-
Απαντω σε αυτους που βρισκουν τοσο παραλογο το να θεωρω απαραιτητο το αυτοκινητο...
Καταρχην για τα λεωφορεια...αν παρω το 5-6 και με αφησει στη ΧΑΝΘ,θελω γυρω στο τεταρτο και αρκετο ιδρωτα για να φτασω στην οδοντιατρικη...δεν ειναι οτι βαριεμαι να περπαταω,αντιθετα παντα παρκαρω αρκετα μακρια απο το σπιτι μου μονο και μονο για να περπαταω...
Τωρα για αυτο που ειπε καποιος παραπανω οτι ενας ευρωπαιος θα το εκανε,απαντω οτι πραγματικα δε με ενδιαφερει τι θα εκανε ενας ''ευρωπαιος''...δεν ειχα παντα αυτοκινητο και πριν απο 3-4 χρονια τις εκανα αναγκαστικα τις διαδρομες ειτε με λεωφορειο,ειτε με τα ποδια,ειτε με ταξι...
η εμπειρια μου λοιπον και οχι οι αμπελοφιλοσοφιες μου εδειξε οτι,ναι οκ,γινεται να κανω τις διαδρομες με λεωφορειο,αλλα θα τρωω τη μιση ζωη μου εκει μεσα ή θα σπαταλαω ενα 25ευρω τη μερα σε ταξι...ξαναλεω οτι τα εκανα και ξερω τι λεω...γιατι λοιπον αφου εχω αυτοκινητο,να μην εκμεταλλευτω τον κερδισμενο χρονο που μου δινει?
το σκουτερ ειναι τεραστια ευκολια,ειχα παλιοτερα ενα typhoon,θα ηθελα πολυ να εχω και τωρα,αλλα δε μου επιτρεπεται... -
δεν μπορεί να σου απαγορευσει κανένας τι θα κάνει με το αυτοκίνητο σου και που θα το χρησιμοποιήσεις απλά ΜΗΝ παραπονιέσαι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις απο τη χρήση του εφόσον επέλεξες να κάνεις αυτό
τα πάντα έχουν τα + και τα - οπότε ΚΟΨΕ τη γκρίνια και κατάλαβε οτι δεν ζείς μόνος σου στην πόλη
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Ειχε σημερα καποια συναυλια/αγωνα στο καυτατζογλειο???Τα αυτοκινητα ηταν ακινητοποιημενα μεχρι το παπαγεωργιου στον περιφερειακο...τετοιο χαμο πρωτη φορα βλεπω...
ειλικρινά βούλιαξε το Καυτατζόγλειο...μποτιλιάρισμα μέχρι την Βούλγαρη...
ααα, και ΕΠΙΣΗΜΑ το τέλος των κολονακίων του ποδηλατόδρομου στην Αγ. Δημητρίου...γίναν όλα ΚΙΜΑΣΠρώτη φορά είδα παρκαρισμένα και στη μέση του δρόμου που κατεβαίνει από Περιφερειακή στο Καυτατζόγλειο. Όχι απλώς στη νησίδα, όχι απλώς στη ζωγραφισμένη νησίδα εκεί που συναντιούνται οι δύο έξοδοι της Περιφερειακής μετά το τουνελάκι, αλλά μέχρι το Καυτατζόγλειο δεν συναντήθηκα με αυτούς που έρχονταν από δυτικά!
Φυσικά, τα παρκαρισμένα στο τουνελάκι άρχιζαν από εκεί που δεν έχεις ορατότητα μπαίνοντας από Τούμπα π.χ. Αν έμπαιναν δύο αυτοκίνητα ταυτόχρονα εκεί, ο Καζαντζίδης θα τους τραγουδούσε λάιβ.
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας!
-
+1.000.000 j.marr
προς φανκη..ο καζαντζιδης μαλλον dead θα τους τραγουδουσε αντι για live..
-
Την Κυριακή που έπαιζε ο μΠΑΟΚ υπήρχαν παρκαρισμένα πάνω σε αυτή την ίδια την περιφερειακή, στη δεξιά λωρίδα-έρεισμα στο ανατολικό ρεύμα.....άπειρα κιόλας...πρώτη φορά το είδα να φτάνει μέχρι εκεί το φαινόμενο, και πέρα δηλαδή από τις εξόδους...
