-
οι πιο ακριβές εσπρεσσιέρες που δεν έχουν κλείστρο αλλά έτοιμο σύστημα εξαγωγής είναι πιο εύχρηστες στο θέμα παραγωγής και καθαρισμού ?
-
πώς φτιάχνω αφρόγαλο για τον ζεστό καπουτσίνο?1-2 φορές που δοκίμασα βγήκε ζουμί
-
Προτείνετε καμια μηχανή εσπρέσσο ως 150 ευρώ (πχ αυτή η Gaggia Evolution παραπάνω δείχνει ΟΚ). Την Krups θα την πετάξω στον ακάλυπτο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Προτείνετε καμια μηχανή εσπρέσσο ως 150 ευρώ (πχ αυτή η Gaggia Evolution παραπάνω δείχνει ΟΚ). Την Krups θα την πετάξω στον ακάλυπτο.η Gaggia Evolution Silver που είπε ο avel παραπάνω στα 149€ ?
-
Ναι, την έχω στα υπόψιν. Εκτός αν υπάρχει κάτι καλύτερο.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
πώς φτιάχνω αφρόγαλο για τον ζεστό καπουτσίνο?1-2 φορές που δοκίμασα βγήκε ζουμίΤο καλό αφρόγαλο είναι συνάρτηση 2 παραγόντων:
1.Η πίεση της εσπεσιέρας σου
2.Η ποιότητα του γάλατος,μόνο φρέσκο
Υπάρχει όμως μια συσκευή που κάνει μόνο αυτή τη δουλειά.Φτιάχνει δηλαδή και ζεστό και κρύο γάλα και το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό,το εχω δοκιμάσει.Το κακό είναι οτι απ' ότι ξέρω πωλείται μόνο στην αμερική.Την εχω παραγγείλει (κόστος 70 ευρώ περίπου),αλλά δεν εχω ιδέα πότε θα μου τη φέρει ενας φίλος που μένει εκει.Όταν την παραλάβω θα σ' ενημερώσω για μάρκα,μοντέλο κ.λ.π.
Το γάλα πριν μπείς στην διαδικασία να το κάνεις αφρόγαλο πρέπει να είναι κρύο,και τον ρυθμιστή της πίεσης (δεν ξέρω αν υπάρχει στην εσπρεσιέρα σου),πρέπει να τον 'γκαζώνεις' απ' την αρχή που βάζεις το γάλα ως το τέλος που είναι έτοιμο -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ναι, την έχω στα υπόψιν. Εκτός αν υπάρχει κάτι καλύτερο.Φρόντισε να τσεκάρεις τα bar της πίεσης σε οτι και αν πάρεις
-
Πάνω από πόσα πρέπει να έχει;
-
Εμένα που έχει 15 bar έχω ξενερώσει. Φυσάει το γαλατάκι να κάνει μπουρμπουλίθρες...
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Υπάρχει όμως μια συσκευή που κάνει μόνο αυτή τη δουλειά.Φτιάχνει δηλαδή και ζεστό και κρύο γάλα και το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό,το εχω δοκιμάσει.Το κακό είναι οτι απ' ότι ξέρω πωλείται μόνο στην αμερική.Την εχω παραγγείλει (κόστος 70 ευρώ περίπου),αλλά δεν εχω ιδέα πότε θα μου τη φέρει ενας φίλος που μένει εκει.Όταν την παραλάβω θα σ' ενημερώσω για μάρκα,μοντέλο κ.λ.π.Μήπως εννοείς τo aerochino της nespresso ;;;
http://www1.nespresso.com/club_tools/ac ... 98&lang=enBTW κάνει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ αφρό για καπουτσίνο και έχει λειτουργία ζεστού/κρύου...
