-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ως φαίνεται, κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν με το ζόρι στους άλλους το 'δικαίωμά' τους να χρησιμοποιούν βία όποτε γουστάρουν και όχι όποτε το απαιτεί η δημοκρατία.
Ε, δεν θα κλάψουμε δα, ας κλάψουν αυτοί καλύτερα.έχεις πάθει ανοσία με τόσα δακρυγόνα στις πορείες
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
:sorry: μου είχαν λείψει τέτοιες συζητήσεις...Εσυ να φανταστώ την καταδικάζεις απ όπου κι αν προέρχεται ρητά και κατηγορηματικά έτσι;
Ναι, φυσικά. Πάντα.
[...]
Και ΦΥΣΙΚΑ η βία δεν είναι πάντα κακή, τις προϋποθέσεις γι' αυτό τις δέχονται στο 100% του πολιτισμένου κόσμου.
[...]
Βία αμυνόμενου ή βία υπέρ της δημοκρατικής νομιμότητας συγχωρείται.
Τώρα βέβαια, για το ποιος ακριβώς είναι ο αμυνόμενος της εκάστοτε περίπτωσης... ε... φαντάζομαι δεν θα είναι και καμια μεγάλη συζήτηση
Από την άλλη, το 'ή' τελικά θα καταλήξει να είναι λίγο fuzzy και τελικά να σημαίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που φαντάζονται οι περσσότεροι
Μλκιες... τώρα με τον ΕΣ έχουμε αποκτήσει και δουλειές να κάνουμε όλη μέρα πάω για έφοδο
Κάθε φορά που μιλάς απαιτείς να ξεκινάει ο άλλος από την Άλφα-Βήτα για να καταλάβεις απλούς ορισμούς (πράγμα που δεν γίνεται σχεδόν ποτέ, ακόμα κι έτσι).
Επειδή αυτό είναι κουραστικό για τον συνομιλητή σου, προτείνω να πιάσεις από κοντά ένα δάσκαλο, μετά έναν καθηγητή γυμνασίου κ.ο.κ. για να φτάσεις σε ένα βασικό επίπεδο γνώσης για ουσιώδη ζητήματα.
Μετά τα λέμε (αν και δεν ελπίζω και πολύ). Συνέχισε τις δουλειές σου (ευτυχώς ο Ε.Σ. είναι ΠΟΛΥ απλός στη λειτουργία του ). -
Ο χρήστης skye έγραψε:
τράβα για κανα γοπινγκ εσύ κι άσε τα πολλά πολλά
εεπ, μιας και μιλάμε για νομιμότητες και για τους αριστερούς που δεν τη σέβονται, θα ήθελα να ήξερα πόσα κιλά σεβασμου κουβαλάει ο κύριος παρακάτω
άλλη μια λαμπρή συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ
δεν εχει σημασια, σημασια εχει αν τον ψηφιζει ο κοσμος μεσα απο δημοκρατικες διαδικασιες, ντιμπειτ στην τηλεοραση κλπ. δημοκρατια εχουμε, δεν ειμαστε τιποτις φασιστομουτρα.... σημασια εχει τι θελει η πλειοψηφια! αν η πλειοψηφια ζητησει να με περασει ενα μανικι στην πλατεια συνταγματος, θα πρεπει να κατσω να με χλατσωσουν γιατι ειναι οι πολλοι κ το επελεξαν μεσα απο δημοκρατικες διαδικασιες!
υγ ΕΡΧΕΤΑΙ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ) Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ!
Έξυπνο παιδί είσαι βρε ΣΚΑΪ, γιατί το χαλάς; Το μανίκι που λες αντίκειται στο Σύνταγμα, το οποίο δημοκρατικά έχει ψηφιστεί από δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ είναι γαλάζια.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
τράβα για κανα γοπινγκ εσύ κι άσε τα πολλά πολλά
εεπ, μιας και μιλάμε για νομιμότητες και για τους αριστερούς που δεν τη σέβονται, θα ήθελα να ήξερα πόσα κιλά σεβασμου κουβαλάει ο κύριος παρακάτω
άλλη μια λαμπρή συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ
δεν εχει σημασια, σημασια εχει αν τον ψηφιζει ο κοσμος μεσα απο δημοκρατικες διαδικασιες, ντιμπειτ στην τηλεοραση κλπ. δημοκρατια εχουμε, δεν ειμαστε τιποτις φασιστομουτρα.... σημασια εχει τι θελει η πλειοψηφια! αν η πλειοψηφια ζητησει να με περασει ενα μανικι στην πλατεια συνταγματος, θα πρεπει να κατσω να με χλατσωσουν γιατι ειναι οι πολλοι κ το επελεξαν μεσα απο δημοκρατικες διαδικασιες!