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
+1.000.000 j.marrπρος φανκη..ο καζαντζιδης μαλλον dead θα τους τραγουδουσε αντι για live..
LIVE DEAD
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
δεν μπορεί να σου απαγορευσει κανένας τι θα κάνει με το αυτοκίνητο σου και που θα το χρησιμοποιήσεις απλά ΜΗΝ παραπονιέσαι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις απο τη χρήση του εφόσον επέλεξες να κάνεις αυτότα πάντα έχουν τα + και τα - οπότε ΚΟΨΕ τη γκρίνια και κατάλαβε οτι δεν ζείς μόνος σου στην πόλη
Δε θυμαμαι να γκρινιαξα,οποτε ΚΟΨΕ τις χαζομαρες και το υφακι,οκ?δεν με ξερεις και απο χθες.
Το μονο που ειπα ειναι οτι το πανεπιστημιο χρειαζεται θεσεις παρκινγκ.που διαφωνεις ρε φιλε? -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Την Κυριακή που έπαιζε ο μΠΑΟΚ υπήρχαν παρκαρισμένα πάνω σε αυτή την ίδια την περιφερειακή, στη δεξιά λωρίδα-έρεισμα στο ανατολικό ρεύμα.....άπειρα κιόλας...πρώτη φορά το είδα να φτάνει μέχρι εκεί το φαινόμενο, και πέρα δηλαδή από τις εξόδους...Συνηθισμένο φαινόμενο αυτό, ειδικά σε ευρωπαϊκά παιχνίδια που είναι καθημερινές (και νωρίς το φθινόπωρο μόνο ). Η πλάκα είναι ότι παρκάρουν μέχρι και αρκετά ψηλά στην έξοδο από τα Κωνπολίτικα, που με περπάτημα ισοδυναμεί με παρκάρισμα στο Βαρδάρη!
Τα ΠΑΟΚια όμως δεν έχουν τολμήσει ακόμα να χωρίσουν την κατηφόρα της Κατσιμίδη σε 2 λωρίδες και ενδιάμεσα πάρκινγκ! Οι 50-60αρηδες του Καζαντζίδη όμως δεν φοβούνται για τίποτα... Λεφτά έχουν για τις κλήσεις -κακούργα ξενιτιά-, μέσο για να τις σβήσουν έχουν -ααααχχχχ τα βάσανα του πλούσιου βιομήχανου-, αυτοκίνητα έχουν και άλλα σε περίπτωση ολικής καταστροφής -με 6 σπίτια και 4 αμάξια χτυπάνε και αυτοί κομμουνιστικά το σύστημα εκ των έσω-, μιλάνε στο θάνατο στα ίσα...
@Giwrgos
Όλοι χρειάζονται θέσεις πάρκινγκ, επειδή όμως υπάρχει έλλειψη χώρου απαιτούνται πιο έξυπνες κινήσεις. Αν το πάρκινγκ στο ΑΠΘ ήταν επί πληρωμή, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ΔΕΝ θα χρειαζόταν! -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Δεν ξέρω να κάνω ποδήλατο, αλλά θέλω να μάθω, και αν τα καταφέρω είμαι σίγουρος ότι θα το χρησιμοποιώ μέσα στην πόλη για κάποιες αποστάσεις που διανύω τακτικά.Κάποτε είχα δει ένα τρίκυκλο ποδήλατο (με δύο μεγάλες ρόδες πίσω και χώρο 'αποσκευών', όχι δίκυκλο με βοηθητικές) σε ένα μαγαζί στην Παπαναστασίου, τιμή 350 €. Αξίζει τον κόπο ή να κόψω το λαιμό μου να μάθω κανονικό δίκυκλο ποδήλατο; Τα ποδήλατα του makro με 70 € λένε τίποτα ή πρέπει κανείς να δώσει παραπάνω λεφτά; Προφανώς δεν ψάχνω αγωνιστικό ποδήλατο...
Η αλήθεια είναι ότι ψιλοφοβάμαι το θέμα τον πτώσεων...αλλά κάπως πρέπει να το ξεπεράσω.