-
Πόσο να πηγαίνει άραγε μία τέτοια: http://www.wega.it/junior-evd-epu/ing/;
Και με την δεύτερη δεν έχω θέμα ξέρω να βγάζω δόσεις. -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Πόσο να πηγαίνει άραγε μία τέτοια: http://www.wega.it/junior-evd-epu/ing/;
Και με την δεύτερη δεν έχω θέμα ξέρω να βγάζω δόσεις.Για το σπίτι ενδιαφέρεσαι ;;;;
-
Αν ήταν κάτω απο 500 θα την είχα υπόψην μου στο μεεέλλον. Δεν μου περισεύουν αλλά θα ήθελα να φτιάχω ένα καπουτσίνο από τα χεράκια μου όταν έχω όρεξη αντί για γαλλικό.
Με απλούς υπολογισμούς, αν έπινα καφέ σπίτι τις μισές φορές αντί στην καφετέρια σε ένα χρόνο θα είχε κάνει απόσβεση -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Πόσο να πηγαίνει άραγε μία τέτοια: http://www.wega.it/junior-evd-epu/ing/;
Και με την δεύτερη δεν έχω θέμα ξέρω να βγάζω δόσεις.500 ούτε μτχ δεν κάνει μια wega. Αλλά το πρόβλημα σου δε θα ήταν αυτό. Για να μην έχεις προβλήματα θα χρειάζεσαι αφαλατωμένο νερό. Άρα έστω και έναν απλό αφαλατωτη 8lt με κόστος 100€ περίπου μαζί με το ΦΠΑ. Αλλά το πρόβλημα πάλι δεν είναι αυτό. Για να βγάλει σωστό καφέ μια τέτοια μηχανή θέλει αρκετές ώρες λειτουργίας. Οι ειδικοί προτείνουν να μην κλείνει ποτέ. Αλλά το πρόβλημα πάλι δεν είναι αυτό. Πόσο σίγουρος είσαι ότι ξέρεις να φτιάχνεις σωστό αφρόγαλο με μια τέτοια μηχανή; Αλλά ακόμα και να ξέρεις. Αρκεί όλος αυτός ο σαματάς για 2-3 καφεδάκια την ημέρα. Βρες ένα καλό μαγαζί(όχι απαραίτητα γνωστό) που να φτιάχνει σωστό καφέ και βρήκες τη λύση.
Αλλιώς οι οικιακές που προτείναν παραπάνω είναι οκ -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Πόσο σίγουρος είσαι ότι ξέρεις να φτιάχνεις σωστό αφρόγαλο με μια τέτοια μηχανή;Έχω δουλέψει μπουφέ.
Τα υπόλοιπα είναι ένα θέμα.Μα έχω (όπως λέω και πιο πάνω) μια izzy με 15bar και το μόνο που κάνει είναι να μου κάνει μπουρμπουλίθρες στο γαλατάκι. Έχει πολύ μικρή πίεση (τουλάχιστον αυτό διακρίνω εγώ και δεν μπορώ να βγάλω αφρόγαλα που έβγαζα στην wega όταν δούλευα)...
-
Μα ότι και να κάνεις δεν πρόκειται να πάρεις το αποτέλεσμα μιας επαγγελματικής, με οποιαδήποτε izzy ή gaccia κλπ
Μια αυτόματη krups που μου είχαν κάνει δώρο, κάνει αρκετά καλό αφρόγαλο. Καλύτερο από πολλές μπουρμπουλίθρες που έχω πιεί στο παρελθόν σε in καφετέριες... Ακόμα καλύτερο γίνεται αν δεν πέσει κατευθείαν στην κούπα, όπως προτείνει ο κατασκευαστής. Πρώτα στη μότα, γυάλισμα, και μετά στην κούπα που βάλαμε τον espresso -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Υπάρχει όμως μια συσκευή που κάνει μόνο αυτή τη δουλειά.Φτιάχνει δηλαδή και ζεστό και κρύο γάλα και το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό,το εχω δοκιμάσει.Το κακό είναι οτι απ' ότι ξέρω πωλείται μόνο στην αμερική.Την εχω παραγγείλει (κόστος 70 ευρώ περίπου),αλλά δεν εχω ιδέα πότε θα μου τη φέρει ενας φίλος που μένει εκει.Όταν την παραλάβω θα σ' ενημερώσω για μάρκα,μοντέλο κ.λ.π.
