-
Για το 2 πάω πάσο.
Τα 4-5 χιλιάρικα όμως αναφέρθηκαν ώς αποτέλεσμα δικαστηρίου στο οποίο θα σε στείλουν επειδή δεν σταμάτησες σε μπλόκο πράγμα που -όπως γράφεις- δεν παίζει.
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
ΥΓ: Πλεον μην πηγαινετε τερμα δεξια με το οριο. Θα εχετε δει τις πινακιδες που βαζουν πιο μικρο οριο στην δεξια λωριδα.Μόνο στο βιβλίο του ΚΟΚ έχω δει τέτοιες. Έχουν φυτρώσει πουθενά ή παραμένουν μόνο θεωρητική δυνατότητα;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
ΥΓ: Πλεον μην πηγαινετε τερμα δεξια με το οριο. Θα εχετε δει τις πινακιδες που βαζουν πιο μικρο οριο στην δεξια λωριδα.
Μόνο στο βιβλίο του ΚΟΚ έχω δει τέτοιες. Έχουν φυτρώσει πουθενά ή παραμένουν μόνο θεωρητική δυνατότητα;
περιμετρική πατρών
Θα ήθελα να ξερα ποιος ΤΡΟΜΠΑΣ σκαρφίστηκε τέτοια εξυπνάδα -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ΥΓ: Πλεον μην πηγαινετε τερμα δεξια με το οριο. Θα εχετε δει τις πινακιδες που βαζουν πιο μικρο οριο στην δεξια λωριδα.
Μόνο στο βιβλίο του ΚΟΚ έχω δει τέτοιες. Έχουν φυτρώσει πουθενά ή παραμένουν μόνο θεωρητική δυνατότητα;
περιμετρική πατρών
Θα ήθελα να ξερα ποιος ΤΡΟΜΠΑΣ σκαρφίστηκε τέτοια εξυπνάδαΚαι Πρέβεζα - Άκτιο το ίδιο, στα σημεία που έχει 2 λωρίδες ο δρόμος.
Πάντως εξωτερικό παίζει σε αρκετούς δρόμους που το έχω δεί.
-
καλώς ή κακώς αυτά είναι συνέπειες του φαινομένου που κάποιοι με φουλ κίνηση να πηγαίνουν σαν τρελοί ζιγκ-ζαγκ στις 3+1 λωρίδες... οπότε πάρτε μια ωραία πινακιδούλα με ενα 80αρι όριο στην δεξια.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
περιμετρική πατρών
Θα ήθελα να ξερα ποιος ΤΡΟΜΠΑΣ σκαρφίστηκε τέτοια εξυπνάδαΚαι Πρέβεζα - Άκτιο το ίδιο, στα σημεία που έχει 2 λωρίδες ο δρόμος.
Πάντως εξωτερικό παίζει σε αρκετούς δρόμους που το έχω δεί.
Προσπαθώ να θυμηθώ κάποιον τέτοιο δρόμο δεν μπορώ
Σε 2+1 λωρίδες μου φαίνεται απλά αδύνατο να γίνεται κάτι τέτοιο -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Προσπαθώ να θυμηθώ κάποιον τέτοιο δρόμο δεν μπορώ
Σε 2+1 λωρίδες μου φαίνεται απλά αδύνατο να γίνεται κάτι τέτοιοΣε δρόμους με παραπάνω από 1 λωρίδες όπου συνήθως κινούνται και βαριά οχήματα μπορεί να μπεί διαφορετικό χαμηλότερο όριο στην δεξιά λωρίδα ή να μπεί χαμηλότερο όριο μόνο για τα βαριά οχήματα...
Το έχω δεί στα Εμιράτα, στην Γερμανία και στην Καλιφόρνια.
Στον δρόμο Πρέβεζας - Άκτιου έχει λογική πάντως για τις νταλίκες προκειμένου να μπορείς να προσπερνάς με ασφάλεια...
-
Στη Γερμανία το χαμηλότερο όριο και η απαγόρευση προσπέρασης ισχύει μόνο για τα βαρέα οχήματα.
Επιμένω για την ευρώπη ότι σε δρόμο που έχει μόνο δυο λωρίδες δεν υπάρχει διαφοροποίηση ορίου ανάλογα με τη λωρίδα.
Αυτό θα ήταν τελείως κουλό για την κυκλοφορία, αφού ένας που θα ήθελε πχ να πάει με 100 θα έπρεπε να κατασκηνώσει στην αριστερή λωρίδα, αν στην δεξιά εχει 80αρι κι ο δρόμος 120. -
Δεν έχεις άδικο αλλά μην ξεχνάς το γεγονώς ότι έξω δεν συνηθίζουν να κατασκηνώνουν τέρμα αριστερά ούτε σώνει και καλά να πηγαίνουν με το όριο σε εκείνη τη λωρίδα.
Ενίοτε δε μόλις δουν και ένα φλασάκι από πίσω ή έστω ένα τερμόπαιγμα φώτων κάνουν δεξιά αν και όχι πάντα...Επίσης σε τέτοιον δρόμο είναι αδιανόητο να έχεις όριο 80 στη δεξιά και 120 στην δίπλα λωρίδα.
Είναι αυτοκτονία. -
exaclty my point.