Βασικά, για να επιλέξεις ποδήλατο, σκέψου ως Κόλιν Τσάπμαν:
Όσο μεγαλύτερο το βάρος και οι τριβές, τόσο περισσότερη δύναμη θέλεις από τον κινητήρα. Αυτό για την περίπτωση του ποδηλάτου σημαίνει ότι όσο πιο βαρύς ο σκελετός και πιο φαρδιά τα λάστιχα (ακόμα χειρότερο αν είναι 3κυκλο), τόσο πιο πολύ θα κουράζεται ο κινητήρας (δηλαδή εσύ ). Προσωπικά θα σου έλεγα γι' αρχή να πάρεις κάτι φθηνό, να βρεις καμμιά καλή κατηφόρα (χωρίς κίνηση και κατά προτίμηση με φλατ χώμα για να μην πονέσουν οι πρώτες πτώσεις όσο σε άσφαλτο και φυσικά χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη κλίση, για να μη χυμάρεις με άπειρα...) και μάθε να κάνεις ποδήλατο. Στη συνέχεια, όταν έχει περάσει λίγος καιρός, δες καλύτερα τι θέλεις.
Βέβαια, όπως όλα στη ζωή ΚΑΙ η επιλογή ποδηλάτου είναι ένας συμβιβασμός. Προσωπικό παράδειγμα:
Στα ... νιάτα μου ( ) είχα αγοράσει ένα Peugeot (από μικρός στο σωστό δρόμο... ) με αλουμινένιο σκελετό και ζάντες. Εξαιρετικά ελαφρύ ποδήλατο, το σηκώνεις με το ένα δάχτυλο. Επίσης είχε και εξαιρετικά λεπτές ρόδες (για μειωμένη αντίσταση από την τριβή). Μερικές φορές που πήρα το Mountain (με σιδερένιο σκελετό και ζάντες και τροχούς περίπου 3 φορές φαρδύτερους από το δικό μου, που είναι περίπου σαν έναν αντίχειρα στο φάρδος...) του αδερφού μου αισθάνθηκα σαν να οδηγώ νταλίκα και δυσκολευόμουν αισθητά περισσότερο. Ακόμα και στις κατηφόρες η έξτρα επιτάχυνση από το βάρος αντισταθμιζόταν και με το παραπάνω από την έξτρα τριβή των ελαστικών. Βέβαια, ο αδερφός μου έπαιρνε φόρα από λοφάκια και απογειωνόταν με το ποδήλατο... Οπότε κάτι σαν το δικό μου απλά δεν του έκανε... Μία φορά του το έδωσα και μου το επέστρεψε με τις 2 ζάντες στραβές (και ακόμα μαζεύει σκόνη στο μπαλκόνι... Άντε βρες 27άρα αλουμινένια ζάντα...)
ΑΛΛΑ, το δικό μου ποδήλατο μεταφέρει στον επιβαίνοντα ΚΑΘΕ ανωμαλία, ενώ η σέλα του αποτελείται από ένα κομμάτι επίπεδο πλαστικό καλυμμένο με ένα κομμάτι λεπτό ύφασμα... Προφανώς τώρα (άμα το φτιάξω ποτέ...) θα αντικατασταθεί με κάτι πιο άνετο, γιατί δεν είμαστε πια για τέτοια...
Επίσης, κατά την ποδηλασία σκέψου ότι οι ταχύτητες του ποδηλάτου χρησιμοποιούνται κάπως σαν τις ταχύτητες του αυτοκινήτου (απλά είναι περισσότερες και σειριακές). Αν ξεκινήσεις με την τελευταία θα ξεκινήσεις μεν, αλλά θα ζοριστείς πολύ... αν ξεκινήσεις με την πρώτη και δεν αλλάξεις, θα ξεκινήσεις πολύ εύκολα, αλλά θα μείνεις στην ιλλιγγιώδη ταχύτητα των 2χαω κάνοντας πετάλι σαν τρελός...
Μάλλον για κάτι σε mountain σε κόβω πάντως...
Το 3κυκλο για εμένα είναι περιττός κόπος στο πετάλι. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να έχουν την ίδια άποψη...
-
Λογικο ειναι να μην το εχετε ξαναδεί!!! Τη περιμενετε να γεμίσει με φιλάθλους του Ηρακλεως τοσο πολυ??
Στο μεταξυ σε συζητήσεις για το που επρεπε να γινει το νεο γηπεδο μας τους εξηγώ καθε φορα τη γίνεται στη τουμπα κ δεν καταλαβαίνουν! Γηπεδο μόνο στη Τουμπα λενε ! Π.χ τους λεω για το κλειστό στην Πυλαια κ μου λενε οτι γίνεται χαμος, περπατάνε πολυ κ χιλιες δυο δικαιολογίες !
