κινητήρας έχει μέγιστη ροπή στις 1.500 στροφές. Βέβαια στις 1.500 ρολάρει ωραία και θετικά. Πολύ εκλεπτυμένη ανάρτηση στις ανωμαλίες (σαμαράκια, λακούβες, κακή άσφαλτος) των αθηναΪκών δρομων,σχεδόν σαν ήσουν σε Merc (σχεδόν είπαμε...) Στις στροφές αποζήτησα την ανάρτηση του Sport (η 'δικιά' μου ήταν η έκδοση Ambiente). To τιμόνι είναι ακριβέστατο αν και δεν μεταφέρει πολλή πληροφορία - τουλάχιστον δεν είναι φύλλο και φτερό σαν πολλά άλλα σημερινά. Φρένα αρκετά καλά αν και με τις επιδόσεις που έχει μάλλον χρειάζεται κάτι δυνατότερο και με καλύτερη αίσθηση (το πεντάλ έπιανε μάλλον χαμηλότερα απότι εγώ προτιμώ). Από φινίρισμα κανένα παράπονο - έχουν γίνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ βήματα από την πρώτη Octavia, εκτός από τον χώρο του πορτ μπαγάζ που θα πρότεινα καλύτερα υλικά.
Πιστεύω ότι στρωμένος και ανοιγμένος ο κινητήρας δηλ. με τουλάχιστον 20.000χλμ. και βενζίνη 100 οκτανίων, θα πηγαίνει απίστευτα αλλά το αυτοκίνητο θα θέλει πιο σφικτή (όχι σκληρότερη αναγκαστικά) ανάρτηση και φρένα που να εμπιστευτεί ο οδηγός όσο τον προδιαθέτει και τον ενθουσιάζει το άψογο σασί.
Αφησα τελευταία την κατανάλωση. Μέσα στην Αθήνα το καλοσχεδιασμένο μοτέρ-πασπαρτού της VAG μου έκαψε μόλις 9,6λτ. σε διαδρομές που καίω 8,7 με το Υaris. Αριστα δηλ. στον 'καυτό' τομέα της οικονομίας. -
Thanks για την ωραία σου παρουσίαση kalmik. Πολύ ευχάριστο η οικονομία (πιστεύω ότι και το 1,8 θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα). Αυτό που είπες για τα υλικά του πορτ-μπαγκαζ το 'χω προσέξει κι εγώ, σε αντίθεση με το σαλόνι που 'φυσάει'... Βέβαια, τι να κάνουμε, κάπου θα πρέπει να 'χει γίνει λίγη οικονομία για να μπορέσει να κρατηθεί τόσο χαμηλά η τιμή. Ας είναι τουλάχιστον μόνο στο πορτ-μπαγκαζ και δε βαριέσαι... Για τον ήχο του κινητήρα αν μπορούσες να μας έλεγες κάτι και για το αν και πώς 'αγριεύει' με το ανέβασμα των στροφών.
-
Ο χρήστης GiannisB έγραψε:
Thanks για την ωραία σου παρουσίαση kalmik. ... Για τον ήχο του κινητήρα αν μπορούσες να μας έλεγες κάτι και για το αν και πώς 'αγριεύει' με το ανέβασμα των στροφών.O κινητήρας ακούγεται κυρίως όταν είναι κρύος. Βέβαια πριν ανεβάσει θερμοκρασία δεν το πίεσα, ούτε όμως και ζεσταμένο πάνω από τις 3.500 στροφές α. γιατί δεν χρειάστηκε β. σεβόμενος το στρώσιμο που συνεχιζόταν ευλαβικά. Πάντως ο ήχος είναι πάντα πολιτισμένος ως τα επίπεδα που είπαμε. Γενικά τα επίπεδα του θορύβου είναι χαμηλά αν και όταν στήσεις αφτί ακούς ενίοτε το turbo σαν ελαφρά μεταλλική χροιά.
-
Παιδια τελικα όσοι έχετε αυτοκινητα με TSI ο κινητηρας πηγαίνει απότομα ή είναι σχετικά μαλακός (δηλ το τουρμπο ειναι άγριο η μαλακο) ????
-
Ο χρήστης Άγης έγραψε:
Παιδια τελικα όσοι έχετε αυτοκινητα με TSI ο κινητηρας πηγαίνει απότομα ή είναι σχετικά μαλακός (δηλ το τουρμπο ειναι άγριο η μαλακο) ????Στον 1.4ΤSi 122 τουλάχιστον, το turbo είναι άκρως πολιτισμένο. Ακόμη και οδηγός με λίγη πείρα δεν θα έχει πρόβλημα. Το άκρο αντίθετο από π.χ. ένα Zafira ΟPC που είχα για ένα μικρό διάστημα.