υγ ΕΡΧΕΤΑΙ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ) Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ!
Έξυπνο παιδί είσαι βρε ΣΚΑΪ, γιατί το χαλάς; Το μανίκι που λες αντίκειται στο Σύνταγμα, το οποίο δημοκρατικά έχει ψηφιστεί από δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ είναι γαλάζια.
μανο ανόητε
μία είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
υγ
αυτό για το μακίκι και το σύνταγμα πιστεύω να το ξαναθυμηθείς οταν τα μιλάμε για υποχρεωτική θητεία κλπ -
εγω ειμαι με μενα...
ποιος ειναι μαζι μου;
-
αυτό για το μακίκι και το σύνταγμα πιστεύω να το ξαναθυμηθείς οταν τα μιλάμε για υποχρεωτική θητεία κλπ
- σεξ με καυλωτικα 15χρονα (καρανομιμο ) + νομιμοποιηση φουντας + νομιμοποιηση αυθαιρετων + μισθοι βουλευτων που ψηφισθηκαν δημοκρατικα απο τους δημοκρατικα εκλεγμενους βουλευτες ++++
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
αυτό για το μακίκι και το σύνταγμα πιστεύω να το ξαναθυμηθείς οταν τα μιλάμε για υποχρεωτική θητεία κλπ
- σεξ με καυλωτικα 15χρονα (καρανομιμο ) + νομιμοποιηση φουντας + νομιμοποιηση αυθαιρετων + μισθοι βουλευτων που ψηφισθηκαν δημοκρατικα απο τους δημοκρατικα εκλεγμενους βουλευτες ++++
Η υποχρεωτική θητεία είναι υποχρεωτική όπως και οι φόροι. Δεν υπάρχει πρόβλημα, αποτελούν μια δυσάρεστη αναγκαιότητα.
Το 15χρονο μπορεί να διαθέσει το κορμί του όπως και τα χρήματα που κερδίζει από την εργασία του. Νόμος (τον καταργούμε αν θέλετε).
Πάντως δεν μπορεί να διαθέσει το κορμί του για να κερδίσει χρήματα. Περίεργα πράγματα.Η νομιμοποίηση αυθαιρέτων δεν έγινε επειδή το ήθελαν από μικροί οι εκπρόσωποι του Έθνους, αλλά γιατί το ήθελαν οι εκπροσωπούμενοι. Αφού οι εκπροσωπούμενοι θέλουν να αναπνέουν τσιμέντο, ας το κάνουν. Πάντως ένα εμπόδιο το προβάλλει το Σύνταγμα και συνήθως τα δικαστήρια εμποδίζουν κάποιες χωροταξικές τερατογενέσεις.
Οι μισθοί των βουλευτών είναι απαράδεκτη κατάσταση. Είναι στο χέρι σας να το ανατρέψετε με την ψήφο σας, ψηφίζοντας άτομα ανιδιοτελή (που να μοιάζουν δηλαδή σε εσάς ).
-
για τα drugs δεν βλέπω σχόλιο
-
Εκεί κάτω έχετε τσάμπα μαστούρα δε τα χρειάζεστε
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Το ΠΑΣΟΚ σβήνει τα χρέη προς τις τράπεζες
...
...
http://troktiko.blogspot.com/2009/09/bl ... _3314.html
Δε ξέρω σε τι βαθμό είναι αληθινό αυτό το δημοσίευμα (τουλάχιστον από άποψη διάθεσης υλοποίησής του, μιας και πρακτικά είναι μη υλοποιήσιμο φυσικά), μιλάμε όμως για μεγάλη κοροϊδία!!!