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Στο μεταξυ σε συζητήσεις για το που επρεπε να γινει το νεο γηπεδο μας τους εξηγώ καθε φορα τη γίνεται στη τουμπα κ δεν καταλαβαίνουν! Γηπεδο μόνο στη Τουμπα λενε ! Π.χ τους λεω για το κλειστό στην Πυλαια κ μου λενε οτι γίνεται χαμος, περπατάνε πολυ κ χιλιες δυο δικαιολογίες !Το νέο γήπεδο δεν μπορεί να γίνει στην Τούμπα, αφού για παραπάνω θέσεις θα πρέπει να ξανασκαφτεί λένε. Ούτε στην Πυλαία το θέλω εγώ, γιατί θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κίνηση εκεί πέρα. Στου Καρατάσου μακάρι να γίνει, αν είναι έτσι όπως τα διαβάζω.
-
δε θα τον πιανετε τον παοκ στο στομα σας βρωμυλοι!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Στο μεταξυ σε συζητήσεις για το που επρεπε να γινει το νεο γηπεδο μας τους εξηγώ καθε φορα τη γίνεται στη τουμπα κ δεν καταλαβαίνουν! Γηπεδο μόνο στη Τουμπα λενε ! Π.χ τους λεω για το κλειστό στην Πυλαια κ μου λενε οτι γίνεται χαμος, περπατάνε πολυ κ χιλιες δυο δικαιολογίες !
Το νέο γήπεδο δεν μπορεί να γίνει στην Τούμπα, αφού για παραπάνω θέσεις θα πρέπει να ξανασκαφτεί λένε. Ούτε στην Πυλαία το θέλω εγώ, γιατί θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κίνηση εκεί πέρα. Στου Καρατάσου μακάρι να γίνει, αν είναι έτσι όπως τα διαβάζω.
και τί θα απογίνει ο μάκης, το γυράδικο και οι υπόλοιποι?
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Το νέο γήπεδο δεν μπορεί να γίνει στην Τούμπα, αφού για παραπάνω θέσεις θα πρέπει να ξανασκαφτεί λένε. Ούτε στην Πυλαία το θέλω εγώ, γιατί θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κίνηση εκεί πέρα. Στου Καρατάσου μακάρι να γίνει, αν είναι έτσι όπως τα διαβάζω.
και τί θα απογίνει ο μάκης, το γυράδικο και οι υπόλοιποι?
Yποκατάστημα
-
Τι να γίνει ρε συ Πέτρο...αναγκαστικά θα μετακομίσω.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
δε θα τον πιανετε τον παοκ στο στομα σας βρωμυλοι! -
Kατω τα χερια σας απο τον ΠΑΟΚ....
-
Μεγαλη συζήτηση παντως για ολες της ομαδας κ οι επιλογές για σημεία ειναι πολυ λιγες + οτι δεν εχουμε κ σωστα ΜΜΜ κανει την ολη κατάσταση πιο δύσκολη!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
δε θα τον πιανετε τον παοκ στο στομα σας βρωμυλοι!μην φας, θα χουμε γλάρο....
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Μεγαλη συζήτηση παντως για ολες της ομαδας κ οι επιλογές για σημεία ειναι πολυ λιγες + οτι δεν εχουμε κ σωστα ΜΜΜ κανει την ολη κατάσταση πιο δύσκολη!Eτσι είναι αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί έχετε κόλλημα με το να ξαναγίνει στην τούμπα...που είναι κορεσμένη και στενόχωρη σαν περιοχή...καλύτερα να πάρεις το Καρατάσου που είναι τεράστιο και να φτιάξεις εκεί γηπεδάρα...
Στον Αρη κανείς δεν σκέφτηκε στο Χαριλάου να ξαναχτιστεί γήπεδο στο ίδιο σημείο...η έκταση στην Πυλαία νομίζω βολεύει πολύ....
Αν και ακούστηκε κάτι και από τις 2 ομάδες ότι σκέφτονται για τον χώρο της ΔΕΘ όταν φύγει αυτή...αυτό μάλλον θα έχει πολλές αντιδράσεις...
Posts προς Θεσσαλονικείς