-
Ο χρήστης Άγης έγραψε:
Παιδια τελικα όσοι έχετε αυτοκινητα με TSI ο κινητηρας πηγαίνει απότομα ή είναι σχετικά μαλακός (δηλ το τουρμπο ειναι άγριο η μαλακο) ????Δεν καταλαβαίνεις ότι έχει turbo. Ρε συ Άγη έτσι που ρωτάς φαίνεται σαν να μας δουλεύεις
Πάνε σε μια αντιπροσωπεία ρώτα ό,τι θέλεις κάνε και 2 - 3 test drive και διαπίστωσε ο ίδιος αν είναι ομαλός ή sputnik -
κάποιος κάτοχος του 1.8 tsi μοτέρ να μας πει για κατανάλωση?
Επίσης απευθύνω ερώτηση αν μπορεί κάποιος να μου πει η 4κίνηση πόσο τοις εκατό επηρεάζει την κατανάλωση ενός αυτ/του.
Εννοώ 2 αυτοκίνητα ιδίου τύπου , σε συνθήκες πόλης , με τον 1.8 tsi , το ενα με 4κίνηση πόσο παραπάνω καίει.. -
το γραφω κ εδω για να ειμαι εντος θεματος στην ερωτηση μου..
γνωριζει κανεις αν υπαρχει περιπτωση να παραχθει σουπερμπ σκαουτ οπως παραγεται το οκταβια σκαουτ? -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
το γραφω κ εδω για να ειμαι εντος θεματος στην ερωτηση μου..
γνωριζει κανεις αν υπαρχει περιπτωση να παραχθει σουπερμπ σκαουτ οπως παραγεται το οκταβια σκαουτ?Η superb combi που βγήκε τώρα διαθέτει ως προαιρετικό εξοπλισμό την τετρακίνηση όπως και το πακέτο εκτός δρόμου (τουλάχιστον στο εξωτερικό). Ανεξάρτητη έκδοση scout δεν γνωρίζω αν θα βγει (ίσως αργότερα), αλλά superb combi ψηλωμένο 99% ναι.
-
σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σου,αλλα εχω μερικες αποριες..οταν λες σαν προαιρετικο εξοπλισμο την τετρακινηση,τι εννοεις?επειδη απο οσο εχω δει κυριως στην γερμανικη ιστοσελιδα,τετρακινηση φερουν οι εκδοσεις που εφεραν τετρακινηση κ στην λιμο εκδοση..δηλαδη 1.8τσι,2.0πετρελαιο κ 3.2β6..(με αρνητικο μαλιστα η 4κινητη πετρελαιοκινητη εκδοση να μην συνδυαζεται με αυτοματο κιβωτιο,παρα μονο η προσθιοκινητη.. )
απο εκει κ περα το εκτος δρομου πακετο τι περιλαμβανει στο περιπου?να φανταστω ελαφρως αυξημενη αποσταση απο το εδαφος κ ισως προστατευτικη ποδια για τον κινητηρα?
υπαρχει καποιος συνδεσμος που μπορουμε να τα δουμε ολα αυτα?
ευχαριστω κ παλι! -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σου,αλλα εχω μερικες αποριες..οταν λες σαν προαιρετικο εξοπλισμο την τετρακινηση,τι εννοεις?επειδη απο οσο εχω δει κυριως στην γερμανικη ιστοσελιδα,τετρακινηση φερουν οι εκδοσεις που εφεραν τετρακινηση κ στην λιμο εκδοση..δηλαδη 1.8τσι,2.0πετρελαιο κ 3.2β6..(με αρνητικο μαλιστα η 4κινητη πετρελαιοκινητη εκδοση να μην συνδυαζεται με αυτοματο κιβωτιο,παρα μονο η προσθιοκινητη.. )
απο εκει κ περα το εκτος δρομου πακετο τι περιλαμβανει στο περιπου?να φανταστω ελαφρως αυξημενη αποσταση απο το εδαφος κ ισως προστατευτικη ποδια για τον κινητηρα?
υπαρχει καποιος συνδεσμος που μπορουμε να τα δουμε ολα αυτα?
ευχαριστω κ παλι!Αυτό που εννοώ, είναι αυτό που λες πως οι κινητήρες που αναφέρεις συνδυάζονται και με τετρακίνηση και μόνο. Από την άλλη DSG+τετρακίνηση έχει από όσο γνωρίζω μόνο το 3,2 και το 2,0diesel και καμία άλλη.
Το εκτός δρόμου πακέτο περιλαμβάνει ακριβώς αυτά που αναφέρεις.
SKODA FORUM