Εχει περάσει τις τράπεζες για φιλανθρωπικά ιδρύματα; Πραγματικά πιστεύει ότι ένα τέτοιο νομοσχέδιο θα πέρναγε από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, όπου και θα πήγαιναν οι τράπεζες; Να δίνεται κάποια βοήθεια στο χρόνο-τρόπο αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων σε συμφωνία με τις τράπεζες το καταλαβαίνω, είναι δυνατόν όμως να χρεώνεται κάποιος άλλος την αγοραστική μανία μερικών; Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν είναι να πάω να πάρω και γω ένα καταναλωτικό δάνειο όσο προλαβαίνω αν είναι να μου διαγράψει το χρέος μετά. Αλλά έτσι γίνεται πάντα στην Ελλάδα, αυτός που πηδ@νε πάντα είναι ο νόμιμος, ο καλοπληρωτής, κτλ, οι υπόλοιποι πάντα θα βρουν ένα τρόπο να τη σκαπουλάρουν...Το έχεις δει το νομοσχέδιο ??? Ξέρεις τις λεπτομέρειες του??? Αν όχι προς τι οι χαρακτηρισμοί???
Από τη φράση του λινκ* ' θα δοθεί ανάσα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά ' *εσύ συμπεραίνεις ότι μπορεί καθένας μπορεί να παίρνει καταναλωτικά δάνεια και να μην τα αποπληρώνει???Το καταλαβαίνω να είστε μερικοί ζορισμένοι από το διαφαινόμενο αποτέλεσμα (γιατί άραγε??? ) αλλά κοιτάξτε να μη σας βγαίνει τόσο...άτσαλα. Όχι ότι τρέχει και τίποτα δηλαδή
Και μόνον η ιδέα μου φέρνει ρίγος. Αν επιλέξει να πληρώσει το κράτος τα θαλασσοδάνεια 100,000 ιδιωτών και 150,000 μικρών επιχειρήσεων δεν μπορώ να φανταστώ που θα βρεθούν τα λεφτά. Αν θέσει τα βάρη στις τράπεζες τότε απλά τα επιτόκια θα εκτοξευτούν σε ύψη απίστευτα (γιατί οι Τράπεζες χρήμα πουλάνε).
Μεγαλύτερο κακό κάνει το Πρώτο Θέμα στο ΠΑΣΟΚ παρά καλό με αυτή την δημοσίευση καθώς κακά τα ψέματα δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Και κάνει κακό γιατί δημιουργεί προσδοκίες και το κυριότερο δίνει φρούδες ελπίδες σε κάποιους να νομίζουν ότι δεν θα χάσουν τα σπίτια τους να δεν πληρώσουν τις δόσεις που πρέπει να πληρώσουν.
Αλλά όπως είπαμε και πάλι κάποιοι ηλίθιοι θα τσιμπήσουν οπότε ο στόχος για την εξουσία θα επιτευχθεί. Πρέπει σε κάποιους μετά από 5 χρόνια Κωστάκη να έχει πέσει πολύ λόρδα....
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
@christos.dimouΣου έδωσα ένα κατεβατό με δράση ενός φασιστο κόμματος με ονοματεπώνυμο, όχι εξωκοινοβουλευτική δεξιά και τρίχες κατσαρές. Δεν θα χρεώνεις ότι γουστάρεις όπου γουστάρεις. Ο κάθε χώρος χρεώνεται τις επιλογές του και τις πράξεις του. Κανένας οργανωμένος αριστερός χώρος όπως κι αν λέγεται δεν οργανώνει τραμπουκικά δολοφονικά χτυπήματα.
Εκ των οποίων τα 4 από τα 6 είναι χωρίς καμία βιβλιογραφική αναφορά και αποδίδονται από τους Αριστερούς στην Χρυσή Αυγή. Και εγώ σου έδωσε προσωπικές μου εμπειρίες που δεν τις άκουσα ή τις διάβασα αλλά τις έζησα. Και τα γεγονότα αυτά δεν είναι φήμες ή το άκουσα από τον τριτό-ξάδελφο του μπατζανάκη του φίλου του φίλου μου.
Τώρα για τα bold απλά γελάμε. Ειδικά σε μία χώρα που είχε εμφύλιο 4 χρόνια.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Σου έδωσα ένα κατεβατό με δράση ενός φασιστο κόμματος με ονοματεπώνυμο, όχι εξωκοινοβουλευτική δεξιά και τρίχες κατσαρές. Δεν θα χρεώνεις ότι γουστάρεις όπου γουστάρεις. Ο κάθε χώρος χρεώνεται τις επιλογές του και τις πράξεις του. Κανένας οργανωμένος αριστερός χώρος όπως κι αν λέγεται δεν οργανώνει τραμπουκικά δολοφονικά χτυπήματα.