Μήπως εννοείς τo aerochino της nespresso ;;;
http://www1.nespresso.com/club_tools/ac ... 98&lang=enBTW κάνει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ αφρό για καπουτσίνο και έχει λειτουργία ζεστού/κρύου...
Eξωτερικά μοιάζει αρκετά αλλά αυτή που είχα δει και δοκιμάσει δεν ήταν αυτή.Η μάρκα αν θυμάμαι καλά ήταν άγνωστη.. αλλά θα το τσεκάρω και θα σου πω
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Υπάρχει όμως μια συσκευή που κάνει μόνο αυτή τη δουλειά.Φτιάχνει δηλαδή και ζεστό και κρύο γάλα και το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό,το εχω δοκιμάσει.Το κακό είναι οτι απ' ότι ξέρω πωλείται μόνο στην αμερική.Την εχω παραγγείλει (κόστος 70 ευρώ περίπου),αλλά δεν εχω ιδέα πότε θα μου τη φέρει ενας φίλος που μένει εκει.Όταν την παραλάβω θα σ' ενημερώσω για μάρκα,μοντέλο κ.λ.π.
Μήπως εννοείς τo aerochino της nespresso ;;;
http://www1.nespresso.com/club_tools/ac ... 98&lang=enBTW κάνει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ αφρό για καπουτσίνο και έχει λειτουργία ζεστού/κρύου...
Eξωτερικά μοιάζει αρκετά αλλά αυτή που είχα δει και δοκιμάσει δεν ήταν αυτή.Η μάρκα αν θυμάμαι καλά ήταν άγνωστη.. αλλά θα το τσεκάρω και θα σου πω
Δες κι εδώ viewtopic.php?f=13&t=18415&start=240
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Υπάρχει όμως μια συσκευή που κάνει μόνο αυτή τη δουλειά.Φτιάχνει δηλαδή και ζεστό και κρύο γάλα και το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό,το εχω δοκιμάσει.Το κακό είναι οτι απ' ότι ξέρω πωλείται μόνο στην αμερική.Την εχω παραγγείλει (κόστος 70 ευρώ περίπου),αλλά δεν εχω ιδέα πότε θα μου τη φέρει ενας φίλος που μένει εκει.Όταν την παραλάβω θα σ' ενημερώσω για μάρκα,μοντέλο κ.λ.π.
Μήπως εννοείς τo aerochino της nespresso ;;;
http://www1.nespresso.com/club_tools/ac ... 98&lang=enBTW κάνει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ αφρό για καπουτσίνο και έχει λειτουργία ζεστού/κρύου...
Έχω πιει καφέ με χρήση της παραπάνω για αφρόγαλο και έχω να πω:
-ζεστό: πάρα πολύ καλό!
-παγωμένο: απαράδεκτο!(80ε κάνει)
-
Δεν έχει κάποια σοβαρή διαφορά στο αφρόγαλα, απλά είναι κρύο, άντε να δεχτώ ότι δεν είναι τόσο άψογη όσο η πολύ καλή 'κρέμα' του ζεστού...Απαράδεκτο όμως το βρίσκω πολύ βαρύ...Καλή ποιότητα και στο κρύο λοιπόν, πλην 7-8 περιπτώσεων - μετά από 6 μήνες καθημερινής χρήσης, πολλές φορές τη μέρα - που για κάποιο ανεξήγητο λόγο το αφρόγαλα έβγαινε χάλια (πάντα στο κρύο mode) και χωρίς να μπορέσω να το αποδώσω κάπου συγκεκριμένα
Έχουμε λοιπόν, στις κάπου 800 φορές που έχω φτιάξει αφρόγαλα (ζεστό και κρύο), 8 φορές 'αποτυχίας', 1% δηλ.
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)