είναι εντελώς παράλογα αυτού του είδους τα όρια -
Σαν να έχω δει και στη Λαυρίου Σουνίου ή/και στην Μαραθώνος τέτοια πινακίδα. Και οι δύο, δρόμοι 2 λωρίδων χωρίς hs, και η πινακίδα να ορίζει όρια 50 και 70.
-
Και στην Κορινθου Τριπολης εχει μετα την διασταυρωση για Αργος νομιζω.Αλλα εκει γινονται εργα στον δρομο.
-
Και στην Πύργου-Κατακόλου μετά τον Άγιο Ιωάννη έχει όριο 80 στην αριστερή και 60 στη δεξιά λωρίδα και στα δυο ρεύματα.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Τα ραντάρ που κρατάνε στα χέρια βγάζουν φωτογραφίες ή πρέπει να σου κάνουν σήμα να σταματήσεις;
_Δεν βγάζουν φωτό αλλά αν δουν την πινακίδα σου συμβαίνουν δύο τινά, ή σε κυνηγά Ζητάς (αν υπάρχει φυσικά στο μπλόκο) ή αν δεν υπάρχει ζητάς (ο οποίος μόλις σε βρει δίνει σήμα και δεν ειδοποιούν τους επόμενους να σε περιμένουν) δίνουν τα στοιχεία σου και σε σταματά παρακάτω άλλο περιπολικό. Αν 'είσαι τόσο γρήγορος ή μπεις σε κανά χωριό' (όπως μου είπε ο ευγενέστατος ζητάς όταν με βρήκε σταματημένο κανά χλμ πιο κάτω από το σήμα του μπλόκου γιατί δεν πρόλαβα να σταματήσω όταν μου κάνανε σήμα και μετά δεν είχε καθόλου πλάτωμα ) τότε θα σου έρθει κλήση για δικαστήριο όπου δεν γλυτώνεις με λιγότερα από 4-5 χιλιάρικα. Όλα αυτά φυσικά αν δουν την πινακίδα σου. Αλλά συνήθως είναι 2-3-4 άτομα, οπότε κάποιος θα τη δει.
Συμπέρασμα: καλύτερα να σταματάμε γιατί αν δεν το κάνουμε δημιουργούμε περισσότερα προβλήματα απ' όσα 'νομίζαμε' ότι λύσαμε.
Αναφέρομαι στην περίπτωση που δεν σου κάνουν σήμα να σταματήσεις, υπάρχει περίπτωση να σε γράψουν;
Αν μου κάνουν σήμα σταματώ...
_
-
Σε κάποια τμήματα της Λεωφόρου Μαραθώνος (Αγία Παρασκευή Μαραθώνας) υπάρχει διαφορετικό όριο στις δύο λωρίδες (70χαώ αριστερή - 50χαώ δεξιά).
-
Δλδ, το όριο του δρόμου είναι ουσιαστικά 50, απλά σου επιτρέπει να βγεις αριστερά με 70 να προσπεράσεις κάποιον
Για προσπαθήστε να βρείτε λογική εξήγηση, εγώ αδυνατώ -
Η λογική είναι ξεκάθαρη. Ο δρόμος είναι για 70. Η δεξιά λωρίδα όμως θα χρησιμοποιείται και σαν λωρίδα επιβράδυνσης και ακόμα πιο σημαντικό, επιτάχυνσης όσων θέλουν να βγούνε μπούνε στο δρόμο οπότε καλό είναι όσοι κινούνται εκεί να πηγαίνουν λίγο πιο αργά, όχι πάνω από 50, ώστε να διευκολύνονται οι διαδικασίες αυτές.
-
Δλδ αν θες να πας με 70 κατασκηνώνεις στην αριστερή.
-
Τα όρια όντως φαίνονται χαμηλά και δεν τα τηρώ ποτέ στο συγκεκριμένο δρόμο. Όμως, θέλει πολλή προσοχή όταν κινείται κάποιος στη δεξιά λωρίδα γιατί έχει πολλές στροφές που προδιαθέτουν να τις πάρεις με αρκετά χιλιόμετρα μέχρι την φορά που θα συναντήσεις ξαφνικά αυτοκίνητο να εισέρχεται από παράδρομο, κτλ (μού έχει τύχει να βρω πάνω στη στροφή ξαφνικά μπουλντόζα ενώ κινούμουν σβέλτα μιας και ο δρόμος ήταν άδειος ).
Γι' αυτό νομίζω ότι η κλιμάκωση των ορίων δίνει σωστό μήνυμα (δηλ. 'Προσοχή στη δεξιά λωρίδα') στο συγκεκριμένο δρόμο κι ας είναι ένα κλικ κάτω από το φυσιολογικό (70-90χαώ ίσως να ήταν πιο σωστά).
-
Ρε παιδιά δεν καταλαβαινόμαστε.
Όταν έχεις όρια ανα λωρίδα, αυτόματα το όριο του δρόμου το θέτει η δεξιά, αφου στην αριστερή βρίσκεσαι μόνο για προσπέραση.
Δλδ σου λεει ότι πήγαινε με 50 απλά μπορεις όταν προσπεράσεις να φτάσεις μέχρι τα 70.
Radar και πού βρίσκονται.