Εκ των οποίων τα 4 από τα 6 είναι χωρίς καμία βιβλιογραφική αναφορά και αποδίδονται από τους Αριστερούς στην Χρυσή Αυγή. Και εγώ σου έδωσε προσωπικές μου εμπειρίες που δεν τις άκουσα ή τις διάβασα αλλά τις έζησα. Και τα γεγονότα αυτά δεν είναι φήμες ή το άκουσα από τον τριτό-ξάδελφο του μπατζανάκη του φίλου του φίλου μου.
Τώρα για τα bold απλά γελάμε. Ειδικά σε μία χώρα που είχε εμφύλιο 4 χρόνια.
προφανώς λές για τον Γκοτζαμάνη?
@μάνος: εμείς είμαστε μειοψηφία ρε, εσείς θα αλλάξετε το πολιτικό γίγνεσθαι
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ο Χ.Δ. επειδή είναι αθηναίος, ξεχνάει και τα ομορφα τις Μπάτρας, ως επίσης
Δολοφονίες εν ψυχρώ
α και κάτι που ξέχασα.
Σταματήστε πια με αυτό το παραμύθι της καταδίκης της βίας απ όπου κι αν προέρχεται, είστε περισσότερο ασυνεπείς κι από αυτούς που κατηγορείτε ρε παιδιάΚάτσε ρε Παναγιώτη η 17Ν ήταν φασιστική οργάνωση??? Ο ΕΛΑ ήταν δεξιά οργάνωση?? Ο Επαναστατικός Αγώνας??? Οργανωμένοι δεν ήταν και είναι ακόμα??? Δεν είχαν και έχουν ακόμα την σιωπηρή αποδοχή από τα 'Αριστερά' κόμματα. Η ΠΚΣ την δεκαετία του 80 τι έκανε στα Πανεπιστήμια?? Τα ΚΝΑΤ δεν υπήρχαν???Ή να ξεχάσω και αυτά που έζησα για να βολέψω τις ευαίσθητες χορδές κάποιον 25 χρονών ή 30χρονών?? Γιατί η δολοφονία Λαμπράκη είναι δολοφονία και η δολοφονία Μομφεράτου πράξη εκδίκησης των Λαϊκών Στρωμάτων κατά της πλουτοκρατίας??? Υπάρχει κάπου γραμμένο ότι οι Αριστεροί όπως και ο Πάπας έχουν το αλάθητο???
Στην Πάτρα για θύμισε μου μαζί με τους Χρυσαυγίτες και ποιοί ήταν άλλοι μαζί και το κυριότερο ποιοι ήταν αυτοί που έσωσαν την 'Αγανακτισμένη Νεολαία'??? Και κάτι ακόμα γιατί σε μία πόλη που το 70% δεν είναι δεξιοί (εκτός και αν το ΠΑΣΟΚ είναι Αριστερά) συνέβησαν αυτά και όχι πχ στην Αθήνα που οι δεξιοί είναι πολύ περισσότεροι????
Γιατί αν καταδικάζω τη βία είμαι ασυνεπής?? Δηλαδή υπάρχει βία που είναι καλή και βία κακή?? Γιατί αν είναι έτσι τότε η βία που θα ασκώ εγώ θα είναι a-priori καλή και η βία των άλλων κακή και εκεί δεν θα βγάλουμε ποτέ άκρη.
-
Έχω και οικογενειακά θέματα από τον εμφύλιο δεν χρειάζομαι άλλους..... (και να σκεφτείς ότι ο ένας Παππούς μου ήταν με τον Σαράφη).
-
ase na teleiwsoume to match kai milame, den exw kai ellinika edw
-
Ο Χ.Δ. επειδή είναι αθηναίος, ξεχνάει και τα ομορφα τις Μπάτρας, ως επίσης
Δολοφονίες εν ψυχρώ
α και κάτι που ξέχασα.
