-
Αν καποιος επιτηδευματιας, πχ.(υπεραγορα τροφιμων, η αλλων ειδων, πολυκαταστηματα, εμπορικα κεντρα) υποχρεουται απο τον νομο να εχει θεσεις παρκινκ για εξυπηρετηση τις πελατειας του ,κ αι εχει θεσεις παρκινκ ,αλλα αυτος δεν επιτρεπει την προσβαση στους πελατες του, τι νομικες επιπτωσεις εχει?και ποιοι ειναι οι νομοι που προσδιοριζουν τις νομικες επιπτωσεις αυτες?γνωριζει καποιος να μου πει?
-
Αν καποιος επιτηδευματιας, πχ.(υπεραγορα τροφιμων, η αλλων ειδων, πολυκαταστηματα, εμπορικα κεντρα) υποχρεουται απο τον νομο να εχει θεσεις παρκινκ για εξυπηρετηση τις πελατειας του ,κ αι εχει θεσεις παρκινκ ,αλλα αυτος δεν επιτρεπει την προσβαση στους πελατες του, τι νομικες επιπτωσεις εχει?και ποιοι ειναι οι νομοι που προσδιοριζουν τις νομικες επιπτωσεις αυτες?γνωριζει καποιος να μου πει?
-
-
Νομίζω ότι δεν υπάρχει νόμος που να υποχρεώνει τον επιχειριματία να διαθέτει πάρκιν στους πελάτες του.
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Νομίζω ότι δεν υπάρχει νόμος που να υποχρεώνει τον επιχειριματία να διαθέτει πάρκιν στους πελάτες του.υπάρχει νόμος (αν θυμάμαι καλά από το 2004) που ορίζει ότι από κάποια χ τετραγωνικά του μαγαζιού και πάνω (αλλάζοντας κατηγορία από απλό πχ καφέ-bar σε εστιατόριο) για κάθε χ τετραγωνικά μαγαζιού Ψ θέσεις στάθμευσης.
Μου κάνει εντύπωση να υπάρχει parking και ο επιχειρηματίας να μην το διαθέτει...
Είναι μ@λ@κί@ γιατί όσο πιο εύκολα μπορούν να έρθουν και να εξυπηρετηθούν οι πελάτες του, τόσο πιο εύκολα θα παίρνουν την απόφαση και να πάνε σ'αυτόν.(εκτός κι αν παίζει καμιά λαμογιά και νοικιάζει τις θέσεις στάθμευσης του parking οπότε πρακτικά είναι αδύνατον να αφήνει τους πελάτες να μπαίνουν μέσα. - ελληνικό δαιμόνιο )
-
Ή να έχει μετατρέψει παρανόμως το υπόγειο πάρκινγκ σε αποθήκες του σούπερ μάρκετ
λέγε με Μαρινόπουλο στη Νέα Μάκρη
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ή να έχει μετατρέψει παρανόμως το υπόγειο πάρκινγκ σε αποθήκες του σούπερ μάρκετλέγε με Μαρινόπουλο στη Νέα Μάκρη
εντάξει...αυτός όμως είναι χαζός γιατί με μία καταγγελία, την πάτησε.
(βέβαια αν πέφτει και λάδωμα στον ελεγκτικό μηχανισμό...ντάαααξξει, ψώνισες από σβέρκο ) -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ή να έχει μετατρέψει παρανόμως το υπόγειο πάρκινγκ σε αποθήκες του σούπερ μάρκετ
λέγε με Μαρινόπουλο στη Νέα Μάκρη
εντάξει...αυτός όμως είναι χαζός γιατί με μία καταγγελία, την πάτησε.
(βέβαια αν πέφτει και λάδωμα στον ελεγκτικό μηχανισμό...ντάαααξξει, ψώνισες από σβέρκο ) -
Ο νόμος ορίζει θέσεις στάθμευσης . Τώρα ποιά αυτοκίνητα θα σταθμεύουν δεν αφορά το νόμο . Αν όμως έχει διαφοροποιηθεί η χρήση τότε υπάρχει θέμα , αλλά εσύ δεν έχεις νόμιμο συμφέρον να ασχοληθείς σαν πελάτης .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ο νόμος ορίζει θέσεις στάθμευσης . Τώρα ποιά αυτοκίνητα θα σταθμεύουν δεν αφορά το νόμο . Αν όμως έχει διαφοροποιηθεί η χρήση τότε υπάρχει θέμα , αλλά εσύ δεν έχεις νόμιμο συμφέρον να ασχοληθείς σαν πελάτης .θεωρητικά έπρεπε να ασχοληθεί το κράτος το οποίο (με τα δικά μας λεφτά) είναι πολύ large και δεν ασχολείται με αυτά.
Δε θυμάμαι ακριβώς πώς το διατυπώνει ο νόμος, αλλά θυμάμαι ότι το νόημα που έβγαζες είναι ότι επιβάλλεται για κάθε τόσα τετραγωνικά, τόσες θέσεις στάθμευσης για τους χρήστες του χώρου (πχ καφετέρια-bar-εστιατοριο κτλ) και όχι απλώς να υπάρχουν και ας τις νοικιάζεις νόμιμα σε τρίτα άτομα...γιατί τότε ποιό το νόημα (για να το πάρουμε και λογικά) να σε αναγκάζει ο νόμος να έχεις χώρο στάθμευσης αν εσύ τον έχεις μόνιμα κλειστό για τον κόσμο που θα έρθει στο μαγαζί σου? -
Εφ' όσον ο χώρος χρησιμοποιείται γιά στάθμευση , ο στόχος του νομοθέτη έχει επιτευχθεί , διότι αυτά τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν εκεί , αλλιώς θα στάθμευαν στους δρόμους . Τώρα αν εσύ σαν πελάτη σε δυσαρεστεί ότι δεν έχει χώρο στάθμευση γιά σένα το μαγάζί που πηγαίνεις , τότε απλά μην πηγαίνεις . Είναι θέμα παροχής υπηρασιών και όχι νομοθεσίας .
παρανομο super market???