Σταματήστε πια με αυτό το παραμύθι της καταδίκης της βίας απ όπου κι αν προέρχεται, είστε περισσότερο ασυνεπείς κι από αυτούς που κατηγορείτε ρε παιδιάΚάτσε ρε Παναγιώτη η 17Ν ήταν φασιστική οργάνωση??? Ο ΕΛΑ ήταν δεξιά οργάνωση?? Ο Επαναστατικός Αγώνας??? Οργανωμένοι δεν ήταν και είναι ακόμα??? Δεν είχαν και έχουν ακόμα την σιωπηρή αποδοχή από τα 'Αριστερά' κόμματα. Η ΠΚΣ την δεκαετία του 80 τι έκανε στα Πανεπιστήμια?? Τα ΚΝΑΤ δεν υπήρχαν???Ή να ξεχάσω και αυτά που έζησα για να βολέψω τις ευαίσθητες χορδές κάποιον 25 χρονών ή 30χρονών?? Γιατί η δολοφονία Λαμπράκη είναι δολοφονία και η δολοφονία Μομφεράτου πράξη εκδίκησης των Λαϊκών Στρωμάτων κατά της πλουτοκρατίας??? Υπάρχει κάπου γραμμένο ότι οι Αριστεροί όπως και ο Πάπας έχουν το αλάθητο???
έχεις παρατηρήσει Χρίστο ότι όλοι αυτοί της άκρας αριστεράς που ανέφερες έχουν διωχθεί και καταδικαστεί με ζήλο, παίρνοντας αμπάριζα και αρκετούς άσχετους (τον σερίφη ακόμα να καταφέρουν να τον καταδικάσουν) ένω η αντίπερα όχθη βρίσκεται είτε σε αγαστή συνεργασία με το κράτος βοηθώντας την αστυνομία είτε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ?
Κανένας δε μίλησε για αλάθητο, σου ξαναλέω προσωπικά καταδικάζω την ατομική βίαΣτην Πάτρα για θύμισε μου μαζί με τους Χρυσαυγίτες και ποιοί ήταν άλλοι μαζί και το κυριότερο ποιοι ήταν αυτοί που έσωσαν την 'Αγανακτισμένη Νεολαία'??? Και κάτι ακόμα γιατί σε μία πόλη που το 70% δεν είναι δεξιοί (εκτός και αν το ΠΑΣΟΚ είναι Αριστερά) συνέβησαν αυτά και όχι πχ στην Αθήνα που οι δεξιοί είναι πολύ περισσότεροι????
μιλάς για τα τα πρόσφατα δεκεμβριανά? αν ναί σου λέω ότι έχεις τελείως εσφαλμένη άποψη για το τί έγινεΓιατί αν καταδικάζω τη βία είμαι ασυνεπής?? Δηλαδή υπάρχει βία που είναι καλή και βία κακή?? Γιατί αν είναι έτσι τότε η βία που θα ασκώ εγώ θα είναι a-priori καλή και η βία των άλλων κακή και εκεί δεν θα βγάλουμε ποτέ άκρη.
γιατί στην πραγματικότητα ΔΕΝ την καταδικάζεις, η κρατική βία σε αφήνει από αδιάφορο έως ασυγκίνητο. Πιστεύω ότι δεν δέχεσαι ότι αυτή την στιγμή υφίσταται κρατική βία. Κάνω λάθος?
-
Κανένας δε μίλησε για αλάθητο, σου ξαναλέω προσωπικά καταδικάζω την ατομική βίαΤις δεκεμβριανές καταστροφές αυτοκινήτων και επιχειρήσεων τις καταδικάζεις?
-
Έχω και οικογενειακά θέματα από τον εμφύλιο δεν χρειάζομαι άλλους..... (και να σκεφτείς ότι ο ένας Παππούς μου ήταν με τον Σαράφη).
κι εμένα ο ένας ο παππούς ήταν αξιωματικός του ΕΔΕΣ, και κόντεψαν να τον φάν οι κομμουνιστές, αλλά πραγματικά δε με απασχολεί...
Να φανταστείς ότι οι άλλοι παππούδες δεν ήταν ούτε καν αριστεροί, βενιζελικοί πρόσφυγες ήταν, αλλά επειδή δεν ήταν δεξιοί, τράβηξαν τον παθών τους, και αργότερα ο πατέρας μου λόγω πιστοποιητικού φρονημάτων έφαγε σκατά με το τσουβάλι στο στρατό γιατί δεν ήταν σωστός έλληνας.
Αυτή η οικογένεια λοιπόν αν την ρώταγες, υμνούσε τον γέρο της δημοκρατίας επειδή κατάφεραν και στα χρόνια του δεν λιμοκτονήσανε.Εγώ, διαβάζοντας σήμερα τί σκατά ήταν ο γέρος της δημοκρατίας, θα πρέπει να τον ευγνωμονώ?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Κανένας δε μίλησε για αλάθητο, σου ξαναλέω προσωπικά καταδικάζω την ατομική βία
Τις δεκεμβριανές καταστροφές αυτοκινήτων και επιχειρήσεων τις καταδικάζεις?
αν θες όντως απάντηση μπες στον κόπο και διαβασε το αντίστοιχο θρεντ, είναι πολύ επιμορφωτικό
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι στο χέρι σας να το ανατρέψετε με την ψήφο σας, ψηφίζοντας άτομα ανιδιοτελή (που να μοιάζουν δηλαδή σε εσάς ).
Τσα!
Να η ατάκα που περίμενα.
Μέχρι πριν λίγες μέρες, ακούγαμε και διαβάζαμε για διάφορους πολιτευόμενους/πολιτευτές, ειδικά της ΝΔ, που έθεσαν εαυτούς εκτός εκλογικής μάχης, επικαλούμενοι διάφορους λόγους. Κάτι ανάλογο συνέβαινε και το 04 με τους πασόκους, για να μην ξεχνιόμαστε. Βάζοντας στην μπάντα τους 50-100-200 'γνωστούς' και 'προβεβλημένους', που με τα χρόνια κατάφεραν και έστησαν τον ψηφοθηρικό τους μηχανισμό, απομένουν και αρκετοί, που είναι σχετικά νέοι στο κουρμπέτι. Προϊστάμενοι ΔΕΚΟ, δραστήριοι αντιδήμαρχοι, ex-γενικοί, ειδικοί και λοιποί γραμματείς, φιλόδοξοι ακαδημαϊκοί, περιφερειακοί δικολάβοι, μαιευτήρες-γυναικολόγοι, κιτρινοπρασινοι ακτιβιστές, ταλαντούχοι ανεπάγγελτοι, και πάει λέγοντας.
Και αναρωτιέμαι, εγώ ο αφελής: καλά, αν εσυ ο 'πολιτευτής' πιστεύεις στις αξίες του κόμματός σου, αν θεωρείς πως αυτά που πρεσβεύει η παράταξή σου είναι για το καλό της χώρας, γιατί εγκαταλείπεις τον 'αγώνα'? Γιατί καταθέτεις τα όπλα? Δε σε στείλαμε στην Kandahar, ρε αδερφέ/η! Τι είναι αυτό που, μετά από χρόνια αγώνων, σε κάνει να τα παρατήσεις, τώρα, λίγο πριν τις εκλογές? Σε πρόδωσε ο ηγέτης σου? Σε παραγκώνισε το 'περιβάλλον'? Σε πολεμά η διαπλοκή? Ή, μήπως...
Μήπως, λέμε τώρα, συνειδητοποιείς ότι η επένδυσή σου δεν πρόκειται να αποδώσει?Μήπως πλέον, μετά από 190 χρόνια ελληνικού κράτους, 35 χρόνια αρραγούς κοινοβουλευτισμού, 27 χρόνια ευρωπαϊκής πορείας και προοπτικής, ζούμε πλεον, ωμά και κατάφατσα το τέλος της πολιτικής -όπως αυτην την γνωρίσαμε? Ναι, δε λέω το ποσοστό των υπερφιλόδοξων, αρριβιστων, κενόδοξων και διεφθαρμένων μεταξύ των πολιτικών είναι αυξημένο, σε σχέση με αυτούς που δε μετέχουν στα κοινά. (δεν είναι παράλογο, άλλωστε). Αλλά πλέον μιλάμε ότι αυτα τα κουμάσια αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτευόμενων. Γιατί πλέον, η πολιτική έχει γίνει η πιο κερδοφόρα μπιζνα. Απαιτεί καλό αρχικό κεφάλαιο είναι η αλήθεια (εκτός και αν είσαι κανένας 'εκλεκτός' του αρχηγού, ή κάποιου βαρονέττου), αλλά αποδίδει στο πολλαπλάσιο. Όταν λοιπόν βλέπεις, εσύ ο φιλοδοξος Γκρούεζας, ότι πρέπει να ζμπρώξεις μπόλικα τσουβαλάκια ευρώπουλα για να χτυπησεις τη μια και μοναδική θέση που περισσεύει στην περιφέρειά σου, γιατί να το ρισκάρεις? Αφήνεις να γυρίσουν τα πράγματα, όταν θα παίζεις με σοβαρότερες πιθανότητες. Business is politics and/or vice-versa?
Εκλογές 2009